basia! 26.03.03, 14:33 i mnie trafiły...i ja sobie wypraszam,do chamstwa nie przykładam palców,nawet małego palca do filiżanki Link Zgłoś Obserwuj wątek
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 14:34 ryba w sieci rzuca się na boki, a najbardziej flądry Link Zgłoś
Gość: sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 14:38 skopcie mi d.upe bedziemy kwita :( Link Zgłoś
Gość: Niech Re: emamy biją na oślep IP: 217.197.165.* 26.03.03, 14:51 Ciebie trafilem? To przez te mgle. Przepraszam. Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 14:54 Gość portalu: Niech napisał(a): > Ciebie trafilem? To przez te mgle. Przepraszam. dobrze że masz słabego kopa bo mógłbyś poczynić niejaki szkody w organizmie Bogu ducha winnej koleżanki z forum Link Zgłoś
basia! Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 14:56 gregus napisał: > dobrze że masz słabego kopa bo mógłbyś poczynić niejaki szkody w organizmie > Bogu ducha winnej koleżanki z forum czuj duch! jak mawiają Link Zgłoś
Gość: sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 15:06 basia! napisała: > bez rewelacji e... czemu prąd mnie przeszedl i poszedl ;) Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:08 Gość portalu: sto_kolorow_mgly napisał(a): > e... czemu > > prąd mnie przeszedl > i poszedl ;) to była e-nergia Link Zgłoś
Gość: sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 15:11 gregus napisał: > Gość portalu: sto_kolorow_mgly napisał(a): > > > e... czemu > > > > prąd mnie przeszedl > > i poszedl ;) > > to była e-nergia e ... bujasz ;) Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:13 Gość portalu: sto_kolorow_mgly napisał(a): > e ... bujasz ;) eleż gdzieżbym śmiał! Link Zgłoś
gregus Re: zostańcie z duchem 26.03.03, 15:03 basia! napisała: > ja muszę zadbać o ciało teraz brzmi interesująco, mam nadzieję że przepisu dbania o ciało nie brałaś z eDziecka? Link Zgłoś
Gość: sto_kolorow_mgly Re: zostańcie z duchem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.03, 15:08 o, pewnie z cud-mamy wziela cud-dziewczyna jak u Puszkina ;) Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: emamy biją na oślep IP: *.lublin.mm.pl 26.03.03, 15:24 Chamstwa powiadasz? Przeczytaj sobie dokładnie Wasze posty na temat emam, w których określa się je m.in. "stadem baranów" i wtedy wypowiadaj się na temat chamstwa... Link Zgłoś
kropka Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:26 a Ty poczytaj sobie watki o forum GW na e-dziecku (starym). I będziemy kwita. Tylko po co? Link Zgłoś
eela Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:33 Obie strony poniosły nerwy, a tak naprawde nie ma o co sie bić. Nie dziwię się dziewczynom z e-dziecka, że nie chcą się przenosic tu, bo nikt nie lubi dużych zmian. Pamiętasz, co się tu działo, jak admini wprowadzili nam nowe forum? Upłynie troche czasu i się przyzwyczają do nowego e-dziecka, tak jak my do forum. Szkoda czasu i miejsca na serwerze na kłótliwe posty obu stron. Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:37 patrze jak sie zło złem zwycięża. palę cygaro i z dystansu bezpiecznego sie pzryglądam. Link Zgłoś
eela Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:58 A tarczę do zasłonięcia się masz na wszelki wypadek? :-) To się wszystko dotrze. Trzeba po prostu trochę czasu. Tam jest nieduża grupka protestujących, większośc milczy i przenoszą się po trochu na nowe forum do nas. Nastawionych niechętnie do portalu straszą niektóre nasze posty, to na pewno nie ułatwia przenosin. Ale jak Kropka napisała wyżej, tam tez można znaleźć kwiatki, czyli w sumie jesteśmy kwita. Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:06 siadłam poza zasiegiem strzałów. gdzie woda czysta a trawa zielona :) poczekam az sie zapasy błota skonczą. aha a czy zauwazyliscie ze myslenie stadne nie sluzy ludziom? taka refleksja mnie naszla. Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:10 aniela_ napisała: > > aha a czy zauwazyliscie ze myslenie stadne nie sluzy ludziom? taka refleksja > mnie naszla. to e-luzja do "stada baranów" Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:11 przeciwnie. (zeby bylo jasne, nie kibicuje zadnej ze stron. przygladam sie z gory nieco, stad widok lepszy) Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:14 aniela_ napisała: > przeciwnie. (zeby bylo jasne, nie kibicuje zadnej ze stron. przygladam sie z > gory nieco, stad widok lepszy) a więc nie popiszemy jak równa z równym... Link Zgłoś
sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:50 gregus napisał: > aniela_ napisała: > > > > > aha a czy zauwazyliscie ze myslenie stadne nie sluzy ludziom? taka refleks > ja > > mnie naszla. > > to e-luzja do "stada baranów" e baranow... owiec toz my kobity, zapomniales ;) i jako te owce na rzez tu przyszlysmy w Ty mowisz, ze emamy seksu nie lubia... e... Link Zgłoś
Gość: z edziecka Re: emamy biją na oślep IP: *.speed.planet.nl 26.03.03, 16:30 mam tylko nadzieje ze wiecej jest tu takich osob jak Ty Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:33 Gość portalu: z edziecka napisał(a): > mam tylko nadzieje ze wiecej jest tu takich osob jak Ty ładnie to tak "tykać" nieaznajomym? Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: emamy biją na oślep IP: *.lublin.mm.pl 26.03.03, 15:38 Czytalam. Jak widzę, mieli tam rację. Mamuśki i tatuśki nie mają czego szukać na forum GW. Nie można napisać o niczym, co ma dla tych ludzi istotne znaczenie, bo jak się napisze o zielonej kupce, to zaraz się jakiś wesolek przyczepi i zacznie sobie robić jaja. Kto tego nie doświadczył, nie zrozumie codziennych problemów młodych i starszych rodziców, dla których dzieci są najważniejsze na świecie. Jeszcze nie ma wielu postów na edziecku, więc nabijacie się z tych starszych na dawnej stronie edziecka. Macie wiele radości w życiu, odkąd dorwaliście adres edziecka, co? Link Zgłoś
gregus Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:41 Gość portalu: Kasia napisał(a): Macie wiele radości > w życiu, odkąd dorwaliście adres edziecka, co? ale równie wiele zgryzoty i siwych włosów odkąd eDziecko wtargnęło tutaj Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:42 powiem Ci najszczerzej ze najtaniej zawsze wychodzi zabawa cudzym kosztem. z tym ze nie kazdy lubi brac w niej udzial, ale zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial skorzystac z okazji. Link Zgłoś
beata_ Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 15:54 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Czytalam. Jak widzę, mieli tam rację. Mamuśki i tatuśki nie mają czego szukać > na forum GW. Nie można napisać o niczym, co ma dla tych ludzi istotne > znaczenie, bo jak się napisze o zielonej kupce, to zaraz się jakiś wesolek > przyczepi i zacznie sobie robić jaja. Kto tego nie doświadczył, nie zrozumie > codziennych problemów młodych i starszych rodziców, dla których dzieci są > najważniejsze na świecie. Jeszcze nie ma wielu postów na edziecku, więc > nabijacie się z tych starszych na dawnej stronie edziecka. Macie wiele radości > w życiu, odkąd dorwaliście adres edziecka, co? Przesaaaaadzasz! W innym wątku poruszana już była ta sprawa - Forum o forum, to dość specyficzne miejsce, jak i parę innych ogólniedostępnych na portalu gazety. Nie sądzę, by ktoś specjalnie latał na wasze nowe forum bruździć wam i dokuczać - jednostkowych akcji ze strony lubiczów np. (jak już Kropka wspomniała wcześniej) wykluczyć nie można, ale można przeżyć i można też liczyć na reakcję adminów. Wydaje mi się, że wasze opory są lekko przesadzone - dajcie nowemu forum pożyć, przecież to wy je tworzycie i od was zależy jakie ono będzie. To co dzieje się tutaj jest według mnie reakcją na wasze chwilami histeryczne zachowanie - dziewczyny, więcej otwartości i dystansu. Wierzcie, nikt nie chce wam zrobić krzywdy. Potraktujcie nawet przytyki z przymrużeniem oka i nie traktujcie "tubylców" jak dzikusów, wbrew pozorom większość z nas nie gryzie!:- ) Link Zgłoś
kropka Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:03 proponuję zmianę tonu, bo agresywny zupełnie niepotrzebnie. A w temacie zielonych kupek, zdziwisz się pewnie, ale możesz się wiele nowych rzeczy rzeczy dowiedzieć na forum GW. E-dziecko nie ma monopolu na ten temat. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?&f=46 Link Zgłoś
sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 16:53 kropka napisała: > proponuję zmianę tonu, bo agresywny zupełnie niepotrzebnie. > A w temacie zielonych kupek, zdziwisz się pewnie, ale możesz się wiele nowych > rzeczy rzeczy dowiedzieć na forum GW. E-dziecko nie ma monopolu na ten temat. > <a href="forum.gazeta.pl/forum/71,1.html? &f=46"target="_bl > ank">forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?&f=46</a> > wiem, kropka, czasem bywam na tym forum ale jako YennaM :) Link Zgłoś
electra_edziecko Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 19:46 Hej :-)) Basia o co Ci chodzi ? Nikogo nie pobiłam. Nie gryzę zreszta też. Aga :-)) Link Zgłoś
basia! Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 20:54 electra_edziecko napisała: > Hej :-)) > > Basia o co Ci chodzi ? > Nikogo nie pobiłam. > Nie gryzę zreszta też. A nie wiem o co chodzi! ciąga się moje posty o zabawie w chowanego na forum edziecko.A czy nie uważasz ,że tytuł (na forum edziecko) "W co się bawić z jednomiesięcznym dzieckiem"!!!! nie jest śmieszny!!! dla mnie jest,no bo w co się bawić!!!! w szachy czy chinczyka grać!!!! jakiś tatuś jednomiesięcznego dziecka może kolejką się pobawić najwyżej. Nie jesteście drogie mamy z edziecko świętymi krowami.Posiadanie dziecka jest rzeczą zupełnie naturalną i nie ma powodu tworzyć jakiej enklawy.Wyobraźcie sobie,że tutaj(na gw) też są rodzice,poważnie. Link Zgłoś
electra_edziecko Re: emamy biją na oślep 26.03.03, 23:01 Basia :-) Nie oceniaj wszystkich tak samo. Mi się tu podoba i nie zamierzam się z nikim kłócić. Kazdy powinien być otwarty na nowe kontakty. Weszłam tu niedawno pierwszy raz i szoku nie przezyłam, co wiecej korona mi z głowy też nie spadła. Trafiaja sie posty dziwne, ale tak jest wszędzie. internet jest dla ludzi, a ludzie są rózni. Co do zabawy z miesiecznym dzieckiem to może pobawić sie z nim w podchody albo zagrać w bierki :-)) Aga Link Zgłoś
Gość: ainela Re: emamy biją na oślep IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 23:06 ma to swoje plusy w postaci szans na zwyciestwo. Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: emamy biją na oślep IP: w3cache.* / 192.168.3.* 27.03.03, 07:46 basia! napisała: > electra_edziecko napisała: > > > Hej :-)) > > > > Basia o co Ci chodzi ? > > Nikogo nie pobiłam. > > Nie gryzę zreszta też. > > A nie wiem o co chodzi! ciąga się moje posty o zabawie w chowanego na forum > edziecko.A czy nie uważasz ,że tytuł (na forum edziecko) "W co się bawić z > jednomiesięcznym dzieckiem"!!!! nie jest śmieszny!!! dla mnie jest,no bo w co > się bawić!!!! w szachy czy chinczyka grać!!!! jakiś tatuś jednomiesięcznego > dziecka może kolejką się pobawić najwyżej. Nie jesteście drogie mamy z > edziecko świętymi krowami.Posiadanie dziecka jest rzeczą zupełnie naturalną i > nie ma powodu tworzyć jakiej enklawy.Wyobraźcie sobie,że tutaj(na gw) też są > rodzice,poważnie. Tylko jacy rodzice.... jeśli tacy, dla których pytanie o zabawę z jednomiesięcznym dzieckiem jest przyczynkiem do dowcipasów marnych, żeby w chowanego (ha, ha, ha....).... :( Myślisz że miesięczne dziecko to roślina z którą nic nie można zrobic tylko pieluchę zmienić do do łóżka wrzucić? I niech se leży, aż do chińczyka dorośnie.... Opanuj się. Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 08:49 to ja moze zapytam jak mnie azpytano w podobnej sytuacji: wolicie kisiel truskawkowy czy cytrynowy? Link Zgłoś
basia! Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 08:55 przymknę jedno oko ...obraz emam rozmyty mi się wydaje... bardzo proszę o podanie zabawy z miesięcznym dzieckiem,no bardzo proszę..... Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 09:00 aha podejrzewam ze basia woli kisiel cytrynowy, a emamy truskawkowy. to powod dobry jak kazdy inny. Link Zgłoś
basia! Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 09:30 spojrzenie spod blond grzywki,mmmm...rozmarzyłam się Link Zgłoś
aniela_ Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 09:32 o. rozmawiacie o pryncypiach widze. od takich rowmow drzazgi leca (ze skrzynki mejlowej [nietej} odglosy walki dochodza to przyszlam tu sie schronic gdzie milosc i dobro) Link Zgłoś
a_pynia Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 09:39 Basiu! Próbowałam grać z córką w chińczyka, ale połknęła pionki! Potem 3 dni czekałam, aż mi odda! W chowanego nie lubiła się bawić, bo jak tylko znikłam jej, to się darła i wcale mnie nie chciała szukać ;). A teraz poważnie Rzeczywiście tytuł wybrany trochę niefortunnie. Jakie zabawy? Dużo mówić do dziecka, śmiać się, łaskotać. Moja Agata lubiła leżeć po kąpieli rozebrana, machała nóżkami i rączkami, śmiała się, jak ją smyrałam. Czytałam na głos, a ona reagowała na ton mojego fłosu. Po prostu chodzi o to, żeby mieć kontakt z dzieckiem od samego początku, a nie tylko troszczyć się o to, żeby dziecko miało sucho i było nakarmione. Pozdrawiam mamusie, tatusiów i dzieci! (bo jak któś nie jest rodzicem, to dzieckiem na pewno;) Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: emamy biją na oślep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 10:01 a_pynia napisała: > Basiu! > Próbowałam grać z córką w chińczyka, ale połknęła pionki! Potem 3 dni czekałam, > > aż mi odda! W chowanego nie lubiła się bawić, bo jak tylko znikłam jej, to się > darła i wcale mnie nie chciała szukać ;). > > A teraz poważnie > Rzeczywiście tytuł wybrany trochę niefortunnie. > Jakie zabawy? > Dużo mówić do dziecka, śmiać się, łaskotać. > Moja Agata lubiła leżeć po kąpieli rozebrana, machała nóżkami i rączkami, > śmiała się, jak ją smyrałam. Czytałam na głos, a ona reagowała na ton mojego > fłosu. Po prostu chodzi o to, żeby mieć kontakt z dzieckiem od samego początku, > > a nie tylko troszczyć się o to, żeby dziecko miało sucho i było nakarmione. > Pozdrawiam mamusie, tatusiów i dzieci! > (bo jak któś nie jest rodzicem, to dzieckiem na pewno;) Dokładnie, a_pynia :) Niektórym się chyba wydaje, że miesięczne dziecko to roślina. Niekumata i w ogóle nie ma co z nią robić. Najgorzej jednak gdy takie osoby obnażają swoją ignorancję w sposób chamski naśmiewając się z innych. A miesięczne dziecko można zabawiać, można bawić się Z NIM. Książki o tym napisano. Ale jeśli komuś wyobraźni starcza tylko na chińczyka i chowanego, to pozostaje mieć nadzieję, że nie ma dzieci. P.S. O kretyńskich dowcipach z problemu napletka nie wspomnę, bo jak się to komuś z fotelem ginekologicznym kojarzy, to tylko współczuć. P.S. 2. I potem się jeszcze dziwi, że emamy tu nie chcą być przeniesione. Bo na edziecku takich ignorantów nie ma. A tu - jak widać... Szkoda, bo na pewno jest tu też wiele wartościowych osób. Tylko im jednostki złą markę robią. Link Zgłoś
basia! Re: do ewy 27.03.03, 10:09 idźcie dyskutować na swoje forum i bawić się z waszymi dziećmi ,nacieszcie się nimi ,bo urosną ...poważnie to się czasami zdaża ,że będą mieli piętnaście lat i więcej. Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: do basi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 10:21 basia! napisała: > idźcie dyskutować na swoje forum i bawić się z waszymi dziećmi ,nacieszcie się > nimi ,bo urosną ...poważnie to się czasami zdaża ,że będą mieli piętnaście lat > i więcej. basiu, bardzo chętnie, ale niestety na siłę nas przenoszą tutaj. Dlatego protestujemy. Bo jak widać, jest między nami ogromna przepaść, przynajmniej między niektórymi. I nie mam na myśli przepaści pomiędzy "lepszymi" i "gorszymi", bo tak ludzi nie szufladkuję; mam na myśli przepaść zainteresowań, życia codziennego, codziennych problemów. Są skrajnie różne w większości przypadków. Tu problem ściągania bądź nie napletka synkowi zostaje obśmiany np. przez ciebie. A to jest problem. Obyś się o tym nie przekonała kiedyś, jak już być może będziesz matką. Link Zgłoś
basia! Re: do ewy 27.03.03, 10:25 jakie tutaj!!!!! wasze forum było w sieci i tam pozostaje,zmienił się tylko adres ,gw to nie inna planeta !!! dla mnie EOT Link Zgłoś
Gość: do basi Re: do ewy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 10:40 Ano właśnie - zmienił się adres................ a z nim, jak widać, zmieniło się wiele. Link Zgłoś
basia! Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 10:03 nieno ja rozumiem ,że rozmowa czy czytanie jest zabawne ..:) tylko nazwanie tego zabawą z miesięcznym dzieckiem jest -jak sama powiedziałaś niefortunne.... coś Ci jednak zacytuję z Waszego forum ,bo sama wpisać się tam nie mogę: Re: NOWE FORUM dzidecka (dzidecka) 26.03.2003 18:32 rzygać mi się chce poziomem ludzi na gazecie! Fuuuj. To chyba jakieś piętnastolatki tam siedzą. współczuję dziecku autorki.... Link Zgłoś
sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 20:25 basia! napisała: > nieno ja rozumiem ,że rozmowa czy czytanie jest zabawne ..:) tylko nazwanie > tego zabawą z miesięcznym dzieckiem jest -jak sama powiedziałaś niefortunne.... > > coś Ci jednak zacytuję z Waszego forum ,bo sama wpisać się tam nie mogę: > > Re: NOWE FORUM > dzidecka (dzidecka) 26.03.2003 18:32 > rzygać mi się chce poziomem ludzi na gazecie! Fuuuj. To chyba jakieś > piętnastolatki tam siedzą. > > współczuję dziecku autorki.... > > basia, ale czasem fajnie tak odmlodniec :) mi o polowe mniej dali ale czad :) ide sie rozejrzec, czy w poblizu dyskoteki nie ma zaczne sprawiac problemy wychowawcze :) tesknilam za tym Link Zgłoś
electra_edziecko Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 10:23 Ewa :-)) Czy trzeba sie denerwować :-) Czy nie warto podejść do wszystkiego z jakąś rezerwą i przede wszystkim z humorem ? Jakbym ja zadała pytanie dot. zabawy z 1-miesięcznym dzieckiem i ktoś by mi odpisał że w chowanego, czy w chińczyka wcale bym się nie obraziła, tylko usmiechnęła. Kwestia podejścia do tematu. Życzę Ci bardziej pogodnego podejścia do zycia i pozdrawiam bardzo gorąco Aga :-))) Link Zgłoś
electra_edziecko Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 10:28 To co napisałam wyżej dotyczy wiekszości osób, nie tylko Ewy :-)) Cieszcie się i smiejcie. Życie jest za któtkie na przepychanki słowne i kłótnie :-))) Aga Link Zgłoś
Gość: dori Re: emamy i w ogole mamy... IP: 217.222.110.* 27.03.03, 10:38 czesc, nie przeczytalam wszystkich tut. postow, bo zwyczajnie nie mam czasu. Jak go troche mam, ogladam to forum tu, faktycznie wyzwisk duzo - zalezy w ktorym podforum i ktorego autora (juz "znam" paru, ktorych nie czytam, bo niby po co?); przychodze z edziecka, gdzie b. fajnie sie czulam, jak tu tak nie bedzie to i mnie nie bedzie i tyle. A chamskie lub glupawe posty nalepiej wg mnie ignorowac. Chyba, ze ktos ma nadmiar czasu. Pozdrawiam wszystkie mamy Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: emamy biją na oślep IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.03, 10:42 Aga, ja mam podejście bardzo pogodne. Kiedy jest się z czego śmiać. Poruszyłam temat zabawy z miesięczniakiem (oraz problem napletka) bo akurat te tematy dla tutejszych kilku osób stały się powodem do kpin. To nie ja je wyciągnęłam, lecz oni. Uznając, że to takie zabawne i świadczące o głupocie emam. W efekcie kpiące posty niektórych ukazały ich ignorancję. Po co to wszystko??? :( Link Zgłoś
Gość: gitman Re: emamy biją na oślep IP: debian:* / 192.168.9.* 27.03.03, 10:59 zaloze sie, ze monty pythona tez nie lubisz. o southparku nawet nie wspomne. Link Zgłoś
basia! Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 11:21 a z dziećmi simpsonów jej dzieci się nie bawią Link Zgłoś
electra_edziecko Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 19:46 Moje bawią się tylko z dziećmi z miasteczka South Park. Aga Link Zgłoś
sto_kolorow_mgly Re: emamy biją na oślep 27.03.03, 20:27 Gość portalu: gitman napisał(a): > zaloze sie, ze monty pythona tez nie lubisz. o southparku nawet nie wspomne. "Rzymianie do domu" ;) przepisz to 100 razy ;) Link Zgłoś