Dodaj do ulubionych

Gazeta.pl a SAFARI

IP: *.chello.pl 02.06.07, 13:05
Pragnę zgłosić, że nie da się korzystać z "Wiadomości" używając Safari. W sposób zupełnie losowy
wykłada się, tak średnio po otwarciu trzeciej czy czwartej podstrony. Przy powtarzaniu eksperymentu
wykłada się znowu, ale bynajmniej nie na tej wiadomości, na której - wydawałoby się - wcześniej
nastąpiła awaria.
Na niegazetowych stronach nie ma tego problemu. Na forum oraz blogach też jakby nie.
Aha, zjawisko ma miejsce od co najmniej 2 tygodni; na pewno nie było tego przy starej wersji
wiadomości, więc jeśli ktoś mnie pyta, którą wersję wolę... ;->

Safari Version 2.0.4 (419.3)
Mac OS X Version 10.4.9
Obserwuj wątek
    • Gość: wujek dobra rada Re: Gazeta.pl a SAFARI IP: *.tpnet.pl 04.06.07, 00:29
      A po co dostosowywać strony do jakiejś niszowej przeglądarki? :P
    • ols Re: Gazeta.pl a SAFARI 04.06.07, 10:49
      Dzięki za zgłoszenie, sprawdzimy i postaramy się poprawić.

PS. Safari słabo sobie radzi ze stronami gdzie jest wiele skryptów, znacznie lepiej spisują się Opera i Firefox.
    • ols Re: Gazeta.pl a SAFARI 04.06.07, 15:00
      Na takiej samej konfiguracji oprogramowania nie udało nam się powtórzyć takiego błędu. Czy nie masz jakichś niestandardowych ustawień przeglądarki?
      • Gość: Makjuzerka Re: Gazeta.pl a SAFARI IP: *.chello.pl 06.06.07, 20:45
        Nie, nie wydaje mi się, żeby cokolwiek było niestandardowo (włączam tylko Enable Tabbed Browsing i
        Block Pop-Up Windows, no i start z pustej strony). I cały czas jest problem ma stronach gazety typu
        "wersja Beta". Co jeszcze, swoją drogą, może być "niestandardowym ustawieniem przeglądarki"?
        • Gość: islandia_de Re: Gazeta.pl a SAFARI IP: *.netcologne.de 07.06.07, 13:10
          I ja borykam sie z problemami opisanymi przez Makjuzereke, a
          ustawienia mojej przegladarki sa w 100% standardowe (dla Apple - oczywiscie).
    • Gość: ma Re: Gazeta.pl a SAFARI IP: 83.18.141.* 08.06.07, 13:54
      u mnie to samo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka