wielki_czarownik 06.08.07, 21:49 Mdłe, nieczytelne i ogólnie do niczego. Jest opcja, żeby nadal używać starego? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Anty Re: Nie IP: *.bb.sky.com 06.08.07, 21:57 No cóż, trzeba będzie pójść gdzie indziej. Na szczęście Usenet jeszcze wygląda czytelnie. Link Zgłoś
stephen_s Ols, mam pytanie... 06.08.07, 21:59 Czy w ogóle dopuszczacie możliwość, że nowa koncepcja forum naprawdę nie jest wygodna w ocenie wiekszości użytkowników? Nie lubię robić awantur, ale przyznaję, że jestem zaszokowany Waszą reakcją na krytykę. Zdajecie się przyjmować postawę "Nowe forum jest super a wszelkie uwagi krytyczne to działanie mniejszości malkontentów". No ludzie... I skoro chcecie uwagi merytoryczne, proszę: 1. Przesunąć panel nawigacyjny z prawa na lewo. 2. Zmiejszyć panel nawigacyjny o przynajmniej 1/3. 3. Powiększyć czcionkę. Link Zgłoś
markus.kembi Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:05 Panel nawigacyjny to największa porażka tego layoutu. Jest 5 razy za szeroki i zajmuje 1/3 strony. Ale tylko na samej górze, bo po przewinięciu w długim wątku na dół, trzecia część strony jest pusta. Link Zgłoś
stephen_s Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:07 Z tego co zauważyłem, to panel nawigacyjny jest jednym z najczęstszych zarzutów wobec nowego układu. Ale czy administracja w ogóle zwróci na to uwagę? Ols już powiedział: forum popiera milcząca większość, a my wszyscy tutaj to jakaś garstka krytykantów... Acha, a krytyka ma być KONSTRUKTYWNA, czyt: polegać na wskazywaniu bugów w działaniu forum. Naprawdę, jestem zniesmaczony. Link Zgłoś
ols Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:17 Nic takiego nie napisałem. Prawy panel ma standardową szerokość, analogiczną do reszty stron portalu. Musi mieć taką szerokość, stąd jest umiejscowiony po prawej. Link Zgłoś
stephen_s Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:24 Cytuję: "A jaki interes mają zadowoleni obojętni we wpisywaniu się? To oczywiste, że większość wpisów jest od niezadowolonych." Sorry, Ols, ale to arogancja w czystej postaci. Link Zgłoś
ols Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:14 1) nie da rady, przynajmniej na razie 2) na pewno nie da rady 3) da się zrobić Nie wszystkie uwagi pochodzą od "malkontentów". Wiele jest bardzo cennych, wiele jest też bardzo emocjonalnych. Link Zgłoś
stephen_s Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:19 > 1) nie da rady, przynajmniej na razie > 2) na pewno nie da rady A zdajecie sobie sprawę, że jest to jeden z najczęściej podnoszony podnoszonych zarzutów do nowego layoutu? Chyba jeśli masa użytkowników wskazuje, że coś im przeszkadza, to... moznaby coś z tym zrobić, prawda? > Nie wszystkie uwagi pochodzą od "malkontentów". Przepraszam, ale trudno nie odnieść wrażenia, że wszelkie uwagi inne niż "w tym i tym miejscu jest bug" uważacie za malkontenctwo. Sam napisałeś, że dlatego jest tyle głosów krytycznych, bo... zadowoleni milczą? Ols, jak tak można..? Jako paroletni stały użytkownik tego portalu czuję się autentycznie obrażony taką postawą z Waszej strony. Link Zgłoś
ols Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:30 Nigdzie nie napisałem, że to malkontenctwo. To, że zadowoleni/obojętni się nie wpisują jest oczywiste. Policz osoby krytykujące nowe forum i odnieś to do ponad 2 mln użytkowników, którzy odwiedzają to forum miesięcznie. Co nie znaczy, że ignorujemy wszystko jak leci. Słuchamy opinii i wyciągamy wnioski. Nie zawsze nasz wniosek=realizacja słowo w słowo postulatu usera. Bo wtedy robilibyśmy 2mln rzeczy co miesiąc. Link Zgłoś
Gość: v Re: Ols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:37 Odnieś sobie chociażby do procenta użytkowników, którzy wiedzą gdzie/chcą wpisac się w "o forum". Cóż, ludzie zagłosują nogami, największą wartościa gazeta.pl jest forum i jego użytkownicy - pamiętajcie o tym. Link Zgłoś
hubar Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 23:07 No to może spytajcie się użytkowników, którzy napisali powiedzmy ponad 5tys postów. Dla nich to forum cos znaczy. Zróbcie ankiete i opublikujcie wyniki! Link Zgłoś
hubar Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 23:10 ols napisał: > 1) nie da rady, przynajmniej na razie No to kiedy to naprawicie? Długo mamy jeździć pod prąd z przyzwyczajeniem? > 2) na pewno nie da rady A to czemu? Spieprzyliście to naprawiajcie, a nie że "nie da rady" > 3) da się zrobić Ale znowu dla wszystkich równo? Czy można będzie wybierać? > Nie wszystkie uwagi pochodzą od "malkontentów". Wiele jest bardzo > cennych, wiele jest też bardzo emocjonalnych. No a czego się spodziewaliście, rozwalając w drobny pył coś o było dobre i funkcjonalne? I nie gadajcie, że zadowoleni tu nie wypisują. Większość nawet nie jest w stanie trafić na FoF. Daja radę tylko Ci, którzy są na forum od dawna - wierni użytkownicy. A ci w przygniatającej części negują Wasze "udoskonalenie"! Link Zgłoś
ols Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 23:41 hubar napisał: > > 1) nie da rady, przynajmniej na razie > No to kiedy to naprawicie? Długo mamy jeździć pod prąd z > przyzwyczajeniem? Testowaliśmy taki układ, wypadł bardzo źle. Być może wystawimy taką wersję, ale najpierw wolelibyśmy zrobić jakieś sensowniejsze poprawki. > > 2) na pewno nie da rady > A to czemu? Spieprzyliście to naprawiajcie, a nie że "nie da rady" Ta kolumna musi mieć taką szerokość, nie mamy możliwości jej zmiany. > > 3) da się zrobić > Ale znowu dla wszystkich równo? Czy można będzie wybierać? Będzie można wybierać. Link Zgłoś
ememzet Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:16 Czcionka już jest większa w szarej skórce. Panelu zmniejszyć nie możemy w związku ze standardami portalowymi. Próbowaliśmy wersji z panelem po lewej. Wyglądała koszmarnie, mało tego, ci którzy mają niskie rozdzielczości mieliby treść forum częściowo schowaną. Link Zgłoś
stephen_s Re: Ols, mam pytanie... 06.08.07, 22:22 > Panelu zmniejszyć nie możemy w związku ze standardami portalowymi. Ale to jest niefunkcjonalne maksymalnie! Jak nawigacja moża zajmować 1/3 ekranu??? > Próbowaliśmy wersji z panelem po lewej. Wyglądała koszmarnie, mało tego, ci któ > rzy mają niskie rozdzielczości mieliby treść forum częściowo schowaną. TO jest tylko argument za tym, by coś jednak zrobić z tą wielkością panelu - a nie po to, by wrzucać go na prawą stronę, zupełnie przeciwnie niż jest w 90% stron w sieci... Link Zgłoś
Gość: szerszeń_stepowy nie dość że wygląd do dupy, to jeszcze udrudniony IP: *.chello.pl 06.08.07, 22:07 dostęp do forów regionalnych. Weźmy np. Szczecin. Na to forum zawsze sobie klikałem, kiedy chciałem - z boku był link. Teraz linki tylko mają Katowice, Kraków, Łódź, Warszawa i Wrocław i jeszcze na szarym końcu dopiek "więcej". I muszę kliknąć na to "więcej", żeby wejść na linkownię forów regionalnych, na szarym końcu będzie Zachodniopomorskie, to tam mogę znaleźć sobie Szczecin. Takiego chamstwa i arogancji wobec forumowiczów GW się nie spodziewałem. To policzek dla wielu uczciwych ludzi, gó..arski wybryk, utrudniający życie. Widzę, że nie tylko ja tak sądzę. Link Zgłoś
Gość: v odsłony, odsłony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:39 Dzięki Bogu to jeszcze nie Onet, chociaż niewiele brakuje. Misie w administracji chcą odsłon - każdy sposób jest dobry... Link Zgłoś
tebe Re: nie dość że wygląd do dupy, to jeszcze udrudn 07.08.07, 08:13 Dowolny link możesz sobie dodać do panelu po prawej, z ulubionymi. Jeśli klikniesz na zakładkę fora regionalne z góry, to na stronie głównej będzie i Szczecin. Link Zgłoś
pinkpanther Re: Do dupy to nowe forum. Można nadal używać sta 06.08.07, 23:01 a czemu znikly ulubione fora? znalezienie ulubionych to teraz horror Link Zgłoś