Dodaj do ulubionych

NO ZRÓBCIE COŚ Z TYM !!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.11.03, 10:34
Ile można prosić? Na tym forum, na komputerowym, przez zgłaszanie błędów na stronie. I zero reakcji z Waszej strony.

Chodzi oczywiście o cholerne flashowe reklamy. Nie da się tego gówna wyłączyć w przeglądarkach innych niż IE. Nie umiecie zrobić dobrze, przerasta to Wasze możliwości, to nie częstujcie nas nimi.

ps. Opera 7.21
Obserwuj wątek
    • Gość: W++ No wlasnie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 04:31
      Problem jest od paru miesiecy i nic.
    • Gość: MaciekS Nie o to chodzi IP: *.gs.com 21.11.03, 20:59
      Chodzi raczej o to, ze polglowki robiacy strony dla Gazety nie maja na tyle
      doswiadczenia i wiedzy, ze reklamy powinny byc estetyczne, zawierac wlasciwe
      informacje i WYSWIETLAC sie w odpowiedni sposob (prezetacja i niezawodnosc).
      Dotychczas reklamy gdzies w rogu nie stanowily problemu, ale paskudne reklamy z
      elementami starej gry Packman wyswietlajace sie na srodku ekranu zakrywajac
      informacje i nie dajace sie prawidlowo zamknac to ewidentny wynik glupoty
      projektantow i programistow Agory/Gazety.

Moze powinni pojsc na dodatkowe szkolenia, bo z mysleniem i pojeciem estetyki to
      maja sporo problemow. Nie przychodzi im do nawet do glowy ze niektorzy nie
      korzeystaja z Internet Explorera, bo przykladowo na MacOS X podstawowa
      przegladarka jest Safari a nie IE.

Wyglada na to, ze nie kazdy tez ma az taka wyobraznie, ze Internet nie zostal
      wynaleziony przez jedna firma i dla jednej firmy, lecz obowiazuja standardy
      niezalezne od korporacji.
      Niezawodnosc wiec jest najwazniejszym czynnikiem. Ale po co ja bede robil wyklad
      z zakresu projektowania w standardach jesli mi Agora/Wyborcza za to nie placi.

Pozdrawiam,
      Maciek
      (Informatyk z USA)
    • w36 Nie denerwujcie się 22.11.03, 07:43
      Też to przeżywałem. Gdzieś od czerwca mailowałem do adminów i wpisywałem się na
      forum i nic. Ale niedawno zmotywowany przez Iwonę na tym forum zainstalowałem
      sobię mozille 1.5 i do niej świetny filtr "adblock" (niechętnie zmieniam
      przeglądarki, pracowałem na netscape 7, a nie upadłem na głowę żeby używać za
      przeproszeniem IE). Wyłączyłem flashe na Wyborczej, Onecie i Interii i jestem
      bardzo zadowolony. Nowa jakość. Z mojego doświadczenia wynika że jeśli
      potrzebuję czegoś (produktu czy usługi) to klikanie w banery lub podobne ma taką
      wartość jak oglądanie reklam w TV czyli żadną. Dowiaduję się nie tego co ja chcę
      a tego co ktoś mi chce wepchnąć. Jednak internet ma tą zaletę że można w sposób
      aktywny szukać rzetelnej informacji. Myślę że takie rzeczy jak m.in. przyklejane
      flashe są robione dla niestety dużej grupy bezmyślnych klikaczy, na których
      można dużo zarobić. I dlatego ta sytuacja się nie zmieni. Ale, co jest pozytywne
      w komputerach, jeśli istnieje technologia wciskania reklam to i istnieje
      możliwość ich automatycznego wyrzucania, czego w przypadku reklamy papierowej
      wrzucanej do skrzynek pocztowych lub pod drzwi, niestety jeszcze brakuje.

Możliwe też jest że informatycy z Wyborczej promują w ten dość dziwny sposób
      przeglądarki open source, co było by bardzo chwalebne. Oglądając stare wątki na
      forach, widzę że znacząco wzrósł udział użytkowników n.p. mozilli (tak ja mój
      przypadek) po akcji z flashami. Byle tylko się Bill nie dowiedział.
    • tebe Re: NO ZRÓBCIE COŚ Z TYM !!!!!!!!!!!!!!!! 26.11.03, 17:11
      Na forum masz takie problemy?
      Używam od zawsze opery i nie mam tego..
      Pozdrawiam
      • w36 Re: NO ZRÓBCIE COŚ Z TYM !!!!!!!!!!!!!!!! 27.11.03, 04:39
        To chyba pierwszy głos z Wyborczej w sprawie przyklejanych flashów. I wybacz,
        nie chcę Cię obrazić, typowa odpowiedź informatyka typu "niemożliwe, u mnie
        działa". Ale jaka jest skala problemu świadczy n.p. wpisanie słowa adblock w
        wyszukiwarce na forum (u mnie działa wyszukiwanie zaawansowane tylko, wpisanie
        słowa do okienka "szukaj na forum..." i ok na stronie Gazeta.pl>Forum wyświetla
        prawie pustą stronę, to tak na marginesie, szukanie na forach nie działa
        najlepiej), większość postów ma związek z walką z flashami. Są też inne wątki
        wokół tego tematu. No i jest dowód ( o wartości procesowej wg KPK ): Iwona w
        wątku p.t. reklamy ma linka na screena gdzie na Szymborską nakleił się Knorr ale
        co ciekawe majtki zostały z przodu. U mnie zwykle naklejało się na głównej
        stronie na Wiadomościach. Ale nie będę marudził bo problem mnie już nie dotyczy,
        jestem szczęśliwym posiadaczem wtyczki Adblock. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka