mistrz_ip 24.10.08, 09:47 chcialabym sie przedrzec stopem do ameryki poludniowej slyszalam jakies legendy, ze mozna stopem dookola swiata i niektorzy to samoloty i statki lapia jak myslicie da sie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomek854 Re: mam sobie taki pomysl 24.10.08, 12:47 Dlaczego nie? Ja kiedyś łódkę złapałem na stopa. A koleżankę z kolegą jakiś burżuj na jacht zaprosił w Monaco popływali trochę i wysadził ich w Savonie bodajże czy gdzieś tam we Wloszech już... Odpowiedz Link Zgłoś
noemi.joanna Re: mam sobie taki pomysl 14.12.08, 23:35 Na stopa da się wszędzie:)))) mieszkając w hiszpanii- gdzie zresztą tez dostałam się na stopa- poznałam śmiechowego człowieka, ktory bez kasy dostał się z Australii do Europy na statku:))) pomagał w kuchnii, nie dość że dojechał gdzie chciał to jeszcze zdobył nowe umiejętności i zarobił trochę kasy:)))) Ja bym chciała na stopa do indii ale walczę z wizami bo ciężko teraz po tych zamachach... jeszcze jedno: jeśli masz pozytywną energię w sobie i dzielisz się nią, to ona do ciebie wróci:)))) wiem z autopsji:)))) Mimi Odpowiedz Link Zgłoś
tom13131313 Re: mam sobie taki pomysl 20.02.09, 11:12 da się. Pytanie tylko ile masz czasu, bo jesli nie tak dużo, to przeprawę przez ocean może warto samolotem? Jeśli chodzi o różne dziwne stopy, to łódką przez jezioro, więźniarką czy autobusem miejskim na stopa już jechałem. Nawet przez Bałtyk promem bez problemu. A dla początkujących polecam doskonały poradnik: www.escapemagazine.pl/356394-jak-podrozowac-autostopem Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: mam sobie taki pomysl 20.02.09, 12:27 Dziwne stopy to jest temat rzeka - nie trzeba kupować Twojej książki, mamy tu na naszym forum cały wątek o takich rzeczach. (Wątek z poradnikiem też mamy tak btw :P) Odpowiedz Link Zgłoś