ubiquitousghost88 10.05.12, 17:30 Brawo Polskie Zdzieranie Ubogich! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moojcik logo jak żeton do gry na automatach Mira i Grzecha 10.05.12, 17:36 albo co najwyżej w Monopoly Odpowiedz Link Zgłoś
perski_dziadzio Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU 10.05.12, 17:47 Odmładzanie marki zbutwiałego molocha to jak próba wyhodowania klonu mamuta z zamrożonego znaleziska jego resztek. Być może możliwe, ale po co? Jeszcze za komuny (po kilku próbach uzyskania odszkodowania za szkody komunikacyjne) obiecałem sobie, że jeśli kiedyś nastaną takie czasy, że PZU przestanie być monopolistą, to NIGDY W ŻYCIU nie ubezpieczę się w tej firmie. Nie wiedziałem czy i kiedy komuna padnie, ale na szczęście stało się. Zmieniam ubezpieczycieli (tak jak i banki, bo najgorzej jest uzależnić się od jednego) dość często i dobrze na tym wychodzę. Do PZU nie wrócę NIGDY. Miałem z PZU kontakty jako świadek, łącznie z udziałem w rozprawie sądowej (PZU bez żadnego uzasadnienia odmawiało wypłaty odszkodowania poszkodowanemu w kolizji, której sprawca był ubezpieczony w PZU). Ponieważ kwota odszkodowania nie była zbyt wielka, PZU liczyło na to, że poszkodowanemu nie będzie się opłaciło wytaczać im sprawy przed sądem. Na ugodę (czyli zgodę wypłaty odszkodowania) poszli dopiero na sali sądowej, gdy sprawdzono listę obecności wszystkich świadków i widać było, że nie ma sensu dalej się upierać. Pamiętacie hasło PZU "Duży może więcej"? Oni to rozumieli jako "Duży może sobie z klientem pozwolić na więcej". PZU? Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś
kluska11 Klesyk? To jest ten koles co to.. 10.05.12, 18:04 o niedoksztalconych, bezrobotnych absolwentach bajki opowiadal? I teraz takie pieniadze na pierdy wydaje? To jest gowno, Panie Klesyk, a nie kreatywnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
kluska11 Ja naprawde nie potrafie w to uwierzyc! 10.05.12, 18:09 "Chodzi o szersze wykorzystanie internetu w działalności firmy, m.in. możliwość zgłaszania szkód przez internet, skrócenie procesu likwidacji szkód oraz połączenie większości oddziałów PZU i PZU Życie." I ten koles ma czelnosc bajdurzyc o "fabrykach bezrobotmych"? To prawdziwy zartownis! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol PZU - nowy znak drogowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.12, 18:26 Kompletne bezguście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxxi Re: PZU - nowy znak drogowy IP: 173.233.202.* 10.05.12, 18:50 Nowe "logo" faktycznie przypomina jakis znak drogowy... fatalna wrecz grafika! Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman logo jak koko euro spoko 10.05.12, 19:00 logo wpisuje się swoim poziomem graficznym w nowy trend o nazwie koko euro spoko.... Smutne to ! Jeśli czyta to ktokolwiek władny z PZU to chciałbym zaoferować za darmo kilka ciekawszych projektów loga PZU, tak by nie było "siary" na świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
simon.01 Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU 10.05.12, 19:05 Oto, jak za duże pieniądze i bez większego sensu pozbawia się firmę jej największych aktywów ( a już szczególnie w tym rodzaju działalności) - czyli tradycji i rozpoznawalnej marki. Wyobrażacie sobie, że Coca Cola albo Ford zmieniają logo? Albo niechby McDonald? Poważne firmy tego nie robią. Zatem już wiemy, że PZU poważną firmą być nie chce, woli być za to jak produkt krótkiego terminu ważności. Bożesz Ty mój - tylu fachowców od PR, reklamy, marketingu i innych takich hocków klocków - a jak przychodzi co do czego, to pełno niedouczonych analfabetów, jak i w innych dziedzinach... Odpowiedz Link Zgłoś
simon.01 Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU 10.05.12, 19:09 He, napisałem o analfabetach, a sam zasadziłem kwiatka "Bożesz" zamiast "Bożeż". Stanowczo, za dużo internetu:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU 10.05.12, 19:20 simon.01 napisał: > He, napisałem o analfabetach, a sam zasadziłem kwiatka "Bożesz" zamiast "Bożeż" > . > Stanowczo, za dużo internetu:) nie dość, że robisz błędy ortograficzne, to nie masz pojęcia o tzw rebrandingu. Nie chce mi się pisać w szczegółach, ale rzuć okiem na te obrazki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlk Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 02:12 No i właśnie - rzut oka na te obrazki pokazuje, że nowe logo idealnie pasuje do 21. wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 10:08 Dla mnie jest ono beznadziejne... Odpowiedz Link Zgłoś
kadykianus Żeton do WC na dworcu 10.05.12, 20:47 Bardzo musi się nudzić prezesowi. Z drugiej strony, pamiętam, w jednym z odcinków serialu Alf kosmita pyta, czym właściwie zajmuje się zarząd? - Tego nikt nie wie - mówi Willy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pizetju Lodziarze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 12:35 Słuchajcie ludziska. Wypisujemy swoje opinie względem zmiany logo w PZU ale w sumie, to "lodziarzy" z PZU goowno to obchodzi. I tak będą kręcić lody - chciwość nie zna granic. P.S. Dla mnie stare logo PZU jest OK i oczywistym jest, że za zmianą logo kryją się "potrzeby" lodziarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lodziarze. IP: *.play-internet.pl 22.05.12, 13:56 Nowe logo PZU jest jak wszystko w Polsce po roku 1990, czyli gorsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wafelek Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.12, 21:31 Czyli składki wzrosną. 25mln samo się nie zarobi... Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU 10.05.12, 21:32 jakoś to nowe bardzo przypomina swastykę, gdyby tylko okrąg zrobić czerwony i czarne literki... Brawo dla projektantów, pewnie znajomi prezesa! Odpowiedz Link Zgłoś
vinogradoff Zwyczajne marnotrawstwo pieniedzy. 10.05.12, 21:41 W Polsce istnieja formy zajmujace sie opracowywaniem logo dla firm, wzorow papierow firmowych itp. bzdetow biorac za to olbrzymie pieniadze i najprawdopodobniej odwdzieczajac sie zleceniodawcom w ramach honorariuow za jakies uslugi. Jak mozna zamieniac lepsze logo na gorsze? Mozna jak ma sie z tego korzysc materialna. Wot i cala filozofia zmian logo, ktora nic a nic nie daje i niczego nie odmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
us-rn Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU 10.05.12, 22:13 I though there will be finally end to Polish stupidity. I guess I was wrong. Polish people will still give us reason for polish jokes. In the country where taxes are extremely high some make decision to change logo of government run company using tax payers money. Interesting Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwko Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 00:45 PZU ma zespół zajmujący się badaniami. Oczywiście ten za ciężką kasę zlecił agencjom badawczym przebadanie nowego logo i oto jest rewelacyjne- przebadało się znakomicie ! Przyklasnęli panowie członkowie, pan prezes. Kasa wydana huuura ! Teraz zostało tylko kupić parę nagród na rynku - za zajeeeeebisty rebranding, zajeeeeeebista reklamę. Szkoda ze jeszcze certyfikatu to logo nie ma ( a może ma tylko jakiś lipny za parę złotych dodatkowych ). Powinno mieć logo certyfikat żeby uwiarygodnić takiego gniota jakiego niedawno pokazali jako rewelację - swoją nową stronę internetową, na której konia z rzędem temu kto tam doczyta się czegokolwiek o produktach albo zobaczy pzu direct . Kolesie wzięli kasę za guzik, jeszcze tylko pętelka został i to nie mała (...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU IP: *.play-internet.pl 22.05.12, 12:39 A za to wszytko zaplaca klienci owego PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Przekręt za 25 mln zł - to `odmładza` się PZU IP: *.play-internet.pl 22.05.12, 14:03 A chodzi tu przeciez o wyprowadzenie pieniedzy z firmy. W tym celu zawiera sie lipne, wielomilionowe, sztucznie zawyzone kontrakty z firmami-krzakami, za ktorymi stoi przeciez zarzad PZU, ktory wezmie do swych kieszeni ponad 90% tych 25 milionow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basca Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU IP: *.ghnet.pl 23.05.12, 12:48 Wypowiedzi SPECJALISTÓW KOMENTATORÓW INTERNETOWYCH jak zwykle wszystko wiedzących. Może trochę umiaru? Czy wiecie co to pole ochronne znaku, Pantone? Nie, ale oczywiście każdy jest specjalistą w projektowaniu, każdy w paincie takie loga projektuje od dziecka... Otóż wystarczy popatrzeć na ewolucje innych przykładów loga: www.neatorama.com/2008/02/18/evolution-of-car-logos/ www.lovelogo.pl/2010/01/rebranding-pepsi/ Te ewolucje są konieczne, by dostosować się do nowych warunków. Stare logo miało chociażby problem z obecnymi wymaganiami odnoście pomniejszania loga. Napis GRUPA PZU w wielkości 1\1 cm - czyli wielkości dostosowanej do nadruku na np długopisy - zanikał. IMO forma loga poszła w dobrym kierunku - zredukowano niepotrzebne ozdobniki. Powrócono do starszych form dodając elementów typowych dla naszych czasów - gradient. Re branding to nie tylko zaprojektowanie loga, to również zaprojektowanie wszystkich materiałów, na których logo będzie się pojawiało, tak by materiały te wyglądały spójnie. Projektowanie systemu identyfikacji to bardzo specjalistyczna wiedza. Żaden młodzik, który zaczyna projektowanie, nie jest w stanie bez doświadczenia poradzić sobie z tym wyzwaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU? IP: *.146.99.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.12, 13:00 Pierdu - pierdu. Zamiast ´rebrandingu´, ktory jest posunieciem zbednym i pozornym, Polska potrzebuje realnych miejsc pracy w realnym sektorze gospodarki - inaczej grozi nam masowa emigracja i zapasc demograficzna, a wiec tez i wyludnienie Polski, a skad wtedy to "nowe" PZU wezmie klientow? Odpowiedz Link Zgłoś
basca_basca Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU? 23.05.12, 13:15 A powiedź mi co ma piernik do wiatraka? Jak pójdziesz na spotkanie biznesowe czy wesele to się ubierzesz w stare, dziurawe ubrania bo jest zapaść demograficzna i masowa emigracja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU? IP: *.180.215.231.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.12, 08:29 Nie zmieniaj tematu. Zmiana logo PZU ma na celu tylko ewentualne przeciagnecie do PZU klientow innych firm ubezieczeniowych, albo (patrzac bardziej realistycznie) zwolnienie tempa, w jakim PZU ubywa klientow. Innymi slowy, nic realnego oraz potrzebnego z tego nie powstanie. Polska potrzebuje bowiem realnych miejsc pracy w realnych, produktywnych sektorach gospodarki, a nie dalszego rozdymania sektora wirtualnych uslug finansowych, ktory produkuje glownie wirtualny PKB... Poza tym, to marketing jest tylko obciazeniem dla gospodarki, a wiec generowane przez niego przychody powinny byc ksiegowane jako UJEMNY PKB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basca Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU? IP: *.ghnet.pl 24.05.12, 15:38 Ależ ja nie zmieniam. Ja piszę o logu PZU, ty o gospodarce. Jako firma musi myśleć marketingowo/wizerunkowo inaczej popadnie w niebyt. Żadna firma nie może sobie pozwolić na rezygnacje z marketingu. Oczywiście to nie jedyna ich działalność. Ale bez tego elementu firma nie jest w stanie we współczesnym świecie funkcjonować! To są fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Lifting za 25 mln zł - to odmładza się PZU? IP: *.181.150.119.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.12, 21:56 Jesli firma musi sie reklamowac, to znaczy ze jest z nia zle. Niestety, w obecnej epoce kryzyzu poznego kapitalizmu, praktycznie kazda firma musi sie reklamowac ze wzgledu na generalne przesycenie rynku, a to zapowiada nadejscie generalnego kryzysu kapitalizmu.. Odpowiedz Link Zgłoś