Dodaj do ulubionych

Cityboard Media nie płaci

02.08.12, 22:31
Witam
Od kilku lat dzierżawię kilka m2 działki firmie CITYBOARD MEDIA, która ma tam swój słup z banerem reklamowym. Przez prawie cały okres współpracy firma wywiązywała się ze swoich zobowiązań wobec mnie - nie było szału, bo pieniądze praktycznie nigdy nie wpływały na mój rachunek zgodnie z umową, ale opóźnienia sięgały kilku dni - co najwyżej 2 tygodni. Od początku roku jednak coś się "zacięło" - na dzień dzisiejszy CITYBOARD MEDIA jest mi winna czynsz za 6 miesięcy. Telefony ani korespondencja nic nie pomagają - na moje wezwania do zapłaty nie reagują, a przez telefon słyszę jedynie, że na razie nie ma pieniędzy.
Czy ktoś z Was spotkał się z podobnymi problemami ze strony tej firmy? Czy ktoś może skutecznie wyegzekwował swoje należności?
Obserwuj wątek
    • Gość: Wanda Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.152.146.172.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 11:21
      Jeżeli nie reagująna wezwanie do zapłaty to wal do sądu . Wyrok nakazowy dostaniesz bardzo szybko . Następnie do komornika. Gwarantuję ci że ..pieniążki znajdą sie bardzo szybko. Wanda
      • 19dawid80 Re: Cityboard Media nie płaci 03.08.12, 15:29
        Gość portalu: Wanda napisał(a):

> Jeżeli nie reagująna wezwanie do zapłaty to wal do sądu . Wyrok nakazowy dosta
        > niesz bardzo szybko . Następnie do komornika. Gwarantuję ci że ..pieniążki zna
        > jdą sie bardzo szybko. Wanda

Ja jakiej podstawie twierdzisz, że autor wątku dostanie nakaz nakazowy? Przecież nie widziałaś, nie wiesz jakie autor wątku ma dokumenty, jakie są zapisy itp itd.
        • Gość: Wanda Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.152.146.172.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.08.12, 16:02
          Proste jak drut. Jest umowa jest korespondencja ...jest nakaz zapłaty. Wanda
          • Gość: guccio Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.08.12, 09:12
            jest umowa, wysłane wezwanie do zapłaty, to wystarczy dla e-sądu
    • Gość: zlotemaki Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.12, 20:12
      Nie jesteś sam. Nam firma zalega z zapłatą za okres od 08.2011 hmm to już prawie rok. Wyślemy ostateczne wezwanie do zapłaty, ale jeśli nic w tym kierunku nie podziałąją, sprawa trafi do sądu. Dobrze by było połączyć siły w tej sprawie. Ja dzierżawie nośnik na śląsku. Daj co dalej
      • Gość: dzierzawca Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 03.10.12, 20:17
        U mnie identycznie- nie płacą za dzierżawę i za prąd. Bezczelnie wynajdują wady w lokalizacji nośnika a osoby odpowiedzialne za finanse są nieuchwytne. W księgowości ze stoickim spokojem odpowiadają: płatności nie są przewidziane. Sa bezczelni i nas lekceważą.
        • Gość: ZBUNTOWANY Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 05.10.12, 20:27
          Powinnismy się zjednoczyć. Dotarły do mnie słuchy, że będą probować renegocjować -obniżać ceny. Jak się zgodzimy na niższe stawki kiedy brakuje obłożenia to będą te nośniki ostatnimi do obłożenia. Obniżałem już kilka razy a i tak nie płacą!!!!
          • grazia.5 Re: Cityboard Media nie płaci 07.05.15, 12:51
            Mamy jako Wspólnota identyczną sytuację.Teraz ,po obniżeniu kwoty czynszu/...bo kryzys.../nie płacą 5 m-cy!!!Po telefonach mówią,że za styczeń np.-w maju itd...Nie mamy już sił,zdecydowanie zrywamy umowę z adnotacją,że nośnik zatrzymujemy jako zastaw za pozostałe płatności.Zobaczymy,czy trzeba będzie walczyć w sądzie,ale dosyć mamy tych nerwów,pozdrawiam
        • Gość: kady Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.dynamic.chello.pl 07.08.13, 02:27
          to daj swoje namiary i pomysły
    • Gość: Wlascicielkadzialk a mi placa IP: *.play-internet.pl 23.10.12, 16:11
      fakt, ze na poczatku roku byly opoznienia, ale po interwencji telefonicznej wszystko wrocilo do normy i ustalona kwota co miesiac trafia na moje konto. wynajmuje tej firmie teren juz od kilku lat i ogolnie jestem bardzo zadowolona.
      • Gość: DLA NAIWNYCH Re: a mi placa IP: *.mnc.pl 02.11.12, 20:23
        Klituś Bajduś, nie pisz głupot dla naiwnych. Od razu widać, że wpis zrobił ktoś z Cityboard. Dalej nie płacą i mataczą!!!!
      • Gość: do właścicielka... Re: a mi placa IP: *.mnc.pl 19.12.12, 19:33
        Zgadzam się z tym, że to jest tekst "klitusia bajdusia". "Wróciło do normy"? Tylko, że normą w tej firmie jest niepłacenie, nieodbieranie telefonów i zirytowanie w trakcie zapytań o zapłatę. Nieoperatywność przerzucają na dzierżawców i ciągle opowiadają o kłopotach i koniecznośći aneksowania umów ( urywania kwot). Jak się zgodziłem to prawie zawsze nosnik jest "na zielono" bo i tak nie płacą. Czy Państwo też popełniliście taki bład?
    • Gość: madalodz Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 18:22
      U nas dokładnie to samo, w tej chwili zalegają z już z 4 fakturami i jesteśmy zwodzeni z tygodnia na tydzień. Z uporem maniaka dzwonię do ksiegowości, ale w kółko słyszę, że nie przewidują płatności, może koniec tygodnia albo początek pszyszłego. Masakra.
      • Gość: SOLIDARNIE Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 09.11.12, 22:13
        Nie zgadzajcie się na obniżki, zwłaszcza kiedy nie będzie obłożenia. Wówczas Wasze nosniki będą w ostatniej kolejności do obłożenia.
      • mordimer.madderdin Re: Cityboard Media nie płaci 10.11.12, 07:06
        Gość portalu: madalodz napisał(a):
        Z uporem maniaka dzwonię do ksiegowości, ale w kółko słyszę, że nie przewidują płatności, może koniec tygodnia albo początek pszyszłego.

Ja za cholerę nie rozumiem: po co DZWONICIE?

W takim przypadku wysyła się poleconym ZPO wezwanie do zapłaty. Firmy, nawet jeśli nie zapłacą, to tego nie lekceważą - wiedzą, że to ostatni etap przed skierowaniem sprawy do sądu. A wasze telefony mogą sobie olewać do woli.
        • Gość: Wanda Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.152.145.76.dsl.dynamic.t-mobile.pl 10.11.12, 11:13
          Dodam jeszcze ze najlepiej wezwanie wysłać z podaniem nieprzekraczalnego terminu zapłaty i za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. A zreszta , list dwukrotnie nieodebrany to list odebrany.
          Telefony to nerwy , czas i pieniądze wyrzucone w błoto. Chamów którzy nie wywiązyja sie z podpisanych umów należy ścigać sądownie szybko / biegną terminy przedawnienia/ i bezpardonowo. Wanda
    • Gość: ROMI Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.12, 13:10
      Witam, mnie tez cityboard od ponad roku nie płaci terminowo, obecnie zalega za 3 wymagalne faktury. czy ktos naliczał odsetki?? jaki był efekt??
      • Gość: dosia Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.12, 10:51
        Mi zalegają dzierżawę za 8 mcy ...o odsetkach mogę zapomnieć .. podpisałam pismo -aneks w który firma Cityboard prosi o to.. by podejść ze zrozumieniem i że mogą mieć spóźnienia w płatnościach ... Pozostaje wysyłanie wezwań do zapłaty albo wypowiedzenie umowy.
        • Gość: DZIRZAWCA Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 19.12.12, 19:26
          PRZYPOMINAM, nie zgadzajcie się na propozycje obniżek za okresy "bez obłozenia" bo to spowoduje, że w pierwszej kolejności obłożą te nośniki, których właściciele nie podpisali takich aneksów. Macie przykład po tych, którzy nie wiedzieć czemu zgodzili się na nienaliczanie odsetek. Nie liczcie na przyzwoite zachowanie Cityboard!!!
    • Gość: MH Re: Cityboard Media nie płaci IP: 194.93.124.* 18.01.13, 12:05
      Witam,
      Ja też mam nosnik cityboard u siebie na posesji. Od niepamiętnych czasów firma nie płaciła na czas, ale te opóxnienia były powiedzmy dwumiesięczne. Obesnie mają nie zapłacone za 3 miesiace, a za chwilę będzie termin 4 płatności. Odpowiedzi są żadne - na zasadzie że nie wiedza kiedy i ile zapłacą.
      Próbowali renegpocjowac Umowę ale się nie zgodzilismy. Jeżdżę duzo po Polsce i widzę, że większośc nosników CBM jest nieoklejonych (w przeciwieństwie do innych firm). Obawiam sie wiec że ta firma zbankrutuje zanim zdąży nam zapłacić. Moze powinnismy sie zjednoczyć i zrobić im np złą prasę w mediach ?
      • Gość: alfa Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.medicover.pl 08.05.13, 17:26
        U mnie w okolicach Warszawy płacą co kilka m-cy, najczesciej co pół roku.
        Jedynym sposobem jest wniosek do sądu!!! e-sądu w Lublinie. Namawiam do tego kroku wszystkich oszukiwanych przez tę złodziejską firmę.
    • Gość: Wojo Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.echostar.pl 23.01.13, 16:44
      W Poznaniu podobnie od lat płacą z kilkumiesięcznym opóźnieniem ,zero reakcji na wezwania beznadziejna firma tylko patrzeć jak zbankrutują i nic nie dostaniemy- a na ich stronie www. to wszystko cacy na maksa, od frontu ładnie i kolorowo a od podwórka smród i bajzel.
    • calabi-yau Re: Cityboard Media nie płaci 18.04.13, 21:48
      Przyznam, ze nie bardzo widze inne wyjscie niz skorzystanie z prawa do wystapienia do sądu o ogloszenie upadlosci. Moge sie mylic, bo nie jestem prawnikiem, a do zrodla Wikipedia podchodze z pewna ostroznoscia, ale link pl.wikipedia.org/wiki/Post%C4%99powanie_upad%C5%82o%C5%9Bciowe pokazuje, ze:
      "Upadłość ogłasza się w stosunku do dłużnika, który stał się niewypłacalny. Dłużnik jest niewypłacalny, jeżeli nie wykonuje swoich wymagalnych zobowiązań."
      Dalej zas czytam, ze "Zobowiązanie wymagalne - zobowiązanie, którego termin płatności minął, a które nie zostało przedawnione lub umorzone."
      Na moje oko Cityboard Media jest dluznikiem, ktory stał sie niewyplacalny.
      Byc moze ktorys z czlonkow zarzadu bedzie mial inne zdanie (www.krs-online.com.pl/cityboard-media-sp-z-o-o-krs-23188.html pokazuje, ze inne zdanie moga miec pan Michal Stan lub pan Marcin Stan). Od razu tez mowie, ze firma nie znajduje sie pod adresem wskazanym w KRS. Krotki wywiad wskazuje, ze adres podany na stronie Cityboard (00-640 Warszawa, ul. Mokotowska 1) jest poprawny.
      No i ewentualne pytanie: gdzie skladac wnioski. Jak pokazuje Wiki:
      "Do rozpoznania spraw o ogłoszenie upadłości właściwy jest sąd upadłościowy, właściwy dla zakładu głównego przedsiębiorstwa dłużnika. O właściwości miejscowej sądu decyduje w pierwszej kolejności siedziba przedsiębiorstwa; jeżeli składa się ono z kilku zakładów, położonych w okręgu właściwości różnych sądów właściwość miejscową oznacza się według siedziby zakładu głównego."
      Mysle, ze kilka wnioskow dotyczacych tego samego podmiotu, zlozonych we w miare zblizonych terminach, moze dac spodziewany efekt.
      Czy macie moze inne pomysly jak zmusic dluznika do uregulowania zobowiazan?

CY
      • Gość: mlu Re: Cityboard Media nie płaci IP: 80.51.155.* 23.04.13, 11:12
        Również od lat walczę z Cityboar. Jedyne co skutkuje to groźba skierowania sprawy do sądu.
        • Gość: łodziak Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 27.04.13, 18:47
          W Łodzi już ich niektórzy powyrzucali a City twierdzi, że zrezygnowali sami. Nie płacą i szukają winy w wierzycielach!!!!
          • Gość: ala Re: Cityboard Media nie płaci IP: 78.133.161.* 09.05.13, 17:19
            ta firma to oszuści. Wykorzystują to ,że większość to ludzie ,którzy nie pójdą do prawnika. Ja poszłam i pozew już się pisze. Polecam tą drogę wszystkim oszukanym
            • Gość: właściciel Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.enel.pl 10.05.13, 10:43
              U mnie tez nie płacą od ok 7 m-cy. Widocznie firma robi bokami, bo czytając wcześniejsze wpisy ta agonia juz trwa od 2 lat. No to trzeba wypowiedzieć umowę a po pieniązki pójść do sądu i z odsetkami do komornika.
    • Gość: tyran Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.play-internet.pl 28.05.13, 04:30
      u mnie terz nie zaplacili przez 4 m-ce - wypowiedzialem umowe i bede kierowal sprawe do sadu napewno nie odpuszcze !!!
      • Gość: maja Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.medicover.pl 03.06.13, 18:13
        Ta złodziejska firma ma taki właśnie sposób na robienie biznesu. Nie płacić za wynajem w całej Polsce. Mam nadzieje ,że reklamodawcy też czytają fora i wyciągna wnioski !!!!!
    • Gość: gość portalu Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 14:57
      Firma która prezentuje się w mediach jako lider reklamy zewnętrznej , w rzeczywistości jest złodziejem nieregulującym swoich zobowiązań od przeszło roku wobec wielu wynajmujących .
    • Gość: wnerwiony Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.13, 17:27
      Jakieś dwa lata tamu dla dobra sprawy na prośbę Cityboard zgodziłem się na obniżenie wynagrodzenia przy braku obłożenia. Mówili, że mają trudny okres przejściowy i że za najdalej rok wszystko wróci do normy. Jestem uczciwym człowiekiem, też mam firmę i wiem jak to jest mieć kłopoty finansowe kiedy brakuje klienta, więc się zgodziłem. Myślałem, że w końcu choć mniej ale zaczną płacić w terminie. Nic bardziej mylnego! Mimo obniżki i tak aktualnie zalegają za faktury od początku roku. Terminowo nigdy nie płacili ale teraz to już zakrawa na złodziejstwo. Wystawiam noty korygujące, których też nie płacą. Kiedyś telefony wystarczały, teraz już nic nie wnoszą, można dzwonić do upadłego. Miły pan przyjmuje zgłoszenie i ponoć przekazuje monit do Warszawy a Warszawa ma nas w nosie i nie płaci. Straszyłem komornikiem, nie pomogło. Teraz pozostaje już tylko wypowiedzenie umowy w trybie natychmiastowym i oddanie sprawy do sądu o zapłatę długów. Wygrać musimy na 100%. Bo jak już ogłoszą upadłość, co raczej jest nieuniknione, to nic nie dostaniemy! Więc lepiej zrobić to teraz kiedy są jeszcze szanse na odzyskanie pieniędzy przez komornika sądowego.
      • Gość: romi Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.13, 14:35
        Wystąpiłem w sierpniu do sądu w o ogłoszenie upadłości. konieczne są przykłady, jako DOWODY dla sądu, ze nie płaca od więcej, niż 1 wierzyciela. pr o swoje adresy, a skontaktuję się osobiście celem zmontowania koalicji. opłata sądowa za wniosek o upadłość to 1000 zł. Liczę, że znajdzie sie kilka osób i na zrzutkę koszt ten nie będzie bolesny,czekam na chętnych....
        • Gość: Bolek Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.wtvk.pl 10.09.13, 18:06
          Witam
          Czy to dobry pomysł z zgłoszeniem do upadłości? Nie znam się na prawie ale wedle mnie jedyny majątek jaki ta firma posiada to ZŁOM z konstrukcji reklamy który trzeba zdemontować !!! Nie wiem czy po sprzedaży majątku zostanie tyle aby zaspokoić wszystkich a nawet kogokolwiek? No chyba że odbywa się to w inny sposób? Może lepiej wezwanie do zapłaty, cisnąc o kasą , rozwiązać umowę i pożegnać się. Nie liczyłbym aby te firmę przeją ktoś inny i spłacił długi poprzednika.
          • Gość: iwan Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.10.13, 22:14
            do zainteresowanych,
            Nośniki cityboard media są warte nawet 7-8 tysięcy, może więcej. To sporo w kontekście zabezpieczenia zaległych należności za czynsz. Poza tym są też inne sposoby zmusić ich do płacenia. Można nie wpuszczać klejarzy na posesję dopóki firma nie ureguluje zaległości.
            A jeśli ktoś chce rozwiązać umowę to jest to ostatni gwizdek, póki firma jeszcze cokolwiek sprzedaje i ma jako taki wpływ na konto.
            W Warszawie zostało już niewielu klientów i nie wiele agencji reklamowych, które chcą pracować z tą firmą.
            • Gość: stan Re: Cityboard Media nie płaci notorycznie IP: 78.133.161.* 24.10.13, 18:17
              Jak widać po wisach to poszkodowanych jest wielu.A ile jest osób starszych, które podpisały umowę ,a nie korzystają z internetu.
              Mnie nie zapłacili od marca!!!!!!!!!!
              podoba mi się pomysł ,aby nie wpuszczać klejarzy na posesję i w razie czego zatrzymać nośnik reklamowy.
              Bravo!!!!!!!
              • Gość: KAROL Re: Cityboard Media nie płaci notorycznie IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.13, 13:32
                U mnie też zaległości w płatności od marca.
      • Gość: kajjo Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.13, 05:48
        Ja dzierżawię im teren od ponad 10 lat, ale tak źle z płatnościami jeszcze nie było. Jedynie co skutkuje aby cokolwiek płacili to mail do nich z informacją, że wyłączam im prąd ze względu na długi. I zawsze coś przeleją na konto, a jak się ociągają to wyłączam im oświetlenie nośnika szczególnie jak wisi jakiś plakat. Bardzo szybki jest wtedy kontakt z ich strony z prośbą o prąd.
        • Gość: DZIERZAWCA Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 13.12.13, 11:05
          Ja również mam podobne problemy. Namawiam jednak do rozważenia czy jest sens dobijania dłużnika i mimo wszystko partnera. Prościej i sensowniej jest się rozstać i liczyć na spłatę zobowiązań z działalności czynnej firmy niż nieistniejącej..Znam przypadki gdzie ogłoszono upadłość i resztki pieniędzy trafiły do syndyka, likwidatora itp. Wierzyciele dostali "0".
    • seba3332 Re: Cityboard Media nie płaci 31.12.13, 09:33
      Tak wszystko sie zgadza zlodzieje nie placa mnie juz wisza za caly rok 2013
      • Gość: Barbara Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.14, 14:56
        Witam!
        Może ktoś z Państwa podpowie jak spowodować,żeby nie rozmontowali nośnika.Czy demontaż urządzenia wymaga zgody jakiejś instytucji,czy też można go rozmontować w dowolnym czasie bez niczyjej zgody?
        Nie mam kontroli nad działką,gdyż jest nieogrodzona i znajduje się daleko od mojego miejsca zamieszkania.
        Poza tym sytuacja taka jak innych,jeszcze się nie zdarzyło żeby zapłacili w terminie ,odsetki w ogóle ignorują.Wezwania do zapłaty kieruję średnio co trzy miesiące,ostatnio wypowiedziałam umowę dzierżawy ,wyznaczyłam termin zapłaty i poczekam.Następnie kieruję wniosek do sądu,ale widzę,że marne mam szanse na odzyskanie pieniędzy,a jak mi nośnik zostanie to przynajmniej sama będę go mogła dzierżawić.:Proszę o podpowiedź.Czy upadłość nie spowoduje wyprzedaży całego majątku,w tym tablic reklamowych.Jak likwidator sprzeda majątek to przede wszystkim zaspokoi należności US i ZUS oraz pracowników,a co z nami,czy wystarczy pieniędzy,raczej wątpię.Stwórzmy jakieś forum pokrzywdzonych na facebooku i domagajmy się wspólnie kasy lub urządzeń.
        • Gość: Aleks Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.jmdi.pl 06.04.14, 18:23
          Nośnik jest własnością firmy , więc nie ma Pani do niego prawa. Firma może go zdemontować jeśli nie jest dla niej opłacalny, nie ma "obłożenia" itp.
        • Gość: alfa Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.nettel.pl 06.06.14, 10:42
          popieram pomysł stworzenia forum pokrzywdzonych przez cityboard.
          Mnie nie zapłacili od wakacji 2013 r.
          Co do poruszonego tematu demontazu nośnika reklamowego to...może on stanowić zabezpieczenia należności dłużnika w myśl KC i można go zatrzymać jako wyrównanie strat.
          Ale na otwartej działce trzeba by trzymać straż. W ogrodzeniu po prostu pogonić oszustów a w razie czego wezwać policję i przedstawić pismo o zniesieniu wzajemnych długów na podstawie Kodeksu Cywilnego.
          • Gość: Dzierzawca Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 06.07.14, 10:48
            Moj poprzednik ma całkowicie rację, można zatrzymać nośnik. Przysługuje ustawowe prawo zastawu przy wynajmie.
            • Gość: UWAGA Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 09.07.14, 10:35
              Czy komuś w Krakowie lub innym mieście też proponują 2 stawki uzależnione od obłożenia? Słyszałem, że są to śmieszne kwoty i taki nośnik jest oklejany w ostateczności bo nie mają kosztów z nim związanych. Odezwijcie się bo powinniśmy nie dać się kiwać!!!
              • Gość: ad UWAGA Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 24.07.14, 22:01
                Tak, mnie proponowali ale się na pewno nie zgodzę!!!!
              • loop-wawa Re: Cityboard Media nie płaci 11.08.14, 19:50
                Gość portalu: UWAGA napisał(a):

> Czy komuś w Krakowie lub innym mieście też proponują 2 stawki uzależnione od ob
                > łożenia? Słyszałem, że są to śmieszne kwoty i taki nośnik jest oklejany w ostat
                > eczności bo nie mają kosztów z nim związanych. Odezwijcie się bo powinniśmy nie
                > dać się kiwać!!!
                Witam, w Warszawie przerabiałem przez 7 lat umowy, wszystkie opcje umowy. Takie rozwiązanie 2 stawki są najgorsze i dodatkowo gubiłem się ile za co w miesiącu. Co do płatności to ciągle były po czasie, podanym w umowie, w miarę upływu czasu coraz dłużej czekałem, aż doszło do płatności raz na pół roku, przy umowie o płatność raz w miesiącu przy zapisie "do 30 dnia miesiąca płatne z góry". Jak można płacić za dany miesiąc w 30 dniu z góry! W tym roku otrzymałem (na moje pismo) ponad 300 zł. odsetek. Rozwiązałem umowę w maju 2014r. i jeszcze czekam na zapłatę za ostatni miesiąc (maj). Po interwencji w lipcu dowiedziałem się że mam zaplanowaną wypłatę na koniec sierpnia. Ot i cały obraz Cityboard Media. Pod rozwagę, jak ustawione są wypłaty czynszów. Pzdrawiam.
                • Gość: ad.UWAGA Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 19.09.14, 13:14
                  Mnie podobnie, najpierw propozycja niepłacenia a raczej symboliczna opłata za nieobłożenie a jak nie to wypowiedzenia. Bez względu na treść i zapiski i tak się nie wywiązuje firma z terminów. Powinniśmy poszukać innych firm lub nawet lepiej zrezygnować wogóle z wirtualnych pieniędzy i realnie opłacanych podatków od wystawianych faktur. Szkoda zdrowia i pieniędzy!!!!
                  • Gość: zainteresowany Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 14.10.14, 19:44
                    Proszę o informację czy nasz Dobrodziejca przywraca teren do poprzedniego stanu po zabraniu nośnika? Obawiam się, że zabiorą a potem "szukaj wiatru w polu". Proszę, odpiszcie.
                    • Gość: loop-wawa Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.14, 10:00
                      umowa zakończona w maju tego roku wszystko wróciło do poprzedniego stanu (teren) z poślizgiem dwutygodniowym. Ale pienądze za ostatmi mieciąc najmu (maj) otrzymałem dopiero teraz, na początku października, po informacji z mojej strony że sprawę kieruję do sądu.
                      • Gość: zainteresowany Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 16.10.14, 16:08
                        Dziękuję za odpowiedz. Zupełnie nie żałuję rozstania z tą firmą. Wiecznie jakieś kruczki żeby coś urwać, stałe opóżnienia, skracanie okresu wypowiedzenia itd. Jesli nawet nie zastąpię ich inna firmą to mam ich szczerze dość!!!!!!
                      • Gość: ad warszawiak Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 01.11.14, 10:56
                        Nie jest tak pieknie jak Pan pisze. U mnie tak zlikwidowali nośnik, że zasypali wykop nieutwardzoną ziemią, która się uleżała- zapadła i mam dziurę. Oczywiście zostawili też duzo niewykopanego betonu. Ostrzegam.
                        • Gość: wykiwany Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 12.12.14, 21:27
                          Krotki opis firmy; niesłowni, krętacze, bezczelni, cwaniacy czujący się bezkarnie. Pogonić ich to jedyne wyjście z tego bagna bez długów .
                          • Gość: Ninka Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.15, 12:40
                            Nie ma co narzekać. Umowa w momencie podpisania jest dwustronnie omawiana i uzgodniona. Jeśli któraś ze Stron nie dotrzymuje warunków umowy to zgodnie z obowiazującym prawem po prostu rozwiazujemy tę umowę. Czy był zapis o natychmiastowym wypowiedzeniu jeśli warunki są nie dotrzymane ??? Obie Strony umowy mają te same prawa. czas je egzekwować a nie narzekac
                            • Gość: ad porada Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 09.02.15, 20:33
                              Proponujesz wyjście, które nie daje gwarancji zapłaty za wszystkie zaległości ( wcześniej opłacone zostały zapłacone od nich podatki). Oni tylko nas to czekają. Zabiorą nośnik i szukaj wiatru w polu. Trzeba dokonać zastawu na urządzeniach wówczas jest szansa, ze nawet sprzedając je za pośrednikiem komornika na złom- coś się odzyska.
                              • Gość: Pytanie Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.mnc.pl 09.02.15, 20:38
                                Ci panowie z City są święcie przekonani, że na wszystko pójdziemy bo nikogo na ich miejsce nie znajdziemy. Moim znajomym po rozstaniu udało się jednak znależć następcę.
                                A tak w ogóle to mnie zastanawia czy to już jest koniec tej firmy czy wychodzą pomału zmniejszając ilość reklam? Co sadzicie?
                              • loop-wawa Re: Cityboard Media nie płaci 10.02.15, 11:44
                                Gość portalu: ad porada napisał(a):

> Proponujesz wyjście, które nie daje gwarancji zapłaty za wszystkie zaległości (
                                > wcześniej opłacone zostały zapłacone od nich podatki). Oni tylko nas to czekaj
                                > ą. Zabiorą nośnik i szukaj wiatru w polu. Trzeba dokonać zastawu na urządzeniac
                                > h wówczas jest szansa, ze nawet sprzedając je za pośrednikiem komornika na złom
                                > - coś się odzyska.
                                Witam, uważam że jakby komornik sprzedał na złom to trzebaby dopłacić komornikowi do tego interesu.
                                Ja w swojej sprawie liczyłem się z ewentualnością sprawy sądowej w momencie zabrania nośnika reklamy i nie wypłaceniu zaległości. Choć sprawa mogłaby trwać długo to jednak warto byłoby pokazać że można z nimi wygrać, a i koszty sądowe zapłaciliby, do tego miałem wcześniej przygotowaną korespondencję wysyłaną poleconym za potwierdzeniem odbioru, jaką zgromadziłem przez 7 lat trwania umowy dotyczącą niedotrzymywania terminów płatności.
    • loop-wawa Re: Cityboard Media nie płaci 08.02.15, 23:45
      Witam, zobacz moje 2 wpisy "loop-wawa" Rozwiązuj umowę jak możesz, a możesz z powodu opóźnień z płatnościami w trybie natychmiastowym (sprawdź jak masz w umowie na taką sytuację) i nękaj pismami o wypłatę. Wysyłaj polecone za potwierdzeniem odbioru.
      • edytek10 Re: Cityboard Media nie płaci 05.08.15, 14:34
        pomogłam osobie odzyskać od Cityboard pieniądze już 2 razy. pierwszy raz zapłacili ponad 10 tys. tydzień temu ok 15 tys. Najpierw wezwanie do zapłaty , potem pozew do sądu i nakaz zapłaty. płaca bez komornika bo wiedzą jakie dodatkowe koszty się z tym wiążą.
    • Gość: Tadeusz_Sobczak197 Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.146.3.198.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.12.15, 10:26
      Od 2006 roku dzierżawię teren pod reklamy Cityboard Media. Do tej pory opóźnienie zdarzyło się tylko raz. Po upływie 2 tygodniowego terminu płatności zacząłem interweniować (najpierw telefon, później jeszcze ponaglenia mailowe). Po prawie 2 miesiącach otrzymałem zaległe zobowiązanie. Wymieniony przeze mnie incydent przez tyle lat współpracy zdarzył się tylko raz i jak dotąd nie mam żadnych zastrzeżeń...Nie wiem skąd bierze się tyle niepochlebnych komentarzy na temat tej firmy.
      • loop-wawa Re: Cityboard Media nie płaci 02.12.15, 17:43
        Witam Panie Tadeusz_Sobczak197, ano tyle niepochlebnych komentarzy bierze się z przyczyn niezależnych od poszkodowanych. Sam przeżyłem przez kilka lat ostre spięcia na temat dotrzymywania terminów płatności, to wiem co piszę i współczuję poszkodowanym. Ale już się uwolniłem od Cityboard Media, bez strat. Niech Pan się cieszy że jak dotąd omija Pana ta wielka niedogodność. I nie będzie się Pan dziwił jak Pana dopadnie ta w/w sytuacja. Czego Panu nie życzę i pozdrawiam.
    • libero2000 Re: Cityboard Media nie płaci 07.12.15, 09:27
      Witam, jestem ich dzierżawcą i jest jedna metoda - przypominać się i wskazywać upływające terminy płatności. Ja dostaję i pieniądze za dzierżawę i prąd - z opóźnieniem, ale to jednak źródło dochodu dla mnie i rodziny.
      • dina2015 Re: Cityboard Media nie płaci 09.12.15, 21:54
        Dla mnie też problemem są zatory w płaceniu przez Cityboard Media. Umowa mówi jak powinni płacić. Ostatnio zaległości są spłacane, idzie ku lepszemu, bo sam widzę, że na moim billboardzie jest cały czas są reklamy.
        • libero2000 Re: Cityboard Media nie płaci 15.12.15, 11:33
          Czy płacą w ratach, czy w całości? Liczę, że przed swiętami coś dostanę, bo dzwoniłem i obiecali po 15 grudnia.
          • mordimer.madderdin Re: Cityboard Media nie płaci 15.12.15, 20:22
            A nie wpadliście na pomysł, by obciążać ich kwotą 40€ za każdą spóźnioną fakturę?
      • Gość: Kika Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.22, 09:21
        Witam
        A ja trochę z innej beczki.
        Jaką sumę pobieracie za dzierżawę działki pod reklamę cityboard?? Pytam, bo chciałabym z nimi ponegocjować ale zupełnie się nie orientuje jakie są teraz stawki
    • libero2000 Re: Cityboard Media nie płaci 22.12.15, 08:05
      Posłuchałem waszych rad i dzwoniłem do firmy i bardzo poważnie rozmawiałem. I poszło... dostałem wpłatę - to pierwsza część nalezności, ale jak widać zdecydowane metody działają. Jest nadzieja nie tylko na Swięta.
      • Gość: seweryn_guminski Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.cityboard.pl 17.10.16, 16:04
        Ja mam podpisaną umowe od stycznia tego roku z Cityboard i jak na razie nasza współpraca układa się dobrze, nie ma opóźnień, pieniązki na czas. Jeszcze gadżeciki firmowe dostałem przy podpisaniu umowy. A wynajmowałem przez 5 lat teren pod bilbord konkurencyjnej firmie i już miałem dość opóźnień, dopominanie się telefoniczne albo mejlowe nie skutkowały, bo i tak nie przekierowywali mnie do księgowych, a na wytoczenie im sprawy nie miałbym nawet pieniędzy. Potrafili nie płacić nawet pół roku. Cityboard jest w porządku, jak ktoś chce mieć jakiś dodatkowy dochód to bardzo polecam.
        • Gość: zdzich Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.16, 22:48
          Jak piszesz taka propagandę to nie pisz tego z firmowego kompa baranie;))
          Wystarczy porozmawiać z ludźmi gdzie stoją wasze konstrukcje.
          "a na wytoczenie im sprawy nie miałbym nawet pieniędzy" - wystarczy trochę chęci i wszystko da się zrobić!
        • Gość: bolko Re: Cityboard Media nie płaci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.16, 10:55
          Po numerze IP widać ze to z kompa firmy cityboard.
          ciekawe dlaczego pracownik tak pisze? szef mu kazał?
          a możne to pełna ironii wypowiedz? obrazująca cała prawdę o tej firmie.
    • Gość: Graca Re: Cityboard Media nie płaci IP: 213.216.126.* 15.11.16, 21:59
      Hej, jakiś czas temu szukali handlowców. Widziałem ogłoszenia na pracujeu. Czy ktoś coś wie na temat pracy w tej firmie? Opłaca się? Oferują bazę klientów, czy trzeba przyjść ze swoją?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka