Dodaj do ulubionych

LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20

IP: *.ras.tesion.net 27.04.03, 13:15
PRAGNE NAWIAZAC KONTAKT Z ABSOLWENTAMI W/W SZKOLY MATURA 1975
Obserwuj wątek
    • Gość: antol Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.bydgoszcz.leased.ids.pl 28.04.03, 07:12
      Witam!!! ja równiez konczyłem ta szkołe ale w 1977 roku
    • ryszardl2 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 28.04.03, 07:14
      Witam!!! Ja tez kończyłem ta szkołe ale w 1977 roku.
    • Gość: Leszek B. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.b.002.ade.iprimus.net.au 10.05.03, 07:40
      JA takze konczylem ta szkole ale w 76r.
      • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 80.81.10.* 25.05.03, 12:24
        do jakiej klasy chodziles napisz troche szczegolow moze troche nazwisk
        dziewczyn i chlopakow lub nauczycieli
        • Gość: leszek b Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.b.002.ade.iprimus.net.au 31.05.03, 10:27
          Gość portalu: witold3012 napisał(a):

> do jakiej klasy chodziles napisz troche szczegolow moze troche nazwisk
          > dziewczyn i chlopakow lub nauczycieli
          w 4 klasie moja wychowawczynia byla k.ruminska polskiego uczyla hubert
          matematyki dulka fizyki bolek bakalarz technologi ogor .uczeszczali do mojej
          klasy e.zablocka,m.chojnacki,h brona,a wczesniej r.drazkowski, g.szpojda
          • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 19.10.03, 23:05
            Gość portalu: leszek b napisał(a):

> Gość portalu: witold3012 napisał(a):
            >
            nazwiska mowia mi duzo chodziles zapewne do rownozednej klasy ale chyba
            angielskiej
            • Gość: leszek bprawde Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.mel.iprimus.net.au 28.10.03, 00:13
              prawde mowiac to chodzilem do klasy z jezykiem niemieckim ale tylko
              teoretycznie bo w ciagu czterech lat odbylo sie okolo40lekcji
              • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 09.11.03, 17:28
                napisz prosze kilka nazwisk kolezanek lub kolegow ktorzy chodzili z toba do
                klasy lub nazwisko wychowawcy
                pozdrowienia witold
                • Gość: leszek Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.mel.iprimus.net.au 11.11.03, 01:15
                  w pierwszej klasie wychowawca byl Dynarowicz,a chodzily takie gwiazdy jak
                  e.kalinski,a.mackowiak,m.chojnacki,ola ksobiak,marciniak,m.luty.na razie nie
                  moge sobie wiecej przypomniec ale popracuje nad tym.
                  leszek
                  • Gość: Ryszard S. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.wi.rr.com 11.11.03, 22:23
                    Jest dla mnie mila niespodzianka czytac o uczniach Liceum zawodowego.Tez tam
                    chodzilem w charakterze nauczyciela co z przyjemnoscia wspominam po
                    latach.Uczylem w tej szkole bodaj ze materialoznawstwa w klasie pierwszej i
                    elektrotechniki w klasie drugiej.Jezeli sie nie myle byly to lata 1972/74.Czasy
                    nizmiernie odlegle ale bezprzecznie przyjemne.
                    • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.ras.tesion.net 16.11.03, 22:22
                      nie wiem czy mozna operowac nazwiskami ale czy panska godnosc to
                      prof.SENDLEWSKI jesli tak to bardzo mi milo WITOLD WLODARSKI
                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.ras.tesion.net 16.11.03, 22:17
                    wydaje mi sie ze chodzilismy do tej samej klasy edziu kalinski marek luty i
                    dydol jako wychowawca to jest to
                    • Gość: leszek Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.mel.iprimus.net.au 17.11.03, 03:33
                      moge tylko stwierdzic,ze musielismy chodzic do tej samej klasy,poniewaz ja
                      napewno chodzilem z edziem do pierwszej klasy,a pozniej byla jakas
                      reorganizacja i nas rozdzielili. ja takze pamietam prof. sendlewskiego i
                      nazywam sie banas. moge ci jeszcze dodac ze w pierwszej klasie uczeszczali z
                      nami g. pesz,k. bagrowski,s. gil,s. berg.
                      pozdrowienia leszek
                      • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 19.11.03, 00:00
                        nazwiska sa mi rowniez znane geniu pesz chodzil rowniez do mojej klasy
                        pozdrowienia witold
                        • Gość: leszek Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.mel.iprimus.net.au 19.11.03, 04:33
                          ja w pierwszej klasie siedzialem w jednej lawce z e. kalinskim. dowiedzialem
                          sie ze w 2001r.byl zjazd bylych absolwentow.
                          pozdrowienia leszek
                          • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.11-dial.augustakom.net 30.11.03, 04:48
                            ciekaw jestem kto organizowal te impreze gdzie sie odbyla i czy przewidziane
                            sa nastepne takie spotkania nie mam zadnego kontaktu od 14 lat mieszkam w
                            niemczech a gdzie ty teraz mieszkasz i co porabiasz moze wiecej szczegolow
                            napiszesz na moj @mail witold3012@freenet.de pozdrowienia i czekam na
                            wiadomosc WITOLD
                            • Gość: leszek Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.mel.iprimus.net.au 08.12.03, 23:38
                              o tym spotkaniu dwiedzialem sie podczas mojego ostatniego pobytu w Polsce,
                              pniewaz tak jak ty miszkam do 17 lat w Australi. bedac w Polsce widzialem
                              sie z e.kalinskim i on mi zdal relacje z tej imprezy.edek mowil ze byla to
                              barzdo udana impreza .organizowali to ludzie z naszej klasy.bylo tez kilku
                              nauczycieli.pozdrowienia leszek
                              • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.16-dial.augustakom.net 21.12.03, 10:10
                                w ostatnim liscie podalem ci moj @ mail jesli mozesz to podaj mi swoj sprobuje
                                skreslic kilka slow pozdrowienia witold
                              • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.versanet.de 29.02.04, 01:13
                                moze orietujesz sie kiedy i gdzie odbedzie sie nastepny zjazd absolwentow jesli
                                ktos ma jakies wiadomosci na ten temat to prosze o kontakt mo @ mail
                                witold3012freenet.de witek
      • 5400057g Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 08.02.04, 19:59
        Witam. Trafilem tutaj przez przypadek. Znamy sie z tej samej klasy. Nazywam
        sie G. Wolnikowski i rowniez znam osoby przez Ciebie wymienione. Oprocz tego
        podam kilka innych nazwisk. Bagrowski (w 1-szej klasie, pozniej po
        rozdzieleniu klasy w klasie rownoleglej), E. Drazdzewska, A. Malinowska, M.
        Kowara, J. Jerzykowski, B. Kazmierczak, B. Kolasinski i B. Nurski (obaj z
        Nakla)Jesli chodzi o Prof. Sendlewskiego, to zmarl przed kilkoma laty na zawal
        serca. Napisz, jesli masz ochote co porabiasz w Australii i co u Ciebie. Ja
        rowniez przed 16 laty wyemigrowalem i mieszkam teraz w Berlinie. Wiecej
        szczegolow po dostaniu E-Maila od Ciebie. Pozdrawiam i czesc.
        PS. Wyslij moze jakies zdjecie. Jestem ciekawy, czy bym Ciebie rozpoznal na
        ulicy. Ja wysle nastepnym razem.
        • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.ip.versatel.de 22.02.04, 01:40
          dzieki za informacje o prof. Sendlewskim szkoda ze dobrzy ludzie tak mlodo
          umieraja ja rowniez mieszkam od 15 lat w niemczech w WERTHEIM pozdrowienia
          WITOLD
        • Gość: Janusz Gorski Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.home.cgocable.net 22.02.04, 20:22
          Szkoda, ze nie ma tutaj nikogo z mojego rocznika tzn. ja konczylem w 1976
          roku. Bylem w klasie prof. Marszalec (bardzo milo ja wspominam). Kontakty z
          ludzmi sie pourywaly. Ja mieszkam teraz w Kanadzie (Toronto), ciekawy jak
          ulozyly sie losy moich kolegow z klasy. Pamietam, ze moim wychowawca wczesniej
          byl rowniez prof. Lebioda - fajny facet. Szkoda Sendlewskiego (pokoj jego
          duszy). Pamietam pania od histori - jak ona sie nazywala (niepamietam) ale
          pamietam jej ciagle powiedzenia np. jak ktos krecil cos w odpowiedzi "oj za
          duzo grzybkow w tej odpowiedzi" itp Och duzo rzeczy zapomnialem, niestety lata
          juz mijaja. Moze jednak ktos sie odezwie z mojego rocznika (Jasinski,
          Markiewicz, Zielinski, Pacholak, Bobrowski, itp). Gorace pozdrowienia JGorski
          • 5400057g Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 27.02.04, 17:31
            Czesc.
            Milo mi przeczytac wiadomosc od kogos z mojego rocznika. Poniwaz piszesz, ze
            chodziles z Bobrowskim do jednej klasy, powiem co wiem na jego temat. Ponoc
            skonczyl studia i pracuje od jakiegos czasu jako nauczyciel zawodu. Swego czasu
            (tj. w szkole) kumplowalem sie z nim, ale pozniej kontakt sie urwal.
            Pozdrowienia dla wszystkich z tej strony.
          • Gość: Andrzej B. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.g.pppool.de 07.05.04, 20:23
            Mysle ze znalazles wlasnie kogos z tego rocznika.W prawdzie do tej klasy
            chodzilem tylko dwa lata, gdyz wiatr reorganizacji przegnal mnie do innej
            rownorzednej ale dobrze pamietam Lebiode,Marszalec i inne wspaniale postacie z
            grona nauczycielskiego oraz majstrow z warsztatow np Rolinski.Nazwiska kolegow,
            ktore przytaczasz doskonale sobie przypominam ( a co z panienkami?? np Wiesia
            Huryn , Jolka Zielinska ).Z lektury tych listow sadze ,ze mozna byloby otworzyc
            filie LZ na emigracji.Pozdrawiam wszystkich LZ-owcow. Andrzej B.-Düsseldorf
        • Gość: JGorski Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.home.cgocable.net 22.02.04, 20:24
          Oczywiscie z tego wszystkigo nie podalem swojego maila
          jgorski@cogeco.ca albo grzul@yahoo.com Pozdrowienia
    • internet12 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 17.12.03, 19:36
      A mi bylo dane chodzic tam tylko rok, potem szkole przeniesli do Mechanika na
      Swierczewskiego. Bylem w klasie "mechanik budowy maszyn i urzadzen", moze ktos
      z rocznika '77 (poczatek sredniej) sie odezwie. Jarek M.
      • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.15-dial.augustakom.net 11.01.04, 00:40
        szkoda ze obumiera nasza strona a przeciez jest napewno jeszcze duzo
        absolwentow i nauczycieli ktorzy mogliby cos na ten temat powiedziec lub
        chocby troszeczke powspominac ZAPRASZAMY pozdrowienia WITOLD
        • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.ras.tesion.net 11.01.04, 18:29
          przykro mi bardzo ze zabieram znowu glos jako ten ktory lubi powspominac i
          pragnacy nadal nawiazac kontakt czyzbyscie naprawde niemieli chwili czasu na
          skreslenie kilku slow POZDROWINIA WITOLD
          • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.15-dial.augustakom.net 18.01.04, 00:22
            zawiazujac te strone mialem nadzieje ze nawiaze jakis kontakt, szkoda ze nikt
            sie nie odzywa POZDROWIENIA WITOLD
            • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.04, 08:30
              Witam ja też kończyłem LZ na Świętojańskeij. Zresztą wcześniej juz pisałem i
              tez nikt mi nie odpowiedizłą z kalsy jestem z rocznika 1977.
              • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 01.02.04, 20:36
                PROSZE O INFORMACJE CZY I KIEY ODBYWAJA SIE ZJAZDY BALYCH ABSOLWENTOW WIEM ZE
                W PRZESZLOSCI MIALY ONE MIEJSCE ALE CO SIE TERAZ DZIEJE TO NIE MAM
                POJECIA POZDROWIENIA WITOLD
                • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 07.03.04, 00:35
                  oj cos malo tych absolwentow ktorzy posiadaj jakies wiadomosci o naszej bylej
                  wspolnej szkole pozdrowienia witold
                  • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 28.03.04, 11:43
                    szkoda ze tak malo kolezenstwa chce sie podzielic wspomieniami
                    • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 11.04.04, 23:02
                      serdeczne zyczenia wielkanocne dla wszystkich absolwentow LZ NR:1 zasyla WITOLD
                      • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 19.04.04, 00:10
                        odezwijcie sie w koncu ,jak dlugo mozna milczec
                        • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.17-dial.augustakom.net 01.05.04, 01:03
                          w dniu wejscia Polski do unii skladam zyczenia wszystkiego najlepszego dla
                          wszystkich absolwentow LZ nr.1 WITOLD
              • Gość: SŁawek S. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.nat.ino.tvknet.pl 11.05.04, 21:43
                Witam ja też skończyłem LZ w 1977. Pamiętam dobrze naszą klasę oraz
                przesympatyczne grono pedagodiczne. Pierwsze spotkanie po latach mieliśmy w
                2003 roku. Było fantastycznie. Pozdrawiam wszystkich którzy mnie czytają.
                • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.pool.mediaWays.net 16.05.04, 23:23
                  napisz cos wiecej na temat tego spotkania ,gdzie sie odbylo
                • Gość: tadeusz b Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.04, 22:58
                  matura 1977 klasa 4A pozdrowiam
                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.pool.mediaWays.net 31.05.04, 09:51
                    napewno masz jakies wspomnienia zwiazane z nasza wspolna buda podziel sie
                    prosze z nami pozdrowienia Witold
                  • Gość: Darek D Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 05.06.04, 19:37
                    Pozdrawiam serdecznie Tadeusza B oraz wszystkich absolwentów LZ-1 matura 1977
                    klasa IVa.
                    • Gość: "Oleg" Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 05.06.04, 21:37
                      Też "chodziłem" do tej budy. W charakterze nauczyciela. Witoldowi gratuluję
                      determinacji w odkopywaniu eksponatów z tamtych lat! Szkoda, że tak mało ludzi
                      tu zagląda... Nikt nie napisał o dyr.Golińskim. Dusza człowiek - dla
                      nauczycieli, a przede wszystkim dla uczniów. Ktoś wie, co z nim?
                      • Gość: Darek D Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 05.06.04, 22:45
                        Pozdrawiam grono pedagogiczne LZ-1. Czy "Oleg" to pseudonim nauczyciela WF ?
                      • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.pool.mediaWays.net 06.06.04, 18:25
                        fajnie ze zagladaja na te strone dawni nauczyciele ,moze moglbys napisac cos o
                        sobie ,czego uczyles,kogo pamietasz.Pewnie ze pamietam dyr.Golinskiego kiedys
                        mieszkal na Wilczaku na Nakielskiej tak jak ja wiec widzialem go co dzien byl
                        to naprawde dusza czlowiek prawdziwy pedagog z powolania ,pierwszym jednak dyr.
                        jesli dobrze pamietam byl p.Stramowski o wiele mlodszy od p.Golinskiego. Napisz
                        prosze troche swoich wspomnien.Amoze wiesz cos na temat zjazdu absolwentow?
                        • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 08.06.04, 20:03
                          Myślę, że najprościej byłoby się spotkać biorąc udział w zjazdach
                          organizowanych przez Zespół Szkół Mechanicznych nr 1 (wkrótce 95-lecie!). Jak
                          wiecie, nasze Liceum zostało włączone w skład ZSM 1 w roku 1978. W zjazdach -
                          co 5 lat - spotykają się 4 pokolenia absolwentów 1. szkoły technicznej w
                          Bydgoszczy. Liceum Zawodowe nr 1 wpisało się w historię obecnego ZSM nr1!
                          Organizacja zjazdu tylko absolwentów LZ 1 jest praktycznie niemożliwa, bo nie
                          ma kontynuacji tej szkoły w prostej linii. Wszystkie dokumenty są w archiwach
                          ZSM 1, tu jeszcze (!) pracują nauczyciele, którzy przeszli -w nieznane- w 78 r
                          na d. ul.Świerczewskiego.
                          Oczywiście, jeśli znajdą się chętni, to można siłami społecznymi zrobić odrębny
                          zjazd LZ. Ale po co ? Wystarczy skrzyknąć się i zjechać w silnym składzie na
                          kolejne n-lecie ZSM 1! Taki zjazd to naprawdę wielki wysiłek organizacyjny!!!
                          Co innego - spotkanie po latach tej czy innej klasy. Łatwiejsze w organizacji,
                          też może być fajne, ale chyba nie o to Wam chodzi?
                          Tak, "Oleg" był nauczycielem wf w latach 75----
                          • Gość: Darek D Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 09.06.04, 09:15
                            Bardzo mnie zainteresowała Twoja wypowiedź na temat losów LZ-1 po 1978r.
                            Ostatni raz byliśmy, wraz z grupą przyjaciół, w budynku szkoły przy ul.
                            Świętojańskiej na poczatku 1978 r. Bardzo serdecznie nas wówczas przyjął prof.
                            Bakalarz.Jestem również zdania, że zainteresowani absolwenci LZ- 1, mogą się
                            spotkać w ramach obchodów 95-lecia ZSM 1.
                          • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dial.isp-service.de 13.06.04, 01:00
                            dzieki Oleg za informacje jestem rowniez za spotkaniem w ramach ZSM Nr.1.
                            Prosze Cie napisz wiec gdzie i kiedy odbedzie sie taki zjazd i w jaki sposob
                            bedzie mozna odnalezdz dawnych kumpli i nauczycieli z naszej szkoly.
                            Pozdrowienia Witold
                            • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 13.06.04, 22:54
                              Nie ma jeszcze terminu, ale pewnie będzie to w 2005 roku. Samo ogłoszenie
                              Zjazdu jeszcze nie oznacza, że spotkasz Twoich kumpli! ONI MUSZĄ:
                              1. DOWIEDZIEĆ SIĘ O ZJEŹDZIE
                              2. CHCIEĆ WZIĄĆ UDZIAŁ
                              3. ZGŁOSIĆ SWÓJ UDZIAŁ I WPŁACIĆ WPISOWE
                              4. PRZYBYĆ NA IMPREZĘ.
                              Zapewniam, że nie jest łatwo (wielu, wielu absolwentom)spełnić te 4 warunki.
                              Pozdrawiam!
                              • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 158.75.220.* 18.06.04, 14:45
                                Oleg,Twoje sceptyczne poglądy co do chęci spotykania się absolwentów są
                                całkowicie uzasadnione. W 2002 r. zamierzaliśmy zorganizować zjazd naszej
                                klasy, którą ukończyło 28 osob. Na zaproszenie odpowiedziało 17 osób. Na mini
                                zjazd przybyło 7 przedstawicieli IVa. Na pocieszenie muszę dodać, że jednak
                                warto było spotkać się po 25 latach. Pozdrawiam.
                                • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.04, 14:49
                                  JA chodizłem do IVb 1977 w 2002 mieliśmy 25 lecie. Był prawie komplet.
                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 158.75.219.* 19.06.04, 18:52
                                    Gratulacje za skuteczność.Myślę, że w 2005 r.,jak będą obchody 95-lecia ZSM-1,
                                    IVa przekroczy próg 50% obecności. Pozdrawiam.
                              • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 83.135.58.* 20.06.04, 15:33
                                dziekuje OLKOWI za informacje chetnie przyjade mysle ze o terminie
                                poinformujesz nas chetnie.Napisz cos o sobie czy uczysz jeszcze wf-u jezeli tak
                                to gdzie.A moze jakies wspomnienia odnosnie LZ?
                      • Gość: Andrzej B. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.g.pppool.de 23.06.04, 23:59
                        Slyszalem ze dyr.Golinski nie zyje.
                        "Oleg" a moze "Blochin"-nauczyciel WF???
                        Pozdrawiam Andrzej B.
                        • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 24.06.04, 22:19
                          Tak, to ja. Dzisiejsi uczniowie na pewno nie wiedzą, kto to Oleg Błochin i
                          dlaczego miałem taką ksywkę...
                          Ciekawe, czy zaglądają tu uczestnicy szalonego obozu w Bułgarii 1978?
                          • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:33
                            W tamtym okresie był piłkarz ZSRR Oleg Błochin i z tego sie wzięła się ta ksywa.
                            • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.10-dial.augustakom.net 27.06.04, 17:06
                              fajnie ze odnajdujemy sie po latach ,ze jest co powspominac.Nie pamietam juz
                              OLKU czy bylo dwoch nauczycieli wf-u ,jednak mi utkwila w pamieci kobieta
                              troche przy kosci ktora nas uczyla.Kladla duzy nacisk na przepisy .Sala
                              gimnastyczna byla na parterze w dawnej sali rysunku technicznego
                              prof.Dynarowicza (DYDOL).Czy bylo tak pozniej nie pamietam.
                              Pozdrowienia WITOLD
                              • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 158.75.219.* 03.07.04, 15:05
                                No to powspominajmy. Sala gimnastyczna na parterze czynna była tylko w zimie-
                                rozgrywki w tenisa stołowego. Wiosną i jesienią królowała piłka ręczna i mini
                                piłka nożna. W 1976 r. wiosną na stadionie KS BRDA odbyły się szkolne zawody w
                                lekkoatletyce . W rywalizacji klas wygrała wówczas IVc. Może warto by stworzyć
                                listę prfesorów których zapamiętaliśmy. Na początek kilka nazwisk:j.polski-
                                prof.Hubert, fizyka- prof.Bakalarz, matematyka- prof. Rydzewska, rys.tech.-
                                prof.Dynarowicz, chemia-?, PO-?,historia-?. Pozdrawiam.
                                • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.pool.mediaWays.net 04.07.04, 11:17
                                  matematyki uczyl mnie prof.Galka(PEWNIK),historii chyba przez 1 rok
                                  prof.Stramowski pozniej taka starsza PANI NIEWIEM CZY NIE NAZYWALA SIE DULKA
                                  jezeli ktos opowiadal glupoty to mowila zawsze tak jak to wczesniej zaznaczyl
                                  Janusz Gorski , "OJ CHYBA ZA DUZO TYCH GRZYBKOW W TYM BARSZCZU"
                                  pozdrowienia Witold
                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 206.204.190.* 04.07.04, 19:58
                                    Prof. Gałka uczył mnie matematyki tylko w pierwszej klasie 1973/74. Potem chyba
                                    odszedł ze szkoły. Co do starszej pani od historii to pamiętam, że często
                                    lubiła prowadzić lekcje tzw. problemowe. W naszym środowisku występowała pod
                                    ps. "Babcia". Pozdrawiam.
                                    • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 05.07.04, 10:01
                                      Historii uczyła wtedy prof. Wysocka. Prof. Dulka uczyła matematyki.
                                      • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.d.dial.de.ignite.net 11.07.04, 17:32
                                        zgadza sie Olek byles przeciez w GRONIE Pedagogicznym to przeciez pamietasz
                                        najlepiej .Pozdrowienia Witold
                                        • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 12.07.04, 19:11
                                          Może ktoś pamięta nazwiska nauczycieli zawodu pracujących w warsztatach
                                          szkolnych LZ,lub podsunie ciekawy wątek do dyskusji.
                                          Pozdrawiam.
                                          • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 19:46
                                            Nauczyciele z warsztatów: Roliński, Stan, Stan, Falkowski, Schmit (nie wiem czy
                                            dobrze napisałem
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: Sławek S. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.nat.ino.tvknet.pl 13.07.04, 19:12
                                              Kierownikiem warsztatów był Wybrański ( prawdopodobnie nie zyje). Tak na pewno
                                              był tez Stan ojciec Marka Stana mojego kolegi z klasy. Godziwych warunkow do
                                              uprawiania sportu to tam nie bylo. Gralismy czesto w piłkę ręczna. nawet
                                              mielismy niezła druzynę.Profesor Dynarowicz moj wychowawca był the best. A
                                              niemieckiego to nikt nie chciał sie uczyc tylko nasz lektor. Za warsztatami to
                                              latem paliło sie papierosy a dyro Golinski ganiał nas bez przerwy. Nie wiem ale
                                              miałem pecha do rusycystek wciąż chciały nauczyc mnie rosyjskiego z
                                              RAWIESTNIKA. A na PO to wszyscy chlopaki kochali sie w pieknej blond
                                              profesorce. Jakie jej było nazwisko . Kto mi przypomni. Pozdrawiam!
                                              • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:27
                                              • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 20:30
                                                Pan Wybrański żyje i ma się dobrze. Niedawno z nim rozmawiałem. Od PO była
                                                pani prof. Rautman. Sławek pamietasz nasze 25-lecie.
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: Sławek S. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 213.199.214.* 13.07.04, 21:51
                                                  Dziękuje Rysiu za odswieżenie pamięci. A może chcesz pogadac Oto moj e-mail
                                                  s.strzelecki@interia.pl Czekam na odpowiedź.
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 17.07.04, 14:21
                                                    Prof.Wysocka-historia, prof. Rautman- PO, kolejne osoby do galerii nauczycieli
                                                    LZ lat 70-tych.Na warsztatach oprócz p.Wybrańskiego, Rolińskiego. Stana,
                                                    Falkowskiego, Schmita pracował również p.Białecki. Do tej pory jest dla mnie
                                                    zagadką jak na warsztatach dawały sobie radę dziewczyny. Widocznie nauczyciele
                                                    patrzyli przez palce na ich dokonania zawodowe.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.n.dial.de.ignite.net 18.07.04, 15:03
                                                    SLUSZNIE SLAWEK STWIERDZIL ZE prof.RAUTMANN TO BYLA PIEKNA LASKA
                                                    HANIE ZNALEM JESZCZE JAKO PANNE NAZYWALA SIE ZAREBA I BYLA KOLEZANKA MOJEJ
                                                    STARSZEJ SIOSTRY (TEZ NAUCZYCIELKA).WIEC BYWALA U NAS CZESTO W DOMU.JAKIEZ BYLO
                                                    MOJE ZDZIWIENIE GDY BYLA POTEM MOJA NAUCZYCIELKA A POZNIEJ WYCHOWAWCZYNIA .OCH
                                                    PIEKNE TO BYLY CZASY.CIEKAW JESTEM CZY OLEK TEZ ZAWIESZAL NA NIEJ SWOJE OCZY.
                                                    POZDROWIENIA WITOLD
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 22.07.04, 00:33
                                                    A jakże, też mam oczy... Nasze rodziny przyjaźniły się, miałem więc
                                                    dodatkowe "widzenia".
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.ka.dial.de.ignite.net 25.07.04, 13:38
                                                    jezeli masz moze kontakt z Hania to napisz mi prosze Olek co u niej nowego
                                                    slychac .Zasylam jednoczesnie serdeczne pozdrowienia wakacyjne dla wszystkich
                                                    gosci tego portalu WITOLD
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 25.07.04, 14:17
                                                    "OleG" - to od Błochina...
                                                    Trudno powiedzieć, żebym aktualnie miał kontakt...
                                                    Mieszka w Pszczynie, Jej syn Tomek wkrótce bierze ślub. Tak, tak. Wszyscy
                                                    będziemy wkrótce babciami i dziadkami...
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.d.dial.de.ignite.net 25.07.04, 22:36
                                                    tak,tak starzejemy sie wszyscy powoli,a widac to po naszych dzieciach.Ja mam
                                                    juz dwie dojrzale corki w wieku 23 i 22 lata i od roku jestem juz dziadkiem a
                                                    jak wyglada twoja sytuacja rodzinna OLEG
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 26.07.04, 00:31
                                                    Moje 2 DOROSŁE córki jeszcze nie uczyniły mnie dziadkiem...
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 10.08.04, 14:33
                                                    W urlopowym nastroju pozdrawiam wszystkich gości forum LZ. DAREK
                                                  • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 07:58
                                                    Właśnie wróciłem z urlopu i również pozdrawiam wszystkich.
                                                  • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 08:58
                                                    Widze ze wszysycy nadal są na urlopie. Ciekawe kiedy wróca????
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 20.08.04, 14:43
                                                    Właśnie wrółciłem z Łeby. Upały jak w Chorwacji. Tłok jak na Manhattanie.
                                                    Najlepiej wypoczywa się w górach. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 18:27
                                                    W zwiazku z tym ja byłem w Bieszczadach. Nie tak gorąco i nie za dużo ludzi.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 21.08.04, 11:37
                                                    W Bieszczadach byłem dwa lata temu. Wiele wrażeń z górskich szlaków jak i znad
                                                    Jeziora Solińskiego. Miło wspominam również pobyt w Łańcucie. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 24.09.04, 13:47
                                                    Pozdrawiam wszystkich stałych uczestników forum LZ i zapraszam do dyskusji.
                                                  • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 20:24
                                                    Coś za dużo nas tu nie ma. Nawet pan prof. od w-f zamilkł.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com 30.09.04, 14:28
                                                    Nie zamilkł, tylko zostawia miejsce i inicjatywę młodym...
                                                    Bardzo często zaglądam z nadzieją, że więcej absolwentów nauczy się posługiwać
                                                    internetem i zechce zabrać tu głos. Pozostaję w dyskretnej gotowości...
                                                  • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:34
                                                    Witam!!!
                                                    Młodzi to kiedyś bylismy teraz to troche starsi. Proszę pozdrowić pania prof.
                                                    Rydzewską. Uczyła mnie matematyki. Bardzo miło ją wspominam. Pozdrawiam
                                                  • Gość: ryszardl Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 19:49
                                                    Chetnie porozmawiałbym z P. Prof. na GG mój numer 1301674. Pozdrawiam
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 195.85.209.* 04.10.04, 10:30
                                                    Nie mam GG.
                                                    A może napisz coś o sobie. Czy ja Cię uczyłem? Coś z tych zajęć pamiętasz?
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.a.dial.de.ignite.net 10.10.04, 21:50
                                                    ogolnie przyjete zasady w internecie to ,ze zwracamy sie do siebie per Ty.Chyba
                                                    nie pogniewasz sie Oleg gdy nie bede pisal Panie Profesorze .Otoz ciekawi mnie
                                                    to czy jestes jeszcze czynny zawodowo i gdzie obecnie uczysz czy moze nadal wf-
                                                    u .Napisz prosze cos o sobie .Masz moze jakies wiadomosci odnosnie spotkania
                                                    absolwentow.Zasylam pozdrowienia Witold
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 11.10.04, 13:47
                                                    Tak, jeszcze uczę. Mimo wielu propozycji (i możliwości!!!) nadal uczę właśnie
                                                    wf-u w tej samej szkole(To się nazywa wierność firmie!). Oczywiście, jak wszyscy
                                                    wiecie, dawne LZ 1 przyłączono do ZSM 1, a potem ten typ szkół w naturalny
                                                    sposób wygasł. Tlą się jeszcze płomyki - jak ja, który zaczynałem swoje życie
                                                    zawodowe na Świętojańskiej.
                                                    Inne czasy, inna młodzież. Nie chcę narzekać, że gorsza - inna... Na pewno
                                                    fizycznie słabsza. Niewielu dzisiaj mogłoby konkurować z waszymi wynikami
                                                    sportowymi, oczywiście z tamtych czasów. Umarła też turystyka szkolna. Wycieczki
                                                    dzisiaj są bardziej dla nauczycieli (jeśli im zależy), bo uczniów trzeba by siłą
                                                    porywać. A zmusić do wędrowania z plecakiem! a w góry! Ech, czas przemijać...
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.n.dial.de.ignite.net 17.10.04, 11:40
                                                    pozdrawiam serdecznie wszystkich czlonkow forum,widze ze 2 ostatnie @maile nie
                                                    dotarly .OLEG jesli mozesz podac adres gdzie jest obecnie siedziba naszej
                                                    szkoly ,a moze inaczej gdzie obecnie wychowujesz fizycznie nasze nowe

pokolenie .W naszych mlodzienczych latach najwazniejsze
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 17.10.04, 13:36
                                                    Od przyłączenia do Zespołu Szkół Mechanicznych nr 1 szkoła miała adres
                                                    "Świerczewskiego 37". Po powrocie naszego kraju do normalności (no, może nie do
                                                    końca...), ulica nosi pierwotną nazwę: Św.Trójcy.
                                                    Przy ul. Świętojańskiej była, jak pamiętacie, adaptowana salka gimnastyczna. Po
                                                    naszym odejściu, wprowadzony tam zespół szkół zawodowych uzyskał lepszą salę
                                                    w miejsce zlikwidowanych warsztatów mechanicznych.
                                                    Niestety, sławny Mechanik do dzisiaj nie ma własnej sali sportowej!!!!
                                                    Od wielu lat korzystamy (płaci za to podatnik)z obiektów KS "Gwiazda" przy
                                                    ul.Bronikowskiego. Jest to b.fajna lokalizacja - stadion z kilkoma płytami
                                                    boisk, bieżnia la, okolice (sławny "kanał") i spora, jak na szkolne warunki,
                                                    sala gimnastyczna.
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.n.dial.de.ignite.net 17.10.04, 20:08
                                                    dzieki za informacje ,na zajecia sportowe do Gwiazdy udajecie sie zapewne
                                                    tramwajem lub autobusem czy biegiem przez SLUZY ?
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.n.dial.de.ignite.net 17.10.04, 11:40
                                                    pozdrawiam serdecznie wszystkich czlonkow forum,widze ze 2 ostatnie @maile nie
                                                    dotarly .
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.n.dial.de.ignite.net 17.10.04, 12:09
                                                    widze ze sa pewne klopota z wysylaniem wiadomosci,wracajac do wspomnien to
                                                    chcialem napisac ze dla naszego pokolenia najwazniejsze bylo(mysle o sobie)
                                                    miec jakies miejsce gdzie mozna bylo pocwiczyc ,w moim przypadku byla to
                                                    piwnica gdzie podnosilismy ciezary i cwiczylismy boks .Dzisiejsza mlodziez to
                                                    pokolenie computerowcow .Az strach pomyslec o ich starosci .Pod wzgledem sportu
                                                    nie sa kompletnie wyksztalceni .Nie wiedza lub z lenistwa nie chca wiedziec ze
                                                    to przeciez sport jest i powinien byc najwazniejsza dziedzina zycia .Ale coz my
                                                    bylismy inaczej wychowani i to rozumiemy .Pozdrowienia WITOLD
                                                  • Gość: Ziutek Janusz IVa Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.04, 22:54
                                                    Darku D. To my Ziutek Bernacki and John Sieradzki Combo, zaprasza do wspomnien
                                                    dawnych lat... Mój e-mail sieradzkijanusz@poczta.onet.pl. 30.10.2004r o 15.30
                                                    spotkanie inauguracyjne u Gohy K. ul. Powtańców Wlkp.
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 30.10.04, 18:19
                                                    Nie zagladałem na forum kilka dni, a tu takie nowiny. Wiedziałem, że w końcu ktoś się odezwie ze starej paczki.Pozdrowienia dla Gosi, Tadeusza, Janusza.
                                                  • Gość: Ela K. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.mpn.pl / *.man.bydgoszcz.pl 04.11.04, 23:20
                                                    Pozdrawiam kolegów i koleżanki z klasy 4A! p.s Co do warsztatów drogi Darku nie
                                                    był tak z nami źle i całkiem nieźle sobie na nich radziłyśmy, więc bez
                                                    przesady :-)
                                                  • Gość: DAREK D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 09.11.04, 22:58
                                                    Droga Elu bardzo się cieszę, że odezwała się kolejna osoba z naszej klasy. List,który przeczytałaś,był zamierzonym wybiegiem.(Oczywiście tak nie sądzę.)Chciałem wywołać do tablicy absolwentki, których na forum jak na lekarstwo. Wasze wspomnienia i uwagi byłyby ciekawym materiałem do przemyśleń i kolejnych wypowiedzi na temat LZ.Pozdrów ode mnie wszystkie osoby z IVa z którymi masz kontakt. POZDRAWIAM :)
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.ka.dial.de.ignite.net 14.11.04, 18:58
                                                    czy ktos z uczestnikow forum ma jakies wiadomosci na temat zjazdu
                                                    absolwentow
                                                  • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 195.85.209.* 14.11.04, 23:20
                                                    Nikt jeszcze tego tematu oficjalnie nie rozpoczął (jeśli idzie o Zespół Szkół
                                                    Mechanicznych nr1)
                                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip.t-dialin.net 05.12.04, 18:29
                                                    pieknie by bylo spotkac sie po latach
                                                    Pozdrowienia WITOLD
                                                  • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 23.12.04, 18:05
                                                    Pogodnych, radosnych i pełnych rodzinnego ciepła Świąt Bożego Narodzenia
                                                    absolwentom i sympatykom forum LZ życzy D.D.:)
                                                  • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 26.12.04, 00:25
                                                    ZDROWYCH I POGODNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA ORAZ SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU DLA
                                                    WSZYSTKICH UCZESTNIKOW FORUM
                                                    ZYCZY WITOLD
    • 5400057g Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 11.10.04, 01:06
      Czesc. Dawno tu nie zagladalem, ale tez nie przybylo nas zbyt wielu. Ciesze sie,
      ze nas kilku przybylo. Na pytanie jak nazywala sie nauczycielka od WF moge
      odpowiedziec: Wolnik. Z przyjemnoscia przyjade na 95-lecie, jezeli odpowiednio
      wczesniej sie o tym dowiem. Pozdrawiam wszyskich, Grzegorz.
      • Gość: tadeusz Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 213.17.170.* 02.11.04, 16:54
        pozdrowienia dla wszystkich
        oleg, czy w mechaniku uczy jeszcze rusycystka pani Rumińska?
        darku, spotkaliśmy się 31-10 w piątkę tzn ja,jasiu,grzesiu,gosia i ela i
        uważamy, że odnajdziemy dużo ludzi. Książki telefoniczne już idą w ruch. Ja
        dzisiaj dzwoniłem do kazia. Czy wiesz może co jest ze Zbyszkiem Siemiątkowskim
        i Zbyszkiem Aftyką? Z przykrością dowiedziałem się,że Andrzej nie żyje.
        Będziemy chcieli zorganizować spotkanie klasowe. Jednocześnie nasza szkoła nie
        była zbyt liczna. Gdy rozpoczynaliśmy szkołę w 1973 to najstarsza była klasa
        III. Tak więc w 1975 była pierwsza matura a w 1978 koniec naszej budy i
        mijaliśmy się na szkolnych korytarzach z Wiktorem, Leszkiem i innymi. Darek
        czekam na odpowiedź podaje mój telefon 0-601-178-063, wyżej masz e-mail do
        jasia
        • Gość: oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / 195.85.209.* 04.11.04, 08:29
          Pani Rumińska od 6-7 lat jest na emeryturze i ma się dobrze. Z tamtych
          nauczycieli pracują jeszcze PP Hubert i Rydzewska, no i ja.
        • Gość: GOSIA K KL IVa Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 82.146.225.* 30.12.04, 20:33
          Z OKAZJI ZBLIŻAJĄCEGO SIĘ NOWEGO ROKU JUŻ 2005,ŻYCZĘ WSZYSTKIM DAWNYM ZNAJOMYM
          Z KLASY ROCZNIK 77,ORAZ TYM SPOTYKANYM NA KORYTARZU,TRADYCYJNIE ZDROWIA ORAZ
          MOC RADOŚCI ORAZ BYŚMY MOGLI SIĘ NAPRAWDĘ SPOTKAĆ W TYM NOWYM ROKU.
          MAŁGORZATA Z RODZINĄ
          • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.yournetplus.com / 63.110.140.* 31.12.04, 14:29
            Wszystkiego, o czym marzycie - oby spełniło się w Nowym Roku!!! A skoro mówicie
            o potrzebie spotkania: nikt za Was tego nie zrobi! Powodzenia!
            • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.s.dial.de.ignite.net 02.01.05, 23:56
              mam nadzieje Olek ,ze Ty rowniez chcialbys sie z nami spotkac.Przyjemnie jest
              przeciez popatrzyc co z nas wyroslo.Na termin spotkania proponuje przelom lipca
              i sierpnia .Odnosnie sali lub restauracji czekam na propozycje.Gdzies w poblizu
              Swietojanskiej czy Hetmanskiej napewno cos znajdziemy.A moze zjazd absolwentow
              bedzie mozna zorganizowac na terenie naszej bylej szkoly
              Pozdrowienia Witold
          • Gość: X-Mann Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.01.05, 14:56
            Czy Gosia K. to jest Gosia Cz.,oczywiscie wtedy.
            • Gość: GOSIA K Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 82.146.225.* 07.01.05, 19:33
              PRZYKRO MI ALE NIE.INICJAŁY MI SIĘ NIE ZMIENIŁY.POWNO MYŚLISZ O INNYM ROCZNIKU,
              MIMO WSZYSTKO POZDRAWIAM SERDECZNIE
              • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 09.01.05, 20:22
                widze ze nasze forum wzbogacilo sie znowu o nowych absolwentow.Pozdrowienia
                Mam nadzieje ze podejmniecie temat zjazdu absolwentow,bo narazie jak to ze
                strusiami kazdy chowa glowe w piasek.
                Witold
                • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.b.dial.de.ignite.net 23.01.05, 10:38
                  Pewnie jestescie bardzo zajeci i nie macie czasu wskoczyc na chwileczke na
                  nasze forum i podzielic sie wspomnieniami z czasow szkolnych a szkoda.
                  Pozdrowienia Witold
              • Gość: X-Mann Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.01.05, 16:46
                mysle o roczniku '58,roczniku urodzenia
                • Gość: GOSIA K. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 82.146.225.* 28.01.05, 16:32
                  ROCZNIK SIĘ ZGADZA ALE MOŻE KLASA NIE TA.MOJA TO IVa MIMO TO POZDRAWIAM
                  • Gość: X-Mann Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 31.01.05, 13:50
                    Rocznik sie zgadza,klasa tez sie zgadza,mimo to tez pozdrawiam.
                    • witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 07.03.05, 19:08
                      szkoda ze wyladowalismy juz na trzeciej stronie .Moze wymyslisz cos Oleg jak tu
                      skrzyknac wszystkich na 30 rocznice pierwszej matury LZ nr.1
                      Pozdrowienia WITOLD
                      • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / *.telsten.com 08.03.05, 15:13
                        Pewnie! Dawniej (dziś też) uczniowie a teraz absolwenci czekają na inicjatywę
                        nauczycieli... To oczywiście żart (?)
                        Zjazd CAŁEGO zespołu szkół szykuje się w 2006 roku. Myślę,że i Ty przydasz się
                        do jego organizacji!
                        Nic nie stoi na przeszkodzie - jeśli jest takie zapotrzebowanie - aby już w tym
                        roku, na 30-lecie matur, zwołać zjazd. Na czym to polega, pisałem na tym forum
                        jakiś czas temu. Na pewno nasza szkoła udzieli wsparcia organizatorom. Jednak
                        obawiam się, że termin majowy (czas matur) jest mało realny. Zaczynając JUŻ
                        TERAZ, należałoby zaplanować termin wrześniowy!
                        Życzę Zapaleńcom zapału niegasnącego. Pozdrawiam!
                        • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 13.03.05, 11:39
                          czesc z nas mieszka za granicami Polski i podejrzewam tak jak w moim przypadku
                          bedzie trudno dotrzec na wrzesniowy termin .Jezeli juz inaczej nie ustalimy to
                          napewno przyjade .Odpowiadal by mi termin na przelomie lipca i sierpnia gdyz
                          bede wtedy w Polsce .Prosze o wypowiedz wszystkich czlonkow Forum .Czasu jest
                          juz niewiele!
                          Pozdrowienia Witold
                          P.s.Oleg czy masz jakies kontakty z naszymi bylymi nauczycielami?

• Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 17.03.05, 21:31
                            witam ponownie wszystkich,i ze smutkiem stwierdzam ze znowu nic sie nie dzieje
                            na naszym forum.
                            zalapalem sie na nieplanowany wyjazd do Polski tzn.od 20.03-29.03 bede w
                            Bydgoszczy .Pragnal bym sie z toba spotkac Oleg.Wiem gdzie miesci sie siedziba
                            ZSZ nr.1 i postaram sie Cie odwiedzic gdy tylko starczy mi czasu.
                            A wiec do zobaczenia. Bede wdzieczny jezeli dzisiaj albo jutro otrzymam jakas
                            odpowiedz.Jesli nie to do zobaczenia
                            WITEK
                            • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 17.03.05, 21:41
                              skladam wszystkim uczestnikom forum serdecze zyczenia zdrowych i wesolych swiat

wielkanocnych
                              WITOLD
                            • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / *.telsten.com 18.03.05, 16:16
                              W dniach 21-23.03 młodzież naszej szkoły ma rekolekcje, potem przerwa na święta.
                              Trudno więc powiedzieć, gdzie w tym czasie akurat moglibyśmy się spotkać...
                              Może umówmy się, że w poniedziałek ok. 11.00 będę w sekretariacie szkoły? Jakby
                              co, to wpadnij lub zadzwoń.
                              Dołączam się do Wielkanicnych życzeń!
                              • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.03.05, 09:12
                                dzieki za wiadomosc,nie uda mi sie jednak przyjechac w poniedzialek ale napewno
                                zadzwonie
                                POZDROWIENIA WITOL

• Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 19.03.05, 09:13
                                dzieki za wiadomosc,nie uda mi sie jednak przyjechac w poniedzialek ale napewno
                                zadzwonie
                                Pozdrowienia Witek

• Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 25.03.05, 11:04
                                  Zdrowych, pogodnych oraz pełnych radości Świąt Wielkanocnych nauczycielom i
                                  absolwentom LZ-1 życzy DAREK :)
                                  PS.
                                  Dodatkowe, specjalne pozdrowienia dla absolwentów naszej klasy - 1977/IV a.
                              • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.05, 21:43
                                przepraszam Cie Oleg,ze nie wyszlo mimo moich najszczerszych checi.
                                19.03 jadac do Polski ok.12 km przed granica mialem wypadek samochodowy.
                                Nic powaznego sie nie stalo ale poniedzialkowy termin wylecial mi calkowicie z
                                glowy .Pozniej bylem zajety naprawa i tak minal mi pobyt w Ojczyznie.
                                Jeszcze raz bardzo mi przykro.
                                Witold
                                • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.04.05, 22:20
                                  Dobrze,że tylko tak się skończyło... Do następnego razu!
                                  • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.05, 11:14
                                    widze ze po za nami nikt nie bierze udzialu w forum bo minely juz prawie 4
                                    miesiace od ostatniej wiadomosci
                                    • Gość: witold3012 Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.05, 08:24
                                      szkoda Oleg ze nie bylo dane nam sie spotkac bylem rowniez latem w Polsce ale
                                      napewno miales urlop gdyz byla wakacyjna przerwa .Bardzo mi przykro.
                                      • Gość: Oleg Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.telsten.com / *.telsten.com 25.09.05, 22:31
                                        Żyję i zaglądam tutaj... Pozdrawiam!
                                      • Gość: Darek D. Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.petrus.com.pl 23.12.05, 17:26
                                        Wszystkim absolwentom i sympatykom forum LZ*Wesołych Świąt Bożego Narodzenia*
                                        oraz wszystkiego dobrego w Nowym Roku 2006 !!! życzy Darek D.:)
                                        • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.12.06, 10:51
                                          Pozdrowienia
                                          • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.n.dial.de.ignite.net 16.12.06, 22:52
                                            co slychac u Pana Oleg?
                                            • Gość: Oleg Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.icm.edu.pl 02.02.07, 21:51
                                              Przybyło rozrywek (wnuczki!), więc rzadziej tu zaglądam. A i tak jestem częściej
                                              niż absolwenci...Pozdrawiam wszystkich sentymentalnych
                                              • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.07, 12:48
                                                czesc Oleg to prawda coraz mniej czasu i zawsze te wyzuty sumienia ze
                                                dotychczas sie nie spotkalismy,byly tez klopoty z internetem ale od dzisiaj
                                                wszystko sie poprawi mam nareszcie prawidlowo skonfigurowane polaczenie
                                                • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.07, 22:30
                                                  szkoda ze tak rzadko odwiedzacie nasze forum,a przeciez jest co powspominac?
                                                  • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.07, 21:15
                                                    widze ze oprocz mnie nie zaglada ostatnio nikt na nasze forum ,a moze Oleg
                                                    powspominasz ? Dawno nie dales o sobie slychac.
                                                    Witold
                                                  • Gość: oleg Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.chello.pl 23.05.07, 20:59
                                                    cyt.: "widze ze oprocz mnie nie zaglada ostatnio nikt na nasze forum"
                                                    Powspominać tu, to jakby pić do lustra...
                                                  • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 29.05.07, 20:27
                                                    Widzisz Oleg tak to jest gdy czasami ma sie troche wolnego czasu i chcialoby
                                                    sie powspominac ,a tu ostatnia osoba na tym portalu jest sie samemu,mam jednak
                                                    nadzieje "ze pijac do lustra" nie zostane nalogowcem,tesknota i sentyment do
                                                    opuszczonego rodzinnego miasta i kraju jest jednak wieksza .Coz nie wszyscy
                                                    lubia wspomnienia,albo ich uczucia nie sa jeszcze tak daleko rozwiniete
                                                    Pozdrowienia Witek
                                                  • Gość: oleg Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.chello.pl 02.06.07, 10:04
                                                    Liceum Zawodowe nr 1 staje się powoli kategorią wirtualną. Dla absolwentów to
                                                    oczywiście konkretny budynek, młodość, koledzy i nauczyciele z "tamtych" czasów.
                                                    Kiedy jednak szkoła - w nazwie - przestaje istnieć, budynek przejął ktoś inny,
                                                    wtedy już tylko czynni nauczyciele są utożsamieniem żywej szkoły... I wyobraź
                                                    sobie, że od września już tylko ja pozostanę na posterunku... W sile wieku i w
                                                    zdrowiu, ale udręczona niechęcią uczniów do wiedzy matematycznej, na
                                                    (przedwczesną!) emeryturę odchodzi P. Z. Rydzewska, matematyczka.Fajnie, gdyby
                                                    to zauważyli Jej absolwenci z czasów szalonej wycieczki w Bieszczady...
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.07, 13:52
                                                    jednak wielki sentyment pozostaje gdy patrzy sie na stare ,z czerwonej cegly
                                                    mury przy ul. Swietojanska 20,byloby fajnie gdyby byli jeszcze w niej nasi byli
                                                    nauczyciele,nie musieliby sie nawet postarzyc,ale coz zycie biegnie do przodu i
                                                    widzimy to po naszych dzieciach,lub jak to jest napewno nie tylko w moim wypadku
                                                    ,po wnukach.
                                                  • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 01.07.07, 11:33
                                                    widze Oleg ze tylko my w dwojke zagladamy na te forum ,masz napewno juz urlop,
                                                    ale gdy bede w tym miesiacu lub nastepnym w bydgoszczy napisz mi prosze czy
                                                    jestes osiagalny i w jaki sposob,pozdrowienia
                                                    WITEK
                                                  • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.07, 19:19
                                                    od ostatniego Twojego listu minelo juz 3 miesiace ,ale juz niedlugo rozpoczecie
                                                    roku szkolnego ,mysle ze sie odezwiesz
                                                  • Gość: witold3012 Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.dip.t-dialin.net 28.12.07, 13:54
                                                    widze ze na tym forum jestem od kilku miesiecy jedyna osoba,ktora chcialaby cos
                                                    powspominac ,jest to troche przykre ale pomimo tego zycze wszystkim uczestnikom
                                                    szczesliwego nowego 2008 roku.
                                                  • Gość: turysta Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.chello.pl 31.12.07, 18:31
                                                    Wszyscy się przenieśli na www.nasza-klasa.pl
                                                    Szczęśliwego Nowego Roku!
                                                  • Gość: Genek B. Re: Liceum Zawodowe Nr.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.14, 23:07
                                                    no cóż, od ostatniego wpisu tutaj minęło siedem lat, kupa czasu, ginie tradycja w narodzie, jedynie internet pamięta (chyba) wszystko, dopiero teraz przyszło mi do głowy aby "wygooglać" forum naszej szkoły, LZ nr 1, faktycznie, jak już pisano większość ludzi z naszej szkoły przeniosła się do N.K. ale i tam już teraz zastój i cisza. To forum obudziło moją pamięć. Z nostalgią wspominam sobie teraz tamte czasy, niestety mgła zapomnienia jest coraz gęstsza. No cóż, tyle lat już za nami. Nie kojarzę dyskutantów, nicki, imiona czy inicjały już mi niewiele mówią ale tak czy owak pozdrawiam wszystkich, znanych, znajomych lub nieznajomych z tamtych czasów. Genek Badtke, klasa IV c matura maj 1977,
                                                    (to były piękne dni, rozkwitły właśnie wtedy kasztany)
    • Gość: tomas Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.tvgawex.pl 01.11.04, 10:53
      the best szkola to liceum zawodowe na swietojanskiej
    • Gość: rafi Re: LICEUM ZAWODOWE NR 1 SWIETOJANSKA 20 IP: *.tvgawex.pl 01.11.04, 19:28
      nasza kochan multi- zawodowa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka