Dodaj do ulubionych

Witaj Tennessee :D

24.08.05, 00:51

Obserwuj wątek
    • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 00:55
      Cieszę się bardzo, że zajrzałaś tu do nas smileDzięki za przepis na ciasto wink
      Polecam Ci jeszcze wątek o książkach i filmach..wink

big_grin
      • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 00:55
        Zostań z nami ;D
        • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 15:56
          polka3 napisała:

> Zostań z nami ;D

O!! To nawet mam swój watek powitalny... ależ się cieszę!!!
          Mam nadzieję, że coś sympatycznego (i mądrego, hyhy) wniosę do dyskusji na
          Waszym forum.
          Mogę się nawet ze swojej wielkiej pasji wyspowiadać wink jak będziecie ciekawe.
          Ale strzeżcie się - moge godzinami o tym..bez ustanku...

Ogromnie się cieszę. ;-D
          • nadka1 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 16:14
            No to opowiadaj,opowiadaj
            • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 16:35
              Ach.. moja malutka zasnęła, więc mam jakieś półtorej godzinki, heh..

W moim domu, na ścianie wiszą dwie duże ramy (50x50) wypełnione gęsto
              fotografiami (niestety nie mojego autorstwa). W jednej ramie - czarno-białe, w
              grugiej kolorowe. czasem zachodza jedno na drugie. Głownie Jego idealna twarz,
              z różnych okresów życia, czasem dłonie widać, postać całą..
              • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 16:39
                Grube albumy tłocza się na półce, specjalnej półce, gdzie tylko o Nim. Pięknie
                wydane, z obwolutą nierzadko. Mogę też wiele godzin wpatrywać się w te cudne,
                niebieskie oczy, układając puzzle z 1000 kawałków. Magnes na lodówkę
                przyczepić. W kalendarzu dzień zaznaczyć. Ogromną flagę zawiesić.
                Płytę włączyć i słuchać tego głosu: aksamitu-dynamitu.
    • muwka Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 18:43
      oo !!! a któż to taki ,ten twój IDOL????
      • rosie.rosie Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 20:53
        El-vis??
        • rosie.rosie Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:08
          kolejna fanka zagadek?!
          wink))
          • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:30
            Tak.. Elvis.. moja miłość, hyhy.
            • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:32
              Powiem też Wam o tym, jakie to niesamowite przeżycie jest, kiedy się idzie na
              koncert Elvisa...

Która ciekawa?
    • muwka Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:57
      A?? chcesz nam powiedzieć ,że byłaś na jego koncercie ........? ta to ciekawesmile)
      • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:33
        A byłam.. byłam... i nie mam 40 lat wcale...

5 maja 2005 roku (super data, nie? 5.5.05) w Hammersmith Apollo Londynie.

Pomysl koncertu byl taki: na scenie oryginalni czlonkowie zespolu, ci, co
        jeszcze z Elvisem grali dawno temu ( w sumie 10 osob). Muzyka na żywo, a na
        wielgachnym telebimie Elvis - złożone koncerty tak, by powstał ten jeden.

Niezależnie od mej miłości - ten pomysł jest nowatorski, bardzo ciekawy. Trasa
        wiodla przez Stany, ale tez Europę. Przez kilka lat Elvis-The Concert dał
        możliwość starszej generacji powspominać, a młodszej - doświadczyć czegos na
        kształt wehikułu czasu.

Było cudownie. Miałam najlepsze miejsce na swiecie - balkon, drugi rzad, na
        SAMYM srodku.
        Elvis śpiewał patrząc prosto w moje oczy. Dwie godziny tylko dla mnie.
        Takiego czadu jeszcze nie przeżyłam.

ps. Bilet kupił mi mąż w prezencie urodzinowym, pół roku wcześniej wink
    • muwka Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:39
      WOW !!!! no to rzeczywiście pozazdrościćsmile)) fantastyczny pomysł również
      twojego męża smilepróbuję sobie wyobrazić co czułaś smile)) poprostu bajka!!!
      Pozdrawiam
      • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:44
        Kilka dni chodziłam zakrecona.. Przypominam, ze mam dzidzie, wiec to po
        wielokroc bylo WIELKIE WYJSCIE - koncert, obce miasto, sama...

Ach... mój mąż wie, że nie ma co walczyć w tej sprawie.. Elvis był wcześniej -
        juz 15 lat temu (!!!) A mąż - 10, hyhy.
        • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:57
          Elvisowa Pani dobry wieczór....smile
          • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:10
            Ach.. nareszcie.. witaj!
            • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:19
              Witaj witaj
            • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:20
              Ja w ogóle odnosze wrażenie,że poza Elvisem masz jeszcze inne pasje....mam
              rację?
              • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:21
                hih.. taak... a ktore odnalazlas?
                • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:21
                  np samochody
                • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:21
                  stare
                  • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:22
                    ale to sie troche zawiera w mojej pasji - Evisowo-amerykańsko-tamtoepokowo..
                    • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:24
                      Piszę wiersze - erotyki, fotografuję jak szalona..
                      • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:26
                        wiersze oczywiście..zdjęcia na każdym kroku....
                        jesteś po prostu pasjonującasmile
                        • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:30
                          Nie przesadzajmy.. choć może samo pasjonowanie się jest już pasjonujące..
                          Ja zdaję sobie sprawę,że moja pasja, zainteresowanie tematem, może byc
                          kontrowejsyjne.. niezrozumiałe, może nawet śmieszne dla niektórych. Cóż zrobić.
                    • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:24
                      I co jeszcze w tym pakiecie się zawiera????
                      amerykańskie stroje tamtej epoki też?
                      • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:26
                        Jeśli to kostiumy Elvisa z koncertów...
                        To w ogole jest temat rzeka.. masz jakas plyte Elvisa?
                        Jakies tytuły piosenek przychodza Ci do glowy?
                        • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:29
                          Elvisa pamietam z dzieciństwa-jest raczej taką postacią sentymentem...a wtym
                          sentymencie wyraźny jest żal-zastanawiam się dlaczego???
                          • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:30
                            Ze odszedl za szybko, bez pozwolenia, bez pozegnania..?
                        • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:31
                          Jak go postrzegasz-czy w jego postać według Ciebie wpisany jest smutek i żal-
                          czy to moja nadinterpretacja..
                          • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:32
                            Byłam smutnym dzieckiem,może dlatego...
                            • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:38
                              Poleczko..
                              • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:42
                                Ach dzieciństwo minęło....została mi taka troszkę tęskonota i melancholia w
                                naturze,przybyło radości i pogody ducha...smile
                          • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:34
                            Wiesz..to z pewnością postać poniekąd tragiczna - wszak nie tak sie powinno
                            kończyć życie - każdy gdzies tam sobie marzy, że będzie siwowłosą, sędziwą
                            osobą..

Miał wszystko, co materialne, a co możew być marzeniem ludzi - wiele tez oddał
                            rodzinie, przyjaciołom, nawet obcym. Znany był ze swej działalności
                            filantropijnej.
                            Nie miał miłości. Takiej, co uskrzydla, daje wolę walki, wolę życia.
                            • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:37
                              Kochał ponad wszytsko swą Matkę - ta zmarła, jak był młodym chłopakiem, w
                              wojsku wtedy.
                              Żona odeszła, ich małżeństwo trwało 6 lat.
                              Córka, Jego słońce, tez mu znikła z oczu, bo mieszkała z matką, choć oczywiście
                              ją widywał maksymalnie często (koncertował, to więc nie codziennie)

Zawsze za to miał ze sobą to, co kochał mocno - muzykę. Gospel. Jezusa.
                              I publiczność, której nie zawodził. Której dawał siebie do końca. Niestety
                              dosłownie.
                            • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:39
                              Ach chciałoby sie spytac dlaczego jest Ci tak bliski,ale to pytanie zbyt
                              szczere..smile
                              • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:40
                                Heh.. jest PRZECUDNY.. NAJBARDZIEJ BOSKI NA SWIECIE
                                • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:41
                                  Takie kobiece, co? Zwyczajne.
                                  Kocham Go.
                                  W miłości nie zadaje się pytań "dlaczego" , "za co" .
                                  • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:45
                                    A teraz prozaicznie.. muszę spadać, bo moje maleństwo nawet mi przyniosło paste
                                    i szczoteczkę... cóż za zręczne dziecko. (dla zgorszonych - u mnie dopiero
                                    22.44, godzine wcześniej niż w Polsce wink

Koniecznie pokontynuujmy te dzisiejsze wątki.

Dobrej nocy.
                                  • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:45
                                    Ale miłość to taka gra na jednej strunie-obcy obcego nie pokocha....I stąd moje
                                    pytanie jaka to struna- ..tak tylko rozmyślam głośno...Miłości się nie
                                    tłumaczy......
                                    • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:45
                                      Taa... cieszę się, że to wyczułaś, moja miła.
                                      • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:46
                                        I moja niuńcia ma już dosyć samotności..ale wrócę smile
                                      • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:47
                                        MOże ja jestem z tamtych, amerykańskich, stron. Może już się z Elvisem
                                        spotkałam??

Lubię ta wersję wydarzeń.
                                        Jego głos mi towarzyszy od 15 lat. jest taki... osobisty, znajomy, rodzinny.
                                        • tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:47
                                          Do jutra więc (może się uda?)
                                          • polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:58
                                            Jeszcze pobuszuję,pozaglądam tu i tam..smile
    • tennessee Re: Jade na urlop ;-) 26.08.05, 23:04
      Juz w poniedzialek.
      Boski.
      Sloneczny.
      Lukrowany.

Ale wroce!!!
      • rosie.rosie Re: Jade na urlop ;-) 27.08.05, 12:55
        wypoczywaj i szybciutko do nas wracaj!
        • polka3 Re: Jade na urlop ;-) 27.08.05, 19:37
          Och baw się cudownie.....i barwnie,żeby było o czym opowiadać ...namsmile
          • tennessee Re: Jade na urlop ;-) 27.08.05, 20:41
            Dzięki dziewczęta, fajnie,że na mnie czekacie wink))))
      • tennessee Re: Jestem.. 12.09.05, 10:35
        Już jestem znów tutaj.
        Która z was czekała?

Urlop udał się rewelacyjnie. "Obrobię" fotki prędko i Was zaproszę do oglądania.

Pozdrawiam.
        • kargab Re: Jestem.. 12.09.05, 10:51
          witamy znowu,dawno cie nie byłosmile
          • polka3 Re: Jestem.. 12.09.05, 13:03
            Witaj po stokroć..jakoś tu u nas ostatnio spokojnie..ja jakaś połamana
            jestem..W kościach mi dziś strzyka..a ostatnie dni to w ogóle jakś taka
            rozleniwiona i ospała..no normalnie chyba się starzeję....albo mnie Julcia
            pochłania.hihihihih Daj jej Boże zdrówko!!!
            Witaj i pisz !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka