polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 00:55 Cieszę się bardzo, że zajrzałaś tu do nas Dzięki za przepis na ciasto Polecam Ci jeszcze wątek o książkach i filmach.. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 15:56 polka3 napisała: > Zostań z nami ;D O!! To nawet mam swój watek powitalny... ależ się cieszę!!! Mam nadzieję, że coś sympatycznego (i mądrego, hyhy) wniosę do dyskusji na Waszym forum. Mogę się nawet ze swojej wielkiej pasji wyspowiadać jak będziecie ciekawe. Ale strzeżcie się - moge godzinami o tym..bez ustanku... Ogromnie się cieszę. ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 16:35 Ach.. moja malutka zasnęła, więc mam jakieś półtorej godzinki, heh.. W moim domu, na ścianie wiszą dwie duże ramy (50x50) wypełnione gęsto fotografiami (niestety nie mojego autorstwa). W jednej ramie - czarno-białe, w grugiej kolorowe. czasem zachodza jedno na drugie. Głownie Jego idealna twarz, z różnych okresów życia, czasem dłonie widać, postać całą.. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 16:39 Grube albumy tłocza się na półce, specjalnej półce, gdzie tylko o Nim. Pięknie wydane, z obwolutą nierzadko. Mogę też wiele godzin wpatrywać się w te cudne, niebieskie oczy, układając puzzle z 1000 kawałków. Magnes na lodówkę przyczepić. W kalendarzu dzień zaznaczyć. Ogromną flagę zawiesić. Płytę włączyć i słuchać tego głosu: aksamitu-dynamitu. Odpowiedz Link Zgłoś
muwka Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 18:43 oo !!! a któż to taki ,ten twój IDOL???? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:30 Tak.. Elvis.. moja miłość, hyhy. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:32 Powiem też Wam o tym, jakie to niesamowite przeżycie jest, kiedy się idzie na koncert Elvisa... Która ciekawa? Odpowiedz Link Zgłoś
muwka Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 21:57 A?? chcesz nam powiedzieć ,że byłaś na jego koncercie ........? ta to ciekawe) Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:33 A byłam.. byłam... i nie mam 40 lat wcale... 5 maja 2005 roku (super data, nie? 5.5.05) w Hammersmith Apollo Londynie. Pomysl koncertu byl taki: na scenie oryginalni czlonkowie zespolu, ci, co jeszcze z Elvisem grali dawno temu ( w sumie 10 osob). Muzyka na żywo, a na wielgachnym telebimie Elvis - złożone koncerty tak, by powstał ten jeden. Niezależnie od mej miłości - ten pomysł jest nowatorski, bardzo ciekawy. Trasa wiodla przez Stany, ale tez Europę. Przez kilka lat Elvis-The Concert dał możliwość starszej generacji powspominać, a młodszej - doświadczyć czegos na kształt wehikułu czasu. Było cudownie. Miałam najlepsze miejsce na swiecie - balkon, drugi rzad, na SAMYM srodku. Elvis śpiewał patrząc prosto w moje oczy. Dwie godziny tylko dla mnie. Takiego czadu jeszcze nie przeżyłam. ps. Bilet kupił mi mąż w prezencie urodzinowym, pół roku wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
muwka Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:39 WOW !!!! no to rzeczywiście pozazdrościć)) fantastyczny pomysł również twojego męża próbuję sobie wyobrazić co czułaś )) poprostu bajka!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 22:44 Kilka dni chodziłam zakrecona.. Przypominam, ze mam dzidzie, wiec to po wielokroc bylo WIELKIE WYJSCIE - koncert, obce miasto, sama... Ach... mój mąż wie, że nie ma co walczyć w tej sprawie.. Elvis był wcześniej - juz 15 lat temu (!!!) A mąż - 10, hyhy. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:20 Ja w ogóle odnosze wrażenie,że poza Elvisem masz jeszcze inne pasje....mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:21 hih.. taak... a ktore odnalazlas? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:22 ale to sie troche zawiera w mojej pasji - Evisowo-amerykańsko-tamtoepokowo.. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:24 Piszę wiersze - erotyki, fotografuję jak szalona.. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:26 wiersze oczywiście..zdjęcia na każdym kroku.... jesteś po prostu pasjonująca Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:30 Nie przesadzajmy.. choć może samo pasjonowanie się jest już pasjonujące.. Ja zdaję sobie sprawę,że moja pasja, zainteresowanie tematem, może byc kontrowejsyjne.. niezrozumiałe, może nawet śmieszne dla niektórych. Cóż zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:24 I co jeszcze w tym pakiecie się zawiera???? amerykańskie stroje tamtej epoki też? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:26 Jeśli to kostiumy Elvisa z koncertów... To w ogole jest temat rzeka.. masz jakas plyte Elvisa? Jakies tytuły piosenek przychodza Ci do glowy? Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:29 Elvisa pamietam z dzieciństwa-jest raczej taką postacią sentymentem...a wtym sentymencie wyraźny jest żal-zastanawiam się dlaczego??? Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:30 Ze odszedl za szybko, bez pozwolenia, bez pozegnania..? Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:31 Jak go postrzegasz-czy w jego postać według Ciebie wpisany jest smutek i żal- czy to moja nadinterpretacja.. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:32 Byłam smutnym dzieckiem,może dlatego... Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:42 Ach dzieciństwo minęło....została mi taka troszkę tęskonota i melancholia w naturze,przybyło radości i pogody ducha... Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:34 Wiesz..to z pewnością postać poniekąd tragiczna - wszak nie tak sie powinno kończyć życie - każdy gdzies tam sobie marzy, że będzie siwowłosą, sędziwą osobą.. Miał wszystko, co materialne, a co możew być marzeniem ludzi - wiele tez oddał rodzinie, przyjaciołom, nawet obcym. Znany był ze swej działalności filantropijnej. Nie miał miłości. Takiej, co uskrzydla, daje wolę walki, wolę życia. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:37 Kochał ponad wszytsko swą Matkę - ta zmarła, jak był młodym chłopakiem, w wojsku wtedy. Żona odeszła, ich małżeństwo trwało 6 lat. Córka, Jego słońce, tez mu znikła z oczu, bo mieszkała z matką, choć oczywiście ją widywał maksymalnie często (koncertował, to więc nie codziennie) Zawsze za to miał ze sobą to, co kochał mocno - muzykę. Gospel. Jezusa. I publiczność, której nie zawodził. Której dawał siebie do końca. Niestety dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:39 Ach chciałoby sie spytac dlaczego jest Ci tak bliski,ale to pytanie zbyt szczere.. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:40 Heh.. jest PRZECUDNY.. NAJBARDZIEJ BOSKI NA SWIECIE Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:41 Takie kobiece, co? Zwyczajne. Kocham Go. W miłości nie zadaje się pytań "dlaczego" , "za co" . Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:45 A teraz prozaicznie.. muszę spadać, bo moje maleństwo nawet mi przyniosło paste i szczoteczkę... cóż za zręczne dziecko. (dla zgorszonych - u mnie dopiero 22.44, godzine wcześniej niż w Polsce Koniecznie pokontynuujmy te dzisiejsze wątki. Dobrej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:45 Ale miłość to taka gra na jednej strunie-obcy obcego nie pokocha....I stąd moje pytanie jaka to struna- ..tak tylko rozmyślam głośno...Miłości się nie tłumaczy...... Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:45 Taa... cieszę się, że to wyczułaś, moja miła. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:46 I moja niuńcia ma już dosyć samotności..ale wrócę Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:47 MOże ja jestem z tamtych, amerykańskich, stron. Może już się z Elvisem spotkałam?? Lubię ta wersję wydarzeń. Jego głos mi towarzyszy od 15 lat. jest taki... osobisty, znajomy, rodzinny. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Witaj Tennessee :D 24.08.05, 23:58 Jeszcze pobuszuję,pozaglądam tu i tam.. Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Jade na urlop ;-) 26.08.05, 23:04 Juz w poniedzialek. Boski. Sloneczny. Lukrowany. Ale wroce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosie.rosie Re: Jade na urlop ;-) 27.08.05, 12:55 wypoczywaj i szybciutko do nas wracaj! Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Jade na urlop ;-) 27.08.05, 19:37 Och baw się cudownie.....i barwnie,żeby było o czym opowiadać ...nam Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Jade na urlop ;-) 27.08.05, 20:41 Dzięki dziewczęta, fajnie,że na mnie czekacie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
tennessee Re: Jestem.. 12.09.05, 10:35 Już jestem znów tutaj. Która z was czekała? Urlop udał się rewelacyjnie. "Obrobię" fotki prędko i Was zaproszę do oglądania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
polka3 Re: Jestem.. 12.09.05, 13:03 Witaj po stokroć..jakoś tu u nas ostatnio spokojnie..ja jakaś połamana jestem..W kościach mi dziś strzyka..a ostatnie dni to w ogóle jakś taka rozleniwiona i ospała..no normalnie chyba się starzeję....albo mnie Julcia pochłania.hihihihih Daj jej Boże zdrówko!!! Witaj i pisz !!! Odpowiedz Link Zgłoś