Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dozynki na zuzlu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:40
    czytajac wasze wypowiedzi, zauwazylem pojawiajace sie czesto slowo dozynki.
    mowicie ,ze atmosfera na trybunach jest jak na dozynkach. a jaka ma byc?
    przeciez 50 % widowni to faceci z wasami, laski wymalowane i ubrane jak na
    tandetne disko i jeszcze ta muzyka plynaca z glosnikow.sam chodze na mecze,
    ale z przykroscia musze stwierdzic, ze nie podoba mi sie oprawa spotkan
    zuzlowycch. czekam na wasze opinie. pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: zinek Re: dozynki na zuzlu IP: *.iweb.pl 18.01.04, 07:19
        Czy ja wiem? Troche moze tak,ale zuzel jest przeciez rozrywka dla
        wszystkich.Przychodza na zuzel i politycy i robotnicy (o, do rymu).I starsze
        panie z wnuczkami i agresywne młode ,wymalowane panienki z dyskoteki.Co do
        genezy powstania zuzla:moze zuzel powstał tak,ze na jakims swiecie ludowym
        kilku kolesi postanowiło sie poscigac na motorach..by poderwac najładniejsze
        panny i tak sie zaczeło? Nie wiem ,przynajmniej ja.Ale cos ludowego w zuzlu
        jest.I ja to luuuuuubie :))))
        • Gość: Jazon Re: dozynki na zuzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 10:50
          Ja akurat niespecjalnie, przynajmniej jeśli chodzi np. o strone muzyczną. Na
          meczach Apatora puszczają zabawną piosenke w stylu disco-polo, widocznie
          uznając że wszystkim się to podoba- przynajmniej w moim przypadku nie jest to
          prawda. Nie wiem czy tak trudno nagrać cos z inteligentnym tekstem, co
          zagrzewałoby kibiców do dopingu zamiast ich rozbawiać? Chyba nie należy
          tworzyc 'neutralnej światopoglądowo' oprawy meczu tylko dlatego że na stadionie
          znajduje się cały przekrój społeczny- atmosferę i tak budują głównie młodzi
          kibice i to pod nich, moim zdaniem, nalezałoby układać program.
          • Gość: zinek Re: dozynki na zuzlu IP: *.iweb.pl 18.01.04, 12:28
            Oj tak,nie lubie muzyki disco polo,bo wiadomo... Pisałem o ludowosci ,majac na
            mysli przychodzenie rodzinami,biesiadowanie niemal i ten ogólny klimat
            niedzielny.Ale co do muzyki sie zgadzam oczywiscie
            • Gość: rodowity_toruńczyk Re: dozynki na zuzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 19:31
              Zgadzam się, że oprawa spotkań na stadionie Apatora nie rzuca na kolana. A że
              można zrobić wielki show pokazali już w Zakopanem w ostatnich latach (pomijając
              nie chlubne wydarzenia mające tam miejsce, ale to temat na osobny wątek).
              Atmosfera naprawdę fantastyczna. Aż chce się dopingować. Tylko że tam zajmują
              się tym profesjonaliści. A u nas?? Jasne, że nikt nie oczekuje takiego rozmachu
              bo koszty są ogromne, nie jest jednak powiedziane że człowiek musi się
              momentami czuć jak na odpuście jak to często ma miejsce na meczach Apatora w
              Toruniu. Może też dlatego czasami jest licho z frekwencją, bo jak mecz nudny i
              atmosfera drętwa to i prawdziwemu kibicowi czasrnego sportu ciężko
              wysiedzieć :P Pozdrawiam prawdziwych kibiców czarnego sportu z całej Polski!!!
              • Gość: sasiad Re: dozynki na zuzlu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.01.04, 20:25
                a ja tesknie za KACZUCHAMI!!!
                • Gość: Toma toruń Re: dozynki na zuzlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 11:12
                  Atmosferę na żużlu tworzą kibice. Fakt hymn Apatora trąci disco polo i jest
                  przyczynkiem do pośmiewiska a nie pobudza do kulturalnego kibicowania. Oprawa
                  meczów w Toruniu? Raczej tego nie zauważyłem (no może poza Stamir Cup i
                  jogurtami na Czewie:-)). Ale kto ma się tym zająć? Pirotechnika w klubie kibica
                  to raczej niemożliwe. Jestem ciekawy dlaczego kibice Apatora lepiej przezntują
                  się na wyjeździe niż w domu. Niektórzy może mnie skrytykują ale zobaczcie
                  oprawę meczów na Legii Warszawa lub Lechu Poznań (chodzi o lepszą część).
                  Serpentyny petardy flagi i inne bajery głośny doping. Ale tam kibice potrafią
                  się jakoś zorganizować. U nas nie ma osoby odpowiedzialnej za oprawę widowisk.
                  Bo spiker Z.R. stara się robić propagane na miarę NBA ale mu nie wychodzi.
                  Lepiej żeby zajął się prawidłowym podawaniem nazwisk żużlowców i czasem
                  wyścigu. Niż okrzykami! "Robimy falę. O widzę jak prezydent Torunia również
                  wstaje. Panie dyrektorze proszę również wstać". Lepiej niech zajmie się
                  spikerką na meczach Unii Wąbrzeźno
                  • Gość: Jazon Re: dozynki na zuzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 15:47
                    Święte słowa...
                    • sdb Re: dozynki na zuzlu 19.01.04, 19:49
                      jestem za zlikwidowaniem diskopolowego hymnu Apator-Adriana i przywroceniem
                      trabkowego marszu Radetzky'ego- dzieki temu przez ladnych pare lat mielismy
                      charakterystyczne, skoczne powitanie na kazdym meczu(podobnie jak w Bydzi
                      gwizdanie z jakiegos filmu moze mniej skoczne ale charakterystyczne). To co
                      jest teraz trąci tandeta. a zywiolowosc kibicow w naszym miescie marnieje-
                      jeszcze niedawno bylismy duzo glosniejsi od Bydgoszczy a teraz w obu miastach
                      jest podobnie. chyba z nas uszlo powietrze
                      • Gość: sasiad Re: dozynki na zuzlu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 00:15
                        > trabkowego marszu Radetzky'ego

fajnie wiedziec ze to sie tak nazywa ;)

a powaznie to chyba kazdy ma takie odczucia i by sie mozna zorganizowac na
                        mecze co nie? samemu glupio, ale jak kazdy z forum przyprowadzi 5-10 znajomych
                        to juz bedzie niezly sektor i "wyplenimy" nabzdryngolone bandy 13 latkow!
                  • Gość: iks Re: dozynki na zuzlu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 08:13
                    Nie zalamuj sie prosze, podobno wasz ulubiony i wspanialy spiker ZR planuje w
                    tym roku utworzycz spektakularny, rewelacyjny, charakteryzujacy sie
                    bezapelacyjnym brakiem rozumu i kunsztu duet ze spikerem z Bydgoszczy. Ponoc
                    razem poprowadza Grand Prix...
                    • Gość: Toma Toruń Re: dozynki na zuzlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 08:38
                      ...Chyba poprowadzą jedną z rund Grand Prix w Japonii lub Chinach. J.M. z Bydzi
                      i Z.R. z Torunia to duet na miarę Modern Talking za najlepszych czasów.
                      • Gość: Jazon Re: dozynki na zuzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 09:38
                        Tylko nazywać się będą Ich Dwoje:)
                        • Gość: iks Re: dozynki na zuzlu IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.04, 09:43
                          Jazonie, jestes genialny! Idac twoim sladem nalezy do "ich dwoje" dolaczyc
                          jeszcze niejakiego KHolynskiego z Gorzowa i w ten oto sposob powstanie
                          superodjazdowa kapela "Village People"! Dicopolo wysiada, a ludzie przestana
                          wyciagac slome z butow.
                          • Gość: Toma toruń Re: dozynki na zuzlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 09:51
                            To już wtedy będzie "Trzech tenorów"...
                            • Gość: Jazon Re: dozynki na zuzlu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.04, 10:13
                              No wtedy to już jakikolwiek mecz żużlowy będzie jedynie marnym dodatkiem do ich
                              niesamowitego show:)
                              Ale poważnie- marzy mi się w Toruniu spiker który będzie potrafił porwać
                              kibiców do dopingu, hymn drużyny który wywoła dreszcze emocji... A tak w
                              trakcie jednego z ostatnich meczy na jakich w ubiegłym sezonie byłem
                              wysłuchiwałem jakiegoś starego podchmielonego osła, który przez pół meczu
                              rzucał mięchem na temat spikera. Nie wiedziałem juz kogo wole słuchać:/
                              • Gość: Toma Toruń Re: dozynki na zuzlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 10:27
                                Jazon masz rację. Szkoda że spiker nie może słuchać opinii ludzi krążących na
                                stadionie na jego temat. Hymn drużyny. Może jestem marzycielem:-) ale taki klub
                                jak Apator (z tradycjami) powinien mieć pieśń podobną do hymnów takich drużyn
                                jak Wisła Kraków, Cracovia. Jednak czy w Toruniu komuś się chce? Śmiem
                                twierdzic że nie.
                                • zinekk Re: dozynki na zuzlu 20.01.04, 10:47
                                  Witam,musiałem sobie załozyc poczte i dodac k.W Bydgoszczy była kiedys taka
                                  rymowanka o Polonii Jutrzence,ze jest stworzona by wygrywac,nie pamietam
                                  słów.Taka pioseneczka,potem juz jej nie puszczano.Przasna.Bach to to tez nie
                                  był :)))
                                  • sdb Re: dozynki na zuzlu 20.01.04, 16:00
                                    lapy precz od krzysia holynskiego :( na marginesie raczynski jest szefem public
                                    relations w Elanie <lol>
                                    • Gość: sasiad Re: dozynki na zuzlu IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.01.04, 17:17
                                      moze maja radiowezel i trenuje? :)
                                      ps do zinka: na pl.rec.akwarium czasem sie odzywasz? bo tam ten sam nick i mi
                                      sie skojarzylo
                                      • zinekk Re: dozynki na zuzlu 20.01.04, 17:30
                                        Gość portalu: sasiad napisał(a):

> moze maja radiowezel i trenuje? :)
                                        > ps do zinka: na pl.rec.akwarium czasem sie odzywasz? bo tam ten sam nick i
                                        mi
                                        > sie skojarzylo

Stary nie,miałem zgage,ze ktos ma taki sam nick jak ja,nie mogłem załozyc
                                        poczty z zinek-od dzis mam zinekk z dwoma k.A tez dlatego ze rodzina mnie
                                        czyta i mam przed kim brylowac :P:P.Pozdrawiam:)))
                                    • Gość: Toma Toruń Re: dozynki na zuzlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:24
                                      Był w Elanie był.... Prawa rynku (tak słyszałem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka