Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gollob w Toruniu?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 23:41
    Tomek !

Trochę obciach.......
    Obserwuj wątek
      • Gość: warszawiak Re: Gollob w Toruniu? IP: 195.136.49.* 11.10.06, 00:23
        obciach to sie przyznawac ze sie jest z bydgoszczy
        • Gość: warszawiak2 Re: Gollob w Toruniu? IP: *.acn.waw.pl 11.10.06, 00:59
          sądziłem że to ostatni żużlowy klub do którego Gollob by się przeniósł...
          pasuje tam jak pięść do oka.
          • Gość: Krzyzak Re: Gollob w Toruniu? IP: *.proxy.aol.com 11.10.06, 01:18
            Gollob nam nie potrzebny, nie chce calej tej bandy w Toruniu, puscili Bydzie z
            torbami, Tarnow i teraz chca sie za Torun wziac? Mozna zmontowac lepsza ekipe
            bez Golloba

Jagoda
            Miedzinski
            Hampel
            Chrzanek
            Sullivan
            Dryml
            Zabik

• Gość: żużlofan Re: Gollob w Toruniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 08:17
              a Bajerek, zapomniałeś o Bajerku, to dopiero byłyby emcje :)
        • krstf [...] 11.10.06, 08:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kmyszka Re: Gollob w Toruniu? 11.10.06, 08:47
            Nie unoś się tak... Bo odlecisz hihihi...
      • Gość: 4Bydzia Re: Gollob w Toruniu? IP: *.sympatico.ca 11.10.06, 04:14
        Kto by pomyslal ze tak marnie skonczy..Hah :]]
      • Gość: gosc Gollob w Toruniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 06:34
        Tak,stacja w Osielsku, pod Bydgoszczą, dawne NESTE, należąca do pana Tomka w
        pierwszym zestawieniu Państwowej Inspekcji Handlowej mogła poszczycić się
        wspaniałą cenzurką dokumentującą fatalną jakość oferowanego paliwa.
        Teraz jest lepiej, ale niesmak pozostał...
        • Gość: torunianin Re: Gollob w Toruniu? IP: 158.75.47.* 11.10.06, 07:02
          Super, zawsze lubiłe Tomka. Oby to była prawda :)
          • Gość: Geo78 Re: Gollob w Toruniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 07:48
            Szkoda kasy na Tomka. Tani na pewno nie będzie. Może lepiej rozejrzeć się z
            kimś młodszym. Kimś kto zwiąże się z klubem na dłużej (oczywiście jeśli będą
            sponsorzy). Hampel to byłoby marzenie :) Ale on raczej wybierze Leszno... A mi
            się marzy team wychowanków: Jaguś, Chrzanowski, Kościecha, Miedziński, Ząbik,
            Stachowiak, A.Dryml, Sullivan. Zostaje jedno miejsce dla kogoś z GP.
        • Gość: Macieekk Re: Gollob w Toruniu? IP: *.chello.pl 11.10.06, 20:21
          Sprostuję Twoją wypowiedż. Ta sacja nie należy już do Golloba od jakichś 5-6
          miesięcy, więc nie mów o jakości paliwa zawinionej przez Golloba. A stacja
          należy w tej chwili do firmy znanej na bydgoskim rynku paliw NAFTPOL ze Stopki
          k/Koronowa
      • Gość: R4v Re: Gollob w Toruniu? IP: *.rect.uni.torun.pl 11.10.06, 07:55
        Troche obciach? Jedyny zawodnik w polskiej lidze, ktory bedzie wygwizdywany przez wlasnych kibicow :P
      • arius5 Ale jak Torun zniesie Wladeczka ? 11.10.06, 08:55
        Nie takie kluby tatus Gollob zalatwil, wiec lepiej uwaga na starszego pana.

Poza tym poczekajmy, jakie przepisy ustali GKSZ, no bo Jagus i Gollob sa obaj w
        GP, nigdy nic nie wiadomo, co tym palantom przyjdzie do glowy.
        • arius5 No i dostaniecie gratis Jacusia. 11.10.06, 08:57
          Golloby w paczce - placisz za jednego - dwoch gratis.
          • Gość: coolman Re: No i dostaniecie gratis Jacusia. IP: *.tvk.torun.pl 11.10.06, 09:09
            Mam nadzieję, że nie potwierdzą się te rewelację z Gollobem. Jeśli już Karkosik
            ma wykładać pieniądze na toruński żużel, to chyba lepiej zainwestować w
            perspektywicznego Hampelka niż w Golloba, który w Toruniu nie może od kilku
            meczy zdobyć więcej niż 5 pkt., a do tego (delikatnie mówiąc) nie cieszy się
            zbytnią sympatią większości toruńskich kibiców. Albo zbudować silny team w
            oparciu o wychowanków. No ale na biznes nie ma rady
      • Gość: Darek z Bydgoszczy szczur Gollob wyniuchał kasę !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:22
        najpierw udupił Polonie teraz Unię ale to że idzie do naszego
        odwiecznego "wroga" za miedzy to juz szczyt wszystkiego !! kasa zaślepiła go
        totalnie !! teraz juz wiem co myśleć o takich jak on !!
        złodziej i szczur kasowy !!
        • Gość: Toma Toruń Re: szczur Gollob wyniuchał kasę !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 09:28
          Więc powinniście się cieszyć. Spójrzcie z tej strony. T. Gollob Rozwalił Was
          ok - psotąpił chamsko, rozwalił Unię - już nie jest tak źle. Rozwali Toruń -
          wasz odwieczny rywal spadnie w II-ligową otchłań i zgodnie z hasłem promującym
          gród Kopernika "Gotyk na dotyk" żużel wejdzie w tzw. wieki średnie:-). T.
          Gollob = Konrad Wallenrod = Renata Beger
          P.s. Zastanawiam się czy dobrze napisałem nazwiska
          • artctrl Re: szczur Gollob wyniuchał kasę !! 11.10.06, 10:15
            z T.Gollobem apator znowu niestety bedzie skazany na kilka tytulow mistrza
            polski....
          • Gość: BDG Re: szczur Gollob wyniuchał kasę !! IP: *.g.intelink.pl 11.10.06, 10:15
            Ale kto z Bydgoszczy chce by Torun spadl?? Caly sezon sie chodzi na mecze ale
            caly sezon sie czeka na DERBY !!
          • deltalima Re: szczur Gollob wyniuchał kasę !! 11.10.06, 10:21
            Nie przesadzaj, Toma. Większość normalnych kibiców z Bydgoszczy życzy Toruniowi
            jak najlepiej i pragnęłaby finału play-off Bydzia-Toruń co roku. Z bydgoskim
            zwycięstwem, rzecz jasna :-))
          • Gość: Henka Re: szczur Gollob wyniuchał kasę !! IP: *.man.bydgoszcz.pl 11.10.06, 10:29
            Jak to miedzy nami jest (bdg-trn) kazdy wie... ale Torun w Ekstralidze musi
            byc... co to za liga bez derbow!? Pozdro z Bydzi.
      • Gość: sadura1 Re: Gollob w Toruniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 10:28
        Błagam - NIEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!! Od dwudziestu lat kibicuję toruńskiej
        drużynie... Z gollobem w składzie nie będę w stanie tego robić... Dla mnie to
        brzmi jak jakiś pisuarnyj absurd.
        • arius5 Re: Gollob w Toruniu? 11.10.06, 12:45
          Rozumiem, po tylu wiekach wojen Apatora i Polonii nagle trzeba bedzie kibicowac
          Gollobom :o)
          Ale Polonia tez kibicuje (kibicowala) Sawinie, Krzyzaniakowi, Kowalikowi, Kosciesze.
          Takie zycie.
          Wy dostaniecie Golloba a Bydzia - Jagusia.
          AHAHA :o)
      • Gość: ktosiq Gollob w Toruniu? IP: 81.130.183.* 11.10.06, 14:03
        ja mam nadzieje ze to sa zartu i Tomek nie przejdzie do Torunia chociaz ja do
        nich nic nie mam, ale ja Go w przyszlym sezonie widzialam tylko w Bydzi i mam
        nadzieje ze tak bedzie ;)
      • Gość: petrow Gollob w Toruniu? IP: *.gdynia.mm.pl 11.10.06, 18:43
        Tomasz Golob to wydaje mi sie tylko zabieg marketingowy pana Karkowsika coby
        ktoś oprócz niego dał kasę i zainteresował sie podupadającym klubem w mieście
        gdzie żużel jest najbardziej kochanym sportem.
        jako torunianinowi wcale nie byłoby mi głupio gdyby jeździł w Apatorze taki
        dobry zawodnik, ale nie ukrywam że wolałbym by w klubie jeździli wychowankowie,
        jak już ktoś przede mną podał, i ludzie chętniej by im dopingowali i samym
        zawodnikom bardziej by chyba zależało no byliby pewnie znacznie tańsi od Golloba
        ( który jest świetny, ale jazde dla dawnego rywala zza miedzy traktowałby
        raczej jako robote do odwalenia, bo znalazło by się spore upośledzone
        grono "oddanych" kibiców gwiżdżących na swojego nie wpływalo by na niego samego
        motywująco)
      • Gość: funny Re: Gollob w Toruniu? IP: *.is.net.pl 11.10.06, 19:10
        Gdybym był Tomkiem G.: "... oczywiście skorzystam. To rozsądne: poszukać
        zabezpieczenia dla rodziny i to na lata. Ślak jest przyjacielem lojalnym,
        honorowym, nie wpuści w maliny finansowe, biopaliwa muszą w końcu wejść na
        rynek. Zadbam o los dzieci i mogę dalej bawić się w żużel. Łaska kibica na
        pstrym koniu jeździ, a korona z głowy nie spadnie jak pójdę do Torunia, kilka
        atrakcyjnych biegów i już jest się na topie. Zostałem w Unii ten rok, bo jestem
        człowiekiem honoru,zrobiłem dobrą robotę, klub ma tytuły mistrzowskie jak
        obiecałem, nie odmówiłem im, a klub profesjonalnie wywiązał się ze zobowiązań,
        co też jest godne szacunku. Rozstajemy się bez urazy. Mam swój poziom i swoją
        markę, i nie stać mnie na marnowanie zdrowia i czasu. Co będzie, to będzie".
      • Gość: cepem_go Re: Gollob w Toruniu? IP: *.u.pppool.de 11.10.06, 19:55
        dajcie spokoj Tomuskowi.
        W moncu teraz w modzie sa pielgrzymki do Torunia,grodu ojca Tadeusza.
        Moherowe berety -naprzod!
        • sdb Re: Gollob w Toruniu? 11.10.06, 20:38
          obojetnie ile Wielki Roman wylozy siana- jego nazwisko przyciagnie na pewno
          wielu innych niezaleznych od niego psonsorow ktorzy moga szukac w ten sposob z
          nim kontaktu. no bo kto nie chcialby brac udzialu w jednym przedsiewzieciu z
          Romanem? z drugiej strony facet malo kontaktowy i malo towarzyski wiec moze byc
          tak ze przez caly rok nie znajdzie sie nikt kto by go widzial chociaz na minute
          w klubie.
          • Gość: adam Torun Re: Gollob w Toruniu? IP: *.petrus.com.pl 11.10.06, 22:47
            haha, jego widziec nie musza:) niestety takie czasy, ze liczy sie kasa. I to
            jego kase w klubie chce widziec:) kazdy ma prawo mowic co chce i myslec oc
            chce, ale kazdy kibic w Polsce, obojetnie czy kibic z Torunia, z Bydzi, Z czewy
            czy Z wrocka, chcialby zeby do jego kluba taaaaka kasa zagladala. Dlatego nie
            podobaja mi sie "zazdrosne i szydercze" posty niekotrych osob.
            A co do Golloba, powiem tak. Facet od 15 lat nie ma sobie w Polsce rownych. Ma
            trudny charakter i "cieeeezkie" zaplecze. Ale jak patrze jak on potrafi walczyc
            i zmobilizowac sie na najwazniejsze zawody to mysle sobie "kiedy w Polsce
            pojawi sie ktos podobny"??? Tomek ma 35 lat, fakt zaczyna juz kalkulowac i nie
            jest tak przebojowy jk kiedys, ale jak patrze na takie "gwiazdy" jak Kasprzak,
            Hampel, Prosta i inni i przypominam sobie Tomaka w ich wielku to dochodze do
            wniosku ze oni nawet motorow nie powinni mu czyscic! co rusz jakis FOCH, cos im
            przeszkadza, to tor za miekki a to za twardy, to slonce z mocne a to za duzo
            chmur na niebie. Prawda jest taka ze jeszcze duuuulo nikt Gollobowi nie dorowna
            a juz na pewno nie przez najblizsze 2 lata...
            ja jestem za tym aby te 2 lata spedzil on w Toruniu!
            a moze przy nim naucza sie czegos Miedziak i Zabik?? i nie mowie tu o typowo
            zuzlowym rzemiosle, ale mowie tu o jego cechach wolicjonalnych! o tym jak mozna
            ze zlamanym obojczykiem w meczu jechac, jak 3 dni po wstrzasie mozgu mozna w GP
            wygrywac...to jest to co w nim cenie! chart ducha i niesamowite samozaparcie i
            profesjonalizm! tego niech sie mlodzi przy nim ucza...
            • Gość: petrow Re: Gollob w Toruniu? IP: *.gdynia.mm.pl 12.10.06, 00:31
              amen :)
              zgadzam sie w 100% z adamem
            • Gość: Chris Re: Gollob w Toruniu? IP: *.tvk.torun.pl 12.10.06, 01:05
              Gość portalu: adam Torun napisał(a):

Tomek ma 35 lat, fakt zaczyna juz kalkulowac i nie jest tak przebojowy jak
              kiedys, ale jak patrze na takie "gwiazdy" jak Kasprzak,
              Hampel, Prosta i inni i przypominam sobie Tomaka w ich wielku to dochodze do
              wniosku ze oni nawet motorow nie powinni mu czyscic! co rusz jakis FOCH, cos im
              przeszkadza, to tor za miekki a to za twardy, to slonce z mocne a to za duzo
              chmur na niebie. Prawda jest taka ze jeszcze duuuulo nikt Gollobowi nie dorowna

Z tymi torami to chyba nie jest najbardziej trafny argument tutaj można by
              długo polemizować.Kaprysy mistrza bywaja nader widoczne co odzwierciedla
              własnie jego jazda na toruńskim torze,ktory mu nigdy wyjatkowo nie pasował:)Ten
              sezon dobitnie pokaza gdzie mistrz odpuscił zawody:)
              • Gość: sadura1 Re: Gollob w Toruniu? IP: *.polskieradio.pl 12.10.06, 10:24
                A ja i tak wolę kibel w drugiej nawet lidze niż choćby dziesięć tytułów DMP z
                gollobem w składzie... Kaczyński, Giejtych, Lepper w rządzie... Teraz gollob w
                Toruniu... Wszystko parszywieje. Świat się kończy. Omnia vanitas.
                • Gość: krotki Re: Gollob w Toruniu? IP: 217.116.110.* 12.10.06, 11:36
                  jako jeden z nielicznych tutaj jestem wielkim przeciwnikiem golloba.nie bede ukrywal ze go nie lubie.sciaganie go do torunia jest wielkim bledem.ten zawodnik sie skonczyl:jeden styl jazdy,rezygnacja z kontynuuowania wyscigu gdy jedzie 4(wedlug naszych komentatorow sa to defekty ha ha ha)nie chce mi sie wierzyc ze bedzie umieral za torun
                  • arius5 Skonczyl sie ? 13.10.06, 16:14
                    Tez bym chcial sie tak skonczyc.
                    Nr 8 w GP i nr 6 w polskiej lidze, ale wsrod Polakow to nadal nr 1.
                    Jak na razie jeszcze nie znalazl rownego sobie.
                • alienisko Re: Gollob w Toruniu? 12.10.06, 12:15
                  Popatrz sobie na Piłę, a potem pomyśł co mówisz.

W naszej sytuacji spadek = brak kasy na spłacenie długów, brak kasy na nowy
                  zespół, brak sponsorów - czyli innymi słowy koniec żużla.

Ja wolę przeboleć Golloba i cieszyć się zwycięstwami zespołu niż przejeżdzać
                  rowerem obok rozbieranego pod osiedle/hipermarket stadionu :P
            • Gość: wróżka Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 11:42
              Gość portalu: adam Torun napisał(a):

>>Facet od 15 lat nie ma sobie w Polsce rownych. Ma trudny charakter
              i "cieeeezkie" zaplecze.

no i o to właśnie chodzi-czy naprawdę potrzeba takiego kwasu z zespole?
              on,jego nieudolny brat i jak cień za dupą łażący Władek.

>>Ale jak patrze jak on potrafi walczyc i zmobilizowac sie na najwazniejsze
              zawody to mysle sobie "kiedy w Polsce pojawi sie ktos podobny"

może kogoś innego oglądasz? bo ja widzę gościa, który w najwazniejszych dla
              siebie momentach wali kichę i opowaiada do kamery, ze motory mu nie ciągną albo
              się jeszcze po 3 biegach nie spasował-Zenada. Albo dwukrotnie w sezonie!!!
              odmawia jazdy w lidze bo mu tor nie pasuje- Fochman

>>> a moze przy nim naucza sie czegos Miedziak i Zabik??

czego? jakie rzemiosło- zapie..c po torze w jedynym znanym sobie stylu? a
              jak to nie skutkuje to opowiadac o tym jak ch..owo ma w zyciu z torem i
              motorami?
              profesjonalizm? taki, ze profesjonalny Gollob najchętniej sam byłby sobie
              mechanikiem/menedżerem/kierowcą/kucharzem i ch.. wie kim jeszcze? Zosia Samosia?
              Profesjonał dzis cos innego znaczy- to syninim niezawodności, gwarantowanej
              niezawodności.
              Nie jest przypadkowe, ze odczucia wobec tej propozycji kadrowej silnie skręcaja
              w jedną stronę.
              • Gość: krotki Re: Gollob w Toruniu? IP: 217.116.110.* 12.10.06, 12:22
                wrozka bingo.sa lepsi zawodnicy niz gollob ktorych mozna sciagnac.lepiej zrobic mloda perspektywiczna druzyne niz kupowac emeryta
              • Gość: Jazon Re: Gollob w Toruniu? IP: *.tvk.torun.pl 12.10.06, 13:05
                Jedna uwaga z mojej strony, poniewaz juz pisałem ze nie jestem do końca
                przekonany o słuszności zatrudniania Golloba. Z tego co pisza motywacja Golloba
                jest tutaj biznes u boku pana Karkosika- czy nie uwazacie ze to dośc potęzna
                motywacja? Nie jest to kwestia kilku czy kilkunastu tysiecy w plecy z powodu
                kilku odpuszczonych punktów, tylko zagadnienie rzutujace na całą emeryture. Nie
                chce mi sie zatem wierzyc ze w takim układzie klub nie miałby sposobów nacisku
                na Golloba gdyby sie opierniczał. Poziom sportowy mysle nie byłby
                rozczarowujacy- mnie osobiście bardziej razi 'czynnik ludzki' oraz otoczenie.
                Niemniej podobno Jacka nie ma być w pakiecie.
                • Gość: krotki Re: Gollob w Toruniu? IP: 217.116.110.* 12.10.06, 13:26
                  ala wladka dostaniemy
                  • Gość: Jazon Re: Gollob w Toruniu? IP: *.tvk.torun.pl 12.10.06, 13:29
                    Niewykluczone. Ale biorąc pod uwage okoliczności oraz osobe ewentualnego ciągle
                    jeszcze sponsora jego rola nie musiałby byc taka istotna. Wazne zeby w przypadku
                    zakontraktowania Golloba była dla niego alternatywa.
                    • alienisko Re: Gollob w Toruniu? 12.10.06, 15:00
                      Przypuszczam, że papa Gollob pójdzie z Jackiem pomagać mu, jeśli Tomasz sam do
                      nas przyjdzie. Już tak chyba kiedyś było jak Jacek w Pile jeździł?
                      • Gość: krotki Re: Gollob w Toruniu? IP: 217.116.110.* 12.10.06, 15:25
                        tzw:3 w 1.kupujesz jednego dwoch dostajesz w prezencie.i nasz klub padnie
                      • Gość: Jazon Re: Gollob w Toruniu? IP: *.tvk.torun.pl 12.10.06, 20:28
                        Jacek Gollob bedzie raczej kariere kończył. Zawsze może u brata na stacji paliwo
                        nalewac... Natomiast papa Gollob byłby groźny gdybyśmy mieli zespół budowany
                        wokół Tomka, co raczej nie nastapi. Poza tym nie wierze zeby pan Karkosik
                        pozwolił sobie robic koło pióra...

Niemniej jednak: Gollob w Toruniu? Błeeeeee ;-)
                        • Gość: Szrek Re: Gollob w Toruniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 21:27
                          Przyglądam się tej dyskusji i nasuwa mi się jej płenta: zesrała się bieda i
                          płacze! Sory kibice toruńscy: część z was sama nie wie czego chce. Narzekacie,
                          że w tym sezonie była walka o utrzymanie się, ale z góry odrzucacie starania
                          nowego sponsora o drużynę na miarę medalu. Ten się nie podoba, tamten też
                          garbaty... A jacy wy wobec tego jesteście? Można wiele o TGollobie powiedzieć
                          ale 1 jest pewne jak "2X2=4": nie ma w naszym kraju póki co lepszego od niego.
                          Szkoda, że prawdziwą wartość tego zawodnika rozpatrujecie przez pryzmat
                          jego "przyległości".
                          W przeszłości wiele cierpkich uwag napisałem na tym forum o TGollobie. Miałem
                          takie a nie inne /ale zawszze własne/ spostrzeżenia i doświadczenia. Teraz
                          trochę mnie wstrząsa jak czytam co piszecie o sprawach, o których wiedzę
                          czerpiecie z nie zawsze "fachowej" literatury. Zamiast wciąż narzekać ruszcie
                          przyrodzenia i tłumnie zameldujcie się w niedzielę na barażu i pokażcie
                          zawodnikom, że maja dla kogo w tym klubie pozostać. Jak na razie tego nie widać
                          • muvon200 Re: Gollob w Toruniu? 13.10.06, 08:11
                            AMEN
                          • Gość: wróżka Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 09:51
                            ciekawe, bo ja odnoszę wrażenie, ze kibice wiedzą czego chca.
                            Może byc skromniej w składzie,ale honorowo i bez obciachu.
                            Golloba nikt tu nie potrzebuje, tak jak innych podobnych mu lśniacych gwiazdek.
                            W tej druzynie od zawsze liczyło sie nieco inne podejście do tematu, a
                            układanie drużyny "na medal" raz już przerabialiśmy i wyszło ch..owo.
                            Bieda byc moze i płacze, ale tym który się zasrał jesteś ty. Podjarany wizją
                            nazwiska w składzie dostajesz wypieków jak stado małyszowcow.
                            >>Nie ma co póki lepszego? Jesteś małyszowcem, hehe totalnym.

• Gość: kali Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 11:34
                              Mozesz mi napisać w jaki sposób przejawia się brak honoru zatrudniając Golloba?
                              Druga sprawa. Moze jest ktoś lepszy wg. Ciebie od Tomka. Napisz moze kto.
                              • Gość: wróżka Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:00
                                czy naprawde nie potrafisz sobie na to sam odpowiedzieć?
                                pomyśl chwilę. potrafisz:)
                              • kolabor86 Re: Gollob w Toruniu? 13.10.06, 12:07
                                Szrek wylał kubeł zimnej wody na głowy Torunian i bardzo dobrze :)
                                Jeszcze jeden mecz do odjechania, świeżo w pamięci mamy troski w ogóle o
                                przyszłe istnienie klubu, cały czas w kasie pustki, a tu już padają deklaracje
                                w stylu: albo Gollob, albo ja.
                                Na żużel, moim zdaniem, chodzi się dla CAŁEJ drużyny i dla samego widowiska. A
                                w Toruniu to jeden nie pójdzie bo Batorski, inny bo Gollob.
                                Sam z radości nie skaczę na wieści o Tomku w Toruniu, ale gwizdał na niego nie
                                będę. No i przede wszystkim zadowolony jestem, że żużel w Toruniu znowu ma
                                szanse być na dłużej na najwyższym poziomie. W takiej sytuacji do głowy by mi
                                nie przyszło, by paluchami wskazywać Karkosikowi zawodników, których ma
                                sprowadzić wedle kibicowskiego życzenia...
                                • Gość: wróżka Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:39
                                  hehehe każdy przytomny na umyśle winien zdawać sobie sprawę, ze to kalkulacje
                                  będące tylko miernikiem pewnych nastrojów i oczekiwań i nikt sypiacy sianem
                                  sponsorskim nie będzie zmieniał wizji, na jaką owe siano chce posypać.
                                  Natomaist mi by do głowy nie przyszło by radośnie siedzieć cicho i potulnie gdy
                                  wydarzyć się ma coś, co nie zyskuje akceptacji- szerszej jak widzę.
                                  A fakt żużla na najwyższym pozionie, o którym wspominasz- w takim właśnie
                                  wydaniu, nie stanowi dla mnie samoistnej atrakcji, co merytorycznie przeplata
                                  się z przywoływanymi wcześniej elementami honoru.
                                  Zapie..jące po torze przez 4 okrązenia pieniądze w czystej postaci już raz w
                                  historii Apa oglądaliśmy. Mi dużo większą przyjemność sprawia oglądanie
                                  toruńskich chłopaków zapie..jących po torze. Nie oczekuję Mistrzostwa w
                                  następnym sezonie, wolę popatrzeć, jak wsparci finansowo toruńscy zawodnicy
                                  sami dochodzą do tego za 2-3 lata. Zmiany kadrowe będą konieczne, dyskusja na
                                  ten temat toczy się równolegle, ale niekonieczne wydaje się wspomaganie mocno
                                  zeszlifowanym BRYLANTEM. To są dywagacje kibiców, którzy mają w dupie klub
                                  prowadzony w stylu Wrocławia- totalną zbieraninę o zerowej identyfikacji z
                                  klubem. Więc jeśli Brylant u ciebie nie powoduje odruchu torsji a swoje
                                  niezadowolenie będziesz rekompensował brakiem gwizdów, to nie wtrącaj sie z
                                  moralizatorsko-wychowawczą gadką w wątek, w którym dyskutują obecnością
                                  Brylanta zniesmaczeni.
                                  • Gość: octopus Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 13:28
                                    Ja nie twierdze że pobyt Golloba w Apatorze to brak honoru, więc siłą rzeczy nie
                                    mogę sobie sam na to odpowiedzieć. Nie twierdzę takze że jest ktoś lepszy w
                                    Polsce od Tomka, więc takze nie jestem w stanie sobie odpowiedzieć, choćbym nie
                                    wiem jak się starał. Poprostu chyba nie zrozumiałaś co miałem na myśli. Jeżeli
                                    rzucasz jakieś tezy, to oczekuje się argumentuw na ich podtrzymanie, których
                                    jednak brakuje w twoim poscie. Wszyscy tylko psioczą że to wstyd i hańba, ale
                                    dlaczego? Dlatego że w latach 90-tych objeżdzał jako młodzik naszego Żabe,
                                    Kowalika czy Krzyżaniaka na jednym kole. Dlatego że był z Bydgoszczy? Nie wiem
                                    czy zauważyłaś ale zespoły zbudowane na bazie wychowanków odchodzą do lamusa.
                                    Zbut duże możliwości transferowe powstają, zbyt duża kasa kręci się wokół żużla.

Piszesz do kolegi aby się nie wtrącał w wątek w którym piszą zniesmaczeni
                                    antyfani Golloba. Otóż nie wiem gdzie jest napisane że jest to wątek dla
                                    "choleryków" tej sytuacji - widocznie kolejny brak zrozumienia tym razem całego
                                    wątku z twojej strony. Wiesz na czym polega dyskusja na wymianie argumentów a do
                                    tego są potrzebne dwa poglądy i taki jest ten wątek.

Powracając jeszcze do Golloba, przeciesz od dobrych kilku lat otrzymuje on brawa
                                    od większej części kibiców na naszym stadione (no moze wyjątek po akcji z
                                    Bajerem)więc dlaczego od razu taka nienawiść do kogoś kto doszedł do tego co ma
                                    tylko własną pracą, nie wspierając się ogromnym zapleczem menagerów czy wielkich
                                    mechaników. Czy ktoś na świecie byłby w stanie w takim samodzielnym stylu
                                    osiągnąć tak wiele. NIe. I dlatego należy mu się szacunek obojętnie czy będzie u
                                    Nas, w Bydzi czy Tarnowie.

Czekam na odpowiedzi na w/w 2 pytania.
                                    • Gość: krotki Re: Gollob w Toruniu? IP: 217.116.110.* 13.10.06, 14:49
                                      a co takiego goolob ostatnio osiagnal?w grand prix jest beznadziejny,jak co roku uratowal turniej w bydgoszczy.o dziwo nie markowa defektow:)co do tego czy kibice w toruniu gwizdza na niego to proponuje z uwaga przesledzic relacje z tvk torun,jak nie posiadasz z checia pozycze.wtedy mozesz ocenic klase wielkiego tomka
                                      • Gość: octopus Re: Gollob w Toruniu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:32
                                        co ostatnio osiągnął? jest czołowym jeźdźcem świata i najlepszym w Polsce tyo
                                        wystarczy. Co byś chciał aby w każdym gp był w finale, tak Cię rozpieścił
                                        sukcesami. Kto z polaków potrafił tak długo utrzymać wysoką formę? Jak tomkowi
                                        nie wyszedł rok bo jest 8 czy 9 zawodnikiem świata to odrazu tragedia. Ma
                                        najlepszą średnią wśród polaków, jest IMP. Czego jeszcze chcecie. Jak wygrywał
                                        było źle, bo się podobno panoszył i każdy miał go dosyć, jak ma mały kryzys to
                                        też źle. Nawiasem mówiąc podejrzewam że każdy zawodnik w polsce chciałby mieć
                                        życiowy sezon taki jaki dla Golloba jest ten gorszy od poprzednich czyli właśnie
                                        2006. Nie muszę ogladać transmisji, poprostu chodzę na stadion i wiem co się
                                        dzieje. Duża część bije mu brawa na prezentacji, oczywiście że część z kolei na
                                        niego gwiżdże. Rację przyznam Ci ale tylko wtedy gdy Gollob wygrywa biegi z
                                        torunianami - wtedy owszem gwizdy :)
                                        • Gość: Aga Re: Gollob w Toruniu? IP: *.petrus.com.pl 13.10.06, 15:54
                                          Nic nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzone ale prawda jest taka, że Gollob
                                          jest życzeniem sponsora, bo to znana marka która przyciaga uwagę i
                                          zainteresowanie, a na tym właśnie sponsorowi zależy.
                                          Nie lubię go (i nic nie ma tu do rzeczy fakt że jest z Bydzi) jednak trzeba
                                          pewne sprawy zrozumieć.
                                          Ze świecą szukac w Toruniu takich co ucieszą się widząc tego zawodnika z aniołem
                                          na piersi, ale jest to jedyny praktycznie ratunek dla naszego klubu. Oczywiście
                                          on nie robi nic dla nas, a dla pieniędzy, więc moze zamiast się dąsać też
                                          powinniśmy chcieć na tym skorzystać. Wielu chciałoby oglądać wychowanków ale
                                          przecież ich nie zabraknie. Jeśli tak bogaty sponsor zainwestuje w naszą drużynę
                                          to nic nie skłoni Wiecha, Miedziaka czy Karola do szukania lepszej posadki, może
                                          wróci też Chrzanek.

Nie jestem zwolenniczką unoszenia się honorem i walki w II lidze. Jeśli ktoś
                                          uważa że to tylko 2 latka i powrót w wielkim stylu to może się bardzo zdziwić.

Co do Golloba - czy nie ma lepszych? - no faktycznie głupie pytanie. Pewnie że
                                          są, tyle że zajęci. Wiem pytanie dot. polskiego zawodnika jednak TG zajmowałby w
                                          składzie pozycję obcokrajowca z GP, a czy jest od nich lepszy? Fakt że był nie
                                          znaczy że nadal jest (patrz osiągnięcia w zeszłym sezonie) i tego chyba
                                          najbardziej obawiają się kibice z Torunia.

Gollob pracuje na własny rachunek i nie zależy mu raczej żeby odejść bez chwały,
                                          toteż o punkty będzie się starał. Jest szansa że będzie sam, bez pakietu ;)
                                          Cieszmy się E-ligą, mniej przejmujmy Gollobem, przy czym najpierw trzeba
                                          pojechać dobry mecz na koniec.
                                          Liczę na dużą frekwencję :)
                                  • kolabor86 Re: Gollob w Toruniu? 13.10.06, 13:43
                                    "to kalkulacje będące tylko miernikiem pewnych nastrojów i oczekiwań i nikt
                                    sypiacy sianem sponsorskim nie będzie zmieniał wizji, na jaką owe siano chce
                                    posypać."
                                    tak? tak? naprawdę?

"Mi dużo większą przyjemność sprawia oglądanie toruńskich chłopaków
                                    zapie..jących po torze. Nie oczekuję Mistrzostwa w następnym sezonie, wolę
                                    popatrzeć, jak wsparci finansowo toruńscy zawodnicy sami dochodzą do tego za 2-
                                    3 lata."
                                    Tak się dziwnie składa, że ja również wolę jazdę samych Torunian w barwach
                                    Aniołów. Wolę jednak by chłopacy pośmigali w najwyższej klasie rozgrywkowej, a
                                    przede wszystkim, żeby się w niej utrzymali. Jak się utrzymają, to zostaną w
                                    klubie, a młodzi będa mogli uczyć się od ekstraligowców.
                                    Gorzej jeżeli wylądujemy w II lidze, a na barkach Stachowiaka i Wiśniewskich
                                    spocznie ciężar walki o odzyskanie dawnego blasku klubu.
                                    Oczywiście na II ligę też będę chodził. Jakoś jednak bardziej mi się widzi
                                    toruński klub jako silny w przyszłości.
                                    Klanu Gollobów nie trawię i nie będzie mi się to podobało, gdy Jacuś będzie się
                                    po naszym parkingu szlajał. Lepiej chyba jednak przeczekać dwa lata i się z
                                    nimi pożegnać, niż szlajać się przez x lat po niższych ligach. Chyba, że Ty
                                    jako wróżka już wiesz, ile czasu zajmie powrót do ekstraligi...

"Więc jeśli Brylant u ciebie nie powoduje odruchu torsji a swoje niezadowolenie
                                    będziesz rekompensował brakiem gwizdów, to nie wtrącaj sie z moralizatorsko-
                                    wychowawczą gadką w wątek, w którym dyskutują obecnością Brylanta zniesmaczeni."
                                    takie kółko zainteresowań? :) Ty pisujesz w tym wątku jak opętany, więc i ja
                                    mam prawo się wypowiedzieć.
                                    • Gość: coolman Re: Gollob w Toruniu? IP: *.tvk.torun.pl 13.10.06, 17:43
                                      Przypominają mi się komentarze w necie kiedyś kibicow z Bydgoszczy, a ostatnio
                                      z Tarnowa, jak pisali że zazdrościmy im Golloba, że chcielibyśmy go mieć u
                                      siebie. Teraz widać jak bardzo jest tu oczekiwany :)))
                                      • Gość: Jazon Re: Gollob w Toruniu? IP: *.tvk.torun.pl 13.10.06, 18:39
                                        Eee tam- i tak uwazam ze póki co stwarzamy sobie temat zastepczy. Ciagle jeszcze
                                        nic nie wiadomo oficjalnie nawet o nowym sponsorze. Zreszta nie sądzę żeby ktos
                                        miał przestac kibicowac Toruniowi tylko ze wzgledu na obecnośc w składzie Golloba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka