Dodaj do ulubionych

Mody inspirowane Half-Life 2

14.09.09, 11:30
Sie mi wydaje ze mod inspirowany HL2 ma najwieksze szanse zachowac klimat HL2 jesli jest na silniku Source, a nie np. na Cry Engine wink

Ale dzieki za namiary na moda obadam. Nie wiedzialem, ze sa w ogole jakies ukonczone mody Crysisa.
Obserwuj wątek
    • d_pawel Re: Mody inspirowane Half-Life 2 14.09.09, 11:38
      simplex -> Rozgryzanie CryEngine, silnika, którego rozgryzać nie chcą nawet inni developerzy, zapewne zajmuje w cholerę czasu. Nadal czekam np. na Petrograd, ale nawet nie ma przewidywanej daty premiery sad.
    • simplex Re: Mody inspirowane Half-Life 2 14.09.09, 13:11
      Miejmy nadzieje, ze CryEngine2 bedzie bardziej "mod-friendly".
    • Gość: mądrala Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 13:15
      trailery beznadziejne ale muzyka w nich cakiem fajna zwłaszcza w tym red mesa
    • simplex Re: Mody inspirowane Half-Life 2 14.09.09, 13:23
      "Miejmy nadzieje, ze CryEngine2 bedzie bardziej "mod-friendly"."

Chodziło mi o CryEngine 3 oczywiście.
    • Gość: scager Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: 149.156.12.* 14.09.09, 13:52
      jest cala masa takich modyfikacji,
      do wyboru do koloru na tej stronie:
      www.grinder74.com
    • Gość: Nadrektor Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.cable.ubr23.sgyl.blueyonder.co.uk 14.09.09, 15:20
      Ze modow jest cala masa to kazdy wie. Odnalezc je - to tez zadna filozofia. Problemem pozostaje powszechne przeklenstwo internetu - Jak odnazlezc perle w tonie szamba.
    • venmort Re: Mody inspirowane Half-Life 2 14.09.09, 15:46
      Ostatnio nawet specjalnie zainstalowałem ponownie HL2, żeby pograć w mody, bo czekanie na Episode3 dłuży się niemiłosiernie. Niestety czasu za wiele nie miałem i z tych kilku, które sprawdziłem polecić z czystym sumieniem mogę właściwie tylko Mission Improbable:
      www.grinder74.com/hl2-mody/mission-improbable-ep2.html
      Średnio wymagający, ale klimat trzyma i co najważniejsze grając w niego ma się poczucie jakiegoś tam sensu naszych poczynań.

A z modów do Crysisa, to czekam ciągle na Far Crysis. Podobał mi się świat w FC2 i ciekaw jestem jedynie jak się zaprezentuje na innym silniku. A Crysisowej dżungli nie znoszę.
    • Gość: plum Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.09, 17:55
      Całkiem fajnym modem jest Riot Act. Na uwagę zasługuje też Reaserch and Development.
    • Gość: kazam Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.09, 18:24
      Wie ktoś jak nazywa się utwór z pierwszego filmiku?
    • preston81 Re: Mody inspirowane Half-Life 2 14.09.09, 19:36
      blackmesasource.com/
    • Gość: a Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.104.30.194.ptr.us.xo.net 14.09.09, 22:19
      BLACK MESA SOURCE,
      mod inspirowany hl, tyle ze na silniku source!
    • Gość: Babka z Marsa Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.chello.pl 15.09.09, 06:45
      "Mod w jawny sposób nawiązuje do Half-Life 2"

Uau, mod do HL2 inspirowany HL2? Bessensu... Komu płacą za pisanie takich głupot?
    • d_pawel Re: Mody inspirowane Half-Life 2 15.09.09, 11:47
      Babka z Marsa -> Jeśli twierdzisz, że wszystkie mody do HL-2 są inspirowane tą grą i do niej nawiązują to... no cóż smile.
    • nagly_atak_zwieracza Re: Mody inspirowane Half-Life 2 21.09.09, 20:35
      Poziom mapperstwa ludzi od Red Mesa stoi na poziomie pierwszego Half-Life, aż szkoda cryenginu.
      O Strider Mountain jest dużo szumu, ale to nie jest mod najwyższej próby.
      Ale fajnie że napisaliście coś o modach oprócz Black Mesy smile

Jak do tej pory najlepszym modem imo jest chyba wspomniany Reaserch and Development. Mod który stawia na myślenie i rozwiązywanie zagadek. Strzelania w nim nie ma, ale akcji nie brakuje. Jakość wykonania zawstydziłaby produkcje komercyjne.
      Jeśli chodzi o mody do HL i HL2 to polecam odwiedzić moddb, planetphillip czy polski grinder74.pl.
    • Gość: art_ur82 Re: Mody inspirowane Half-Life 2 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 19:46
      Ściągnąłem sobie ten Strider Mountain i rozpakowałem do Steama. Pojawił się na liście gier ale jak go chcę uruchomić to przez moment pokazuje się "loading" a potem po prostu wychodzi do pulpitu. Może ktoś wie czym to może być spowodowane?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka