Dodaj do ulubionych

Recenzja Halo 3: ODST

• saqurado Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:00
      @twilitekid
      Nie lekceważ potęgi minusatongue_out To przecież prawie +3. Gry bardzo dobre/wybitne dostają 5/5, czasem 21/20. -4/5 to tak jak jakieś 7/10 wcale nie najgorzej, ale nie rewelacyjnie. Biorąc pod uwagę że większość głośnych gier oscyluje koło 9 (czyli jakieś -5), gra z oceną -4 jest średniakiem. A no takich czasów doczekaliśmy.
    • marcin-ka Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:06
      Nie mam X360, nie grałem w żadną część Halo, ale - patrząc jedynie po ocenach wystawianych przez inne serwisy - ocena 4- (w skali szkolnej) wydaje się być zwyczajnie niesprawiedliwa. Bo to po polskiemu nic innego, jak "nie do końca dobrze", "nieco lepiej, niż dostatecznie z plusem". Może przemawia przeze mnie skrzywienie zawodowe, ale radziłbym dłużej zastanawiać się przed czymś tak ważnym, jak *wystawienie oceny*.
    • xbox-maniak Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:07
      Łał! Polygamia rządzi. Rzadko widzę żeby ktoś pracował o 3:00 w nocy. Cieszę się że gierka się udała, czekałem na nią od momentu pierwszej zapowiedzi (jako Halo 3 Recoon) ale niestety w tą część nie zagram. Szara rzeczywistość zmusiła mnie do sprzedaży konsolki. Ale dosyć z użalaniem się, życzę wszystkim fanom Halo żeby gierkę dostali w dniu premiery i żeby im się dobrze grało.
    • goodtohaveaps3 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:08
      Taki ex to jak żaden ;]
    • lethaldoze Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:16
      @sormo, wprowadzenie HDD do Xboxów NIC by nie zmieniło, Blu-Ray został zaakceptowany przez wytwórnie filmowe jako nowy nośnik jeszcze przed premierą Xboxa, a to że jakiś nośnik jest w jakiejś konsoli to nie jest decydujące dla jego sukcesu. Zrezygnowanie z niego przez MS było już tylko ostatnim gwoździem do trumny.
    • don_wroc_love Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:17
      uuuuu
      premiera dopiero około 25 września! a ja myślałem że dzisiaj sad
      no nic - trzeba poczekać na pokaz smile może tam się uda kupić/wygrać :]

a do wszystkich którzy nie rozumieją magii Halo, a chcieliby: mała rada - po prostu pograjcie w H3 dłużej niż 2 godzinki - ja sam zauważyłem że będąc BARDZO sceptycznie nastawiony do tej gry po paru godzinach zabawy miałem problem z oderwaniem się od TV i chciałem grac jeszcze i jeszcze i jeszcze.... smile
    • don_wroc_love Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:19
      a do kpiącej z grafiki młodzieży...
      pograjcie sobie w Far Cry2, Crysis albo 3DMark2008 wink
      poziom zabawy we wszystkich tych produkcjach jest podobny, no i macie graaafike smile

ja wolę pograć w dobre gry :]
    • bigddaddyy Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:34
      Jak możecie robić recenzje halo bez multi?! To tak samo zróbcie z mw2 smile
      Co do grafiki to się zgadza jest na 7, zaś sama gra na 8/8+ (do plusów powinniście dać zawartość/cena 130zł - nowa kampania, nowy tryb, zbiór wszystkich mapek z h3, beta halo reach)

To jest tylko dopakowany dodatek za 130zł a nie duża pełnoprawna gra, jak podkreślało samo Bungie odst robiło ok. 30odób i to odst ma być traktowany jako miłe podsumowanie h3, prawdziwa kontynuacja h3 nadejdzie za rok smile
    • akira23 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:36
      @lethaldoze
      "Blu-Ray został zaakceptowany przez wytwórnie filmowe jako nowy nośnik jeszcze przed premierą Xboxa"

Bzdura, wytwórnie filmowe były podzielne, z przewagą tych optujących za BR.Dopiero wycofanie się Toshiby, głównego promotora HD-DVD zabiło ten format.
    • doomny Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:37
      Nie trudno było przewidzieć:
      Europa 7/10
      USA 9/10
    • graczz11233 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:53
      @sormo idź już sobie.
      Co do ODST ma jakieś beznadziejne FF ?
      co ty w SE pracujesz że wiesz na ilu płytach będziec.
      OMG co za uciążliwe dziecko..
    • graczz11233 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 11:57
      @goodtohaveaps3, czytam twój post po raz 3 i nadal nie kumam o co Ci chodzi.
      z resztą bełkot jak zwykle zakłuca wypowiedzi normalnych ludzi. Już nawet spór o HD DVD i BR jest zwyczajną wymianą zdan i nikt tu się nie kłuci.
      wez to pod uwagę i ogarnij swoje posty.
    • ale_baniav3 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:20
      Bungie zapowiada nowy silnik graficzny w REACH! więc cierpliwości i czekamy do września 2010.

Za co? BAN sad
    • beniamin.durski Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:29
      Między innymi za pisanie, o której chodzisz spać - to nie jest chat...
    • todraf Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:30
      Nie robi sie recenzji niepełnej wersji gry...
    • twilitekid Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:30
      @loczyn

Tak, ale ta "cenzura" pozwala też takiemu Gamespotowi wystawić nowemu NFSowi 7.0, podczas gdy wszędzie ta gra dostaje oceny rzędu 90%. Nie jest źle, recenzja i ta zawsze jest subiektywnym spojrzeniem autora. Akurat właśnie do gamespota pod tym względem mam zaufanie.
      Są to głównie Amerykanie i oceniają dość "amerykańsko" - dlatego nie zdziwię się, kiedy ODST dostanie 9/10 (mimo że wg mnie może zasłużyć hipotetycznie na max 7). Ale nic im nie stoi też na przeszkodzie by zjechać inny wyhajpowany tytuł. Ja się tam z oceną i recenzją mogę nie zgodzić, ale przynajmniej czuję, że to są ich w miarę subiektywne opinie.
    • brutetzki Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:41
      IGN przyznał za grafikę ocene 9.0,a w waszej recenzji jest wadą. To najlepiej ilustruje podejście niektórych zachodnich serwisów do topowych tutułów.
    • mad_m8 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:41
      Właśnie mam za sobą oebjrzaną recenzję na IGN'nie i nie mogę wyjść ze zdziwienia,jaką ocenę dostała za grafikę<wow>

Microsoft chyba musi podpłacać IGN,bo przecież grafika w tej grze jest na poziomie gier z PC'ta,które królowały w 2005r a IGN dało jej notę 9.Kiedy to Uncharted 2 dostał 9,5.Po prostu brak mi słów...
    • kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:46
      Jak juz ktoś wspomniał OTST to horda i mapy do multiplayera
      Ocenianie gry poprzez single jest dla mnie śmieszne
      To tak droga redakcjo jak byście oceniali Left4Dead bez opcji online
    • akira23 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:56
      @mad_m8
      No ba, wiadomo nie od dziś Ms płaci wszystkim, wystarczy poczytać komentarze speców jak ty...
    • kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 12:56
      Oceny wcale nie sa takie słabe:
      www.gamerankings.com/xbox360/954261-halo-3-odst/index.html
    • kry-pta Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:03
      Kto przeszedł Halo3 i twierdzi że jest słaba grafika ?
      Może pierwszy level nie zachwyca ale dalej jest juz dużo lepiej
      Ktoś walnął taką głupote i tak w kółko powtarzaja ci którzy na oczy Halo nie widzieli
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:07
      "Właśnie mam za sobą oebjrzaną recenzję na IGN'nie i nie mogę wyjść ze zdziwienia,jaką ocenę dostała za grafikę"

Mnie też to trochę zdziwiło, ale fakt jest faktem - w Halo PROJEKTY graficzne, kolorystyka, cała stylistyka załsuguje na dychę. Jasne, polygonów jest mniej niż w Killzone 2, dla porównania, ale K2 to jedna wielka szarówka, podczas gdy w takim Halo 3 króluje wyobraźnia. Dlatego - jasne, technicznie to gra zapóźniona, ale stylistycznie wyprzedza 90% współczesnych tytułów. Analogicznie - czy wizualnie bardziej ci się podoba taki współczesny i nowoczesny film s-f jak Wyspa, czy jednak dwudziestosiedmioletni Blade Runner? Bo u mnie ten drugi wygrywa bez zadyszki, choć efekty do niego konstruowano za pomocą maczugi i ociosanych kamieni.
    • twilitekid Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:14
      @eszuran, mądrze powiedziane. No niestety dla niektórych ocena grafiki sprowadza się do oceny technikaliów i liczenia współczynnika zastosowanych shaderów przypadających na piksel kwadratowy. Co jak co, ale takie Vagrant Story graficznie na mnie do dzisiaj robi wrażenie ; )

A za Blade Runnera masz ode mnie wielki plus ; )
    • mad_m8 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:17
      @akira23
      Uuuu,kolejne zranione uczucia użytkownika 360-tki,naprawdę mi przykro

@kry-pta
      Tak grałem,pomimo że na codzień korzystam z PS3,to jednak 360-tka leży w kartonie na szafie.Pożyczałem niedawno 3 gry od koleżki:

GoW 2 - przestałem grać po zaliczeniu 3 rozdziałów,bo mając na koncie pierwszą część(wywarła na mnie większe wrażenie),zwyczajnie się nudziłem widząć tę wszędobylską szarość i te same stwory, nie licząc nowego Brumaka.

Halo 3 - jedyna część,która mnie kręciła to druga na X-Boxie,trójka już niestety nie potrafiła mnie przyciągnąć na dłużej do konsoli.Wszystko jest takie proste i sterylne.Kojarzy mi się to z grami na PC'ta,które zawsze uważałem za zbyt plastikowe.Jedyny plus,to że była pustynia,pisaki,woda i klimaty,które lubię w przeciwieństwie do ODST,które jest ciemne i nijakie jak dla mnie(bazuje na video recenzji)

trzecia gra to było BlackSite,chyba multiplatformowy tytuł,więc komentować nie ma sensu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka