Dodaj do ulubionych

Recenzja Halo 3: ODST

• fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:45
      eszuran: Z tym Bladerunnerem to trochę niefortunne porównanie bo to właśnie Killznowi jest bliżej do jego ponurej stylistyki a Halo do "jasności" z wyspy smile
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:47
      Nie chodzi o "ponurość" tylko o rozmaitość. Świat BR kipi życiem, wszystko jest zaprojektowane z pomysłem - tak samo jak H3. Wyspa - mimo świetnych efektów - jest jakaś taka mdła i pusta. Jak K2, składająca się z blachy falistej w 80%.smile Naprawdę... czy trzeba wam bardziej prostackich analogii?smile
    • mhjk Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:47
      Cóż, żal mi ludzi, które swoje frustracje z powodu braku funduszy na kilka platform growych przelewają na komentarze, byleby tylko dokopać tej platformie na którą ich nie stać...

wink
    • fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:50
      eszuran: Oczywiście przeszedłeś Killzona? Ja od razu mówię że ani K ani H (2 i 3, w 1 grałem sporo) nie ukończyłem i opieram się na tym co widziałem na filmikach (i z dema K).
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:56
      Przeszedłem Killzone: Liberation, w 1 i 2 "grałem godzinkę u kumpla".smile Ogólnie jestem miłośnikiem wielu platform, a za najlepszą uważam PSP, ale daleki jestem od nazwania Halo 3 grą brzydką.

Ale skoro widziałeś tylko parę filmików i demo, to na jakiej podstawie oceniasz "pomysłowość" grafików? Przecież trwająca ponad 10 godzin kampania Halo nosi cię po całym wszechświecie, zaprojektowanym z pietyzmem i rozmachem... To tak, jakbyś oceniał książkę po przeczytaniu paru wyrwanych z kontekstu zdań.
    • fatality001 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 13:58
      Przecież Killzone 2 to nie tylko duża ilość poligonów, ale także świetne projekty i wiele oryginalnych pomysłów. Nie raz w recenzji KZ2 padały słowa, ze miasta na planecie Helghan charakteryzują się bardzo dobrą stylistyką i są ba - nawet dziełem sztuki. Więc mylisz sie eszuran, że KZ2 to tylko zwykła szarówka, sorry ale to okreslenie jest dla tej gry krzywdzące. Ocena 9/10 na IGN za grafikę HALO 3 ODST to jest nieporozumienie. I nie pisze tego by zjechać X360 czy coś tylko patrze obiektywnie. Tym bardziej, ze Uncharted 2 dostał za grafikę 9.5... też jest różnorodność - miasta i lokacje ze śniegiem. Przypomnijcie sobie moment z jednego trailera Uncharted 2 w którym głowny bohater był na dachu jednego z budynków i było widac całe miasto..
    • fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:00
      eszuran: Wielu "specom" takie coś wystarczy do określenia gry/filmu/książki mianem crapa smile

W wideorecenzjach często pokazują rozgrywkę z różnych momentów w grze, miałem też dużo do czynienia z H1, i po tym wszystkim co widziałem stwierdzam że pod względem artu jest nieźle, dopiero po ukończeniu H3 stwierdziłbym to na pewno, jednak na to się nie zanosi smile
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:01
      Postawny sprawę jasno: H1 jest szkaradne.smile H2 jeszcze bardziej. Ale te gry to nie H3.
    • fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:02
      fatality001: To co zawsze kulało w serii to modele postaci (ludzi, z pominięciem MC), mam wrażenie że w 3/ODST wyglądają niewiele lepiej niż w 1 ;/
    • powercontrols Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:10
      No H3 tez najpiekniejsze nie jest, ale gra sie przyjemnie.
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:11
      Master Chief z założenia ma dość kanciastą zbroję, ale come on...

img.qj.net/uploads/articles_module/38992/halo3comp1a.jpg

Co do ludzi:

upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/62/Cortana.jpg

o.aolcdn.com/gd-media/galleries/35/cortana-intro.jpg

Tacy sami. Powiedziałbym, że wręcz krok wstecz.smile

Ludzie, nie graliście w H3, prawda?
    • fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:18
      eszuran: Nie bierz wszystkiego tak dosłownie smile Chodziło i o to że cholernie odstają nawet od średnich graficznie multiplatformów, a od takich tuzów w tej kwestii jak Uncharted, RE5, DMC4, K2 czy GOW to dzielą je lata świetlne smile
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:21
      Porównujesz grę sprzed niemal 3 lat, produkowaną od 2005, z grami, które wyszły dwa miesięcy temu, a nawet wychodzą za tydzień? Gratulacje. Nie skomentuję tego.

Poza tym była tu już mowa - technicznie Halo jest zapóźnione. Ale jeśli chodzi o pomysłowość grafiki - niszczy 90% konkurencji.
    • fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:24
      Gra której recki mamy gdzieś tak od wczoraj jest grą stara? www.gametrailers.com/video/review-hd-halo-3-odst/56112

Wystarczy popatrzeć na sceny z cutscenek, wygląd i animacja postaci mówią same za siebie.
    • powercontrols Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:29
      eszuran: a konkretniej to w czym ta pomyslowosc sie przejawia?
    • powercontrols Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 14:51
      kemiru: Bo wszystkie te "oceny" mozna sobie w buty wsadzic. Co jest "lepsze" "L.I" Gigera czy np. "Tattoos" Royo?
    • graczz11233 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:23
      srednia z większośc recenzji to (mniej więcej) 85-90%
      Czyli to b.dobra gra.
      www.metacritic.com/games/platforms/xbox360/halo3odst?q=odst
    • seruch Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:23
      9 za grafike? Za duzo, to stary engine i juz niedomaga troszke. Calosciowa ocena 4- ale bez multi, wiec dla fanow mozna dodac +1 albo i +2 wink
    • eszuran Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:25
      Oczywiście że oceny są wiarygodne. Ponieważ to subiektywne opinie. Ja np. dałbym Halo 3 za grafikę 8/10, ODST jeszcze na żywo nie widziałem więc nie wiem. A K2 dałbym pewnie tyle samo - za monotonię. I co? Zabronicie mi tak oceniać?

Dyskusja z wami nie ma najmniejszego sensu. Każda recenzja jest wiarygodna ponieważ każda wyraża subiektywne odczucia. Wy się sprzeciwiacie tym odczuciom. W takim wypadku radzę poprosić jakiegoś nauczyciela z klas 1-3 aby powiedział wam, na czym polega istota subiektywizmu. Tyle z mojej strony. Możecie sobie neinawidzić tej gry i pluć na nią ile chcecie. Po pierwsze - wisi mi to, to wasze zdanie. Po drugie - to tylko gra, a wy posuwacie się do obrażania lub przynajmniej deprecjonowania ludzi, ponieważ ją lubią (lub nie). Miłego dnia życzę i żegnam.
    • kistler Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:29
      rastaman321 - Polać mu 2 razy!! Dobrze gadasz koleś 100% racja.

Teraz niby grafa to nie wszystko hehe. A się śmieją z Heavy Rain że grafa na poziomie PS2. Pamiętam te teksty big_grin

Do oceny grafiki ODST. Parodia. M$ na pewno przekupił. Porównajcie sobie Uncharted 2 który dostał 10 a ODST 9. No po prostu leżeć i śmiać się chce. Wystawili pewnie też dlatego by fanboje X360 nie poczuli się urażeni że ich tytuły są w tyle jeśli chodzi o oprawę graficzną.
    • kistler Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:35
      tracer87 - Nie chcę tutaj nic tobie narzucać. Ale trzeba być po prostu ślepym albo nie wiadomo jakim fanbojem konkurencji że nie widzieć że Uncharted 2 to najlepsza grafika na konsole. I jedna z najładniejszych tej generacji.
    • fuudimitzu Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:36
      tracer87: Problem z serią Halo jest taki ze jest przehypowana, mam wrażenie że gdyby Bungie wzięło "Tunele Stalina", wkleiło jako głównego MC a niemiaszków/rusków zastąpiło kosmitami to gra dostawałaby same dziewiątki i sprzedałaby się w kilku milionach egzemplarzy smile

Mówicie o subiektywności recenzji, ok ale nie w serwisach pokroju IGN. Subiektywne recenzje to mogą się pojawiać na sajtach wielkości polygamii, na IGN i jej podobnych wszystko jest sponsorowane, a jeżeli nie to liczy się hype, jeżeli gra przed premierą jest przehypowana to nie ma bata żeby nie dostała 9 czy tam dziesiątek na najważniejszych serwisach, mimo że na nie nie zasługuje (np. GTA4). Kiedyś ciekawy artykuł na ten temat pojawił się w PE.
    • fatality001 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:36
      eszuran - jesteś w błędzie. Gusta gustami, ale faktów nie ominiesz. Fakty są faktami. Jeżeli powiem, że Gran Turismo na PSX zasługuje za grafikę (biorąc pod uwagę dzisiejsze standardy) ocenę 10 a Forza 3 tylko 2 bo taka jest moja opinia to też będzie ona wiarygodna?

tracer87 - jak na arzie dyskusja toczyła się na w miarę wysokim poziomie więc prosze Cię nie obniżaj jej poziomu.
    • marcin-ka Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:42
      "W takim wypadku radzę poprosić jakiegoś nauczyciela z klas 1-3 aby powiedział wam, na czym polega istota subiektywizmu."

I co, uważasz że tenże nauczyciel ma prawo zasłaniać się subiektywizmem podczas wystawiania *ocen*? Wolne żarty. Jeśli już się coś/kogoś ocenia, to należy to robić w sposób możliwie obiektywny, np. odstawiając na bok osobisty stosunek do tematu/osoby czy parametryzując poszczególne składniki oceny, bo inaczej jaką wartość praktyczną będzie mieć taka "pokrzywiona" ocena?

Tracer87: Ty jednak jesteś głupi (i nie chodzi mi tylko o ten jeden konkretny komentarz), bardzo teraz żałuję, że się za Tobą swego czasu wstawiałem. Głupcy nie powinni mieć prawa do publicznego wyrażania swoich opinii.
    • graczz11233 Re: Recenzja Halo 3: ODST 20.09.09, 15:42
      kistler, swoego czasu w NEO+ Halo3 też dostało 9 za grafikę, a GoW - 10.
      Myślisz że to też przekupili ? swoje własne gry ?
      eeemm ? ograni to, że duzo zalezy od recenzenta. LOL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka