Dodaj do ulubionych

Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves

• powermass Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 01.10.09, 23:21
      Buhahahaha, 6, ale parodia
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 01.10.09, 23:43
      oj boli niektórych że naljepsza gra tego roku to ex na ps3smile, ciekawe ile nicków ma pod tym tematem tracer smile
    • cypisek.org Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 01.10.09, 23:46
      @barracudo
      to prawda. trzeba jednak przyznać pecetowcom, że na u nas na konsolach to nie wygląda tak dobrze jak na pc
      tutaj porównanie cryengine3 konsolowego z ce2
      www.youtube.com/watch?v=kRWRskYLdno&feature=PlayList&p=CC919E56A3F49F4C&playnext=1&playnext_from=PL&index=24
      i żeby nie było że to tylko iksowa wersja porównanie wersji x/ps3
      www.youtube.com/watch?v=w4DOtCxSJvg&feature=PlayList&p=CC919E56A3F49F4C&playnext=1&playnext_from=PL&index=3

wnioski... dla nas niestety nie aż tak różowe - pecetowe CE2 wyprzeda konsolowe CE3 (które na obu konsolach jest prawie identyczne) i tego nie da się ukryć, tylko pytanie jest takie jakie GRY na to wyjdą. Engine to tylko Engine wink Na UE3 wyszły przecież i świetne Gearsy i Hour of Victory wink
    • nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 01.10.09, 23:55
      dyskusja zeszła na kompletnie manowce. Jak będę chciał zagrać w Crysis pod Dx10 to włączam kompa. Tylko na kompie grywam w Total War i Footbal Managera. Crysis srzedałem po 3 dniach bo mnie zanudzał.

Wrócmy do Uncharted 2
    • barracudo Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 00:09
      @cypisek.org

Prawdę mówisz. Piwo dla Ciebie smile
    • mi-go Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 02:17
      Najlepszy film to Pulp Fiction, a najlepsza gra to U2 smile...Imo smile Dajmy juz spokój. Chyba , rzeczywiście nie było ostatnio tematu, w którym polygamiści mogliby się wyżyć. Ja się cieszę, że w końcu wyszła jakaś wybitna produkcja. Ostatnie jakie pamiętam to: Gearsy, Mass effect, U1, Wipeout Hd,MGS4, Killzone2. Teraz do panteonu dołącza u2. Oby tak dalej first party killas smile
    • fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 02:25
      cypisek.org: Rzuciłeś linkiem do jednych z najgłupszych filmików jakie widziałem wink

Polecam obejrzeć to (koniecznie w całości): au.ps3.ign.com/dor/articles/1014415/gc-2009-cry-engine-3-demo/videos/gcom09act_crytek_demo2_081709.html;jsessionid=127rl07ge3bf

Opadła szczena? wink I to wszystko na tych "śmiesznych" konsolkach tongue_out
    • to_mee Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 06:47
      Trochę ciekawa sytuacja - podobnie było z KZ2, wiele osób, które nie grało w ocenioną grę nagle nie zgadza się z oceną wystawioną przez autora, bo to burzy ich wyobrażenia o grze, wtedy wielu fanów Sony czuło się zawiedzionych, że zapowiadany mega hit dostał "tylko" 5.
      Teraz wielu anty-fanów czuje się zawiedzionych, bo wmawiali sobie, że ps3 nie jest potrzebna a tu nagle wychodzi najlepsza gra tej generacji (według wielu recenzentów).
    • cypisek.org Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 08:17
      @fuudimitzu
      ale ja widziałem te filmy... sam mam konsolę i wiem że to silne zabawki, ale nie zakłóca mi to racjonalnego patrzenia na świat...

co by nie mówić, jakby nie zaklinać, po prostu nie da się człowiekowi myślącemu wmówić że te filmy są ładniejsze niż to co widać w Crysisie w max detalach na pc..

ale uwierz mi - sam egngine to tylko część gry. engine UnrealEngine3 jest super (nie najlepszy, bo są już lepsze), ale czy Hour of Victory na tym silniku to dobra gra?
    • flaters Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 09:50
      to_mee
      Cała prawda to co napisałeś.
    • furo1 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 10:06
      POMOCY!! ściągnąłem demo Uncharted 2 ale nie mogę się zalogować do gry, gdy klikam multiplayer wyskakuje mi komunikat: Error initialization session manager!! pomocy również chcę zagrać w tą wypasioną gierkę!! dzięki
    • swayzak77 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 10:57
      Dla wszystkich wątpiących cytat z Gazety Wyborczej
      "Procesor Cell w PlayStation3 kryje w sobie olbrzymią moc obliczeniową - jeżeli jest umiejętnie wykorzystywany. Dobrym przykładem jest fenomenalna grafika z najnowszej gry Uncharted 2 (ekskluzywnej dla konsoli PlayStation 3), która za chwilę trafi do sklepów. Fakt, ze gra była robiona od początku specjalnie pod PS3 sprawił, że programiści mogli wykorzystać drzemiącą i niewykorzystaną do tej pory moc procesora Cell - efekty są zachwycające, co potwierdzają kolejne serwisy oceniające tę grę."

i link: technologie.gazeta.pl/technologie/1,82011,7099701,Toshiba___telewizor_z_procesorem_Cell_z_PS3_juz_w.html
    • panzgryzliwy.v2 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 11:01
      @to_mee
      kompletnie nie zrozumiałeś moich wypowiedzi...
    • j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 13:27
      @swayzak77, co ma znaczyć "niewykorzystana moc procesora Cell"? wink Niewykorzystana mogłaby być, gdyby programiści nie korzystali optymalnie ze wszystkich SPU, a robią to od dawna. SPU do dziś służy w znacznej mierze jako dodatkowe GPU w sensie wykonywania pracy za shadery ( jeszcze rok temu był to głównie post-processing na symulowanym pixel shaderze, dziś wykorzystuje się SPU jako dodatkowe GPU w jeszcze szerszym zakresie, z czym radzi sobie bardzo dobrze ). Umiejętności programistów rosną, ale nie można mówić, że moc cella jest niewykorzystana, bo obciążyć go w 100% naprawdę nie jest trudno. Oczywiście nie do każdej gry też jest konieczne wykorzystanie wszystkich jednostek SPU, bo po prostu nie musi być takiej potrzeby. Gry takie jak R2, KZ2 czy właśnie U2 cały czas pokazują te 100% mocy Cella. Ja rozumiem 100% na zasadzie maksymalnego wykorzystania jego zasobów, a to one robią. Inna sprawa jest w jaki sposób te zasoby są wykorzystywane, bo przy pewnych technikach obciążysz Cella w 100% i osiągniesz gorszy efekt niż przy zastosowaniu innych, ale to ciągle procesor pozostaje wykorzystany maksymalnie.
    • sprawie-dliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 14:41
      swayzak77 ciekawy artykuł, zastanawia mnie to żeby ten procesor Cella wsadzić w komputery i pod wyszyć moc do 8 gb. ramu z najnowszą kartę graficzną to jak by wtedy gry wyglądały robione pod takie cudo.
    • j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 14:59
      Możesz już to sprawdzić. Istnieją laptopy Toshiby bazujące na Cellu oraz jest karta z tym procesorem, którą można wpiąć w PC. Ta zawiera jedynie 4 rdzenie SPU z tego co pamiętam i PPU. Jest rzadkością, ale jest.
    • sprawie-dliwy Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 15:33
      Jaka jest cena takiego sprzętu, i czy jest on bardzo dobry do prac biurowych i korzystania w domu, jestem zielon w tych sprawach a chce kupić konkretnego laptopa i do pracy i do domu.
    • j_uk_dev Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 02.10.09, 18:51
      Cena to coś w okolicach 8000USD - dużo wink

www.mc.com/products/boards/accelerator_board2.aspx

Laptopy widziałem jakiś czas temu, ale nie mogę natrafić na nie jakoś. Ich ceny były porównywalne do ceny tej karty.
    • fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 03:45
      No więc z nudów (big_grin) zrobiłem "porównanie" grafiki z Crysisa i Uncharted 2 (beta). Crysis to dx10, v.high, 1280x720, Windows 7. Wszystko w paczce.

rapidshare.com/files/287974619/U2-Crysis.rar
    • xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 09:28
      Link nie działa
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 09:28
      fuudimitzu chyba sobie zartujesz?
      kto gra w tak niskiej rozdzielczosci crysisa?
      ale nawet z tak beznadziejnej jakosci screenow wyraznie widac ze crysis ma zdecydowana przewage - po prostu przyjmij to do siebie a nie probuj w konwulsjach udowodnic ze jest inaczej
    • xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:01
      SOrki działa już,ze co na tych zdjęciach niby wyglaa lepiej crysis? Chłopie moze i gra jest ładniejsza w full HD ale na pewno nie na tych zdjęciach i pogódz sie z tym. Nie każdego stać na PC wartego kilka tys złotych tylko po to zeby ta gra poszła na max detalach.
    • xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:06
      Ja też zrobie dzisiaj fotki smile
    • fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:14
      herr_cules: Rozdzielczość jest taka bo taka jest rozdzielczość natywna U2, dodatkowo pamiętaj że w momencie premiery mało kto mógł pomarzyć sobie o wyższej, zresztą nawet teraz mało kto może sobie pozwolić na FHD przy v.high. I nigdy nie pisałem że Crysis wygląda gorzej od U2, niestety jednak gra znacznie lepiej zapisała się w mojej pamięci niż wygląda naprawdę, poczułem się trochę rozczarowany po jej odpaleniu, nadal pozostaje to najładniejsza gra, jednak w moich oczach dystans U2 to Crysisa się zmniejszył. Trzeba też pamiętać że to screeny z bety multi U2, po tym co widziałem na GT mogę stwierdzić: singiel wygląda jeszcze lepiej!
    • herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:19
      xbot-0 to nie jest argument przemawiający za tym, że u2 jest ładniejsze. Równie dobrze możesz marudzić, że koło od malucha jest fajniejsze(bo mniejsze) od koła od Lambo, bo przecież na całego Lambo nie każdego stać wink
      Poza tym dziwna to argumentacja -
      "sprowadzamy do mojego poziomu jakości grafiki jaką mogę osiągnąć na moim marnym pc, bo na lepszego mnie nie stać. Więc screeny są wyraźnym dowodem że U2 jest ładniejszy, bo mój pecet nie pociągnie crysisa w max detalach w 1600x1200"
      Ogarnijcie się i zrozumcie, że ps3 nie ma możliwości mieć takich mocy przerobowych jak dobry komp do gier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka