herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:27 fuudimitzu jesli odpalasz w rodzielczosci natywnej u2 no to sory, bez jaj tak niska rozdzielczosc moze i byla fajna 2, 3 lata temu ale nie teraz. Ale jesli to jest rozdzielczosc u2 to az wspolczuje odpalac ta rozdzielczosc na 40 calowych telewizorach hd. W ogole to osoby przyzwyczajone do 1600x1200 moga przezyc szok jak zobacza te wielgachne piksele. wpanialej liczby klatek w crysis nie kometnuje, ale to daje do myslenia czemu grasz na ps3, a nie na kompie no i ciekawe jak bedziesz odpalalac np. splinter cella conviction - w low detail zeby miec plynnosc? a potem mowic ze gry na ps3 sa fajniejsze niz taki conviction wlasnie? zycze troche wiecej trzezwego patrzenia na swiat Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:33 Równie dobrze mógłbym zrobić screeny w FHD, tylko co by to dało? Rozdzielczość nie polepszy ci tekstur, nie doda obiektów, efektów itp. Mówiąc za siebie: Uncharted 2 jest drugą najładniejszą grą w historii w moim rankingu (a widziałem wiele, przez 2 ostatnie lata grałem na pc na którym odpalałem każdą grę w maksymalnych detalach), a powstała na maszynce z 7800GTX na pokładzie... OCZYWIŚCIE że obecne pecety są znacznie mocniejsze od PS3, jednak jakoś poza Crysisem żadna gra tego nie wykorzystuje, pogódź się z tym Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 10:39 Widzę że zaczynasz zjeżdżać na całkowicie inne tory z dyskusją, jadąc po moim sprzęcie, no dobrze, przecież widać po tobie że ty to nawet na sapera bez full hd nie odpalasz Conviction na low detalach? Popatrz na grafikę tej gry, popatrz też jak ubi optymalizuje gry na pc... myślę że mój 8800GS poradzi sobie z conviction na najwyższych detalach bez problemu. I miśku kochany (lubię tak nazywać swoich oponentów w dyskusji, nie obrażaj się ) użytkownicy tv nie potrzebują wysokich rozdzielczości bo nie siedzą z nosem w ekranie. Polecam poszerzyć swoje horyzonty, istnieją rzeczy poza pecetem Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 11:00 pecety tego nie wykorzystują? powiedz mi - wyżej był bardzo fajny link pokazujący grafikę w konkretnych grach na 3 platformy, było GTAIV, było COD5 i coś tam jeszcze ? celowo zignorowaleś tego linka czy o nim zapomniales? wiec nie mowi mi ze tylko Crysis to wykorzystuje i co z tego ze u2 powstalo na starej maszynie do gier, tylko tyle ze gra jest pod nia optymalizowana? czy to ze jest robiona na starej maszynie doda jej efektow graficznych? i nie boj sie mam szerokie horyzonty, gram nie tylko na pececie, ale tez na wii a i czasami pozycze od kolegow ps3, albo xboxa360 wiec wiem do czego zdolne sa te maszynki. Natomiast co do mojej retoryki, to po prostu nawiazuje do retoryki uzywanej niejednokrotnie przez fanboyow ps3 na tej stronie - ze grafika, grafika i jeszcze raz grafika, ale widze ze gdy retoryka ta uderza ze strony ktorej posiadacz ps3 sie nie spodziewa to zaczynaja sie lekkie nerwy i nazywanie rozmowcow misiami. i nie boj sie nie przejmuje sie tym ze nazwales mnie misiem, mozesz mnie tez nazywac ptysiem, sloneczkiem, tygryskiem, pysia czy jak tam wolisz, nic mi do tego jak nazywasz facetow Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 11:45 GTA4 - najbardziej niezoptymalizowana gra na pecety, ever. COD5 - sam robiłem porównanie między wersją na pc i ps3, shader w shader, tekstura w teksturę, efekt w efekt... jedyna różnica to tekstury podłoża które są odpowiednikiem pecetowego high (a jest jeszcze extra). Po co robiłem takie porównania (bo nie tylko coda porównywałem)? Bo byłem ciekawy, i mogłem, tyle. Zresztą PS3 mam od maja, wszelki mój wcześniejszy kontakt z "nextgenową grafiką" pochodzi z pc (zresztą nadal gram na pc, nazywanie mnie fanbojem jest dość idiotyczne). Wracając do tematu "wykorzystywania możliwości pc" to tak jak pisałem żadna gra poza Krzyśkiem nie korzysta z dobrodziejstw tych gigabajtów ramu, wielo teraflopowych kart i kilkurdzeniowych procków, a przynajmniej nie korzysta w widoczny sposób, GTA ma wymagania z kosmosu a graficznie jest b. średnie, podobnie Stalkery, kilka genialnych efektów, ale animację i modele broni z poprzedniej epoki. A tak jak pisałem o konwersjach, w większości przypadków są niemal jednakowe, wiem bo mam możliwość sprawdzenia tego w przeciwieństwie do wielu "krzykaczy" z tego tematu. Twoje wypowiedzi sugerują mi że jesteś typowym pecetowym fanbojem, może i to co piszesz jest prawdą (pożyczanie konsol) jednak twoje wcześniejsze wypowiedzi sugerują co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 11:55 rozczaruje cie:nie jestem pecetowym fanboyem, po prostu patrze trzezwo na swiat. Jesli rozmawiamy o tym gdzie jest najlepsza grafika to trzeba byc naprawde mocno zamroczonym zeby nie zauwazyc ze najlepsza grafika jest po prost na pececie. a to ze gry czasami bywaja nie do konca zoptymalizowane to prawda, jednak nie zmienia to faktu ze najlepsza grafika jest na pececie-czy tylko troche jak w COD5 czy totalnie miazdzy jak gtaiv czy najlepsza grafika ever do tej pory w crysis. proste no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 11:56 panowie robicie off top. Jeśli chodzi o recenzję to właśnie zobaczyłem recenzję U2 na Gametrailers. Z recenzji wyszło im 9.3. Biorąc pod uwagę ocenę jest ona do przyjęcia (choć jest niższa niż przyznawane przez większość innych źródeł), ale jak porównamy ją do oceny odstającego pod każdym względem Halo 3 Odst (8.9) to nie pozostaje nic innego poza skwitowaniem tego pobłażliwym machnięciem ręką. GT zdrowo się zbłaźniło. Żebym nie był źle zrozumiany nie mam nic do Halo 3 odst, ale porównanie ocen wypada kuriozalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:10 Wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują na to że grafika POWINNA być najlepsza na pececie... i tak, pokazał to Crysis z 2007 roku, od tamtego czasu jedynymi grami które się do niego zbliżyły są Killzone 2 i Uncharted 2, a to są jak pewnie wiesz gry konsolowe, nie wszystko wygląda więc tak jak "powinno". Wiadomo że z biegiem czasu konsole będą odstawać coraz bardziej w tej kwestii (aż do premiery nowej generacji) ale na razie sytuacja jest dość "dziwna". I kończąc już offtopa, polecam zagrać w Uncharted 2, myślę że miło się rozczarujesz (jak wiadomo screeny to nie wszystko). Odpowiedz Link Zgłoś
goodtohaveaps3 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:22 Wiadomo że Crysis wygląda ładniej od U2. Ale chodzi o to, że U2 wygląda znakomicie na konsoli. Gdyby U2 wyszedł na PC, to wyglądałby pewnie lepiej na PC... ale wygląda bardzo ładnie na PS3. I narazie jest to najładniejsza gra na konsole. Komplementem jest to, że porównuje się ją do Crysisa... do gry która wyszła na PC, a sprzęt ten może znacznie wiecej niż PC... szkoda ze tak rzadko się to wykorzystuje... Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:32 fuudimitzu oczywiscie ze powinna byc i praktycznie zawsze jest co by posiadacze konsol nie mowili. po prostu jesli mowimyo GRAFICE to zadna konsola nie moze podskoczyc pc. takie sa fakty. Inna sprawa ze uncharted2 moze i byc dobra gra, sprawdze to jak przejdze ja moj kolega zps3. zas nathandrake z odst i tym 'odstajacym pod kazdym wzgledem' odst to mowisz to na podstawie wlasnych doswiadczen z gra? bo ja wczoraj dostalem na weekend od kolegi iksa z odst wlasnie i zarwalem przez ta gre pol nocki przez co dzisiaj w biurze usypiam nad kompem (dobrze ze jestem sam w biurze), grywalnosc wspaniala, historia wspaniala do tego niezwykly klimat. czy odstaje od u2 moge sprawdzic dopiero po premierze i po tym jak pozycze ta gre i w nia zagram. ale rozumiem ze ty grales juz w obydwie gry i masz porownanie? Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:35 goodtohaveaps3 "a sprzęt ten może znacznie wiecej niż PC"? co ty opowiadasz? co moze? jak porownasz z moca obliczeniowa mocnych komputerow do grania to ps3 wyraznie odstaje wiec prosze przestan gadac glupoty Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:41 aha i nathandrake apropos odst jesli chodzi o grafike to jest SLAAAABA. poziom sprzed kilku lat. tylko co z tego jak grywalnosc rzuca na ziemie i nie pozwala sie podniesc. po prostu najwazniejsze jest racjonalne podejscie do sprawy - myslenie nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:42 po prostu jesli mowimyo GRAFICE to zadna konsola nie moze podskoczyc pc. takie sa fakty. I wracamy do punktu wyjścia W kwestii obliczeniowej tak, w kwestii grafiki (o dziwo) nie, tak jak pisałem powinno być tak jak piszesz ale na obecną chwilę (2 paź 2009) nie jest, i czuję że nie będzie tak aż do premiery Crysisa 2. Odpowiedz Link Zgłoś
fatality001 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:45 Ale nie porównuje się specyfikacji PC i konsol. PC z 256MB głównej pamięci (tyle ma PS3) dziś nada się na śmietnik tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:48 3 paź 2009 I naprawdę skończmy już tego offtopa. Dodaj od siebie amen na zakończenie tylko proszę, nie taki na który nie będę się mógł powstrzymać z odpowiedzią Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:48 "I wracamy do punktu wyjścia " wrrrr. no przeciez o tym wlasnie gadamy - o GRAFICE "w kwestii grafiki (o dziwo) nie" BZDURA . totalna glupota. chlopie pokaz mi jakakolwiek gre LADNIEJSZA od crysisa na ps3, a dopiero POTEM pisz takie bzdury. Ani killzone2 ani uncharted2 nie maja SZANS w porownaniach GRAFIKI Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 12:54 ''Ani killzone2 ani uncharted2 nie maja SZANS w porownaniach GRAFIKI'' ależ maja szanse, bo są porównywane, czyli wychodzi na to ze to są 2 najpiekniejsze gry konsolowe. I na pewno nie ustępują znacznie crysisowi. A poza tym ide o zakłąd ze nikt z was nie ma tkaiego PC zeby ta gra wyglądała chociaż lepiej od Uncharted 2 Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:02 xbot-0 czlowieku co ty wygadujesz, skad ty mozesz wiedziec jaki mam sprzet w domu? a to ze sa porownywalne (o ile mozna porownywac gry w niskich konsolowych rozdzielczosciach do 1600x1200 fulldetail na pc) to oznacza tylko tyle nie odstaja totalnie od pc ale ODSTAJA od jakosci grafiki na pc, wiec prosze ty tez przestan sie osmieszac bo widac ze sam sobie probujesz wmowic ze grafika gier z ps3 moze sie rownac grom pecetowym Odpowiedz Link Zgłoś
fuudimitzu Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:03 Nie naprawdę herr-cules zawiodłeś mnie, dobrze się rozkręcałeś a teraz zacząłeś znowu fanbojować, i widzę że nie rozumiesz tego co piszę. W każdym bądź razie ja kończę temat. Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:08 od dluzszej chwili probujesz mi wmowic ze gorsza grafika jest lepsza od lepszej grafiki i jeszcze wyzywasz mnie od fanboyow... prosze zastanow sie nad tym co piszesz a dopiero potem wypisuj bzdury bo gadaniem ze gorsze jest lepsze od lepszego wyraznie wskazujesz na siebie jako fanboja ps3 Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:10 ja po prostu nie rozumiem ludzi ktorzy mimo ze doskonale wiedza ze grafika na pc jest w tym momencie bezkonkurenyjna (a bedzie jeszcze lepsza na pc bo wychodza nowe silniki, nowe karty graficzne a gry na konsole sa tylko optymalizowane ) probuja wmowic innym ze gorsza grafika jest lepsza od lepszej grafiki tylko dlatego ze jest na konsole Odpowiedz Link Zgłoś
nathandrake Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:18 herr cules Rozumiem, że halo 3odst może kogoś zahcwycić. Mnie nie zachwyciło, grafa słaba, klimat najwyżej średni, muza świetna, multi też nie zapominajmy jednka że jest to tylko dodatek do gry spezd 2 lat, takie są moje wrażenia. Ale rozumiem, że inni zarywają noce. W U2 grafa jest świetna, fabuła też, multi , które cały czas ogrywam w becie jest rewelacyjne. Halo 3 odst mocno odstaje od U2 i jest to oczywiste, ocena GT gdzie mocno zawyżono ocenę halo 3 odst a mocno zaniżono ocenę U2 jest kuriozalna i zdania nie zmienię Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:26 w u2 grafa swieta ok zgodze sie (ale nie tak swietna jak na pc). multi swietne w to nie watpie, ale czy masz porownanie do multi halo3/odst? grales w to multi? a co z historia masz jakiekolwiek porownanie z halo odst? co z grywalnoscia czy grales w halo odst? co z muzyka-czyzbys kupil plyte z muzyka z odst? co z klimatem-grales w odst ? jakim cudem jestes w stanie porowanac te elementy z gry ktora wyszla z elementami gry ktora nie wyszla? bo w/g mnie jesli NIE GRALES W ODST to mozesz TYLKO porownywac grafike Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:27 Ale o co biega Uncharted 2 jest piękny? jest! Spadaj ze sowim PC na drzewo bo o nie temat o crysisie. Średnia 97 % dla Uncharted 2 mówi sama za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
herr_cules Re: Recenzja: Uncharted 2: Among Thieves 03.10.09, 13:28 oczywiscie jesli GRALES w odst - to spokojnie przyjmuję opinie, bo doskonale zdaje sobie sprawe ze fenomen halo jest dla wielu niezrozumialy Odpowiedz Link Zgłoś