Gość: hehehe IP: *.toya.net.pl 30.09.09, 10:35 no nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: shalick Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:41 "Szkoda, że wśród porównań nie ma więcej konfrontacji terenu typowo miejskiego" O ile pamiętam, w Crysis nie było żadnych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:41 Jeszcze nie grałem w tę grę, ale paradoksalnie wszystkie te świetne oceny, jak choćby na Polygamii.pl, sprawiają, że zaczynam być podejrzliwy wobec tego tytułu. U2 rysował mi się na grę bardzo dobrą, świetną wręcz, ale genialną i wybitną? Ciekawe, cóż takiego w tym tytule jest... ---- gamecorner.pl/game_forum/02,3030,100927507,,Czy_oceny_6_6_10_10_maja_sens_.html właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
alienisko Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:42 Jako gość, który jest rozczarowany PS3 i generalnie pozostał przy PC mogę powiedzieć..., że pewnie nie przesadzili z tą ocenę. Jak nie powalił mnie GT5Prolog, Star Warsy: Force Unleashed, Soul Calibur IV, czy parę innych gierek, które kupiłem... tak dla Uncharted: Drake's Fortune zarywałem noce. Przypuszczam, że 2 część będzie jeszcze lepsza. W zasadzie to jest tak, jakbyśmy poszli do kina na nowego Indianę Jonesa i dostali możliwość sterowania głównym bohaterem. No po prostu kapitalnie się w to gra. Dla mnie 1 część miała jedną tylko wadę. Zawsze w tych nieodkrytych miejscach, tajemnych komnatach, do których sprytnym sposobem dostawał się nasz "Indiana" znajdowali się już nasi wrogowie. Trochę mi się to kłóciło z ideą odkrywcy, który znajduje zapomniane miejsca. Bo skoro potrafiły to zrobić setki półgłówków z kałachami, to co to za zapomniane miejsca niby Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:43 eh, no mnie też sie wydaje, że Uncharted 2 wygląda ładnie, ale do Crysisa to mu jeszcze bardzo, bardzo daleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:45 Eeeee, jak na mój gust, to między U2 a Crysis jest przepaść, na korzyść Crysisa oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:46 shalick -> Tak, ale CryEngine 2 raczej jest w stanie taki teren wygenerować . Ale to byłoby sporo zachodu, aby skołować takie porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:46 Nie onanizuję się przy moim PC, a w Crysis nawet nie grałem (czekam z kupnem na ukazanie się Mechwarrior Living Legend), ale jeśli na podstawie tych screenów, ktoś gotów jest wysunąć tezę, iż Uncharted 2 nawiązuje wizualną rywalizację z Crysis, to chciałbym zobaczyć na jaką sumę wystawiono czek kolesiom ze split-screen.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:47 sex Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aMIGArUL32 Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:50 jeżeli mowa o grafice to Uncharted2 niestety ssie: lowres textures, brak antialiasu, jakoś nie czuć tego HDRI, dodatkowo na jednym screenie na dole pod bohaterem jest coś na wzór porozrzucanych kawałków drewna or smth, ktorę są naprawde low-poly, a i jakoś normal map też tam nie widać rewelacyjnych.Tyle o grafice, może gameplay i miodność stać będą na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shalick Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 10:51 @d_pawel - o ile pamiętam była reklama Sony Bravia zrobiona na silniku Crysisa. O! Tutaj była: www.youtube.com/watch?v=tpTRbXgU4co&feature=player_embedded Wiec można sobie obejrzeć jak jego silnik radzi sobie z miastami. Całkiem nieźle według mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:53 George -> Nie zawsze, ale uważam, że w niektórych momentach jest blisko Crysisa. Ale mogę się oczywiście mylić. shalick -> Tak, ale to jest animacja pre-renderowana. Pytanie czy jakiś komputer uciągnął by to "w locie"? Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:54 Edit - Hmm, "realtime"... Jeśli rzeczywiście nie było to pre-renderowane, to jestem pod wrażeniem . Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:55 W sumie dziwie się, że ktoś wpadł na pomysł zestawić te gry. Nawet ślepiec mający -10 dioptrii zauważy, że takstury crisisa są zdecydowanie i wielokrotnie lepsze. Nie porównujmy proszę mocy porządnych PC do PS3. PS3 miało bebechy 3 lata temu w dobie GF 7600 (PS3 ma GF7900 na pokładzie), teraz zaś na PC są dwie generacje grafik dalej i trzeci GT300 w listopadzie się pojawi. Jedyne co pozostało z PS3 to kosmiczna cena . 1450 zł w MM widziałem w tym tygodniu. Jaki racjonalny i mało zamożny Polak to kupi? Dodać fakt, że nawet jeśli używa na PC tylko oryginalnych gier to po 5 grach już PC nawet za 2000 zł okazuje się tańszy , a po 10 grach komp za 2500 okaże się tańszy. Konsola PS3 jest dla pasjonatów (ten nie zje a kupi) , bogaczy (faktycznych i samozwańczych) i... (posiadacz PS3 niech siebie wpisze). Uncharted 2 świetny? Być może, ale czy wart jest 1600 zł (konsola + gra) czyli tyle ile fajny laptop? Pensja miesieczna Polaka, czy 14 dniowa wycieczka do Egiptu? Hmmm zależy kto ile zarabia lub jakie ma priorytety. Nie mniej Crysis ma zdecydowanie lepszą grafikę. Uncharted może się mierzyć z Resident Evil 5 (w podziemnym mieśćie ma cudowną grafikę i duże obszary). W naszym kraju PS3 wciąż kupują snoby. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 10:59 wincenty.okon -> Porównywanie bebechów, a już szczególnie w warstwie karty graficznej, mija się z celem. Tam samo rachunek ekonomiczny - zawsze sądziłem, że gra się w gry, bo się je lubi, a nie dlatego bo mają ładną grafikę/jest bardziej ekonomicznie. Widocznie się myliłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shalick Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 11:01 @wincenty.okon - więc jeśli ktoś ma pracę, w której zarabia na tyle dobrze, że stać go na PS3 automatycznie staje się snobem? Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 11:06 "W naszym kraju PS3 wciąż kupują snoby." Kretyńska generalizacja. PS3 kupuja ludzie ktorzy chca np. pograć w exclusivy ktorych nie ma na zadnej innej platformie. A uzywana PS3 mozna dostać za 800zł. Nowa PS3 Slim mozna dostać za 1200zl (sam za tyle kupilem) - gre typu uncharted mozna przejsc i sprzedac na wtornym rynku odzyskujac conajmniej 80% (albo wymienic sie na inna gre). Jesli ci zal pieniedzy na ps3, to nie kupuj, ale nie wypisuj bzdur typu "PS3 kupuja snoby", bo taki wypowiedziami sie osmieszasz, nie wspominajac juz o tym, ze obrazasz posiadaczy PS3. "W naszym kraju ten kto uwaza, ze PS3 jest za droga to centusiowaty polaczek" - to byla wypowiedz w stylu "w naszym kraju ps3 wciaz kupuja snoby". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fix Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: 89.174.255.* 30.09.09, 11:13 gdyby był już Crysis na PS3, albo gdyby był Uncharted2 na PC, wtedy jest jakiś sens to porównywać graficznie, a tak to nie bardzo, bo PS3 jest przegrane na starcie z mniejszą ilością RAM i słabszą kartą graficzną... jeśli crysis na konsolach będzie wyglądał tak jak na filmikach pokazanych na E3 bodajże, to i tak myślę że jeszcze trochę U2 brakuje do tego, ale gra jest i tak bardzo ładna... Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 11:27 Pośpieszyłem się ze snobami... sorki, ale nie znam własciciela PS3 osobiście który by się z nią nie obnosił jak dres z bmw (podobny stereotyp). Przepraszamy tych , których obraziłem. Prawdą jest to co nalisał shalick. Kto "zarabia na tyle dobrze...", oczywiscie kupi PS3, bo dla niego ona jest (ankieta Sony wykazała że nawet na zachodzie posiadacze PS3 sa dobrze zarabiającymi ludzmi). Centusiowy poleczek (vide simplex), ja bym rzekł groszowy (tylko 1/40 polaków jest na emigracji). Ten kupi Xboxa 360 i go przerobi (bo ani na mocny PC ani na PS3 nie ma), do tego będzie szukał tanich płyt 8,5 GB (znam takich, nawet pracują, ale zarabiają ... no cóż dają rade przeżyć. Może faktycznie posiadacze PS3 to albo informatycy zarabiający od 4K netto, albo księża (moi znajomo co mają PS3 to własnie duchowni) co nie mają rodzin na utrzymaniu i zamiast nowych aut wolą starsze i gry. Nie znam przeciętnych posiadaczy PS3 i poprostu zestawiam ceny elektroniki. PS3 ma wygórowaną cenę, ale jak mówie, kogo stać to na to leje. Używane za 800zł? Przepraszam ale co jest najdroższe w PS3 w wymiania? Laser! Do czego nada się konsola z zajechanym laserem? No włąsnie, 2 letnie PS3 sa po 800 zł, ale nad nimi wisi widmo 400 zł na wymianę lasera. Nie oszukujmy się, laser się zużywa. Od czasu CDROM zauważam że mocno eksploatowane lasery padają po 2 latach (lub wcześniej jak są szajskie). Niestety, Polsce bliżej głodującej części Afryki niż zachodniej UE. Myślicie że u nas jest lepiej? Chyba nawet nie wiecie, że UE ładuje miliony ton żywności w ramach czerwonego krzyża właśnie do Polski. Sam dwa lata temu rozładowywałem ciężarówkę mleka i suszonek dla dzieci i osób starszych w ośrodkach pomocy. To jest nasza bogata Polska. 10% bogatych, 10% zaradnych przeciętnych, 80% ledwo wyżywających i bieda. A ktoś tu mówi, że centusiowy polaczek to ten co nie kupi PS3... Odpowiedz Link Zgłoś
galekanalek Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 11:34 www.pcgameshardware.com/aid,684381/Blade-Runner-meets-Cryengine-2-Amazing-Sci-Fi-images/News/&menu=browser&mode=article&image_id=1129476&article_id=684381&page=1 Co do miejskich klimatów na CryEngine. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.kol.tke.pl 30.09.09, 11:36 "Eeeee, jak na mój gust, to między U2 a Crysis jest przepaść, na korzyść Crysisa oczywiście" Szkoda, że tylko pod względem grafiki, a ona akurat nie jest taka ważna (przynajmniej dla mnie). Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 11:43 Szkoda, że tylko pod względem grafiki, a ona akurat nie jest taka ważna (przynajmniej dla mnie). ---- bo grafikę tu porównujemy - jeśli chodzi o grywalność, to nie tylko Uncharted ale i 500 innych gier jest lepszych od Crysisa. Ale żadna nie jest ładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.acn.waw.pl 30.09.09, 11:49 Mi się wydaje że w tych porównaniach zapominacie o fakcie że uncharted musi generować całą postać drake'a, w Crysisach wystarczą ręce i kolana + Uncharted pod względem animacji postaci podczas gry bije crysisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nacho Re: Uncharted 2 vs Crysis IP: *.ptr.magnet.ie 30.09.09, 11:51 Widze, ze swietna grafika = jungla (crysis, U2, farcry 2). Nie ma chyba nudniejszej i mniej grywalnej scenerii w grach komputerowych niz jungla... omijam takie szerokim lukiem Odpowiedz Link Zgłoś
truten_org Re: Uncharted 2 vs Crysis 30.09.09, 11:55 Pograłem wczoraj w betę multi U2 i fizyka w grze jest świetna. Sama grafa w sensie jakości tekstur itd. nie powala, ale ponoć w singlu jest lepsza (?). Wszystko byłoby fajnie, tylko zanim opanuję strzelanie na padzie w takim stopniu jak zamiatam myszką, to zeżrę tego SIXAXISa albo rozp..lę o ścianę Odpowiedz Link Zgłoś