Dodaj do ulubionych

Nintendo Wii w Media Markt

10.10.09, 11:44
599zł było by rozsądną ceną dla Wii, 804 uważam nadal za kradzież w biały dzień
Obserwuj wątek
    • darth_raven Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 12:02
      Jeżeli chodzi o gazetki Media Saturn Markt itp, polecam zaglądać na strony sklepów w środy lub czwartki, bo promocje z reguły są od piątku wink
    • vir-evil Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 12:22
      "a na PS3 oraz Xbox 360 za 219 zł."
      Buhahaha, na Allegro nowka okolo 50 zlociszy taniej. Mogliby sie nauczyc kiedys, jakie sa prawdziwe ceny tych produktow.
    • oldpeter Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 12:29
      Cena "nowego" GameCube na Allegro to ~150zł. Na GC gry wyglądają IDENTYCZNIE jak na Wii.

Ostatnio wyszło Metroid Trylogy. Jak ktoś chce w to pograć, to GC + obie części Metroid = ~250zł.

Ogólnie, jeśli ktoś nie miał GC, to lepiej kupić GC. Gry takie same, tyle że bez machania.

Wii byłoby ok, ale rozsądna cena to 400zł MAX. To sprzęt z epoki kamienia łupanego.
    • tomi1988pl Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 12:42
      troche zal z tymi cenami konsol w polsce. ps3 slim i 360tka elite mialy kosztowac niby 300 euro w europie - dla sony 300 euro oznacza ponad 1300zl, a dla MS niecale 1100zl.
    • robin113 Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 12:49
      W poprzednie święta kupiłem Wii za 900 zł z Super Smash Bros Brawl za 150 zł w Saturnie. A teraz co widzę, Wii za ok. 1250 zł a gra za 250 zł, prawdziwe ździerstwo.
    • gomes27 Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 12:55
      do vir-evil - ja ostatnio tylko kupuję w MM lub Saturnie, bo jak mają promocję, to Allegro przy nich wysiada. Przykłady? proszę bardzo Fifa 10 - 145 zł (PS3), Batman AA - 169 zł (PS3), teraz się czaję na Uncharted 2, pewnie też pojadą z ceną. Także kolego trzeba patrzeć na ceny a nie tylko Allegro Allegro i klapki na oczy smile
    • d3x-er Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 13:03
      @oldpeter: "Prawie" robi różnicę. Właśnie o "machanie" chodzi.
    • dukakabubu Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 13:15
      @gomes27 - oprócz ceny liczy się też coś takiego jak jakość obsługi, ja uważam że lepsze są sklepy wyspecjalizowane, tam pracują prawdziwi gracze i nie będą ci wciskać ciemnoty. Nawet jeśli masz zapłacić 10zł więcej czasem. Choć i tak większość tytułów jest strasznie drogo w MM np Infamous (ps3) w MM 219zł w sklepach wyspecjalizowanych wyrwiesz za 120zł nóweczkę.
    • bundypl Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 13:54
      @dukakabubu
      W MM w Łodzi Infamous od jakichs dwóch miesięcy kosztuje 99 zeta, tak samo jak Killzone 2 i Pacific Rift...kiepsko cos szukasz...
    • dukakabubu Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 14:07
      Platynowe już są więc rzeczywiście zły przykład podałem... tongue_out
    • spideros02 Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 15:20
      Ludzie tak wszyscy pisza jakie to scierwo i tak dalej a Prawda jest taka ze nie ma lepszej konsoli na Party i taki byl zamiar N i dokladnie tak jestsmile
    • spideros02 Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 15:22
      Ja dopiero Przerobione Wii z Balance Boardem sprzedalem na Allegro za 1100.Nie oszukujmy sie ale w Polsce szal na Wii dopiero sie zaczal dlatego ceny sa takie a nie inne
    • tomi1988pl Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 15:41
      a jak zawsze najwiecej do powiedzenia maja osoby besztajace nintendo, ktore nigdy w zyciu wii ani ds'a na oczy nie widzialy. cena 800-900zl to rozsadna rzecz za to co oferuje wii - zwlaszcza jesli nintendo daje darmowe punkty za kupowanie i rejestrowanie gier, ktore mozemy wydac na gry czy wii points czy chocby to, ze w latwy sposob mozna miec darmowy dostep do wszystkich gier nintendo na VC o wartosci ponad dwukrotnie przekraczajacej cene samego wii oraz 10 tysiecy punktow(100$) do wydania na wiiware, dlc i VC.
    • twilitekid Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 16:15
      @tomi1988pl, 300 euro to właśnie około 1300zł na dzień dzisiejszy. Nie wiem o co ci chodzi.
    • filofun Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 16:51
      @oldpeter - kolejny ekspert od sprzętu nintendo, który wii na oczy nie widział. Zapraszam do obejrzenia filmów z Dead Space Extraction, Moster Huntera 3 czy RE: Darkside Chronicles, a chociażby takiego Super Mario Galaxy - obejrzyj, i dopiero porównuj. W dodatku powiem ci ogólnie, że jak ktoś nie miał PS2, to lepiej kupić PS2, bo gry takie same, tyle że z gorszą grafiką. Widzisz idiotyzm swojego argumentu ? Teraz idź i odpal na GC Wii Sports, które bez machania traci cały sens. Acha, GameCube'a też przecież nie masz, ekspercie.
      Strasznie mnie też wkurza, kiedy ktoś swój ukochany sprzęt z poprzedniej generacji nazywa złomem z epoki kamienia łupanego, tylko dlatego, że nie jest już to sprzęt najnowszy. Po prostu piękne podziękowanie swojej wysłużonej PS2/Xboxowi/GC/Dreamcastowi za lata wspaniałej rozrywki - Lądujesz na strychu, złomie - bo nie wyświetlasz takiej wypasionej grafy.
      Może od razu Wii za 99 zł ? Sorry, ale to nie są podzespoły telefonu komórkowego. W końcu Wii to 2 GameCuby, a GC był trochę od PS2 mocniejszy. A 1350 zł za wtórną rozrywkowość PS3 to taniocha jak barszczyk.
      Za innowacyjność zapłaciłem 850 zł (wii) i 490 zł (ds). Nie żałuję ani złotówki. Cena 199 $ jest dla mnie jak najbardziej odpowiednia, ale tyle powinny kosztować wszystkie konsole.
    • skw.arek Re: Nintendo Wii w Media Markt 10.10.09, 17:41
      Moim zdaniem 800 złotych to już rozsądna cena. Z tego co widzę to niektórzy chcieliby mieć konsolę za przysłowiową paczkę fajek... Czy wy troszeczkę nie przesadzacie ? 400 złotych kosztuje Playstation 2 a jakby nie patrzeć Wii oferuje mimo wszystko sporo więcej (jedynie biblioteka gier jest mniejsza).
    • oldpeter Re: Nintendo Wii w Media Markt 11.10.09, 17:00
      @filofun, kiedy ja sprzedawałem Wii z Metroidem Corruption na allegro, Ty jeszcze zbierałeś kieszonkowe na Gameboya Classic.

I nie pitol mi tu o filmach, bo g... mnie obchodzi "jakość" sprzed 5ciu lat. W multiplatformery gram na PC. Nie będę się zniżał do poziomu konsol, które oferują minimalizm.

Co do wiilota, wcale nie jest taki rewelacyjny jak fanboje gadają. W oba poprzednie Metroidy dużo lepiej grało mi się na GC, szczególnie że w tej serii timing to sprawa kluczowa do wszelkiej maści trików i ukrytych bonusów. A gry z serii WiiSports ? Jeżeli zachwyca Cię ta "precyzja" ruchów drewnianych pajacy na ekranie i lagi rzędu 0,5s w sterowaniu, to Super Mario Galaxy będzie idealną grą dla Ciebie.

A konsole kupuję wyłącznie dla paru exclusivów. Potem sprzedaję, bo nie trzymam się kurczowo złomu, na którego nie ma gier, albo są w najgorszym możliwym wydaniu.

Na koniec - konsole to tylko sprzęt. Chylę czoła przed ludźmi z Crytek, Retro Studios czy innym Ubisoft Montreal. Bez ich talentu i pracy, konsole są tylko kupą złomu, pożywką dla wojenek fanbojów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka