gwwiazdka 10.10.09, 22:44 Witam, zrobiłam kalkulator, który pomaga ocenić czy opłaca się sprzedaż nasze warzywka wimpsom czy też, jeśli ktoś chciał by zobaczyć, zapraszam. www.zikalkulator.hekko.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slimakpokazrogi Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 10.10.09, 23:08 ładnie zrobione, ale jak często aktualizujesz ceny?? bo dla rzetelnego pomiaru to trzeba by ze 3 razy dziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
your.uthopia Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 11.10.09, 00:17 3? z 5 razy dziennie Raz marchewki po 0,01 a drugi raz, po 12kt. Raz kalafior po 0,12 a drugi raz, po 4kt Można zwariować Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 11.10.09, 23:28 W zyciu nie widziałam marchweki za 0,1 ani kalafiora po 0,12... Na moim serwerze marchewka 0,06 do 0,10. Ja już sie orientuję, że na przykład dla papryki 5,5 to niezła cena, więc nie sprzedaję, jak chodzi po 4,5. Ale dużych wahań nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ez-aw Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 11.10.09, 23:50 A u mnie są wahania. Np Jabłka, parę dni temu sprzedawałam po 26 kt, a wczoraj były po 14 kt. Jak dla mnie, to jest duża różnica w cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 gwiazdka!!! 12.10.09, 08:03 ty wprowadź możliwość wpisywania cen aktualnych...a tak w ogóle, to wszystko ładnie wygląda, ale moje arkusze w excelu działaja podobnie, a są dokładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 12.10.09, 10:40 Bardzo fajne, tylko mam obawy co do cen, na jakich bazuje kalkulator. Ja liczę normalnie, na kalkulatorze i biorę pod uwagę ceny aktualne lub też takie, po jakich sprzedaję. Na przykład nie sprzedam papryki na targu za mniej niż 5,00, więc taką cenę sobie ustalam. Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 12.10.09, 10:51 a obliczając bierzesz pod uwagę prowizje? Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 12.10.09, 11:35 Ja? Tak, oczywiście, odejmuję 10 procent od ogólnej sumy. A ludkom nawet lubię sprzedawać. Dla punktów Odpowiedz Link Zgłoś
lwiczka73 Re: kalkulator oplacalnosci sprzedazy wimpsom 12.10.09, 13:17 www.rafcik.ugu.pl/ a ja korzystam z tej strony i wszytsko dokładnie wylicza a wystarczy tylko wrzucic aktualne ceny Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 broceliande 12.10.09, 13:23 no właśnie, to tak samo jak ja- raczej dla punktów, niz dla kasy...choć jeszcze nie doszłam na jakiej zasadzie te punkty są przyznawane - czy za każdego tyle samo, czy w zależności od zakupów .. Odpowiedz Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: broceliande 12.10.09, 14:23 w zależności od zakupów - mi wychodzi , ze dostaje się 1% punktów, które dostałoby się za urośnięcie tych warzywek - czyli w sumie - niewiele... Odpowiedz Link Zgłoś