flawless.obi 13.10.09, 10:52 hehehe, wyobraziłem sobie Sławka w takim pedalskim szaliczku i mi się wesoło zrobiło. :p związek zimy z grami? proste. wzrost ilości gier, spadek temperatury otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wincenty.okon Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 10:52 dziwna ta pogoda. Zaczynają być mrozy (na minusie jest w nocy) a wciąż są liście na drzewach. Czyżby Polska Złota Jesień to już było dawne wspomnienie dziadków? Zauważam, że ostatnio mamy albo zimę albo lato, przejściówki są symboliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123321 Na szybko - zimno się zrobiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 10:52 "Kto się podejmie wyprowadzenia jakiejś teorii łączącej falę chłodów z nadchodzącymi gorącymi premierami?" A mamy pominąć ten najbardziej oczywisty, głoszący, że im zimniej tym więcej osób siedzi w domu - im więcej osób w domu, tym częściej ktoś gra w gry? Bo zawsze zostaje jeszcze teza o zimowym Bożym Narodzeniu, prezentach itp... Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 10:55 A co do gier. Lepiej grać w gierki niż patrzeć na tą mgłę za oknem Jedzcie ludzie dużo owoców i warzyw, nie oszczędzajcie sobie światła dla oczu i pijcie piwko w ciepłym pokoju. Wtedy chandra ani deprecha wam nie groźna! Odpowiedz Link Zgłoś
sidh77 Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 10:57 Jeżeli wraz ze wzrostem ilości gier wzrasta temperatura to jak zimno musi być w hurtowni gier? Na szalik może za wcześnie ale na golf na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sidh77 Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 10:58 "wraz ze wzrostem ilości gier spada temperatura" Tak miało być. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 11:00 A mamy pominąć ten najbardziej oczywisty, głoszący, że im zimniej tym więcej osób siedzi w domu - im więcej osób w domu, tym częściej ktoś gra w gry? ---- Tak, to ma sens. Ale jest zbyt oczywiste. Musi być jakieś lepsze wytłumaczenie. Musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: Na szybko - zimno się zrobiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:01 teoria jest prosta - święta idą druga prosta teoria - tylko w Polsce jest taka zimnica (no dobra, teraz też we Włoszech... ale to detal) A nota bene ja tam już odkopałem swój szalik i radośnie go noszę, żeby nie nabawić się znów zapalenia gardła. Oczywiście taki szalik jesienny, lżejszy, nie tam kurde jakiś szal zimowy co się stosuje przy -20 teoria jest prosta - święta idą druga prosta teoria - tylko w Polsce jest taka zimnica (no dobra, teraz też we Włoszech... ale to detal) A nota bene ja tam już odkopałem swój szalik i radośnie go noszę, żeby nie nabawić się znów zapalenia gardła. Oczywiście taki szalik jesienny, lżejszy, nie tam kurde jakiś szal zimowy co się stosuje przy -20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kefir Re: Na szybko - zimno się zrobiło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:01 hm... sorrki ale coś się źle wkleiło Odpowiedz Link Zgłoś
red.pl Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 11:04 Spokojnie rozgrzane napędy od gier nas rozgrzeją! Odpowiedz Link Zgłoś
red.pl Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 11:12 A co do teorii to jest ona prosta! Zima to wynalazek który zotał wynaleziony przez TWÓRCÓW gier! Im zimniej, tym nasza aktywność spada. Nie chce się chodzić do szkół, do pracy, ba nawet do sklepu po bułki! Jesteśmy poirytowani a emocje aż nas duszą. Kiedy więc znudzeni w domu, głodni, poddenerwowani szukamy sobie miejsca to siadamy przed PC (opcjonalnie konsolą) i gramy by się emocjonalnie rozładować. Sam tytuł zależy od osoby. Jedni rozładowują się rozwalając wszystko w Prototype, inni podbijając światy w Empire, a inni topiąc Simy w basenie czy... budując zoo w Zoo Tycoon. I tak siedzimy, kończąc jedną grę, drugą, trzecią... Byle tylko nie wychodzić z ciepłego domu. To przecież takie proste, na świecie nie ma przypadków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shalick Re: Na szybko - zimno się zrobiło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.09, 11:33 na szalik nigdy nie jest za wcześnie Odpowiedz Link Zgłoś
adk84 Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 11:45 Szybciej ciemno się robi - to był dla mnie główny powód, że zawsze grałem więcej w jesień/zimę :] Odpowiedz Link Zgłoś
sidh77 Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 11:58 Jak jest zimno to trzeba się grzać przy piecyku. Wiadomym jest że nic tak naszych piecyków nie rozgrzewa jak gry o dużych wymaganiach sprzętowych. Wiatraczki i radiatory nawet naszym kartom graficznym nie pomagają jak Call of Duty MW 2 na full detalach się włączy. Innymi słowy sezon grzewczy się zbliża więc trzeba dogrzewać nasze domy ciepłem z komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 12:48 właśnie słyszałem w radyju, że w najbliższych kilkunastu godzinach pogoda ma się w ogóle załamać całkowicie... Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 14:11 "właśnie słyszałem w radyju, że w najbliższych kilkunastu godzinach pogoda ma się w ogóle załamać całkowicie" OMG, to musi oznaczać, że TA gra naprawdę kopie tyłki :0 Jesteś pewien, że prognoza pogody nie była sponsorowana? Tyle teraz kasy ładuje się w marketing, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
truten_org Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 14:51 Za oknem właśnie tak zawiało, że deszcz pada poziomo. Czuję, że jeszcze przed listopadem będzie jesienna deprecha. Czas strzelić sobie tydzień gdzieś na słonecznym południu. Odpowiedz Link Zgłoś
truten_org Re: Na szybko - zimno się zrobiło 13.10.09, 15:01 @SS "Tak, to ma sens. Ale jest zbyt oczywiste. Musi być jakieś lepsze wytłumaczenie. Musi." Przecież wiadomo, że to spisek producentów gier. Oni przesuwają słońce nad południową półkulę, bo i tak w Australii zakazują połowy gier, a Afryka to czarna dupa, a nie rynek. O latynosach nawet nie ma co wspominać (tam jest zawsze albo kryzys, albo jakaś wojna, przynajmniej partyzancka, a Brazylijczycy wolą grać w piłkę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: Na szybko - zimno się zrobiło IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.09, 22:39 @truten_org Sad but true... Odpowiedz Link Zgłoś