Dodaj do ulubionych

Recenzja: FIFA 10

15.10.09, 10:08
Ja wiem, że to recenzja, a nie opis, ale czy można liczyć na podanie info o polskich zespołach występujących w grze? Można grać sezon w naszej dzielnej ekstraklasie?
Obserwuj wątek
    • hidden_pl Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 10:10
      Za chwilę ktoś spyta o najistotniejszą część recenzji: "Dlaczego w newsie jest okładka z wersji na X360?"
    • glupota_mnie_drazni Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 10:12
      demko mnie bardzo milo zaskoczylo, ale jeszcze milej zaskoczylo mnie demko PES2010. mimo wszystko w tym roku mowie pass i pozostane przy starym, dobrym PES2009, ktory przy grze ze znajomymi przy piwku sprawdza sie w moim przypadku znakomicie.
    • quickpete Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 10:15
      Spokojnie można grać polskimi drużynami z naszej wspaniałej ligi. Tryb managerski jest całkiem fajny.
    • hidden_pl Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 10:24
      FIFA09 rządziły algorytmy.Teraz nie wychodzą już sprawdzone zagrania i może to wywołać frustrację, szczególnie podczas meczów sieciowych.

"Oprawa nie uległa większym zmianom. Owszem, modele największych gwiazd może i wyglądają lepiej, niż poprzednio, ale co z tego, że po boisku biega 4 piłkarzy, których rozpoznamy na powtórkach, gdy reszta tylko w ogólnych założeniach przypomina prawdziwych zawodników... Stadiony i publiczność, również nie robią specjalnego wrażenia i na pewno nie wyglądają jak arena piłkarskiego święta, zapełniona entuzjastami piłki nożnej."

Blur... Dlaczego? PES2010 na powtórkach wygląda nieporównywalnie lepiej, a do tego obraz jest ostry jak brzytwa.Na powtórkach gra w niczym nie przypomina samej rozgrywki i po prostu nie wygląda.Na niektórych stadionach ruchu zawodników przy wyjściu z tunelu wygladają tak, jakby mieli jakieś nerwowe tiki.
    • lethaldoze Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 10:34
      chciałem to kupić ale już mi się odechciało
    • hidden_pl Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 10:46
      Zapomniałem dodać: co do twarzy, to naprawdę zawiodłem się na podejściu grafików do odwzorowania zawodników.
      Alex,Ivanović,Suarez,Albiol,Pique,Lass,Lisandro itd. - wszyscy powinni mieć poprawne facjaty.
    • truten_org Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 11:00
      Dobra recka. Wystarczyło mi demo i odpuściłem sobie zakup. Zamiast FIFY kupuję NBA 2k10 i wiem, że się nie rozczaruję.
    • lethaldoze Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 11:05
      A na czym polega to oszukiwanie online???
    • ale_baniav4 Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 12:41
      Maciu są gusta i guściki, w twoim przypadku to jest jeden guścik.
    • kazyl Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 12:45
      Oszuści w sieci??
      EA jeszcze teraz wyda łatkę więc może się jeszcze rozgrywka trochę zmienić! Ale ocena na dzień dzisiejszy jest obiektywna!
    • hqpoznan Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 13:17
      Ja kupilem nie żaluje. Jedyny minus niewiem naprawde w jaki sposob sedzia odgwizduje faul kiedy jest a kiedy go niema wedlug mnie to jedyny duzy minus.
      Ale tak FIFKA jest swietna teraz jeszcze kupie CoD'a MW2 i mam nadzieje ze tez bedzie swietny ;]
    • roninzgr Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 13:30
      Dlaczego zawsze kiedy jest recenzja jakiegoś tytułu jest okładka z X360? Zalatuje tu reklamą i ogólnym nastawieniem tylko w jednym kierunku uncertain
    • mateuszart Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 14:11
      hqpoznan: to zalezy od ustawionej agresji im wyzsza latwiej o faul ale i akcje czesciej mozna zatrzymac.

moim zdaniem gra jest swietna i z czystym sumieniem moge ja polecic kazdemu. Co do recenzji uwazam ja za jak najbardziej obiektywna.
    • psychol324 Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 15:34
      @roninzgr
      Bo xbox 360 jest ładniejszy, sprawniejszy i w ogóle dużo lepszy, jest znakiem konsol stacjonarnych tak jak kiedyś było nim ps2.
    • krismaciejewski Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 16:07
      @psychol324
      no ja pie...ole.. Weźcie się ludzie walnijcie w dekiel!!! Nudzi ci się?? To poczytaj książkę
    • jasiubc Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 16:08
      Na Metacritic średnią PES2010 ma 74, Fifa10 ma 91
      wink Eurogamer PES - 70 FIFA - 90 wink Wybór w tym roku jest jasny jak dla mnie ;p
    • raiban Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 19:40
      Ok mam nadzieje ze PES10 bedzie dobry bo ta fifa 10 to jakis k..wa zart chyba. W manager mode wybralem Lyon i zagralem okolo szesciu sezonow, mialem 5 gwiazdek jako manager, 5 gwiazdek jako klub i wszystkie rozwiniecia w "staff upgrades na 10 gwiazdek" a i mase zdobytych pucharow. I co z tego jak nie moglem kupic mlodych zawodnikow 18 i 19 letnich(wygenerowanych komputerowo) za np 50 mln ?, czyli dwukrotnosc ich wartosci. Oferowalem im rozne kontrakty i nic zero komentarzy z ich strony dlaczego nie chca przyjsc do mojego klubu - i tak sie wk..lem ze pie...le ta fife. Po drugie gameplay jest niezbyt dobry - ile razy mozna walic w poprzeke czy slupki - litosci, a "celebracje" po meczach szczegolnie wygranych pucharach to jakies jaja chyba. Nastepna sprawa to chyba jasne komentarz polski - no bez jaj choc to mozna zmienic w opcjach. Acha i ostatnia sprawa blad jaki znalazlem to moja grupa w lidze mistrzow w ktoryms z kolei sezonie: Porto Meczy Rozegranych 6 Lyon MR5 PSV MR5 i Salzburg MR4 - i dalej nie wiem czy to jest mozliwe.
    • samuel666 Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 19:50
      Krok w tyl ? Widac autoor wbrew temu co mowi to chyba za malo siedzial nad 09. w 99% recenzji pisza ze poprawiono duza czesc bledow z 09.

Podania ? Jezeli grasz z asysta w online to prosze sie nie dziwic ze podania sa jak w pingpongu
    • 91hazi Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 20:00
      Kompletnie nie zgadzam się z recenzją. Jest zupełnie inaczej niż twierdzi autor. W 09 wystarczyło zagrać długą piłkę prostopadłą do szybkiego napastnika i było po sprawie. Natomiast w 10 należy dokładnie przemyśleć akcję. Wreszcie opłaca się rozgrywać piłkę i można zrobić to bardzo dokładnie. Gra jest też dużo wolniejsza od 09 i bardziej naturalna (głównie dzięki dryblingowi 360 stopni. Jedyne poważne problemy to spalone (a raczej ich brak) oraz gra bramkarzy. EA obiecywało poprawę gry napastników w unikaniu spalonych, tym czasem jest ich znacznie mniej z zupełnie innego powodu. Po prostu zawsze znajdzie się jakiś gamoń z obrony, który zostaje 5-10 metrów za resztą linii , kryjąc rywala, którego powinien zostawić na spalonym. Jeśli zaś chodzi o grę bramkarzy to czasami zachowują się jak gdyby byli jednocześnie ślepi i niedorozwinięci, gdyż zdarza im się np. złapać piłkę na linii bramkowej po czym wstać w taki sposób że wchodzą z nią do bramki lub też rzucić się na piłkę ledwie toczącą się po murawie i w nią nie trafić. Moja subiektywna ocena to 5+.

P.S. Mogliście dać okładkę taka jak często występuje w reklamach czyli bez znaków jakiejkolwiek platformy bądź też obie okładki czyli i na ps3 i na xboxa 360, bo już zaczyna się kolejna wojna fanbojów.
    • reven_pl Re: Recenzja: FIFA 10 15.10.09, 20:14
      "Dlatego szybko szybko irytują"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka