Gość: Gość Re: PES 2010 - recenzja IP: *.euro-net.pl 02.11.09, 15:29 "rok temu Fifa była już wyraźnie lepsza" Dobrze, że o gustach się nie dyskutuje. Bo to zdanie mnie dobiło. Fifa to jeden wyraźny schemat, nic więcej, bramke zawsze można strzelić w pewien konkretny sposób, nieważne jaką drużyną, nieważne gdzie. Moim zdaniem nawet nie ma co porównać tych dwóch gier bo dzieli ich naprawdę wieeeeeelka przepaść na korzyść PES'a oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BoDo z css Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 15:53 fifa jest lepsza od tego gówna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: PES 2010 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 15:58 Gram na PS3, 1. tych kłopotów z audio jakoś nie doświadczyłem 2. największy minus dla mnie to jeszcze dziwniejsze zachowanie bramkarzy - co kilka meczy zdarza się, że bramkarz po prostu uchyla się przed lecącą wprost w niego piłką. i nie mówię o mocnych strzałach tylko nieudanych podaniach... koszmar 3. sędziowanie rzeczywiście jest dziwne, ale np. bramki z minimalnych spalonych (rzadko) dają poczucie realizmu. 4. Master League jest ge-nial-na! A o FIFIe zapomniałem 23.10 i nawet nie wiem gdzie ją położyłem, a szkoda, bo bym ją na allegro opchnął... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanik pes Re: PES 2010 - recenzja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.11.09, 16:05 Co do opoznionej reakcji zawodnikow to to nie jest jakis maly problem tylko cholernie WIELKI PROBLEM bo ile juz akcji przez to zepsulem i choc uwazam ze Pes 2010 jest dobry to na miano krola w tym roku na pewno nie zasluguje. Jestem fanem pes od 1 czesci ale od momentu wejscia nextgenow konami co roku zapowiada najlepszego pesa w histori a kupa z tego wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranelllo Re: PES 2010 - recenzja IP: *.de.ibm.com 02.11.09, 16:08 a ja czekałem z niecierpliwością i tak w sumie jestem na razie na 80% zadowolony. grałem głównie w Become a Legend i pare meczy w singlu, i jeden online...cóż, jesli online bedzie takie jak ten jedne mecz to sorry, bede łoił dalej online w PESa6 bo on po prostu szarpie suty. ale FIFA jest sztywna, więc i tak nie bede grał w fife. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: PES 2010 - recenzja IP: *.acn.waw.pl 02.11.09, 16:11 nie da sie na to patrzec Odpowiedz Link Zgłoś
infectious Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 16:24 Umowmy sie fifa jest dla 10 latkow... Pes to wypas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suszin Re: PES 2010 - recenzja IP: 77.255.2.* 02.11.09, 16:35 kao chen Karne musisz opanować, według mnie to nie jest loteria (tak było w poprzednich częściach) teraz czy karnego strzelisz czy nie zależy tylko od Ciebie. Po prostu musisz w odpowiednim momencie puścić strzał i kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
dawiddiwad Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 16:49 Co ty! Fifa jest dla 5-cio latków. PES rządzi. Oczywiści mam też fifa 09 na PS3 bo ja na PC nie lubie za bardzo grać, a widze, że PES na konsolach wygl.ąda okropnie tak jak fifa a PC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajny Re: PES 2010 - recenzja IP: *.kalisz.mm.pl 02.11.09, 17:25 [center] PES 2010: PESEdit.com 2010 Patch 0.7 Kolejna już wersja pierwszego, poważnego patcha do Pro Evolution Soccer 2010. Oznaczony numerkiem 0.7 dodatek staje się coraz bardziej grywalny i dopieszczony. A oto co zawiera owy update: Features: * Complete Bundesliga * Updated kit configuration for all teams * Updated kits and numbers * Corrected names for unlicensed national teams * New balls * Bundesliga in place of Eredivisie (Eredivisie is still there; your saved games still work * Missing teams added to CL mode selection * updated league and cup logos * updated German national team * original league, cup and team logos * correct kits for all teams * faces for some players * correct team names Zapraszam do downloadu! http://rapidshare.com/files/300523892/PESEdit.com_2010_Patch_0.7_all-in-one.rar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUNCH Re: PES 2010 - recenzja IP: *.2-0.pl 02.11.09, 17:42 No bo taka jest prawda moi drodzy. Polygamia zjechała nowego PESa niemiłosiernie. I mają racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damianPOLSKA Re: PES 2010 - recenzja IP: *.80-203-17.nextgentel.com 02.11.09, 17:46 Ja sie zgadzam z Henio. pes moglby i powinien byc lepszy ale konami najwyrazniej nie ma czasu zeby dopracowac gre na ktorej zarabiaja kokosy. jest dobrze a powinno byc celujaco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: PES 2010 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 18:08 ale fajna Odpowiedz Link Zgłoś
donbolo Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 18:14 imo to fifa jest lepsza. Przynajmniej z tego powodu że ma o wiele więcej licęcji. Mnie jako fana piłki możnej nie cieszy gra jakimś składem i klubem który nie istnieje. I fifa wcale nie jest dla 10 latków może nie jest tak realistyczna jak pes ale trzeba umieć grać żeby wygrywać. Szczególnie na poziomie legendarny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ujemny Re: PES 2010 - recenzja IP: *.gl.digi.pl 02.11.09, 18:38 Niestety KONAMI na dobre odeszło od innowacji, i skupiło się na odrywaniu kuponów. PES 6 od PES 2010 różni dwie, trzy długości włosa. Osobiście bardzo drażni mnie gra obronna. Ilość "zagrań" linią defensywną jest zbyt mała, w porównaniu z tym co może CPU. Przykładowo: - CPU stosuje inteligentne podwajanie, obrońcy szukają optymalnego ustawienia, a nie jak w przypadku gracza jedynie biegną w kierunku punktu gdzie jest piłka; - CPU jednocześnie mobilizuje do gry w obronie kilku zawodników, gracz może jedynie podwajać (jak wspomniałem nie działa to jak należy); - każdy kopacz CPU w sytuacji powstania "młynku" wykonuje jakąś czynność, w celu odebrania piłki, w przypadku drużyny gracza następuję totalne zamroczenie, i zatrzymanie się piłkarzy. 8 piłkarzy dosłownie zatrzymuje się w miejscu; - im więcej obrońców CPU tym trudniej ich minąć, w przypadku sterowanej przez gracza drużynie jest odwrotnie. Im mniej (najlepiej 1 na 1) obrońców tym łatwiej odebrać piłkę, itd. PES 2010 nie jest złą grą, ale patrząc z perspektywy lat, jest produktem słabym, monotonnym, naszpikowanym błędami. Błędami, które już dawno powinny zostać usunięte - zbyt wolny czas reakcji, przenikanie się części ciała (podczas wślizgu noga obrońcy CPU przechodzi przez nogę napastnika), brak kontroli nad poczynaniami linii defensywnej. 3/6, i nie oszukujmy się w 2011 nie będzie przełomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PES 2010 - recenzja IP: 77.255.206.* 02.11.09, 18:42 No niestety 10 jest do bani póki co. Jestem fanem pesa od 98 roku kiedy po raz 1wszy zagralem na playstation 1. Na szczescie mam oryginal 09 i jeszcze sporo czasu bede ja katowal. Fifa rzeczywiscie byla dobra ale 98 word cup a wtedy mialem 15 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamien76 Re: PES 2010 - recenzja IP: 195.69.83.* 02.11.09, 19:05 Jeśli ktoś pisze ze Fifa na PC jest lepsza od PES na PC, to na prawdę nie ma co komentować. U mnie gra EA po 20 minutach meczu poszła do kosza. Nazywanie tego czegoś piłką nożną jest dużą przesada, a ci co w to graja i mówią o wyższości nad gra Konami są niespełna rozumu. Oczywiście cały czas pisze o grach na PC, na konsoli możliwe ze Fifa jest całkiem inna grą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damianPOLSKA Re: PES 2010 - recenzja IP: *.80-203-17.nextgentel.com 02.11.09, 20:01 hehe jak gra pilkarska z pc moze byc lepsza na konsoli. to jest praktycznie to samo. no chyba ze ktos ma ze soba problemy i gra na klawiaturze a nie na padzie. mowiac szczerze to pes i fifa zawiodly w tym roku. oczywiscie obie gry sa lepsze niz starsze czesci ale to i tak za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asga Re: PES 2010 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.09, 20:16 akurat fifa na konsoli to cos zupelnie innego Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire-78 Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 20:28 nędza z biedą. fifa na ps3 wymiata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 20:37 USA ukradło słowo Footbal dla swojej gry w jajo i wmawia nam jakiś soccer. Nie wolno się na to zgodzić. Należy bojkotować wszelkie ich produkty o nazwie soccer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 20:47 Gram w pesa od 97 roku ,a widziałem wszystkie części od pierwszej winning eleven z 95 roku co nieco na temat pesa wiem tak mi sie wydaje bo jak nie zagram jednego meczu dziennie to jestem "chory".Maniakiem jesdnak nie jestem po prostu lubie piłke i teraz wam powiem że trzeci rok z rzędu muszę grać dalej w PES6 .Dlaczego- bo kolejne części nie dają mi przyjemności z grania a to jest najważniejsze w piłce,prawie k***a płacze i czekać muszę kolejny rok może będzie lepiej. Pozdrawiam wszystkich fanów piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PES 2010 - recenzja IP: *.in-addr.broadbandscope.com 02.11.09, 23:13 Z cyklu gdzie jest piłka? img99.imageshack.us/img99/1307/pes2010m.jpg img263.imageshack.us/img263/2700/pes201001.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pawko13 Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 23:22 masz racje donbolo fifa ma dużo "licęcji" cokolwiek to jest. Tylko, że ja wole rozpływający się w ustach batonik zapakowany w papier toaletowy niż wyjęte z sedesu gó... zapakowane w kolorowy papierek. Wybierz co wolisz jeść (lub grać jeśli zrozumiałeś o czym mowie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daroo Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 23:26 PES 2010 rządzi na PC, FIFA 10 rządzi na konsolach. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś