Dodaj do ulubionych

PES 2010 - recenzja

• Gość: Gość Re: PES 2010 - recenzja IP: *.euro-net.pl 02.11.09, 15:29
      "rok temu Fifa była już wyraźnie lepsza"
      Dobrze, że o gustach się nie dyskutuje. Bo to zdanie mnie dobiło. Fifa to jeden wyraźny schemat, nic więcej, bramke zawsze można strzelić w pewien konkretny sposób, nieważne jaką drużyną, nieważne gdzie.
      Moim zdaniem nawet nie ma co porównać tych dwóch gier bo dzieli ich naprawdę wieeeeeelka przepaść na korzyść PES'a oczywiście.
    • Gość: BoDo z css Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 15:53
      fifa jest lepsza od tego gówna ;p
    • Gość: Henio Re: PES 2010 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 15:58
      Gram na PS3,
      1. tych kłopotów z audio jakoś nie doświadczyłem
      2. największy minus dla mnie to jeszcze dziwniejsze zachowanie bramkarzy - co kilka meczy zdarza się, że bramkarz po prostu uchyla się przed lecącą wprost w niego piłką. i nie mówię o mocnych strzałach tylko nieudanych podaniach... koszmar
      3. sędziowanie rzeczywiście jest dziwne, ale np. bramki z minimalnych spalonych (rzadko) dają poczucie realizmu.
      4. Master League jest ge-nial-na!

A o FIFIe zapomniałem 23.10 i nawet nie wiem gdzie ją położyłem, a szkoda, bo bym ją na allegro opchnął...
    • Gość: fanik pes Re: PES 2010 - recenzja IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 02.11.09, 16:05
      Co do opoznionej reakcji zawodnikow to to nie jest jakis maly problem tylko cholernie WIELKI PROBLEM bo ile juz akcji przez to zepsulem i choc uwazam ze Pes 2010 jest dobry to na miano krola w tym roku na pewno nie zasluguje. Jestem fanem pes od 1 czesci ale od momentu wejscia nextgenow konami co roku zapowiada najlepszego pesa w histori a kupa z tego wychodzi
    • Gość: baranelllo Re: PES 2010 - recenzja IP: *.de.ibm.com 02.11.09, 16:08
      a ja czekałem z niecierpliwością i tak w sumie jestem na razie na 80% zadowolony. grałem głównie w Become a Legend i pare meczy w singlu, i jeden online...cóż, jesli online bedzie takie jak ten jedne mecz to sorry, bede łoił dalej online w PESa6 bo on po prostu szarpie suty. ale FIFA jest sztywna, więc i tak nie bede grał w fife.
    • Gość: _ Re: PES 2010 - recenzja IP: *.acn.waw.pl 02.11.09, 16:11
      nie da sie na to patrzec
    • infectious Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 16:24
      Umowmy sie fifa jest dla 10 latkow... Pes to wypas.
    • Gość: Suszin Re: PES 2010 - recenzja IP: 77.255.2.* 02.11.09, 16:35
      kao chen Karne musisz opanować, według mnie to nie jest loteria (tak było w poprzednich częściach) teraz czy karnego strzelisz czy nie zależy tylko od Ciebie. Po prostu musisz w odpowiednim momencie puścić strzał i kierunek.
    • dawiddiwad Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 16:49
      Co ty! Fifa jest dla 5-cio latków. PES rządzi. Oczywiści mam też fifa 09 na PS3 bo ja na PC nie lubie za bardzo grać, a widze, że PES na konsolach wygl.ąda okropnie tak jak fifa a PC.
    • Gość: fajny Re: PES 2010 - recenzja IP: *.kalisz.mm.pl 02.11.09, 17:25
      [center]
      https://www.fototube.pl/pictures/11568406.jpg

PES 2010: PESEdit.com 2010 Patch 0.7

Kolejna już wersja pierwszego, poważnego patcha do Pro Evolution Soccer 2010. Oznaczony numerkiem 0.7 dodatek staje się coraz bardziej grywalny i dopieszczony. A oto co zawiera owy update:

Features:

* Complete Bundesliga
      * Updated kit configuration for all teams
      * Updated kits and numbers
      * Corrected names for unlicensed national teams
      * New balls
      * Bundesliga in place of Eredivisie (Eredivisie is still there; your saved games still work wink
      * Missing teams added to CL mode selection
      * updated league and cup logos
      * updated German national team
      * original league, cup and team logos
      * correct kits for all teams
      * faces for some players
      * correct team names

Zapraszam do downloadu!
      http://rapidshare.com/files/300523892/PESEdit.com_2010_Patch_0.7_all-in-one.rar

• Gość: BUNCH Re: PES 2010 - recenzja IP: *.2-0.pl 02.11.09, 17:42
      No bo taka jest prawda moi drodzy.
      Polygamia zjechała nowego PESa niemiłosiernie. I mają racje.
    • Gość: damianPOLSKA Re: PES 2010 - recenzja IP: *.80-203-17.nextgentel.com 02.11.09, 17:46
      Ja sie zgadzam z Henio. pes moglby i powinien byc lepszy ale konami najwyrazniej nie ma czasu zeby dopracowac gre na ktorej zarabiaja kokosy. jest dobrze a powinno byc celujaco.
    • Gość: michal Re: PES 2010 - recenzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.09, 18:08
      ale fajna
    • donbolo Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 18:14
      imo to fifa jest lepsza. Przynajmniej z tego powodu że ma o wiele więcej licęcji. Mnie jako fana piłki możnej nie cieszy gra jakimś składem i klubem który nie istnieje. I fifa wcale nie jest dla 10 latków może nie jest tak realistyczna jak pes ale trzeba umieć grać żeby wygrywać. Szczególnie na poziomie legendarny.
    • Gość: Ujemny Re: PES 2010 - recenzja IP: *.gl.digi.pl 02.11.09, 18:38
      Niestety KONAMI na dobre odeszło od innowacji, i skupiło się na odrywaniu kuponów. PES 6 od PES 2010 różni dwie, trzy długości włosa. Osobiście bardzo drażni mnie gra obronna. Ilość "zagrań" linią defensywną jest zbyt mała, w porównaniu z tym co może CPU. Przykładowo:
      - CPU stosuje inteligentne podwajanie, obrońcy szukają optymalnego ustawienia, a nie jak w przypadku gracza jedynie biegną w kierunku punktu gdzie jest piłka;
      - CPU jednocześnie mobilizuje do gry w obronie kilku zawodników, gracz może jedynie podwajać (jak wspomniałem nie działa to jak należy);
      - każdy kopacz CPU w sytuacji powstania "młynku" wykonuje jakąś czynność, w celu odebrania piłki, w przypadku drużyny gracza następuję totalne zamroczenie, i zatrzymanie się piłkarzy. 8 piłkarzy dosłownie zatrzymuje się w miejscu;
      - im więcej obrońców CPU tym trudniej ich minąć, w przypadku sterowanej przez gracza drużynie jest odwrotnie. Im mniej (najlepiej 1 na 1) obrońców tym łatwiej odebrać piłkę, itd.
      PES 2010 nie jest złą grą, ale patrząc z perspektywy lat, jest produktem słabym, monotonnym, naszpikowanym błędami. Błędami, które już dawno powinny zostać usunięte - zbyt wolny czas reakcji, przenikanie się części ciała (podczas wślizgu noga obrońcy CPU przechodzi przez nogę napastnika), brak kontroli nad poczynaniami linii defensywnej.
      3/6, i nie oszukujmy się w 2011 nie będzie przełomu.
    • Gość: gosc Re: PES 2010 - recenzja IP: 77.255.206.* 02.11.09, 18:42
      No niestety 10 jest do bani póki co.
      Jestem fanem pesa od 98 roku kiedy po raz 1wszy zagralem na playstation 1.
      Na szczescie mam oryginal 09 i jeszcze sporo czasu bede ja katowal. Fifa rzeczywiscie byla dobra ale 98 word cup a wtedy mialem 15 lat...wink
    • Gość: kamien76 Re: PES 2010 - recenzja IP: 195.69.83.* 02.11.09, 19:05
      Jeśli ktoś pisze ze Fifa na PC jest lepsza od PES na PC, to na prawdę nie ma co komentować. U mnie gra EA po 20 minutach meczu poszła do kosza. Nazywanie tego czegoś piłką nożną jest dużą przesada, a ci co w to graja i mówią o wyższości nad gra Konami są niespełna rozumu. Oczywiście cały czas pisze o grach na PC, na konsoli możliwe ze Fifa jest całkiem inna grą.
    • Gość: damianPOLSKA Re: PES 2010 - recenzja IP: *.80-203-17.nextgentel.com 02.11.09, 20:01
      hehe jak gra pilkarska z pc moze byc lepsza na konsoli. to jest praktycznie to samo. no chyba ze ktos ma ze soba problemy i gra na klawiaturze a nie na padzie. mowiac szczerze to pes i fifa zawiodly w tym roku. oczywiscie obie gry sa lepsze niz starsze czesci ale to i tak za malo.
    • Gość: asga Re: PES 2010 - recenzja IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.09, 20:16
      akurat fifa na konsoli to cos zupelnie innego
    • voltaire-78 Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 20:28
      nędza z biedą. fifa na ps3 wymiata
    • Gość: ja Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 20:37
      USA ukradło słowo Footbal dla swojej gry w jajo i wmawia nam jakiś soccer. Nie wolno się na to zgodzić. Należy bojkotować wszelkie ich produkty o nazwie soccer.
    • Gość: gość Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 20:47
      Gram w pesa od 97 roku ,a widziałem wszystkie części od pierwszej winning eleven z 95 roku co nieco na temat pesa wiem tak mi sie wydaje bo jak nie zagram jednego meczu dziennie to jestem "chory".Maniakiem jesdnak nie jestem po prostu lubie piłke i teraz wam powiem że trzeci rok z rzędu muszę grać dalej w PES6 .Dlaczego- bo kolejne części nie dają mi przyjemności z grania a to jest najważniejsze w piłce,prawie k***a płacze i czekać muszę kolejny rok może będzie lepiej. Pozdrawiam wszystkich fanów piłki.
    • Gość: gosc Re: PES 2010 - recenzja IP: *.in-addr.broadbandscope.com 02.11.09, 23:13
      Z cyklu gdzie jest piłka?

img99.imageshack.us/img99/1307/pes2010m.jpg
      img263.imageshack.us/img263/2700/pes201001.jpg
    • pawko13 Re: PES 2010 - recenzja 02.11.09, 23:22
      masz racje donbolo fifa ma dużo "licęcji" cokolwiek to jest.

Tylko, że ja wole rozpływający się w ustach batonik zapakowany w papier toaletowy niż wyjęte z sedesu gó... zapakowane w kolorowy papierek. Wybierz co wolisz jeść (lub grać jeśli zrozumiałeś o czym mowie)
    • Gość: Daroo Re: PES 2010 - recenzja IP: *.chello.pl 02.11.09, 23:26
      PES 2010 rządzi na PC, FIFA 10 rządzi na konsolach. I tyle w temacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka