Dodaj do ulubionych

Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, tylk...

IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.09, 13:58
oj jakiś dobry steampunk, ewentualnie cyberpunk
Obserwuj wątek
    • zlybratblizniak Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 14:03
      Czekając na DeusEx 3 pragnę dobrego RPG cyberpunka. Mam dość bicia smoków uncertain.
    • bosman_plama Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, tylko coś całkiem nowego 23.11.09, 14:03
      Obstawiałbym jednak fantasy, bo ono się dobrze sprzedaje. Raczej nie zrobią strzelanki, bo ME spełnia i tę rolę. Można się zastanawiać nad światem. New Weird? No, to musielibyśmy zdefiniować co to oznacza dla gier - pisarze twierdzą, że odchodzą od tradycyjnych toposów fantasy. Twórcy gry musieliby być niezłymi macherami, żeby tego dokonać - gry to jednak questy. Reszta NW to już tylko dekoracje.
      Steampunk? Hm, warte zastanowienia na fali mody. Z tym, że tu znowu dochodzi możliwość strzelanki - tego samego elementu, który nie tylko jest już obecny w ME, ale też był najmocniej krytykowany.
      Zaprzeczę sam sobie - ale gdyby zrobili cRPG w realiach pierwszej lub drugiej wojny światowej (ale lepiej pierwszej) to było by coś oryginalnego. Ale tego nie zrobią.
      Obstawiam fantasy w oryginalnym - nie D&D świecie,z zastosowaniem systemu z DA, ale bardziej cukierkowe, jak NWN.
    • nacho66 Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 14:14
      Nie wydaje mi sie, aby byl to rpeg w tradycyjnym swiecie fantasy. Przeciez dopiero co zaczeli sage DA. Jaki developer pracowalby jednoczesnie nad dwoma podobnymi grami?

Licze na to, ze wymysla cos oryginalnego, czego jeszcze nie bylo
    • bosman_plama Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 14:37
      No wiesz, nad DA pracowali już kiedy robili NWN2smile.
    • ender140 Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 14:46
      bioware nie robilo nwn2...
    • nacho66 Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 14:59
      @bosman_plama

Developerem NWN2 byl Obsidian, nie Bioware... Bioware udzialalo tylko 'wsparcia'.
      Zreszta, identyczna sytuacja miala miejsce w przypadku KOTOR2 (Bioware pracowal wtedy nad Mass Effect)
    • nacho66 Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 15:02
      jeszcze nad Jade Empire wtedy pracowali...
      W sumie moze miec miejsce analogia. Kilka lat temu Bioware zrobil rpg s/f, czyli KOTORa, rpg fantasy, czyli NWN i wlasnie innowacyjnego Jade Empire. Na tej podstawi sadze, ze po fantasy DA i s/f ME, Bioware pracuje wlasnie nad jakas innowacja
    • uookie Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 15:35
      pewnie się mylę, ale na miałkość gier Bioware odpowiada pochodzenie ich twórców, Kanadyjczyków. gry są dopracowane, wszystko w nich jest poukładane, sprawdzone, wygodne, odpowiednie, tak jak funkcjonuje sama Kanada. ale brakuje w nich tego czegoś, co sprawi, że grając w pewnym momencie powiesz: - o ja pier*** to jest super! nie spodziewałem się tego! Europejczycy robią wiedźminy i inne gothic, które odnoszą się do ich mitologi, amerykanie robią fajne strzelanki o drugiej wojnie światowej, angole o cycatych archeologach, a Francuzi o krucjatach. A Bioware'owcy robią coś, co od początku muszą sobie wymyślić, ale chyba więcej uwagi poświęcają temu, żeby się dobrze i wygodnie grało, niż temu, żeby to co wymyślili było jakieś fascynujące, wciągające itp. Pisze tak, po zawiodłem się na DAO, a nowy ME wydaje się być tylko rozwinięciem pierwszej części ;/

dlatego zaznaczyłem, żeby zrobili grę o podróżach w czasie. niech nie wymyślają za dużo, a skupią się na tym, co już było. chyba, że podróże w przyszłość...
    • Gość: rev Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 15:44
      Czegokolwiek by nie zrobili, jestem pewien, że będzie ociekać grywalnością tak jak wszystkie gry Bioware. Nie mogę się doczekać.
    • Gość: Fyord Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: 164.61.210.* 23.11.09, 16:10
      A Bioware zrobi wszystkich w jajo i zrobi Tycoona albo jakas scigalke big_grin
    • cgn Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 23.11.09, 16:38
      "Zaprzeczę sam sobie - ale gdyby zrobili cRPG w realiach pierwszej lub drugiej wojny światowej (ale lepiej pierwszej) to było by coś oryginalnego. Ale tego nie zrobią."

Mi by się marzyło cRPG, z otwartym świtem - w stylu powiedzmy Fallouta 3 - w realiach np. Stalingradu. To by było coś. Szkoda tylko, że to tak mało prawdopodobne. :]
    • Gość: gość Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 17:16
      wydaje mi się, że autor newsa trochę nadinterpretował ten skrawek informacji z internetowego profilu.
    • Gość: baton Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.09, 17:55
      Cóż nie ważne co zrobią. Voice acting będzie i tak rewelka. Granie drugi raz w DAO pozwala już na spokojnie zrozumieć GDZIE leży klimat tej gry. Angielskie głosy są naprawdę rewelacyjne. Zauważam to już po raz kolejny w gierkach Bioware. Po świetnym w tym zakresie KOTORze był rewelacyjny jeśli chodzi o głosy Mass Effect. DAO jeszcze wyżej podniósł poprzeczkę. Rewelacyjny jest Loghain, świetny Alistair, niesamowity głos ma Shale itd. Można by długo wymieniać. Nawet epizodyczne postacie. Pani dowódca USS Voyager idealnie zagrała Flemeth (jako wredna jędza - pobiła chyba nawet aktorkę dającą głos Kreii z KOTOR2).

Na pytanie nie odpowiadam. Bo myślę, że patrząc na marki i kategorie wylansowane przez Bioware - powinno teraz ono wydać następce NVN. Problem w tym, że nie mają już chyba licencji na D&D. Więc IMHO coś w ten deseń wyprodukują. Zbudowaną z klocków sieciówkę do kooperacji osadzoną w świecie fantasy.
    • Gość: Ivan Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.09, 19:22
      Cyberpunk odpada, bo nadchodzi DE3. Ja jestem za steampunkiem - przed i po Arcanum nie było niczego innego (lepszego?).
    • Gość: gosc Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: *.kalisz.mm.pl 23.11.09, 20:08
      Przecież informacja o "nowym tytule" na stronie BioWare widnieje nie od żadnych wakacji, tylko od DAWNA, a dokladniej mowiac jeszcze przed premiera chocby Mass Effekta, przed ogloszeniem prac nad The Old Republic (duzo osob myslalo, ze to wlasnie bedzie MMORPG w swiecie KotOR-a, jak widac mylnie). Nie jestem w stanie byc bardziej dokladny, bo to bylo dawno, dawno temu, a czlek stary, to i leb juz nie ten.
    • slawomir.serafin Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty 24.11.09, 11:06
      Przecież informacja o "nowym tytule" na stronie BioWare widnieje nie od żadnych wakacji, tylko od DAWNA

-----

zabawne, ale w tekście jest napisane, że w wakacje zastanawialiśmy się co to będzie, a o grze było wiadomo już wcześniej, ale co tam...
    • Gość: Gość Mirel Re: Tajemnicza gra BioWare to nie kontynuacja, ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 20:08
      Możę robią noego rpga o władcy pierścieni przydal by się taki od bioware ea przejela prawa go gry lord of the rings

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka