Dodaj do ulubionych

Najtrudniejszy. Boss. Ever

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:00
Mnie wkurzylo w Titan Quescie pomniejszych bossow pykalem bez problemow a tytulowego Tytana za cholere ne moglem a ten ostatni niemilosiernie nudny akt przechodzilem tylko po to zeby skonczyc gre no i nie skoncyzlem ;]
Obserwuj wątek
    • Gość: Piechu Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.toya.net.pl 27.11.09, 12:01
      nie ma to jak shootery touhou, tacy bossowie to klasyka gatunku.
    • Gość: lan Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:07
      Przychodzi mi na myśl boss z Undying Clive'a Barkera. No nie wiedziałem co ja mam z nim zrobić po prostu i już!

Mistrzostwem za to był Ion Irenicus z Baldur's Gate 2 - ciężka ale zrównoważona walka. Nie za długa i nie za krótka wink
    • Gość: Pixx Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: 217.153.56.* 27.11.09, 12:08
      Radec w Killzone 2 na elite smile
    • furtianludwik Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 12:11
      wygląda na to, że nie tylko ja sobie odpuściłem TQ, który z niezłego początku potem coraz bardziej robił się wtórny i nudny.
    • e-e Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 12:29
      O rany. Pamiętam jak chciałem zagrać w Slave Zero, ale nie mogłem, bo gra potrzebowała akceleracji. Potem zapomniałem, a dzisiaj, po zobaczeniu tego filmiku, ochota przeszła mi całkiem. smile
    • mathiuss Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 12:29
      Jak sie mialo dobrze rozwiniete pulapki to Irenicus (Demogorgon w Tronie zreszta tez) zdychal w sekunde smile
      Ale ja gralem bez pulapek i rzeczywiscie walka byla w porzadku, nie za latwa, dosc trudna ale tez bez przesady, taka jak powinna byc. To jest wlasnie sztuka, zrobic dobrego bossa. Bo bardzo latwo przegiac to w jedna, to w druga strone.
    • break-thru Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 12:35
      Z ostatnich pozycji wkurzył mnie Asassins Creed, gdzie pod koniec trzeba było naparzać taśmowo kilkunastu przeciwników, nie wiadomo po jakiego. Całą grę się chowasz, atakujesz z ukrycia i takie tam ale na koniec bohatera ogarnia chęć dania się zaszlachtować jak prosiaka?
    • Gość: lan Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 12:37
      A z konsolowych bossów - w MGS ten stary dziadyga snajper w lesie... No takich podchodów i skradanek, a przy tym wrażenia że przy tym przeciwnik MYŚLI to chyba nigdy nie miałem... Pomijając fakt, że jak zbyt długo trwał pojedynek (zostawiliśmy kiedyś konsolę na weekend) to okazywało się, że boss... umarł ze starości =D
    • own3d1n1 Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 12:43
      Slave Zero, pamiętam tą gierkę, sam pomysł zawarty w niej był po prostu genialny, choć nie rozumiem tej frustracji przecież ten boss nie był aż tak trudny. Co do tego najtrudniejszego, szczęka opada...
    • radek.zaleski Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 12:57
      @own3d1n1

nie był trudny jak miałeś ammo
    • Gość: SI Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.adsl.inetia.pl 27.11.09, 12:59
      Bossowie to najgorszy gatunek SI.
    • wincenty.okon Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 13:19
      a ja nie lubie tracić czasu na szukanie sosobów na bossów.
      Powinno być wyraźnie widoczne w co strzelać/ naparzać by gada ubić.

Tak jest w najnowszym Batmanie, bossowie niekiedy trudni ale wiesz co masz robić.
    • Gość: lan Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.09, 13:21
      TQ dobrze wspominam, a ostatni boss bardzo mi się podobał - ale jak to mówią o gustach się nie dyskutuje.

@e-e
      Dokładnie tak samo miałem ze Slave Zero. Gra miała olśniewającą grafikę jak na czasy wydania.

@break-thru
      Ja tam lubię naparzanie w AC. Przynajmniej palec nie boli od bezsensownego nawalania po klawiszach, żeby wyciągnąć 102 hit combo. Poza tym w tej grze nie ma czegoś takiego jak bossy - i na dobre jej to wyszło IMO.

@SI
      Dziwne założenie. Chyba że przez "najgorszy" masz na myśli "najbardziej upierdliwy". Z si tak już bywa, że jedni są głupi a drudzy trochę mądrzejsi.

A tak na prawdę, to IMO najlepszym przyjacielem DOBREGO bossa są DOBRE aktywne skrypty - w końcu mają kierować jego zachowaniem tak, żeby boss reagował na nasze poczynania.
    • zycie_is_simple Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 13:31
      ja w painkiler black edition nie mogłem przejść pierwszego bosa.. po prostu był immortal.. po pół godziny gdy biegałem i go waliłem w głowe w brzuch i we wszystko, wyłączyłem zabawe bo mi się znudziło.. Do pieczary też sie gadzior nie dał wrzucić..
    • Gość: z8k Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.11.09, 13:32
      Nie wiem, nie znam się na japońskich grach, ale co trudnego jest w tym "najtrudniejszym bossie"? Nawalasz w niego non stop, a jak cię zabije to klikasz continue i dalej nawalasz (życie mu się nie odnawia). Zrozumiałbym gdyby po śmierci gracza miał on na nowo pełny pasek hp, a tak? Może to mylne wrażenie ale wydaję mi się, że każdy z nas by go pokonał, może tylko byśmy więcej razy pacnęli "continue" niż osoba nagrywająca filmik.

Pozdro
    • yanek1982 Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 13:39
      Ten pasek życia coś wolno mu schodził... Gra dla masochistów....
    • Gość: z8k [...] IP: *.chello.pl 27.11.09, 14:34
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: OldSkull Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 15:08
      @zycie_is_simple: ten boss był akurat najprostszy, bo nie trzeba było robić niczego dziwnego aby go ubić, tylko strzelać, za każdym strzałem go raniliśmy. Problemem mogły być przeżycie przy okazji, ale to szczegół. Zresztą jeśli się mu plątaliśmy między nogami, to nie był wcale trudny, bo łatwo było unikać jego ciosów.

Boss z filmiku nie jest wcale jakiś trudny - ot 5 minut naparzania, bez konsekwencji za danie się trafić.

Generalnie nie lubię super bossów, jak to ktoś już powiedział: kilka strzałów na zwykłego przeciwnika, na bossa prawie cała amunicja. Żałosne.
      Irenicus (obie walki) o ile nie wykorzystywało sie błędów AI (czyli w pierwszej wysłanie przodem szkieletów) albo pułapek, to był trudnym przeciwnikiem, ale do pokonania, tak samo bossowie z Icewindów - sprawiali pewne problemy, ale przy odpowiednim zaplanowaniu walki byli do pokonania. Najlepsi bossowie byli w:
      - Fallout - charyzmatyczny, nei trzeba było z nim walczyć
      - Thief - walka = śmierć, trzeba było załatwić go skrycie (w T3 było zresztą nieco podobnie, tylko gorzej)
      Oraz gry, w których główny zły był, ale nie walczymy z nim twarzą w twarz:
      - Thief 2 - robimy sabotaż
      - Deus Ex - Robimy sabotaż, albo wyprzedzamy głównego złego w jego poczynaniach
    • z8k Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 15:15
      ten mój drugi komentarz został napisany przez jakiegoś dewianta i proszę o jego usunięcie uncertain
    • Gość: gosc Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.09, 16:21
      mam pytanie czy zna ktos gry tego typu jak na filmiku tylko ze na PC?? a nie na Xpudło??
    • Gość: Babka z Marsa Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.chello.pl 27.11.09, 18:56
      @Zlik i inni

Już wyjaśniam, o co chodzi. Otóż Mushihimesama Futari to gra z gatunku tzw. "bullet hell" ("danmaku"), gdzie ekran jest prawie cały czas wypełniony nabojami wrogów, a naszym maleńkim stateczkiem trzeba nie tyle unikać nabojów przez unik na bok, co ostrożnie manewrować, by wpasować się w luki w fali pocisków. Sama w to nie grałam, więc nie powiem, czy to łatwe, czy trudne.
    • Gość: BUNCH Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.2-0.pl 27.11.09, 19:41
      Nie rozumiem jak można unikać tych wszystkich pocisków w tej grze.
    • z8k Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever 27.11.09, 20:14
      generalnie to można lecieć na łeb, na szyję i ciągle strzelać od czasu do czasu wciskając "continue", przynajmniej tak to wygląda, również nie miałem "przyjemności" grać w coś takiego.
    • Gość: kodem Re: Najtrudniejszy. Boss. Ever IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 27.11.09, 21:57
      Tylko kicajce moga czerpac przyjemnosc w granie w takie gry i rozwalanie takich bosow. lol zal.pl za takie gry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka