Gość: el IP: 212.76.37.* 23.12.09, 19:43 jak nie pudełkowe to zapominam ze takie cos istenieje w ogole. pfff Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mk CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.broker.com.pl 23.12.09, 19:46 Wszedłem na stronę cdprojektu, ale nic takiego nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
voltaire-78 CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 19:46 wPLNmania była świetna, kupiłem Empire, FEAR 2 i Dawn of War 2 po 30 zł sztuka, należało kontynuować ten program a nie oferować jakieś badziewia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aevano Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: 193.138.241.* 23.12.09, 19:50 zarejestrowałem sie na gog.com i co dalej ? jak kupić grę za te punkty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ploud Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.acn.waw.pl 23.12.09, 19:51 a w jakiej zakładce panie PP można znaleźć te gry czy na gogu czy cdprojekt bo ja takiej opcji nie widze Odpowiedz Link Zgłoś
tpiat CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 19:52 Zdecydowanie bez szału - tak, jak pisali już inni, gry które przewinęły się już przez tyle serii i promocji w Polsce i na świecie, że chyba każdy, kto chciał, już je ma. Dużo lepszym pomysłem byłoby wprowadzenie zasady 50% za gotówkę, 50% za wplny - wtedy miałyby one realną wartość - dawały możliwość zakupy gry w dniu premiery za tyle, ile normalnie kosztuje po roku. A zarazem byłby to na tyle znaczący kęs z konta wplnów, że nie dałoby się tak kupić więcej, niż jednej, czy dwóch gier w roku. Chyba, że ktoś kupuje gier na tony, ale tym bardziej należy mu się za to nagroda od CDPu. Innym sposobem mądrego wykorzystania wpln byłaby dopłata do abonamentów gier online - znów, zakup kilku gier na kwartał pozwoliłby przez miesiąc czy dwa grać za darmo w wybrane MMO. Jedyna rozsądna opcja w przypadku promocji, która jest teraz, to rozszerzyć zakres oferty na wszystkie gry, które są (i będą) dostępne w GoGu. Ewentualnie w ogłoszone z półrocznym wyprzedzeniem daty organizować promocje "gra za 1 zł + wpln", zwłaszcza, gdyby te promocje wypadały w chudych okresach roku (sierpień? kwiecień?) - raz, że przez pół roku opłacałoby się ładować konto, by zebrać na nim ze 120 plnów i wziąć jedną czy dwie gry za prawie darmo, a dwa, że pobudziłoby to sprzedaż bez nadmiernego jej osłabiania gratisami (promocje w miesiącach przed ważnymi premierami, bo opcja 'weź Diablo 3 i Starcrafta 2 za darmo' to byłby strzał w stopę, a nawet w skroń, dla dystrybutora). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.aster.pl 23.12.09, 19:53 czy battle size changer mod działa w "ogniem i mieczem"? Odpowiedz Link Zgłoś
piromaniack Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 20:09 Panowie, w tej chwili CDPROgram jest w fazie testów, które, jak mi wiadomo, są zamknięte. By brać w nich udział, należało się w weekend zarejestrować, co też uczyniłem. Program ma ruszyć w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
d_pawel Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 20:16 mk, Ploud -> Na razie jest dostępna usługa tylko dla tych, którzy zarejestrowali się wcześniej na betę. $ -> Działa, ale OiM wydaje się być mniej stabilne podczas dużych bitew od podstawki. aevano -> Jeśli jesteś w programie bety, to "kupujesz" na CDPROgram gry - dostajesz wtedy kod promocyjny, który uaktywniasz na stronie zakupu danej pozycji na GOGu. voltaire-78 -> Było cholernie korzystne ale dla graczy, dla CDP już mniej. I w tym cały problem . tpiat -> "Dużo lepszym pomysłem byłoby wprowadzenie zasady 50% za gotówkę, 50% za wplny - wtedy miałyby one realną wartość - dawały możliwość zakupy gry w dniu premiery za tyle, ile normalnie kosztuje po roku." Chętnie sam bym coś takiego ujrzał, obawiam się jednak, że dla CDP to nie byłoby zyskowne. Cały myk z programami lojalnościowymi polega na tym, aby jednak jakoś był zyskowny dla organizatora. Tak swoją drogą, to obserwując poczynania CDP w tej sferze mam wrażenie, jakby przeklinali z każdą kolejną akcją to, że kiedykolwiek wpadli na pomysł wPLNów . "Innym sposobem mądrego wykorzystania wpln byłaby dopłata do abonamentów gier online - znów, zakup kilku gier na kwartał pozwoliłby przez miesiąc czy dwa grać za darmo w wybrane MMO." Korzystne tylko dla tych, którzy chcieliby grać w MMO . "Jedyna rozsądna opcja w przypadku promocji, która jest teraz, to rozszerzyć zakres oferty na wszystkie gry, które są (i będą) dostępne w GoGu." Popieram. Akurat rozszerzenie katalogu by ich nie uderzyło, jak sądzę, tak znowu po kieszeni. "Ewentualnie w ogłoszone z półrocznym wyprzedzeniem daty organizować promocje "gra za 1 zł + wpln" Jak pisałem, takie promocje już CDP organizował (no, może bez półrocznego wyprzedzenia) i szybko się z nich wycofał. Sądzę, że suma summarum okazało się, że takie zabawy w tradycyjnej dystrybucji są zbyt drogie - jakby CDP był platformą dystrybucji cyfrowej jak Steam, to sądzę, że szybciej coś takiego byśmy ujrzeli (i to na długo). Odpowiedz Link Zgłoś
tpiat Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 20:32 d_paweł: W tym właśnie rzecz z proponowanym przeze mnie wyprzedzeniem: wiadomo, że obciążenie wysyłkami będzie o X procent większe w ciągu danego weekendu/tygodnia i można pewnie z góry zadbać o korzystniejszą umowę z kurierami. Zresztą wyjaśnij mi, w czym problem, skoro kupujący płaci za wysyłkę z własnej kieszeni (a CDP pewnie nie wysyła gier poniżej kosztów), a całą resztę i tak robi komputer (sprawdzić, czy gra jest "na magazynie", ściągnąć opłatę z karty, zmniejszyć o 1 liczbę dostępnych egzemplarzy, podać do magazynu info o adresie wysyłki). Skoro koszt wysyłki dla firmy jest =0 lub nawet ujemny, a soft i personel do normalnej obsługi sklepu jest (lub był, do czasu sprzedania gram.pl) "i tak", to czym koszt dystrybucji pudełkowej różni się w tym aspekcie od dystrybucji elektronicznej, prócz tego, że nie trzeba opłacać serwerów i mocnego łącza by wydać z siebie gry, a trzeba pilnować, żeby nie sprzedano więcej gier, niż jest "na stanie"? A promocja organizowana w okresie, gdy nie ma żadnych zabójczych premier pozwoli nieco "wywietrzyć magazyny". Dodatkowo, jeśli z wplnów można było zrobić sobie zniżkę rzędu 10, czy 20 zł, lub opłacić wysyłkę, to jak była mowa wyżej niczym nie różniło się to od oferty Dowolnego Innego Sklepu Internetowego lub alledrogo - jak trzeba było wydać te 80 zł, tak trzeba było, różnica tylko do czyjej kieszeni. A przy dopłacie 50% wplnów to wszak nie można z tej opcji korzystać zbyt często, bo najpierw trzeba sobie jakoś ten kapitał wypracować - kupując gry za pełną cenę. Drożej, niż u konkurencji, ale z perspektywą zakupu tej jednej czy dwóch gier w roku taniej, niż w innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 20:35 W związku z wszelkimi perturbacjami dotyczącymi nowego programu lojalnościowego CDProjekt kompletnie zrujnował sobie wizerunek firmy, którą należy traktować poważnie. Trzy miesiące zajęło im opracowanie czegoś, moim zdaniem, tak banalnego, że aż śmiać się z tego nie wypada. Kompletny brak informacji, dlaczego program ma opóźnienie i wręcz dezinformacja na oficjalnym forum sprawiły, że mój osobisty dystans do poczynań CdProjektu wzrósł prawie do nieskończoności. Miesiąc temu można było już się domyślić, że nowy program lojalnościowy będzie powiązany z GoG-iem. Wydawało mi się to całkiem sensownym rozwiązaniem, ale kiedy zobaczyłem, że oferta jest ograniczona do kilku zaledwie tytułów zupełnie już zwątpiłem i obecnie nadziei dla CDProjektu na wyjście z twarzą z zaistniałej sytuacji nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: 82.160.208.* 23.12.09, 20:55 nikt was nie lubi że żadnej kartki nie dostaliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imperialista Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: 193.255.251.* 23.12.09, 21:11 Wyjście będzie ciekawe, jeśli cały GOG zostanie udostępniony w ten sposób. Jest tam parę interesujących gier z Beyond goog & evil, Evil Genius, czy Piaskami Czasu na czele, które zawsze warto mieć pod ręką. Ale luudzie- to dystrybucja cyfrowa, nie róbcie sobie jaj i dajcie cały GOG. --- I prawdą jest że o wiele fajniej jest mieć chociaż nadzieję na wyłapanie jakiejś nowości, niż wciąż czekać na wyciekające klasyki, które w większości stoją już na półkach. Bo przecież program lojalnościowy jest w większości dla wyjadaczy, którzy gry kupują jednak regularnie- a oni klasyki mają w większości obcykane. Wplnomania była fajna, nigdy nawet nie miałem problemów z wyłapaniem interesujących mnie tytułów A satysfakcja z niektórych nowości za bezcen była ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PabloZ Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.chello.pl 23.12.09, 21:26 Nie wiem, czego wy się ludzie spodziewacie. Przecież było mówione, że są to TESTY. To, że jest teraz dziesięć gier nie znaczy, że w styczniu, kiedy program na dobre wystartuje też tak będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mis_iu Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 21:54 A wg mnie pomysł w miarę dobry pod warunkiem, że: 1. w programie zostaną objęte WSZYSTKIE gry z GOGa 2. ceny punktowe będą normalne i atrakcyjne (a nie, jak to chyba teraz wychodzi, dopiero przy zakupie 25 gier z XK będą mógł... kupić jednego "starocia"*, heh) 3. punktami mogłyby też być w jakiś sposób objęte nowości (wyraźne rabaty itp.) * nic w tym ofensywnego, lubię starocie Odpowiedz Link Zgłoś
tpiat Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 21:57 Czego my ludzie się spodziewamy? Nie wiem jak wy, my spodziewamy się programu lojalnościowego z prawdziwego zdarzenia (czyt. dającego wymierne korzyści), a nie "wydaj 4000 zł, by dostać szalik lub 16000 na czajnik, a za pół miliona zostawione w naszym sklepie, super lux kuchenkę mikrofalową" - a tak się nam jawi propozycja gier (wybranych w dodatku) z GoG. Pamiętajmy też, że 300 pktów programu = 150 wpln, a przeciętna gra kosztuje w przeliczeniu dularów na złotówki 25 zł, a niektóre z nich zalegają jeszcze w koszach z okazjami po 9.99 sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PabloZ Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.chello.pl 23.12.09, 22:04 Rozumiem Waszą troskę, chcielibyście, żeby za jedną grę z XK można było zamówić sobie Red Faction: Guerilla, albo coś innego. Ja też bym tak chciał. Ale tak nie ma i powinniśmy się z tym pogodzić. A ja się tam cieszę, że można pobrać za pkt starsze gry, ponieważ jestem graczem właściwie dopiero od 2004 roku i większość klasyki omijałem szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawe4 Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.krasnystaw.net 23.12.09, 22:07 mhmh "...jak młodzież zobaczy tę pikselozę to wzrok straci..." mhmmh.... A mnie jakoś ostatnio ciągnie do tych starszych gier i ani troche nie porażają mnie grafiką. Bo te gry SĄ kultowe. A w sumie to zaliczam się do tej młodzieży. A co do tego programu to juz wolałem normalne wupeeleny gdzie mozna bylo sobie smyczke wykupic albo cosik za same wplny albo poprostu dopłacic czasami 1/3 gry za te papierki ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
tpiat Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 22:12 PabloZ: Jeśli odnosisz się do moich słów, to nadinterpretujesz. Jeśli już mówimy o przykładzie z Red Faction, to nie chcę go za wplny z jednej XK. Ale jak kupiłem tych XK i premier 15 w ciągu ostatnich 2-ch lat, to uważam, że coś więcej mi się należy. A z całym szacunkiem dla GoG, który uważam za świetny pomysł jako taki, to prócz tych gier, które już kupiłem, mam tam ze 2 typy "do nabycia kiedyś". Fajny przekaz PRowy - "Super, kupiłeś u nas gier za 1500 zł, weź sobie gratis gierkę za 30." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfdsf Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: 80.52.242.* 23.12.09, 22:45 Znowu zmarnowana szansa wplnów Nie wyobrażam sobie kupowania gier w dystrybucji cyfrowej to jest po prostu bez sensu tak więc moje wplny chyba będą się kisić na koncie do MOJEJ usranej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
mistermozg Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 23:02 jak dla mnie - super pomysł. jestem wielkim fanem GOG.com, uwielbiam ten serwis. ci, co mówią, że są tam same słabe gry sami są słabi i niech lepiej wrócą płakać nad Metal Gear Solid 4 albo jakimś innym badziewnym Gears of War. cdprojekt w końcu wymyślił naprawdę sensowny program lojalnościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hugon Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.chello.pl 23.12.09, 23:15 Właśnie zarejestrowałem Sagę Icewind Dale i ściemnili mi na punktach. Za rejestrację miałem dostać 6 wPLN-ów, czyli 12 CDPunktów, a naliczyli 10 CeDePeków. Oj, nieładnie tak oszukiwać panowie, nieładnie. No chyba, że liczyć nie umiecie, ale to też wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
theblood Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 23:42 Program miał być rewolucyjny, w efekcie jest porażką, niestety. Za kilkaset wydanych na gry zł otrzymujemy możliwość pobrania gry wartej KILKA ZŁ (a nie kilka euro jak to sobie gog.com wycenił, te gry nie są tyle warte, większośc z różnych gazet można kupić). Przecież to jest jakieś nieporozumienie. W dodatku starocie mają to do siebie, że miło się je wspomina, ale lepiej do nich po latach nie wracać bo te miłe wspomnienia można łatwo zniszczyć odbijając się od prehistorycznej oprawy i arachaicznych rozwiązań. Jestem zawiedziony i zniesmaczony. Cenega wyszła na prowadzenie najlepszego dystrybutora gier, a ich program lojalnościowy - choć słaby i z zawyżonymi cenami nagród, bije program CDP na łeb pod każdym względem... Odpowiedz Link Zgłoś
venmort Re: CDPROgram w miejsce wPLNów 23.12.09, 23:58 @theblood To był właśnie największy błąd CDProjektu, że obiecali coś wyjątkowego i przełomowego. Twoje zniesmaczenie jest więc jak najbardziej na miejscu. @Hugon eXtra Klasyka = 10 punktów Top Seller = 20 punktów Platynowa Kolekcja = 30 punktów Edycja premierowa = 40 lub 50 punktów Przelicznik x2 dotyczył tego, co już było na koncie. @mistermozg GoG jest świetny, jeśli ktoś lubi starsze gry, ale tak jak niektórzy kompletnie nie trawią czarno-białych filmów, tak są ludzie, dla których atrakcyjność nowego programu równa się zero. @tpiat Przesadziłeś troszku Grę za 300 punktów, czyli wartą te wzmiankowane 30 zł masz po wydaniu mniej więcej 650-700 zł na premierowe edycje. @Mis_iu Zapowiedziana jest rotacja tytułów objętych programem, więc na całość katalogu raczej bym nie liczył. Ponad 4% wartości produktu na program lojalnościowy, to wg. mnie zupełnie zwyczajny przelicznik. Fakt, że mało atrakcyjny dla klienta, ale jak dla mnie akceptowalny. Niestety fatalnie wypada w porównaniu do lojalki Cenegi i to mnie właśnie dziwi, że CDProjekt zdaje się jakoby nie zwrócił uwagi na konkurenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: CDPROgram w miejsce wPLNów IP: *.mikolow.multimetro.pl 24.12.09, 00:21 "Ponad 4% wartości produktu na program lojalnościowy, to wg. mnie zupełnie zwyczajny przelicznik." 4% i więcej to byłoby dosyć dużo. Zwykle w tego typu programach jest 2-4%. Ile dokładnie wychodzi tutaj? Jeśli faktycznie 300 punktów za te 700 zł, to mamy za to jakieś 15 zł (za tyle można kupić HOMM III, podobnie z Disciples - była do wyborczej kiedyś za parę złotych dołączona), co daje nam ledwo koło 2%. "Fakt, że mało atrakcyjny dla klienta, ale jak dla mnie akceptowalny. Niestety fatalnie wypada w porównaniu do lojalki Cenegi i to mnie właśnie dziwi, że CDProjekt zdaje się jakoby nie zwrócił uwagi na konkurenta". A jak to wygląda u Cenegi? Poza tym bierzesz pod uwagę fakt, że praktycznie wszystkie gry wydawane przez Cenegę są droższe niż te wydawane przez CDP? Cóż z tego, że mi dadzą program lojalnościowy dający powiedzmy 20% wydanej kasy, jeśli mają produkty o ponad 25% droższe. Odpowiedz Link Zgłoś