Dodaj do ulubionych

prawidłowe potraktowanie kampera :D

01.01.10, 23:10
www.youtube.com/watch?v=JP5mSDfCPsU&feature=player_embedded
Obserwuj wątek
    • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 01.01.10, 23:27
      Klasyczny przykład dowcipu z brodą. Jak się to samo opowiada 10 razy, to ludzie
      się 10 razy nie śmieją, naprawdę.
      • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 01.01.10, 23:31
        Najlepszy komentarz ever:
        "haha some one tried doing this to me, but i changed my senstivity to high and
        got his ass good haha "

Taki filmik bym dla odmiany obejrzał.
        • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 01.01.10, 23:45
          ty chyba musisz mnie kochać, że tak ciągle wyszukujesz moje posty i próbujesz
          wciągnąć mnie we flejma big_grin wink
          • j_uk_dev Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 01.01.10, 23:54
            Tak z ciekawości zapytam, bo gram mało w multi, ale czy to na pewno jest
            camping, a nie przypadkiem sniping? Wydaje mi się, że on ma snajperkę, a ze
            snajperką ze zdrowo-rozsądkoweo założenia się raczej nie biega ( chodź w MW2 na
            fimikach na ogół widzę, że dużo graczy ze snajperką jednak biega wink ).
            • j_uk_dev Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 01.01.10, 23:54
              errata: chodź = choć wink
              • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 01.01.10, 23:59
                @j_uk_dev

iii tam "nie biega się" ... wink
                www.youtube.com/user/CoDmultitude#p/a/f/1/t7NWQWSUCnc
                • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 00:20
                  @don
                  Nie szukam niczego, tylko jak napiszesz nowego posta (jak ktokolwiek napisze),
                  to temat wskakuje na górę listy i ciężko go nie zauważyć. A we flejma Cię nie
                  wciągam, tylko stwierdzam fakt - to jest dowcip z brodą.

@j_uk_dev
                  Aleś Ty niedoinformowany... nie wiesz, że snajper = kamper? W ogóle podejrzewam,
                  że gdzieś w necie istnieje indeks broni zakazanych i na pewno są na nim
                  wszystkie możliwe snajperki i sporo karabinów szturmowych z celownikiem
                  optycznym. Jeśli ktoś nie cieka po podwórku jak poparzony, to już nie zasługuje
                  na szacunek, pamiętaj.
                  • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 02:53
                    I widzisz, don? Można? Każdego można ustrzelić, pod warunkiem, że ma się trochę
                    samozaparcia i/lub (choć to właściwie bardzo sprawę ułatwia) sensowną drużynę.
                    Ale Ty musisz łazić i psioczyć, że Ci ktoś zabawę psuje. I sam widzisz też, że
                    robota snajpera nie jest kolorowa, bo właśnie Ty czyścisz co upierdliwszych
                    gości dla swoich (bo tak się powinno grać, a nie zdejmować kumplom ich pewnych
                    fragów), a jak drużyna ma Cię gdzieś, to dostajesz serię po plecach. Byś pograł
                    jako snajper, to byś prawdopodobnie zaczął narzekać nie na to, że wrogowie grają
                    tym, czy innym rodzajem broni i nie wiesz, skąd Cię kilym, tylko wkurzałbyś się,
                    że masz idiotów w drużyniesmile A gość z filmiku chyba bez głośników grał, jak nie
                    słyszał, że ktoś mu za plecami tupie. Kiepściutko. I jeszcze wrócił prędziutko,
                    jakby się nie mógł spodziewać, że wróg tam będzie czyhał...a fe...
                    • Gość: maciuch333 Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.10, 04:20
                      widac ze nie gracie w coda...koles siedzi na dachu i jak idiota sie gapi przez lunete, nie
                      ma tam nikogo, i przez ten caly film nie oddal zadnego strzału. To sie nazywa camping,
                      psuje ludziom zabawe i nie pomaga druzynie. W wojsku dobry snajper potrafi godzinami
                      czekac na oddanie strzalu pod lisciami, ale to nie jest wojsko. Tak graja pierdoły i
                      tchorze. Dobry snajper w coda ciagle sie porusza , wspiera druzyne, wyciaga ludzi z
                      okien itp, tym bardziej ze to domination z respawnami. W coda jest cos takiego jak
                      tactial camping- chodzi o utrzymanie jakies czesci mapy, chokepointa, ten snaper byl
                      glupi i slepy. I tak ten zart nie jest nowy ale dalej jest smieszny
                      • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 08:47
                        Ale mniej więcej to samo twierdzę. Że snajper się przydaje do zabezpieczenia
                        jakiejś ścieżki, żeby skupić wroga na przejściu taką drogą, jaką chce drużyna. A
                        oni już tam wrogów smażą po swojemu, bo wiedzą, że ja pilnuję i nikt im na plecy
                        nie wskoczy. A że ludzie biegają jak porąbani i klekają w szczerym polu, kałdą
                        się, no to dla snajpera dodatkowy bbonus. Tym szybbciej się nauczą biegać, i tym
                        szybciej się staną wartościowymi graczamiwink
                        • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 09:13
                          A jeszcze dodam. Właśnie to jest ciekawe, że np. wpadam na mapę, tam sajgon,a le
                          pokręcę się chwilą, rozeznam się w sytuacji, odstrzelę parę głów...a potem
                          widzę, że goście nagminnie chodzą jedną droga, to większą uwagę zwracam na to
                          miejsce...i jak się natnie każdy któryś raz z rzędu, to nagle potrafią pomyśleć,
                          znaleźć inną drogę i odstrzelić mi tyłek. A i ja mam więcej frajdy, bo muszę
                          kombinować, jak chodzić i ogólnie bardziej uważać trza, bo w bezpośredniej
                          konfrontacji jednak snajperka nie radzi sobie za dobrze z drużyną gostków ze
                          szturmówkami. Jak za bardzo cisną, to zmieniam bronisławę na coś bardziej
                          praktycznego w tłumie, czyszczę okolicę, a potem znowu łażę z poważniejszym
                          kalibrem. Ale są też ludzie nierozsądni, co w jednym miejscu siedzą (co nie
                          mówię, że ja fikam po każdej planszy, ale jak akurat nie ma co robić, to szukam
                          okazji do ustrzelenia jakiejś chorej antylopy- choć wolę, żeby to było na moich
                          warunkach...z bezpiecznej dla mnie odległości, przyznam) i czekają, aż się
                          ludzie zbiorą, skopią im tyłek, a potem z uporem maniaka próbują się
                          zainstalować w tym samym punkcie mimo tego, że każdy się ich tam spodziewa. No
                          ale różni ludzie, różny pomyśluneksmile
    • anarchius Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 09:01
      Ta, brawo, camper ze snajperką...
      • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 11:53
        @toir

no właśnie widzę na filmie że gość siedzi jak debil w jednym miejscu, lampi się
        w tą swoją lunetkę i nic nie robi... jest kamperem...

i wiesz.. nie wiem jak ty... ale mi szkoda czasu na granie z takimi pajacami.
        Jak mam pracowity dzień, siadam sobie na godzinkę do CoD'a to po cholerę mam się
        ścierać o takich kolesi? zmieniam pokój, gram sobie jak chcę, wychodzę i wszyscy
        są szczęśliwi...

ale nie... ty musisz przekonywać mnie na siłę że to co robię to ZUO... tongue_out
        • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 11:57
          @toir
          btw niezłe uwiązanie do forum devil

pierwszy post 3 w nocy, drugi 8 rano... no ja mam forum w zakładkach i jak
          pracuję to co jakiś czas zaglądam tu, ale w wolne dni taka częstotliwość ...
          zaimponowałeś mi big_grin
        • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 12:05
          @toir
          żeby nie było....
          wiem że można go ustrzelić. mam nawet specjalną konfigurację w cod ustawioną na
          okoliczność takich pajacy, ładunek wybuchowy, plus granaty oślepiające i zwykłe
          wybuchowe, plus spluwa z granatnikiem i szybkostrzelne uzi...

spokojnie można takiego oszołoma zdjąć... tylko po co? to zwykle jest minuta,
          dwie, trzy bez zabawy... a ja mogę sobie w tym czasie radośnie się wyżyć... smile
          • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 02.01.10, 19:02
            @don
            A czy ja mówię, że odstrzeliwanie gości ze snajperkami jest złe?smile A strzelaj na
            zdrowie, bo co się pchali, jak nie byli gotowi na emocje związane ze
            strzelaniem...jak gość jest kiepski, to niech pada. Ja wiem, że każdy musi mieć
            inną definicję zabawy, ale moim zdaniem, jak pozbędziesz się kogoś, kto masowo
            wybijał Twoją drużynę z nie-wiadomo-gdzie, to zarówno oni Cię docenią, jak i Ty
            możesz się fajniej poczuć, że takiego upierdliwca zdjąłeś. Chociaż może każdy
            patrzy tylko w swoją listę fragów i takich rzeczy nie zauważają, może tylko ja
            mam takie zboczenie, że lubię użytecznych gości. Jakoś zawsze wolałem wykończyć
            jednego wymiatacza, niż trzech gości, co to się miotają bez sensu. Ale nie będę
            już dalej ględził, bo wyjdzie że jakąś krucjatę przeciwko anty-snajperom
            urządzam. Z dwojga złego wolę snajperów, niż spawn-killerów i tak (gorzej, jak
            gra ma takie kiepskie plansze, że jedno z drugim się może pokrywać)

Co do godzin pisania, to wiesz- popierniczony tryb życia przez te wszystkie
            święta, Sylwestry, jeszcze wesele się napatoczyło po drodze...a zresztą i tak
            zawsze wolałem nocne siedzenie.
            • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 00:23
              Oczywiście, że nikt nie uważa wychodzenia za zło. Ja na przykład uważam, że to
              strasznie słabe, bo polowanie na dobrego snajpera to prawdziwe wyzwanie i jak
              się uda, to można sobie szczerze pogratulować. Ale ja lubię taką zabawę, a Ty
              wolisz ciekać. Każdy ma swój styl i tyle. I Toir się wypowiedział patrząc na
              sprawę ze swojego oczywiście punktu widzenia. Ot, co.
              • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 00:31
                uciekać, a olać gościa to zdaje się dwie różne sprawy wink
                • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 00:36
                  no tak, ale zapomniałem, że ostatnio kochasz się ze mną droczyć wink
                  • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 00:43
                    A ja zapomniałem, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem:

"Ale ja lubię taką zabawę, a Ty
                    wolisz ciekać.
                    "

Foch FAIL...
                    • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 00:45
                      a zgadnij co zaraz zrobię....

ucieknę, czy oleję obrażonego, zfochowanego pieniacza? kiss tongue_out big_grin
                      • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 00:52
                        Nieczytania ze zrozumieniem ciąg dalszy. To wielkimi literami napiszę, a Ty
                        okulary załóż, a nuż pomoże:

CIEKAĆ!

Potocznie - biegać bez ładu i składu. A poza tym, to strasznie delikatny się
                        zrobiłeś. Jeszcze niedawno inwektywy, którymi mnie obdarzałeś w swej łaskawości
                        nazywałeś górnolotnie "męskimi słowami", a ostatnio to co nie napiszę (mimo, że
                        do Ciebie mi daleko. W Polsce mam obszerne archiwum GG z dowodami) to się
                        obrażasz, o prowokację oskarżasz, odmawiasz dyskusji, bo "poziom nie ten". Ci co
                        Cię znają, mają spory ubaw, uwierz mi.
                        • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 01:02
                          heh no ok - co do "ciekania" to przyznaję ci rację - wziąłem to za literówkę big_grin
                          (u-ciekać)

ale co do reszty twojej wypowiedzi..... to lepiej sam oceń swój poziom... wink
                          ja się... wstrzymam wink
                          • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 01:06
                            przypomnę ci tylko... że wypowiadasz się na forum publicznym smile
                            miejscu skierowanym do rozmów wink
                            • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 01:16
                              Już oceniłem swój poziom. Doszedłem do wniosku, że niepotrzebnie się do Ciebie
                              dopasowywałem. Obiecuję poprawę.
        • anarchius Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 13:59
          Snajper to nie camper. Snajper wspomaga drużynę z odległości, bieganie po całej
          mapie skakanie i inne no scopy to jakiś totalny debilizm, to nie jest gra z
          karabinem wyborowym, lepiej z wyrzutniami rakiet biegać niż ze snajperką
          • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 18:21
            Ot co. Kto to widział, żeby snajper śmigał z takim Barrettem po ulicach i
            strzelał z tego z nie większymi problemami, niż rewolwerowcy na westernach?
            Takich bzdetów nawet w amerykańskim kinie akcji nie masmile Wiem, że gry to gry,
            ale mimo wszystko jak mechanika pozwala na taki system, to błąd. (Ale wtedy
            byłoby mniej funu, a kto by się czepiał bezsensu w grach....)

Odsyłam do takiego filmiku na ten przykład:
            www.youtube.com/watch?v=nOLxdYNPnzU&feature=video_response
            Jakby każdy snajper w MW2 tak wybiegł na otwarte pole, strzelił, a odrzut by go
            przewrócił na plecy (a już szczególnie śmiesznie musiałby wyglądać strzał z
            wyskoku), to od razu by się nauczył, że się taką bronią inaczej posługiwać trza.

Dlatego snajper Z ZAŁOŻENIA powinien pobiec, klapnąć na brzuch, zabezpieczać
            jakieś miejsce i leżeć tam, póki mu każą, albo ewentualnie jak się robi
            niebezpiecznie. Wtedy zmienia miejsce i zabezpiecza w miarę możliwości to samo
            miejsce....chyba że trzeba już gdzie indziej jego pomocy. A stawianie takiego
            gościa na równi z gostkiem, co to ciągle kuca za skrzynką tuż przy spawnie, żeby
            nabić fragów na plecach przeciwników...podejrzewam, że parę osób mogłoby się
            obrazić za takie porównanie.
            • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 18:29
              No mnie to obraża, bo uważam, że jestem niezłym snajperem (w znaczeniu
              klasycznym, nie Cross Fire'owym i moderwarfare'owym) i nazywanie mnie kamperem
              jest zwyczajnie obraźliwe. Jeśli nie umiesz mnie pokonać, to jesteś kiepskim
              graczem, a nie ja kamperem.
              • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 19:04
                @toir

tylko wiesz... jest różnica pomiędzy snajperem w takiej grze jak np. Arma2 gdzie
                zapewne(zgaduję, bo nie grałem) mechanika gry nie pozwala na radosne bieganie ze
                snajperką, a gościem ze snajperką w grze nastawionej na dynamikę i bieganie,
                gdzie spokojnie się z tym snajpem da się biegać i wręcz powinno się co jakiś
                czas zmieniać położenie, a przy okazji obserwować i nasłuchiwać co się dookoła
                niego dzieje....wink
                bo ja nie mam nic do snajperów co to raz ustrzelą z jednego miejsca, raz z
                drugiego, potem zmienią spluwę na coś na tłum, potem znowu siądą w inne
                miejsce... tacy są nie tylko bardziej niebezpieczni dla normalnych graczy, ale
                wręcz chciani.
                Za to taka głucha i ślepa sierota jak na tym filmie, namiętnie wracająca w swoje
                jedyne upatrzone kamperskie miejsce jest czymś kompletnie niechcianym
                przezemnie... tyle smile
                a jak ktoś się obraża za nazwanie takiej postawy, jak na przytoczonym
                filmie,
                kamperską, ale jednocześnie przy okazji bezczelnie kpi z
                normalnych graczy
                tekstami że ktoś "cieka po podwórku jak poparzony" to
                cóż.....

jest takie powiedzenie... "jak Kali ukraść krowa to dobrze, ale jak Kalemu
                ukraść krowa to źle..... " wink
                • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 19:14
                  Z tym, że taki kamper nie jest żadnym zagrożeniem. Z doświadczenia wiem, że
                  "normalni gracze" uwielbiają nazywać każdego snajpera kamperem. Bo niby skąd
                  mają wiedzieć, że się przeniosłem? Zwłaszcza jeśli z nowego miejsca mogę
                  kontrolować ten sam obszar? A co do lamerskich snajperów, czyli kamperów to
                  powinni oni być dla Ciebie błogosławieństwem i nabijaczem fragów. Jeśli zawsze
                  wiesz, gdzie gość przebywa, to musisz go tylko od tyłu zajść i zdjąć. Chyba, że
                  mapy w MW2 są tak fatalne, że się nie da. Ale w to nie wierzę, bo poziom map
                  musiałby być naprawdę tragiczny.

"a jak ktoś się obraża za nazwanie takiej postawy, jak na przytoczonym
                  filmie,
                  kamperską, ale jednocześnie przy okazji bezczelnie kpi z
                  normalnych graczy
                  tekstami że ktoś "cieka po podwórku jak poparzony" to
                  cóż..... "

Ja nie twierdzę, że normalni gracze ciekają jak poparzeni. Dlatego normalnych
                  graczy nie kpię z nich, ani ich nie obrażam. Normalny gracz gra dynamicznie i
                  dba o to, żeby mieć jak najlepsze KDR. A jak ktoś biega bez ładu i składu, żeby
                  się wyżyć, to sorry, ale nigdy nie nazwę go normalnym graczem.
                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 19:21
                    Bo niby skąd mają wiedzieć, że się przeniosłem?
                    ---
                    nie bój nic. idzie poznać kiedy koleś się porusza po mapie, a kiedy ciągle i
                    notorycznie wali jak sierota z jednego miejsca. i nie będę tłumaczył jak to
                    można poznać - pograsz w mw2 - zrozumiesz smile

A jak ktoś biega bez ładu i składu, żeby się wyżyć, to sorry, ale nigdy nie
                    nazwę go normalnym graczem.
                    --
                    a ja nie wycofam się z nazywania kampera kamperem wink sorry kamper to kamper i
                    żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.
                    i sorry - ja takich gości olewam smile szkoda mi na nich prądu smile
                    • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 19:25
                      @wypisany
                      zresztą, skoro twierdzisz, że nie jesteś kamperem - znaczy często zmieniasz
                      lokalizację, potrafisz zmienić na drugą spluwę i walić shotgunem to nie masz o
                      co się obrażać wink

no chyba że chcesz zachowywać się jak ten koleś z filmu.... ale to wiesz... wink
                      • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 19:38
                        Problem w tym, że może ktoś nie przepadać za lataniem z shotgunem co jakiś czas,
                        bo spełnia się świetnie (i tylko i wyłącznie) w roli snajpera, a nie bawi go
                        wcale skakanie z UZI. Nazywanie takich ludzi kamperami, to tak jak nazywanie
                        tych drugich (skaczących po całej planszy z ak74 na przykład) bezmyślnymi
                        rusherami. Tyleż nieprawdziwe, co krzywdzące.
                        • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 19:40
                          Znaczy...niektórzy z takich gości są kamperami, a niektórzy z tych drugich
                          durnymi rusherami. Ale żeby tak generalizować, to się nie przystoi dorosłym i
                          dojrzałym rozmówcom. A tak w ogóle, to za brak funkcji edit na tym forum ktoś
                          powinien położyć głowę.
                          • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 20:00
                            @toir
                            generalizowanie to raz.

ale popatrz na taka sytuację: mecz 4na 4
                            chłopaki z drużyny łażą we 3 a ja jako "wolny elektron", chłopaki natrafiają na
                            przeciwników w liczbie 4 i następuje starcie. ja w tym czasie jestem za tyłkami
                            tej czwórki, mniej więcej na godzinie 6, 7.30... celne 2, 3 serie , czwórka
                            oponentów leży, a w moją stronę lecą fucki że jestem rusherem...

mam się tym przejmować? czy taki nie jestem przydatny drużynie? ale taki gościu
                            grający jak ja musi popierdzielać po mapie szybko i sprawnie, bo inaczej nie
                            zaszedł by wroga od tyłu.... ale co niektórzy muszą się wyżyć i napisać swoje 3
                            grosze że latam jak poparzony... a obrażają się za porównania do kamperów... wink
                            • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 20:23
                              Zależy od wyniku starcia. Jeśli udało Ci się zabić wszystkich 4 bez pomocy
                              teamu, to:
                              a) nie jesteś rusherem, tylko jesteś sprytny
                              b) grasz przeciw totalnym lamom i nie ma się czym chwalić.

Jeśli natomiast udaje Ci się zabić jednego, a potem Cię zdejmują, to jesteś
                              rusherem, bo gdybyś szedł z teamem, to pewnie byś przeżył. Zrozum, teamplay
                              zawsze jest lepszy od gry solo. Udowodnię Ci - wejdź na Cross Fire (tylko to w
                              tej chwili mam, sorry) i zagraj sam przeciw mnie i Toirowi. Tylko 2:1, niewielka
                              przewaga. Grając drużynowo udowodnię Ci, że się da. Znaczy przewaga będzie
                              więcej, niż dwukrotna.

A co do korzystania z innych broni. Całkiem nieźle radzę sobie ze SCARem, spytaj
                              Toirasmile
                              • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 20:37
                                EDIT! do ciężkiej...

Ta więcej, niż dwukrotna przewaga, to przewaga fragów naturalnie.
                                • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:08
                                  Cross Fire odpada.
                                  moje wnętrzności mogą zareagować w sposób nieprzewidywalny, a nie chce mi się
                                  potem czyścić monitora wink

ale może MW2? wink
                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:14
                                    Jeśli natomiast udaje Ci się zabić jednego, a potem Cię zdejmują, to jesteś
                                    rusherem, bo gdybyś szedł z teamem, to pewnie byś przeżył.

---
                                    hahahha - znaczy jak bym wygrywał to jestem sprytny, a jakbym przegrywał to
                                    jestem rusherem? big_grin hahaha niezłe
                                  • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:20
                                    A może coś, do czego nie będę musiał kupować x360 albo apgrejdować kompa za nie
                                    wiadomo ile pieniędzy?

A jak się bawimy w sytuacje, to mecz 8x8 weźmy. Postawię się w roli snajpera.
                                    Czuwam nad dwiema lub trzema ścieżkami, żeby żaden sprytny nie wszedł na plecy
                                    drużynie mojej. Wrogowie zazwyczaj zamiast masowo iść tymi drogami, bo "może 4
                                    padnie, ale 4 przeżyje i mnie ustrzelą", bo mało kto chce być w tej czwórce
                                    ginących. Się nabiega i dostanie w twarz. No to idą innymi drogami. A na tych
                                    innych drogach stoi dobrze rozstawiona drużyna i zdejmuje tych, którzy w
                                    pojedynkę chcą przejść którąś z tych ścieżek. Jak się zbiorą wrogowie kupą, to
                                    dadzą radę, ale muszą się postarać.

I jak? Wtedy snajper jest nieprzydatny i lama kamper? Mimo że nawet na chwilę
                                    nie wziął do ręki nic szybkostrzelnego?
                                    • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:30
                                      @toir
                                      Combat Arms? ale to muszę zainstalować bo od czasów GCDM nie grałem smile

co do twojej sytuacji - to zgoda - pewnie snajper się przydaje - tylko że pewnie
                                      taka sytuacja dzieje się w grach z założenia dużo bardziej taktycznych niż np.
                                      MW2 czy Combat Arms wink
                                      a już o DM nie wspomnę - w MW2 też się pojawiają takie oszołomy, które chcą
                                      bawić się snajperką nawet na takiej mapie -
                                      https://www.thegrimbunny.com/photos/map2.jpg
                                      • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:31
                                        eeech zapomniałem że forum nie skaluje obrazków
                                        więcLINK
                                    • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:37
                                      Nie kupię kiepskiej gry, żeby zagrać dwa mecze. Ty CF możesz ściągnąć i usunąć,
                                      a MW2 trzeba kupić. Napisz po prostu, że boisz się grać na naszym gruncie i tyle.

Jeśli wygrywasz 1:4 to albo jesteś hakerem, albo grasz z lamami. Ja na przykład
                                      miałem cały mecz 1:4 i zmiażdżyłem przeciwnika okrutnie. Oczywiście zostałem
                                      nazwany hakerem, bo jakże inaczej. Ale prawda jest taka, że grałem przeciw
                                      nieprzeciętnym lamom, które z taką przewagą kampowały (tak naprawdę, zza
                                      skrzynki, a nie ze snajperką) a mimo to przegrali i to zauważalnie. Nie ma
                                      takiej możliwości, żeby rusher wygrał z równym sobie przeciwnikiem, który ma
                                      przewagę liczebną. Chyba, że przy okazji nieco przykampił (co uważam za dobre
                                      zagranie, a nie psucie innym zabawy).

Co do sytuacji:

Mecz 8vs8 wychodzimy ze spawna i nagle okazuje się, że to wyjście jest
                                      obstawione przez wrogiego snajpera. Jest mniej więcej remis i końcówka
                                      rozgrywki, więc koleś może wygrać mecz dla swojej drużyny. Gdybyśmy pracowali
                                      drużynowo, to zajęlibyśmy go we trzech, czterech ogniem (naturalnie nie bez
                                      ofiar) a reszta skorzystałaby z tych kilku sekund, żeby przemknąć i zdjąć
                                      snajpera z bliska. Ale nie. Z osmiu chlopa, ja i jeszcze jeden wpadliśmy na ten
                                      pomysł, a reszta zaczęła rushować. Efekt - co wyszliśmy, to ginęliśmy, bo
                                      snajper nie musiał się przejmować dwoma łebkami ze szturmówkami. Czterech by go
                                      zajęło, ale dwóch już nie bardzo. Long story short - przegraliśmy z kretesem.
                                      • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:42
                                        Napisz po prostu, że boisz się grać na naszym gruncie i tyle.
                                        ---
                                        równie dobrze mogę napisać że boisz się grać w CA.
                                        tylko że CA jest dobrą i fajną grą a CF jest słabizną.... zresztą wróć pamięcią
                                        co, przy okazji GCDM mówili ci co grali w CA i próbowali CF.. jakoś zdecydowana
                                        większość miała podobne zdanie co ja... wink
                                        • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:48
                                          ja w każdym razie puściłem na stacjonarnym zaciąganie Combat Arms smile dawno nie
                                          grałem - warto sobie ten fajny tytuł przypomnieć smile
                                      • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:48
                                        Sytuacja, którą opisał Toir jest z CF, więc o grze o wiele bardziej taktycznej
                                        mowy być nie może. Trochę bardziej taktyczna, owszem, ale o wiele? W życiu. To
                                        po prostu dobre wykorzystanie snajperki, ot co. I mimo, że prawdopodobnie
                                        podczas takiego grania ruszał się niewiele, a nawet wcale, to nazwanie go
                                        kamperem jest wybitnie obraźliwe. Zadaniem snajpera jest przeszkadzanie
                                        przeciwnikowi i wsparcie taktyczne, a nie fragowanie. Jak przy okazji fraguje to
                                        jeszcze lepiej.
                                        • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:53
                                          Sytuacja, którą opisał Toir jest z CF
                                          --
                                          czyli nie ma co dyskutować.
                                          Raz to badziewie(iMHO ofkoZ) włączyłem i odrzuciło mnie jeszcze dalej niż od BF2
                                          czy BC2.....
                                          • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 21:56
                                            a co do CA to widzę, że poprawili downloader - bo leci już nie z prędkością
                                            1/10 łącza ale z połową ... chociaż i tak prosiło by się o lepsze wykorzystanie
                                            zasobów...
                                            • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 22:00
                                              Aż może kiedyś w wolnej chwili ściągnę to CA całe, choć system z broniami, które
                                              są tylko na określony czas jest wg mnie nie za dobry. A co do tego, czy CF był
                                              miodny, czy syfny, to nie poddajemy pod dyskusję. Mowa była tylko o tym, że
                                              taktyczne wielce to to nie jest, a i tak można w sensowny sposób wykorzystać
                                              snajperkę. Taktycznie wręcz.
                                              • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 22:05
                                                @toir
                                                tak smile tylko mam wrażenie że ja mówiłem ciągle o zaprezentowanym filmie, i
                                                wykorzystaniu snajperki w rzeczonym MW2 (bądź ewentualnie w grach tego typu) (z
                                                racji że film traktuje o poniżeniu kampera w MW2) a obrażony wypisany gadał o
                                                grach z zupełnie innej beczki gdzie oczywiście rola snajpera jest zupełnie inna....
                                                • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 22:11
                                                  @don
                                                  Mógł się może poczuć zasugerowany tym, że zazwyczaj jedziesz po snajperach
                                                  (czyli "pajacach i kamperach") niezależnie od tytułu, czego byłem nawet
                                                  świadkiem parę razy, wtedy nie było mowy o konkretnym tytule, więc przyznam bez
                                                  bicia, że tak samo jak wypisany teraz potraktowałem ten wątek. Nie jako do MW2
                                                  skierowany.
                                            • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 22:09
                                              a Combat Arms szczerze polecam
                                              imho jest 10x lepsza od CF (no chyba że od czasów GCDM znacząco CF przebudowali,
                                              znaczy wprowadzili zmiany mocno rewolucyjne w stosunku do tego, co było te pół
                                              roku temu )
                                              • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 22:47
                                                Jeśli nie pozbyli się kretyńskiego systemu wypożyczania broni, to ta gra nadal
                                                jest dla mnie nic niewarta. Była fajna jak jeszcze myślałem, że grając normalnie
                                                (raz dziennie albo i rzadziej) da się na tę broń zarobić, ale jak okazało się to
                                                nierealne, to odpuściłem. Może kiedyś się spotkamy w tym nieszczęsnym CA, kto wie...
                                                • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:22
                                                  @toir
                                                  niech pomyślę...
                                                  film jest o kamperze w MW2, ja całą masę razy dawałem znać że wątek jest o
                                                  kamperach w mw2 (inna nazwa COD), mówimy o strzelankach arcade'owych gdzie
                                                  strzela się jak w mw2.... wink więc jakim cudem pomyślałeś że nie o MW2 jest mowa? wink
                                                  jakoś taki maciuch333 nie miał problemu ze zrozumieniem... wink

żeby nie było - parę moich cytatów z różnych wypowiedzi:
                                                  "ale mi szkoda czasu na granie z takimi pajacami. Jak mam pracowity dzień,
                                                  siadam sobie na godzinkę do CoD'a(...)"
                                                  "mam nawet specjalną konfigurację w cod ustawioną na
                                                  okoliczność takich pajacy, ładunek wybuchowy (...)"
                                                  "(...)i nie będę tłumaczył jak to można poznać - pograsz w mw2 - zrozumiesz "
                                                  "(...) ale może MW2? "
                                                  "w MW2 też się pojawiają takie oszołomy, które chcą bawić się snajperką
                                                  nawet na takiej mapie [i tu wstawiłem mapę z ... MW2... wink ]

faktycznie... mało razy dałem znać że mówimy o MW2... wink
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:24
                                                    @wypisany
                                                    "ta gra nadal jest dla mnie nic niewarta"
                                                    ---
                                                    tia...

Może kiedyś się spotkamy w tym nieszczęsnym CA, kto wie...
                                                    ---
                                                    ja już zassałem smile
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:29
                                                    proszę i nie każ mi brać adwersarzy z forum za mało kumatych i nie każ mi pisać
                                                    "wątek jest o kamperze z mW2, bo filmik jest z mw2 i to mw2 jest grą z której
                                                    jest filmik...."
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:30
                                                    to ostatnie do Toir'a było

EDIT!!!!!!
                                                  • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:35
                                                    "tia... "

Ale o co Ci chodzi? Że jestem takie okropne bezguście i nie lubię tego co Ty? No
                                                    nie lubię. CA byłoby fajne gdyby nie te wypożyczane bronie. Znaczy fajne tak,
                                                    jak fajne jest mario, albo Metal Slug, bo z dobrą grą FPP nie ma to zbyt wiele
                                                    wspólnego. To dobra gra arcade.

"ja już zassałem smile"

A ja nie. I raczej nie zassę. Ani czasu nie mam, ani odpowiedniego kompa.

""(...) ale może MW2? " "

Nie na temat - to było pytanie dotyczące rozgrywki Ty vs ja i Toir. A ta
                                                    dyskusja nie miała nic wspólnego z kampowaniem, tylko z grą zespołową. Jak już
                                                    cytujesz, to na temat, dobrze?

""w MW2 też się pojawiają takie oszołomy, które chcą bawić się snajperką
                                                    nawet na takiej mapie [i tu wstawiłem mapę z ... MW2... wink ] "

Tak, wygląda na poważny argument... Tylko że ja mam w zwyczaju czytać ze
                                                    zrozumieniem. A Ty napisałeś też czym zasugerowałeś, że MW2 nie jest
                                                    jedyną grą, w której to zjawisko występuje. Poza tym, o czym tu gadać - mało
                                                    razy dyskutowaliśmy na ten temat w kontekście ogólnym?
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:46
                                                    BUAHAHAHAHAHH big_grin
                                                    wrzucam cytaty pokazujące że od początku mówimy o MW2, odnoszące się do jakiś
                                                    tam kwestii wcześniejszych a ten stara się je teraz zbijać.....

i ten mi mówi, że to ja czytam bez zrozumienia...sciana big_grin
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 03.01.10, 23:48
                                                    nie mam Cie dosyć chłopie... znowu się przez Ciebie zadławię herbatą, albo innym
                                                    płynem...

jak zainstalujesz CA i będziesz miał odwagę się zmierzyć w rzeczoną grę to daj
                                                    znać, ja sobie idę stąd big_grin
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 00:00
                                                    ale jeszcze jedno słowo bo podoba mi się takie rozumowanie :
                                                    "Poza tym, o czym tu gadać - mało razy dyskutowaliśmy na ten temat w kontekście
                                                    ogólnym? "

moja propozycja - możesz, jak Cie jakiś policjant złapie za przekroczenie
                                                    prędkości z nim też tak dyskutować "panie władzo, a mało to razy widział pan jak
                                                    jechałem przepisowo? no... to po co mi pan chce teraz mandacik wypisać?" devil
                                                  • wypisany Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 00:02
                                                    "BUAHAHAHAHAHH big_grin "

To jest ten "poziom", o który tak rozpaczliwie walczyłeś? No to szczerze mówiąc,
                                                    nie będę musiał się wysilać, żeby go utrzymać. Wystarczy, że będę wyśmiewał
                                                    Twoje argumenty, zamiast z nimi dyskutować i jakoś to będzie, nie?

Uwierz mi, że odwagi mi nie brakuje, bo ja problemów z męskością nie mam i nie
                                                    muszę sobie niczego udowadniać. Ale nie będę grał w CA na kompie, z którego
                                                    teraz korzystam, bo najzwyczajniej w świecie ta gra tu nie pójdzie. CF ma o
                                                    wiele mniejsze wymagania. Ale zdaje się, że Ty takich niuansów nie łapiesz. Jak
                                                    wolisz, mnie w sumie wisi, czy kiedykolwiek z Tobą zagram w FPP.
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 00:05
                                                    ok przepraszam, ale tak mnie rozbawiłeś, że nie mogłem się powstrzymać...

sorry... wink
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 00:06
                                                    za to "buahahaha" oczywiście przepraszam... tu masz rację ... zachowałem się
                                                    niegodnie... sad
                                                  • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 03:48
                                                    Gotów jestem zwrócić honor. Ale przyznać trzeba uczciwie, że snajperów tępiłeś
                                                    często ot tak, z definicji po prostu (jakbyś reagował alergicznie na to słowo).
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 08:05
                                                    @toir
                                                    zgaduję, że opinie o tym co myślę o snajpiących kamperach w grach a'la MW2, MW1
                                                    czy CA to ci wypisany wyrobił? wink
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 08:14
                                                    specjalnie piszę o MW2, 1 czy CA bo, szczerze powiedziawszy mało mnie interesuje
                                                    co się dzieje w grach które mnie nudzą (BF2) albo uważam je za kiepskie (CF)....
                                                  • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 12:09
                                                    O, nie no, z tą wypisanego indoktrynacją to co nieco przesadziłeś teraz. Takie
                                                    odnosiłem wrażenie z jakichś urywków różnych, różnistych raczej. I wcale nie tak
                                                    często przez rzeczonego wyżej słanych
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 12:30
                                                    i wcale nie tak często przez rzeczonego wyżej słanych
                                                    ---
                                                    no tak... znaczy jednak podsyłał....
                                                  • toir Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 14:20
                                                    Oj tam oj tam, raz- nie zawsze. Mi się zdarzało czytywać was, jak pisaliście i
                                                    razem, i oddzielnie, nie zawsze się ujawniałem z tym (bo wypowiadać się nie
                                                    wypowiadałem). Także wiecie...teraz się nie nabiorę na nikogo. Starego misia na
                                                    sztuczny miód nie okantujeciesmile
                                                  • don_wroc_love Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D 04.01.10, 15:45
                                                    ale czy ja coś mówię? wink
    • Gość: Wicked Re: prawidłowe potraktowanie kampera :D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.10, 09:00
      Załatwili kampera, super. Tyle, że w COD4 nawet by nie dożył takiej śmierci, bo już dawno by go ktoś z daleka zdjął. Tu właśnie leży jeden z problemów MW2, ograniczenie do 12 graczy. Na pierwszej lepszej mapie MW1 taki kamper nie ma szans przeżycia dłużej niż 2-3 strzały jeśli ciągle siedzi w tym samym miejscu. Imho trochę przesada robić z jednego (do tego takiego nijakiego) filmiku topic na forum na 60+ wypowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka