Dodaj do ulubionych

Na szybko - granie cywilizowane

08.02.10, 10:13
ważne że w ogóle stały internet jest.
kiedyś człowiek się cieszył ze 128kbs bo np spędzał godziny na "kurniku" i modemowe rachunki ukrócały ochotę na korzystanie z sieci.
Obserwuj wątek
    • bosman_plama Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 10:20
      A to nawet zabawnie się złożyło, bo ja sobie machnąłem (pod wpływem brata) Civ2smile. Do kolejnych odsłon jakoś nie mogłem się przekonać.
      A poza tym, po kilkuletniej przerwie wróciłem do Sigil.
    • Gość: skam Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: 89.231.29.* 08.02.10, 10:20
      U mnie L4D survival rządził, panie.. Aha, i EU III też wink
    • Gość: Ralph Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.xdsl.centertel.pl 08.02.10, 10:37
      A ja przeszedłem So Blonde.
    • Gość: Annor Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:44
      Jagged Alliance 2.13 - najlepszy mod do tej i tak swietnej gry. Ona jest niesmiertelna i niedoscigniona - nikt nie dal rady od tamtej pory zrobic gry choc podobnie dobrej - wszystko inne z tego typu produkcji zawsze pozostawia niedosyt.
    • Gość: Annor Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:45
      mialo byc Jagged Alliance 2 1.13 oczywiscie... wink
    • imarsis Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 10:46
      Wstyd przyznać - Robokill i Robokill 2 ;P
    • slawomir.serafin Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 10:49
      kiedyś człowiek się cieszył ze 128kbs

-----

też miałem SDI kiedyś big_grin
    • nacho66 Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 10:50
      @SS
      im wiecej razy widze fraze "Dawn of War II" w 'na szybko' (a ma to miejsce prawie zawsze), tym mniej chce mi sie wrocic do tej gry smile

a apropos pytanie o granie w weekend... to wo sbote gralem koncert a w niedziele w ME2
    • kazyl Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 10:51
      Tekken 6 i fifa10 smile
    • bleszczynski Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 10:51
      A ja powolutku przechodzą Mass Effect 2 i choć czepka mi nie zrywa i ma sporo irytujących uproszczeń, to super się gra.

A co do Civ4 to mam to samo - odpalam raz na kilka miesięcy i nie gram w nic innego przez kilka dni. Problem mam tylko taki, że najbardziej lubię sam początek gry, tak do wynalezienia prochu. Ekspansja na wolne terytoria bawi mnie bardziej niż późniejsze wojny w podzielonym już całkowicie świecie. Znowu mnie ochota wzięła na partyjkę smile
    • Gość: Piechu Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:53
      Respect za wyjazd do rodziny i granie u nich na kompie.
    • Gość: ibn Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:58
      O, to właśnie jest to czego się boję jak mi mówią, że jak chce grać w nową grę, to muszę być podłączony do internetu.
    • Gość: UFO Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 11:00
      Przepraszam, że to piszę ale jest na gamecorner od samego początku i czegoś takiego nie było. Nikogo nie wku...a ta reklama tego Mass Effect 2? Poł biedy za sa format, ale ile razy wejde to z automatu włacza się pieprzony dźwiek. Panowie redaktorzy czy was to nie wku...a? Czy dajecie rade tego sluchac? Ok niech sobie bedzie ta pieprzona reklama, ale wylaczcie dzwiek.
    • Gość: Asiek Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.ver.abpl.pl 08.02.10, 11:01
      Street Fighter IV i Avp Demo
    • biker48 Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:06
      ..... a ja w wolnych chwilach walczyłem na MW2 i demku AvP....
      A w nie wolnych uczyłem się matmy bo sesja niestety u mnie jeszcze trwa....
    • truten_org Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:07
      @SS
      Co jakiś czas odkrywam, że mamy podobne zachowania. U mnie CivIV jest obowiązkowo zainstalowana na stałym i na lapku. Kiedy nie ma w co zagrać, albo wszystko nudzi, odpalam Civ i jest świetnie.

@bosman_plama
      IMO Civ 4 rządzi, a gram pasjami od jedynki ze wszystkimi wariacjami civopodobnymi.
    • truten_org Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:09
      Acha. W weekend grałem w demo BFBC2, NBA 2k10 i zmusiłem się do kontynuowania ME2, ale zapału starczyło mi na niecałą godzinkę.
    • Gość: Tran Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.acn.waw.pl 08.02.10, 11:14
      Ja jakiś tydzień temu wróciłem do Leage of Legends. I trochę zdziwiłem się, że na gc był tylko jeden dość lekceważący news dotyczący tej gry. Myślę, że powinniście się nią choć trochę zainteresować bo warto smile

@UFO
      Jeśli denerwują Cie reklamy, polecam przerzucić się na firefox/opera/chrome i zrobić użytek z dostępnych do nich dodatków (bądź funkcji wbudowanych) blokujących reklamy. Ja na przykład nie mam pojęcia o jakiej reklamie mówisz smile
    • nacho66 Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:15
      @UFO

przeciez to nie lezy w gestii redaktorow... miejsce na reklame zostalo wykupione w takim formacie i jest to czesc umowy reklamowej. Redakcja nie moze nic zrobic
    • patelnia89 Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:17
      Mnie wzięło na niewymagające FPSy i przeszedłem Blacksite Area 51, które kurzyło się już na półce od dłuższego czasu smile
    • Gość: Old School Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: *.nitka.net.pl 08.02.10, 11:19
      Tex Murphy 1 - Mean Streets
      Tomb Raider 2
      Serio smile
    • the_mister_a Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:19
      "kiedyś człowiek się cieszył ze 128kbs

-----

też miałem SDI kiedyś big_grin"

SDI bylo chyba 116 o ile się nie mylę. 128 to już neostrada była smile. Masakra była smile. A teraz mam 6mb od kilku dni z 1mb się przesiadłem i wszystko zasuwa jak głupie. A co pomyślec, ze ludzie maja jeszcze szybszy? i to w miastach chyba coraz więcej ich jest.

Co do Civki to tez ostantio wrocilem pogralem kilka dni i zdenerwowalem się ponownie na tragiczny system walki. Pamiętacie cos w rodzaju spin-offu civki, a mianowicie call to power? Gralem w CtP 2 i gra miala kilka fajnych rzeczy lepszych niż civ. A mianowicie system walki. Byl troche jak total warach otwierała się bitwa w okienku gdzie były armie. I armie walczyly razem nie jak w CIV, że oddzialy walcza pojedynczo. był tam limit jednostek ale bardzo fajnie się grało. No i gra miała też uniwersum przyszłosci czego nie ma civilizacja. Bytły technologie i jednostki wprost z science fiction.
    • baton-m Re: Na szybko - granie cywilizowane 08.02.10, 11:23
      Męczyłem Skutki Mszy 2.
      Jestem nieco zawiedziony. Po nędznym starcie fabuła się nieco rozkręciła - więc mogłoby być bardzo dobrze.

Rozwalają mnie jednak kosmiczne wnerwiające bugi.
      Gra, która już z 15-20 razy zrobiła dziwne rzeczy unosząc mnie w powietrzu, blokując w przedmiotach itp. - dostawała w recenzjach 9,5 czy nawet 10/10. Kpina.

Jestem obecnie szczególnie wnerwiony - bo w misji śledzącej dla Thanea coś mi się zblokowało podczas dialogu, że się ruszyć nie mogłem - a Thane gada, że mam iść dalej. A ja chcę iść - tylko kurna nie mogę. Menu też się zblokowało - tylko wyjście do menadżera programów i zamknięcie tego @#$@#. Żenada.
    • Gość: smu Re: Na szybko - granie cywilizowane IP: 212.160.172.* 08.02.10, 11:25
      @UFO
      Adblock Plus i po problemie. Ja tu nie widzę żadnych reklam.

W Civ IV cały czas intensywnie gram, mimo że gra ma już swoje lata. Szkoda, że tak mało podobnych do niej gier wychodzi. Zapowiadane przez Sida Civilization Network na Facebooka pewnie będzie po prostu mocno okrojoną czwórką z elementami multiplayer.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka