Gość: w_head IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.10, 11:05 Taaa i w CRYSISA 3 będe grał na komórce... ok Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shalick Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 11:12 Taaaak... ponieważ nie potrafię wyobrazić sobie nic wygodniejszego niż programowanie, czy pisanie dłuższego tekstu na komórce. Guglu, nie masz racji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldSkull Re: Na szybko - PC umiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 11:12 A tam tablet, produkują je od nastu lat i jeszcze jakoś sukcesu nie odniosły. Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 11:16 Jeszcze jakby napisali za 30 lat to bym im uwierzył, ale za 3 lata? Chyba tylko Pan Cejrowski będąc w dżungli w mozambiku faktycznie użyje telefonu do neta zamiast PC. Widać zamiast specjalisty od marketingu i mediów mają po prostu zatrudnionego idiotę, który chyba nie wychodzi z serwerowni Google do świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Na szybko - PC umiera IP: *.nitka.net.pl 05.03.10, 11:16 hahahaha... prędzej nastąpi konieć świata niż marne telefony zastąpią PC to jest nie realne z wielu względów np: tysiące firma które wykorzystuje na codzień komputery nagle nie przeniesie się na komórki. Google chce wprowadzić Androida, ale to kolejny nieudolny Unix który szczerze wątpie nie ma szans z Windowsem. Jeszcze żedna ale to żadna firma nie pobiła MS. Co widać w wielu gałęziach rynku. Kto próbuje zadrzeć z MS źle na tym kończy. Weźmy nawet rynek konsol: Sony ze swoją konsolą królowało, kiedy MS zainteresował się tym rynkiem, nie dość że Sony straciłmiliony na tym rynku to w ich własnym kraju Japoni X-box jest bardziej popularny a to już chyba największa porażka jaką można odnieść, to tak jakby w niemczech nie sprzedawały się mercedesy tylko fiaty, albo tak jakby w holandii zamias na rowerach zaczeli jeździć na hulajnogach. z MS nik jeszcze nie wygrał i wątpie żeby udało się to Google zwłaszcza że nie mają prawdziwego ASa w rękawie.. Android nie ma szans z Windowsem niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
nanobot Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 11:21 Nie ma opcji na "zejście" PC do grobu! Po pierwsze łatwość modyfikacji! W przypadku iPadów i innych takich to mogę tylko zmieniać całe urządzenie! Po drugie EKRAN obecnie mam 24' przy kompie i jestem zadowolony bo i film oglądnę i pracować łatwiej z dużym ekranem, Po trzecie niby gry są jakieś na PC ;p ale już od paru lat do takiej rozrywki używam konsoli! iPad może konkurować z laptopem? i chyba tylko tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Na szybko - PC umiera IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.10, 11:28 To nvidia amd intel ati msi itd. itd. będą musieli już zaczynać zamykać firmy, żeby zdążyć przed 2013. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ey Re: Na szybko - PC umiera IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 11:32 Akurat jeśli chodzi o Androida to im się udał. Samsunga i900 z Windows Mobile 6 używałem prawie przez dwa lata i ogólnie bez nakładek od HTC typu TouchFlo używanie tego systemu to nic przyjemnego. Androidem bawiłem się krócej, ale np. do zastosowań typu email/www/jabber bije na głowe WM6. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Na szybko - PC umiera IP: *.icpnet.pl 05.03.10, 11:38 gdzieś już słyszałem takie lamenty... ...ah to było w okolicach wojny 386SX vs Amiga1200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vendetta Re: Na szybko - PC umiera IP: *.nitka.net.pl 05.03.10, 11:41 PC nie umrze ze względu na funkcjonalność i komfort pracy, co innego systemy na których można pracować. Jeśli Android naprawde okaże się rewolucyjny to chętnie na nim zaczną ludzie pracować. Oby ta rewolucja nie polegała na totalnym ułatwianiu i ogłupianiu ludzi tak jak to ma miejśce w urządzeniach typu "i". Wszystkie opcjie po ukrywane tak aby inteligentny inaczej amerykanin wiedział, że ma kliknąć na "zieloną" ikone zamiast na "czerwoną" bo chyba o to google chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrr Re: Na szybko - PC umiera IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.10, 11:44 tez juz to slyszalem kilkakrotnie w zyciu, ostatnio chyba pc vs ps1 Odpowiedz Link Zgłoś
fijau Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 11:44 Idiotyczne przewidywania. Smartphone jest ok, ale tylko jeśli nie ma kompa pod ręką. Kto siedząc w domu, mając do dyspozycji komputer z normalną klawiaturą, myszką i ok. 20-calowym monitorem wybierze smartphone'a? No chyba, że w kiblu, ale tutaj i tak lepiej wziąć laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goust Re: Na szybko - PC umiera IP: *.nitka.net.pl 05.03.10, 11:47 Gdyby PC miały umrzec to nastąpiło by już to dawno... Od klikunastu lat mamy Palmptopy, Laptopi itp. a Android będzie kolejnym prostym systemem "wspomagającym" zdalą pracę w odbierze poczy czy przeglądaniu prostych stron. Czyli nic nowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chui-san Re: Na szybko - PC umiera IP: *.ptr.magnet.ie 05.03.10, 11:47 ziew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal. Re: Na szybko - PC umiera IP: *.adsl.inetia.pl 05.03.10, 11:48 Stara bajka jak świat ale google zachowuje jak MS$. Odpowiedz Link Zgłoś
kufel78 Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 11:49 kto ostatnio zamienił desktopa na laptopa? ja zrobiłem to prawi 8 lat temu. Przy okazji kupiłem konsole. Po co w domu desktop, jeśli potrzebny jest tylko do internetu a ten zaraz będzie w większości telewizorów. A jak nie będzie, to i tak wszystko będzie w chmurze do obsługi której wystarczy tylko netbook. A ten może mieć wyjście hdmi i wszystko mamy na dużym ekranie przy znacznie mniejszym poborze prądu. A do tego jaka oszczędność miejsca. Nie wspomnę o tym że na wielu notebook'ach można dziś grać bez większych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
j.uzek Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 12:03 Odpowiedź na pytanie, jaka będzie przyszłość, jest znana od jakiegoś czasu. Nie iPad to pikuś, patrzcie na to: i.frazpc.pl/pliki/2002/auto/1267351759143921.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b_sk Re: Na szybko - PC umiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.10, 12:04 Ciekawe, ja właśnie kombinuję czy by sobie nie kupić drugiego monitora bo odkąd mi w pracy dwa postawili to strasznie polubiłem taki zestaw, a tutaj dowiaduję się, że lepiej mi jednak będzie na komórce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Na szybko - PC umiera IP: *.nitka.net.pl 05.03.10, 12:36 *kufel78 życze powodzenia w pracy po 8-10h dziennie w Excelu na laptopie a co do grania... to chyba chodziło Ci o tertisa bo chyba nie o crysisa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zerozero7 Re: Na szybko - PC umiera IP: *.chello.pl 05.03.10, 12:37 Autor "gupio" postąpił z szybką oceną, bo nie wie jakie będą smartphony za 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrX Re: Na szybko - PC umiera IP: *.nitka.net.pl 05.03.10, 12:46 PC ma potężną moc oblieczeniowa i najszybszy rozwój ze wszystkich gałezi rynku. Coraz mocniejsze procesory, karty graficzne to zrzera kolosalne ilości prądu. Czy naprawdę jest nam to potrzebne? PC to nie tylko poczta, gry i internet. PC wykrzystywane są w szpitalach przy opracajch, sterowaniem rakiet, komunikacją satelitarną, telewizją cyfrową, symulacjach rynkowych, oparacjach matematrycznych, iPhone czy Android tego nie zastąpi, większość oprogramowanai działa na WIndows albo Linux jakoś MAC OS X nie jest tak popularny. Wszysko dzisiaj opiera się na PC. Co innego jak ktoś traktuje internet czy telefon jako zabawke, może sobie kupić iPhona i poklikać ale czy to ma jakiś głębszy sens? Wychodzą zabawki typu Dotykowy ekran itd ale niek nie wspomni że w słońcu nic na tym ekranie nie widać zabawki, marketing.. aby do przodu... kasa kasa kasa Odpowiedz Link Zgłoś
strzyka_w_kolanie Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 12:53 Hmmm...to ja chyba zrobię tak: wypszczę soft, system operacyjny do mikrofalówek i powiem, że PC umiera i zastąpią je mikrofalówki - to jest świetny pomysł, nie tylko można korzystać z aplikacji, ale też np. w międzyczasie coś upichcić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buaheha Re: Na szybko - PC umiera IP: *.inowroclaw.mm.pl 05.03.10, 12:55 Co to za kretyn wypowiada się publicznie? Już widzę jak programiści Google siedzą w firmie na krzesełkach (bez biurek, stolików) i trzymają w łapie jakiś gó...ny telefon i piszą kod. Następnie maksymalizują Firefoxa i wchodzą na msdn. Już widzę jak twórcy Bioshocka 3, Mass Effect XII, Crysisa 7, The Sims 2450 piszą swoje gry na komórkach. A pani Basia na lotnisku obsługuje klientów i wprowadza dane do telefonu, w urzędach pani Zdzisia napi...la nazwiska w excelu na telefonie. Gratuluję Google zatrudnienia tego pajaca. Btw. tablety też raczej nie przejdą, no chyba, ze klawiatura będzie doczepiana, albo wyświetlana na ekranie i będzie dość wygodna w obsłudze, ale granie na tablecie, czarno to widzę, chyba, ze wymyślą jakieś okularki podłączane do tableta, w których będę widział obraz 3d i grał w gry sterując mózgiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: Na szybko - PC umiera IP: *.nitka.net.pl 05.03.10, 13:20 Najlpeiej pracuej się na kompie stacjonarnym, jak nie ma możliwości to wybieram laptopa... ale palptop czy telefon??? chyba sobie jaja robią w Google przecież na tym nic nei widać, no to może wywalmy Telewizory i oglądajmy filmy w HD na 4' telefonach. po co komu telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Na szybko - PC umiera 05.03.10, 13:31 Po co w domu desktop, jeśli potrzebny jest tylko do internetu a ten zaraz będzie w większości telewizorów. ----- powodzenia w pisaniu komentarzy na gamecornerze za pomocą pilota od TV kto ostatnio zamienił desktopa na laptopa? ja zrobiłem to prawi 8 lat temu. Przy okazji kupiłem konsole. ---- ja kupiłem laptopa rok temu. Konsolę mam też mniej więcej od tego czasu. Ta druga się zakurzyła, bo nikt jej nie używał, ten pierwszy biorę do ręki tylko jak chcę go podłączyć do TV przez HDMI, żeby sobie przy obiedzie jakiś serial obejrzeć. Wszystko inne, włącznie z graniem - na desktopie. I czego to dowodzi? Niczego, dokładnie jak twoja historia i wszystkie inne wzruszające "laptop do pracy, konsola do rozrywki". Odpowiedz Link Zgłoś