Dodaj do ulubionych

Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4

24.03.10, 21:47
to nie strategia tylko dobre wydawanie pieniędzy. jaka taktyka jest w tym że 5 czołgów strzela do innych 5 czołgów stojąc na wprost siebie. to głupie.
Obserwuj wątek
    • ibnerales Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 24.03.10, 22:27
      Pierwotne C&C nie tylko wydaje się znacznie poważniejsze, ale, co być może pojawiło się dopiero w czwórce, znacznie bardziej skoncentrowane na naszym bohaterze. Owszem, aktorzy w tej serii zawsze zwracali się podczas filmików do nas, dowódcy, ale żeby rodzinę nam dorobić?
      -------------
      To chyba naturalny element ewolucji serii. Ta coraz bardziej idzie w pomieszanie stylistyki telenoweli z realizmem kreskówki (RA2 był chyba najfajniejszy).
      Ale dziwię się, że autorzy zrezygnowali ostatniej genialnej koncepcji wciskania top modelek w każdy filmik aby się mizdrzyły do gracza (Och! Dowódco! Robi mi się mokro na myśl o ostatnim pańskim zwycięstwie, aaach!).

No nic, sama gra wygląda plewnie i jakoś do multika mnie nie ciągnie (nie to co do SC2 w którym zostałem szczęśliwym posiadaczem bety i pykam sobie wesolutko), ale jeśli skończą (piętnastoletnią!) serię mocnym pie*dolnięciem, to będzie warto.
      Taka moja nostalgia za dzieciństwem.
    • panzertoter Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 24.03.10, 23:23
      Na Tiberian Sun z dodatkiem się ta seria skończyła niestety. Red Alert 2 był jeszcze znośny, ale zupełny brak powagi fabularnej zniechęcał do grania strasznie. C&C3 było efekciarskie, ale zarówno filmiki nie budziły żadnych emocji (równie dobrze mógłbym sobie to przeczytać co tam aktorzy mówią), jak i same misje - które przechodzi się zupełnie bezmyślnie, nawet grając NOD-em. A to już było nie do zniesienia, mając w pamięci ilość kombinowania by przejść kolejne misje tą frakcją w C&C1. A Red Alert 3 to już był "argh" (jak to mawiali źli kosmici z Wilq'a).
    • sex-login Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 24.03.10, 23:30
      sex
    • han_solo_79 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 24.03.10, 23:45
      Preferowałem zawsze Red Alerty (które IMO z części na część są coraz fajniejsze), ostatnio zabrałem się za odrabianie zaległości w odnodze z Kane'em i idzie mi to kulawo, Tiberium Sun zupełnie mi nie leży... Pewnie skończę ale już bym z chęcią zobaczył Wars (no i jak wtedy zabangla to pewnie i Twilight).
    • ibnerales Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 02:02
      Red Alert 2 był jeszcze znośny, ale zupełny brak powagi fabularnej zniechęcał do grania strasznie.
      -------------
      Ale to chyba jego najmocniejsza strona właśnie (brak powagi znaczy się)!
      Rubber boots in motion!
    • flyingpole Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 07:37
      Ten lekki kicz w serii RA był całkiem fajny ale tylko do końca drugiej części i dodatku do niej. W trójce twórcy przegięli kompletnie i filmiki w większości były dla mnie niestrawne. Ogólnie RA3 to niestety była straszna wtopa, a dorzucenie na siłę Japonii jako trzeciej strony konfliktu odarło grę z resztek klimatu.

Co do serii C&C to mi trzecia odsłona przypadła do gustu, podobało mi się zastosowanie w niej paru nowych rozwiązań i jednocześnie pozostanie wiernym tradycyjnej mechanice tej serii. Tiberian Twilight mnie przeraża, lubię CoH, ale to ma być C&C do jasnej cholery. Jestem fanem tej serii (zarówno C&C jak i RA) o 1997 roku kiedy to pierwszy raz mając 9 lat odpaliłem C&C i zmiany zaproponowane w najnowszej odsłonie są dla mnie nie do zaakceptowania. Może kiedy już stanieje mocno to się zainteresuję.
    • han_solo_79 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 10:05
      @ibnerales "Ale to chyba jego najmocniejsza strona właśnie (brak powagi znaczy się)!"

No i gdzie indziej jak nie w RA3 można użyć spadającego MIRa jako broni?
    • ibnerales Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 10:20
      Niestety trójka podobała mi się znacznie mniej. sad
      Były smakołyki (guzik do tajnego przejścia ukryty w popiersiu lenina), ale było ich niewiele i zostały przytłoczone sad
    • wincenty.okon Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 10:21
      Szkoda że Red Alert nie poszedł w strone Joint Taks Force czyli realnego sprzętu wojskowego (na licencji) i powagi sytyacji.
      Tiberium Wars to był ostatni C&C. Tą kolorowankę z niedzwiedziami RA3 to przemilczę, bo to hańba.
    • han_solo_79 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 11:10
      @wincenty.okon "Szkoda że Red Alert nie poszedł w strone Joint Taks Force czyli realnego sprzętu wojskowego (na licencji) i powagi sytyacji."

Się pozwolę nie zgodzić, wtedy to nie byłby Red Alert tylko jakieś Panzers:Cold War czy World in Conflict.

"Tą kolorowankę z niedzwiedziami RA3 to przemilczę, bo to hańba."

No bez przesady w RA2 były gigantyczne ośmiornice i delfiny i jakoś mało było marudzenia. Red Alert to przede wszystkim zabawa i z tematu (OMG ruska inwazja, LOL) i z konwencji RTSa (spadający MIR, niedźwiedzie bojowe), mi się tylko w RA3 nie podobało te że zabierali mi zabawę przez ten wymuszony "tryb kooperacji" - zachłannie chciałem wszystkie wrogie bazy niszczyć sam a nie dzielić się chwałą z kimś innym.
    • asq83 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 11:54
      Jak zobaczyłem jak podswietlane są zaznaczone jednostki na zieolno to gre wyrzuciłem z dysku!!

WSTYD!!!
      Mamy 2010 rok wy durnie z EA! Jak mozna zjebac kolejny raz C&C.
    • krusty84 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 11:55
      Red Alert 3 to była jakaś kpina z 2ki która była rtsem doskonałym, przemilczę też fabułę i filmiki które w niczym nie dorównywały dziełu Westwood, no i jeszcze te jednostki brak Prism Tanks u Aliantów a u ruskich marna parodia Apocalypse.
      Zaś najnowsza odsłona sagi o Tiberium to jak kopniak w
      klejnoty plus nóż w plecy dla osoby która gra we wszystkie części.
    • andy-6 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 12:12
      Ta seria od pewnego czasu schodzi na psy!
      Pamiętam pierwsze C@C, pierwszego Red Alerta te gry miały niesamowity klimat i grywalność, do dziś uważam je za jedne z najlepszych rtsów tamtej dekady.
      Niestety kolejne części tej serii stały się dla niej gwożdziem do grobowej trumny przez to nikt nie traktuje jej poważnie!
      W tej chwili z rtsów czekam jedynie na Starcrafta 2

• gumis777 Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 17:02
      Ta gra to jakas kpina z fanow serii.

Gram od 1 ale to jest najgorsza czesc jaka widzialem.
      szkoda kasy na to cos a filmiki robione na odwal sie.

• magic_lion Re: Filmowy Kwadrans Próby - Command & Conquer 4 25.03.10, 17:36
      Po przejściu kampanii GDI mogę tylko powiedzieć jedno - ta gra jest żałosna. O ile gameplay jeszcze jakoś daje radę, to warstwa fabularna leży. Kampania ma TYLKO SIEDEM misji!!! (nie licząc prologu) Samo jej zakończenie z kolei wieje tandetą na kilometr. Uwielbiam serię C&C, ale tego "czegoś" nie potrafię przełknąć. Straszny zawód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka