Dodaj do ulubionych

Darksiders na PC w czerwcu

31.03.10, 11:07
Z tego co słyszałem to mroczna wersja Zeldy jest, nie wiem czy w aspekcie zagadek logicznych, czy może używania gadżetów.
Obserwuj wątek
    • dj_sasek Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 11:14
      Hmm, nie lubię takich klimatów...
    • j_uk_dev Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 11:21
      @Sławku - to na pewno nie jest tylko nawalanka wink Tam walki na ponad 20 godzin gry masz zaledwie jakieś 5 godzin ( oczywiście rozłożone tak, żeby się nie nudziło, gra podlicza statystyki ), sporo czasu zajmie rozwiązywanie zagadek, a te trzeba przyznać biją chyba na głowę każdą grę tego typu, są naprawdę fajne. I rzeczywiście gra dziedziczy bardzo dużo z Zeldy, aczkolwiek elementy GoW też się znajdą, ba! elementy poprzedniego PoP również ( sposób "biegania" po ścianach trzymając się krawędzi, rękawica "księcia" wink ). To taki zlepek różnych pomysłów, naprawdę niezły. Szczerze mówiąc, nie spodziewałem się wiele po Darksiders, a zaskoczyło mnie bardzo miło. Spędziłem naprawdę przyjemnie czas grając ( choć pod koniec jest trochę przedłużanie na siłę, ale poza tym gra nie jest ani za długa, ani za krótka ). Jedno jest pewne - nie powinno jej się po prostu klasyfikować jako nawalanka, czy slasher, bo generalnie slasher to jeden z jej elementów, ale nie główna część gameplay smile
    • aryman222 Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 12:14
      kiedy widzę bohatera z mieczem większym niż on sam to 2 rzeczy są pewne:
      a) gra pochodzi z konsol (na PC jakość obrazu jest wystarczająca by zobaczyć co bohater trzyma w dłoni nawet jeśli nie jest to wielkości góry wink )
      b) konwersja na PC nie będzie dostępna lub (jeśli jednak będzie)sprzeda się niezwykle słabo (zbyt duży współczynnik mózg per capita)
    • ralphonsinio Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 12:34
      Jeśli ta gra nie będzie wyposażona w głupie zabezpieczenia to pewnie kupię.
    • zohaas Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 12:49
      @SS, j_uk_dev
      Ja nie rozumiem zachwytów nad eklektyzmem tej gry - jak dla mnie była ona strasznie rozwklekła i nudna. Lokacje zbyt rozległe a środek transportu, który ma temu przeciwdziałać, dostajemy praktycznie na samym końcu gry!

@aryman222 o pecetach i mózgach
      Jak to mówią - słaby troll jest słaby.
    • b4sh Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 12:51
      To bardzo dobra gra, ale wyjdzie na PC potem jeden z drugim "prawdziwy gracz" zagra w nią na myszce i klawiaturze (na jedynym słusznym sterowaniu) i potem będzie marudził na forach i blogach, że to kolejny zrypany port z konsol bo sterowanie jest do d.

Bez pada nie ma co do tego podchodzić.
    • rzarvior Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 12:59
      "Taka bardzo fajna nawalanka w stylu God of War, tyle że z aniołami, demonami i innym apokaliptycznym, biblijnym tałatajstwem" eh sławek... w stylu God Of War to może tylko tyle że ciosy też wyprowadza się wciskając "kwadrat" i "kółko" (na ps3 przynajmniej) reszta różni się i to bardzo, ale cóż skąd masz to wiedzieć... a twoje porównanie to jakby powiedzieć że np. GTA to coś w stylu Need For Speed bo też się samochodami jeździ ;P
    • j_uk_dev Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 13:28
      @zohaas - ja mówię za siebie, po prostu mi się podobała ta gra, a przede wszystkim z powodu braku hypu nie miałem żadnych większych oczekiwań. Rozwlekłość odczułem dopiero pod koniec, gdy gra nijako zmusza do eksploracji każdej z lokacji ( choć przypuszczam, że twórcy usiłowali dać jeszcze ostatnią szansę na eksplorację w przypadku jakbyśmy coś pominęli, ale według mnie fragment ten był dosyć nudny ).
    • deamon-pl Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 15:57
      PC ten gniot wychodzi eee dajcie? "coś bardziej normalnego"
    • sex-login Re: Darksiders na PC w czerwcu 31.03.10, 17:26
      sex
    • slawomir.serafin Re: Darksiders na PC w czerwcu 01.04.10, 02:41
      ej, nie czepiajcie się, że nie wiedziałem, że tam coś więcej niż nawalanka jest big_grin czepiajcie się Radka, on mi tak powiedział big_grin
    • kallah666 Re: Darksiders na PC w czerwcu 01.04.10, 12:08
      prima aprilis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka