Dodaj do ulubionych

Demon's Souls orojone i drogie...

31.05.10, 16:56
Właśnie przeczytałem, że Demon's Souls będzie drogie i bez dodatków.
Potwierdza to sama Cenega. Co za wstyd - moim zdaniem.

: "Niestety, Polska ponownie nie otrzyma promocji, która na terenie USA
obowiązuje od dłuższego czasu. Chodzi oczywiście o grę Demon’s Souls, która w
naszym kraju będzie sprzedawana za 179,99 zł. W USA ten sam tytuł kosztuje
około 120 zł.

11 maja pisaliśmy, że jak donosi justpushstart gra na terenie USA będzie
kosztowała 39 dolarów i 99 centów. Wcześniej wspomnianą produkcje można było
nabyć za prawie 60 zielonych banknotów. Tymczasem dzisiaj firma Cenega, która
oficjalnie wyda ten tytuł, poinformowała, że sugerowana cena detaliczna to
179,99 zł. I co ważne nie będzie to Edycja Black Phantom Edition, gdyż Namco
wycofało się z wydania takiej wersji w Polsce.

Oznacza to, że za 179, 99 zł otrzymamy standardową wersje gry, która na ternie
USA kosztuje 120 zł. "

cytat z:
www.stacjakultura.pl/6,27,10533,Demons_Souls_drogie_i_okrojone,artykul.html
Okropne, czemu Namco nie chce dać nam gry w edycji kolekcjonerskiej ?
Obserwuj wątek
    • sora_no_iro. Re: Demon's Souls orojone i drogie... 31.05.10, 17:19
      aha więc śmiało brać wersje usa używaną, ok nie widzę problemu, nie chcą mojej kasy to niecool
    • toread Re: Demon's Souls orojone i drogie... 01.06.10, 12:17
      Ciekawe, czy autor zbadał jak wygląda sprawa VAT i podatku stanowego i
      federalnego w EU i USA i jak to może wpłynąć na ceny gier na przykład ;>
      • simplex Re: Demon's Souls orojone i drogie... 01.06.10, 12:24
        toread napisał(a):
        > Ciekawe, czy autor zbadał jak wygląda sprawa VAT i podatku stanowego i
        > federalnego w EU i USA i jak to może wpłynąć na ceny gier na przykład ;>
        >
        Ciekawe, czy autor tego posta zbadał ile Phantom Edition bedzie kosztowało w UK ;>
        • toread Re: Demon's Souls orojone i drogie... 01.06.10, 12:40
          UK (IIRC) ma też niższy VAT na gry.
        • lulubel Re: Demon's Souls orojone i drogie... 01.06.10, 14:01
          A co to ma do tego? nie będzie u nas tej edycji z przyczyn niewiadomych. Co jest
          moim zdaniem śmieszne. VAT jest mniejszy niż u nas to raz ,a dwa ceny gier
          powinny być takie same. Czemu takie same gry kosztują inaczej? Czemu jednią
          dostają wszyscy inni nie? Gracze drugiej kategorii tak się poczułem i tyle. 179
          zł to niezła cena, ale jakość można było mniej w przypadku Pure Football, który
          kosztuje 129 zł w sklepach, a w niektórych nawet 109 zł. Mimo, że to nowa gra...
          Dziwne nie?
        • Gość: Yupik Re: Demon's Souls orojone i drogie... IP: *.hell.net.pl 01.06.10, 20:01
          W Anglii 37 funtów z wysyłką do Polski. Przy obecnym kursie funta (1 czerwca -
          4.90) to ok 180zł za PE a nie za kastrata, który i tak nie będzie miał polskiej
          wersji językowej. W ciągu tych 3 tygodni dzielących nas od premiery funt pewnie
          spadnie, więc preorderka się jednak złoży w angielskich sklepach a nie u Cenegi.
    • angh Re: Demon's Souls orojone i drogie... 02.06.10, 03:16
      ta gra kosztuje w usa taka kase, bo jest ladne pare miesiecy po premierze. Ja ja
      kupilem w kanadzie za okolo 180 pln jeszcze w listopadzie. Za pare miesiecy cena
      europejska tez spadnie. Zasada prosta - nie stac, nie kupisz, a ze zdzieraja z
      nas - od dawna i na kazdej grze. Ale jak kupisz wersje usa nie pograsz z ludzmi
      z europy.
    • darth_raven Phantom Edition 20.06.10, 22:59
      Właśnie dlatego zamówiłem Phantom Edition w jednym z polskich sklepów online
      (tym na literkę 'U')za 180zł tongue_out
      W cenie zwykłej, "cenegowej" edycji mam edycję bogatszą ściągana
      prawdopodobnie z UK
      • monsieurfop Re: Phantom Edition 28.06.10, 13:07
        No właśnie, wystarczy poszukać a na pewno się znajdzie. Mnie by zwykła edycja w cenie
        149,90zł wystarczyła, może wkrótce.
    • cermit69 Re: Demon's Souls orojone i drogie... 29.06.10, 10:45
      Konrad Rawiński z Cenega Poland. Słowo komentarza - porównywanie cen w USA i EU
      jest błędne, gdyż są inne warunki podatkowe (jak pisał słusznie Piotrek), USA
      jest zdecydowanie większym rynkiem niż EU, a o PL nie wspominając nawet.
      Ponadto, Demon's Souls wyszło w USA w 2009 roku, także logicznym jest iż cena
      mogła spaść przez ten okres. W całej Europie była premiera w zeszły piątek i też
      ze względu na późniejszą ogólnoeuropejską premiery względem USA czy Japonii,
      cena jest wyjątkowo dobra. Dodam iż 179 PLN jest ceną sugerowaną, co oznacza iż
      w pewnych sieciach handlowych będzie można dostać grę nawet taniej.
      Pozdrawiam.
      Konrad Rawiński.
      • radek.zaleski Re: Demon's Souls orojone i drogie... 29.06.10, 12:46
        O, witamy!smile

cermit69 napisał(a):

> Konrad Rawiński z Cenega Poland. Słowo komentarza - porównywanie cen w USA i EU
        > jest błędne, gdyż są inne warunki podatkowe (jak pisał słusznie Piotrek), USA
        > jest zdecydowanie większym rynkiem niż EU, a o PL nie wspominając nawet.
        > Ponadto, Demon's Souls wyszło w USA w 2009 roku, także logicznym jest iż cena
        > mogła spaść przez ten okres. W całej Europie była premiera w zeszły piątek i te
        > ż
        > ze względu na późniejszą ogólnoeuropejską premiery względem USA czy Japonii,
        > cena jest wyjątkowo dobra. Dodam iż 179 PLN jest ceną sugerowaną, co oznacza iż
        > w pewnych sieciach handlowych będzie można dostać grę nawet taniej.
        > Pozdrawiam.
        > Konrad Rawiński.
      • Gość: xxx Re: Demon's Souls orojone i drogie... IP: *.unilever.com 29.06.10, 13:45
        A jak Pan skomentuje taka sama cene dwoch roznych wersji 'wyposazeniowych' w UK i PL ??
        Tutaj niestety argument nowosci / podatkow niestety nie pasuje i nie uzasadnia az takiej roznicy w cenie.

Cenega chce wydoic uzytkownikow ?? To nie grzech, wystarczy sie przyznac smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka