true_mayonez 09.06.10, 12:57 jak w temacie: dobrzy ludzie, proszę pomóżcie osiołkowi podjąć decyzję. wybór jest spory, a ja nie wiem czy łasować kasę w Sony, czy dostanę taką samą jakość za niższą cenę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slawomir.serafin Re: Jaki pad bezprzewodowy do PS3? 09.06.10, 13:33 ja nie wiem jaki dokładnie, ale sugerowałbym taki, który ma jakoś lepiej ułożone, wygodniejsze triggery, coś jak w padzie do X0 Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: Jaki pad bezprzewodowy do PS3? 09.06.10, 14:32 Akurat tutaj zależy w jakie gry autor wątku preferuje grać. Dlaczego? Bo pady są wyprofilowane na różne sposóby i różnie sprawdzają się w grach. Z własnego grania mogę napisać, że w shootery wolę grać padem od X'a ( również na PS3, za pomocą crossbattle, rozwiązanie wymaga co prawda kablowego pada, ale kabel jest długi i mi nie przeszkadza, jedynie nie ma obsługi sixaxis ), ale np. slashery czy platformówki - pad od standardowy PS3 dla mnie sprawdza się o wiele lepiej, a np. granie w Bayonetta padem od X'a odczuwałem jeszcze kilka dni po graniu, po prostu ten pad nie jest wyprofilowany do tego typu gier. Wiec sporo zależy co i jak ci leży Oczywiście opieram się na personalnych preferencjach, ale właśnie takie sobie pewnie też wyrobisz, po prostu potestuj różne rozwiązania. Samego pada nie uzależniam tyle od platformy, co od rodzaju gry i od tego jak wygodne to rozwiązanie z daną grą będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
true_kefir Re: Jaki pad bezprzewodowy do PS3? 09.06.10, 13:42 ja tam standardowo używam kontrolerów Sony. do ułożenia trigerów idzie się przyzwyczaić, mi to już nie przeszkadza. patrzyłem na pady Logitecha, ale niestety one mają L2 i R2 jako przyciski, a nie trigery - przynajmniej tak to wygląda na fotach (na żywo nie dane było mi oglądać tych padów) Odpowiedz Link Zgłoś
maciuch333 pad 09.06.10, 14:24 Szczerze? Pady od Sony maja najlepszą jakość, cała reszta to krótko mówiąc syf... Duzo zależy od tego w co i jak często chcesz grać ( do okazjonalnego pykania faktycznie można coś tańszego wziąć). Ja kupilem pada MadCatz, kosztował ze 160 złotych chyba i okazał sie do pupy, inne zamienniki też nie porażały jakością. Co do triggerów, są zupełenie ok, chyba, że grasz w samochodówki ( wtedy palec sie slizga) i wtedy proponuje dokupić takie specjalne nakładki i po problemie. Kup sobie ładnego niebieskiego DS3 i nie oszczędzaj na jakości... Odpowiedz Link Zgłoś
j_uk_dev Re: pad 09.06.10, 14:34 Kupiłem te nakładki kiedyś i jak je założyłem tak szybko zdjąłem, strasznie niewygodnie przez nie mi się grało. Pozostałem przy standardowym "settingu" DS3 Odpowiedz Link Zgłoś
true_mayonez Re: Jaki pad bezprzewodowy do PS3? 09.06.10, 15:10 generalnie idzie mi o drugi pad, dla syna do LBP, albo żeby z gośćmi zagrać w gran turismo... ja przyzwyczaiłem się do ds3 i nie narzekam na nic, bo mi się wydaje że tak już musi być w konsoli łupię uparcie w Brutal legend, a w perspektywie czeka fallout. tyle, że nie wiem czy będą mi się podobały szutery na konsoli, bo w porównaniu z pc to strasznie wolno się steruje wszystkim... - podsumowując - chodzi mi o jakość, bo ds3 uznaję za 'wygodny'. drugie pytanie się rodzi: czy można kupić pada sprowadzanego z zachodu, czy wyjdę na tym jak Zabłocki?? Odpowiedz Link Zgłoś
don.wroc.love Re: Jaki pad bezprzewodowy do PS3? 09.06.10, 16:54 heh, kiedyś sam przeżywałem podobną rozterkę. po przesiadce z 360 na ps3 -> na padzie od chlebaka po prostu nie dało się grać... takie to małe... niezgrabne, źle wyprofilowane... ale z czasem przyzwyczaiłem się do niego... chociaż do ideału (pad od 360) dużo mu brakuje. ale z drugiej strony zamienników widziałem kilka u kolegów i żaden nie umywał się do oryginalnego DS3 - więc nie wydaje mi się żeby istniała jakakolwiek sensowna alternatywa. co do "szuterów" na konsolce - ja zaczynałem od niskich czułości by przechodzić z czasem coraz wyżej - niskie czułości pozwolą ci opanować pada i bawienie się nim w fpp, a z czasem, jak będziesz radził sobie coraz lepiej, wyższe czułości będą ci coraz bardziej pasować Odpowiedz Link Zgłoś
true_mayonez Re: Jaki pad bezprzewodowy do PS3? 10.06.10, 08:21 ok, czyli raczej oryginalny ds3, a teraz druga część pytania: czy dużo tracę kupując nowy pad (w blisterze) ale przywieziony z zachodu? są zdecydowanie tańsze niż w naszych sklepach... Odpowiedz Link Zgłoś