Dodaj do ulubionych

Myszka bezprzewodowa dla gracza

03.08.10, 01:38
Witam, mam pewien problem, otóż chcę sobie podłączyć komputer do tv, do tego
potrzebna mi jest bezprzewodowa klawiatura i myszka bo nie da rady żeby przez pół pokoju
kable ciągnąć, z tąd moje pytanie jaka jest dobra myszka dla gracza, bezprzewodowa,
preferuję Logitecha i Razera, ma ktoś jakieś doświadczenie ? (Pytanie dotyczy również
klawiatury, zestawy mile widziane).
Obserwuj wątek
    • yambay Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 06:11
      A nie wygodniej, prościej byłoby kupić konsolę ?
      • arcydemon Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 09:13
        ja właśnie sprzedaje konsole
        • yambay Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 10:04
          O. A jaki masz /miałeś psn id / xbox live tag? smile
    • daboyda1 Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 14:16
      Po półtorarocznym używaniu 40calowego LCD z komputerem (do gier) mam tylko jeden
      wniosek: klawiatura bezprzewodowa + myszka tak, ale jako dodatek do pada od PS2
      albo bezprzewodówki od 360 i taki mały programik o nazwie Xpadder.
      Po prostu mi na TV grało się myszką i klawiaturą beznadziejnie. Tymczasem większość
      nowych gier obsługuje pada od X-a, a jak nie,. to jest xpadder.
      • yambay Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 14:36
        Ewentualnie ps3. Bo jak się uprzesz to do ps3 podłączysz bezprzewodową, specjalną mysz + urządzenie do wciskania klawiszy. Nazywa się to chyba fragfx
    • konikoni Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 14:28
      Ja używam zestawu Logitech Cordless Desktop MX3200 Laser, niestety nie udaje
      mądrali i nie porównam do innych urządzeń bezprzewodowych z prostego powodu, to
      moje pierwsze takie "zabawki". W stacjonarnym od 3 lat Microsoft Habu (Razer).

ps do innych zadano KONKRETNE pytanie po co w ogóle odpowiadać nie na temat, co
      najwyżej można zasugerować pada i z tym się zgadzam
      • yambay Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 14:39
        Ej ale to są konkretne odpowiedzi. Po co ma się facet męczyć z pecetem, jak może wygodnie, przyjemnie podpiąc się z kosolą pod tv i nie przejmować się zbędnymi, niepotrzebnymi do szczęścia rzeczami ? smile
        • szczqcz Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 14:56
          Przecież napisał ci że sprzedał/sprzedaje konsolę, więc o co ci chodzi? Coś mu
          najwyraźniej nie odpowiadało. Po co uszczęśliwiasz na siłę?
          • yambay Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 15:07
            A tam zaraz na siłę. Jeszcze jej nie sprzedał z tego co zrozumiałem.
            A przy okazji może przeczytają to inni i zobaczą ze dla meczenia się z pc jest alternatywa smile
    • arachnos83 Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 14:47
      używam także do grania zestawu Logitech EX100. Niedrogi i bardzo solidny sprzęt.
      Unikaj jak ognia sprzętu od Microsoftu. Ważne są jeszcze dwie kwestie. Pierwsza,
      wyważenie myszy z bateriami. Weź ze sobą do sklepu swoje baterie dwie AA i proś
      sprzedawcę, żeby ci dał spróbować jak to wygląda. Mysz bezprzewodowa będzie
      cięższa niż kablowa więc ważne jest, żeby waga była w miarę na środku, bo łapka
      ci się spoci i będzie ci uciekać tył. Druga kwestia, jeśli nie kupujesz zestawu
      z wbudowanym akumulatorem, a te są diabelnie drogie, to zainwestuj jednocześnie
      w ładowarkę i akumulatorki do niej 4 AA (to mus, bo mysz pożera baterie i gdy
      jedne będą w myszy, dwie pozostałe się naładują i będą czekać w zapasie) i
      ewentualnie możesz też AAA, ale z doświadczenia wiem, że klawiatura nie jest tak
      prądożerna. U mnie pół roku hula na tych samych bateriach. Zasięg jest
      oczywiście bardzo ważny i dlatego też odradzam sprzętu Microsoftu, bo u nich
      jest różnie.
    • true_kefir Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 15:02
      Ja kiedyś używałem jakiegoś zestawu Logitecha ala starsza wersja EX100 - bardzo sobie
      chwaliłem, a nadajnik dawał zasięg w całym pokoju.

Od 2 lat używam Logiteh EX710 i mam mieszane wrażenia. Klawiatura jest moim zdaniem
      super, jedna z najlepszych jakie używałem. Za to mysz... może mi się trafiła jakaś trefna,
      ale ta moja ma kiepsko reagujący LPM - nie zawsze łapie, że się go wciska, ale to wtedy
      "czuć" bo klawisz nie wchodzi. Ale to nie łapie tylko jak pod konkretnym kątem się kliknie.
      Jest to wkurzające, ale używam więc da się przyzwyczaić.

Pozdro

P.S. nie ma to jak konkretna pomoc - jaką mychą+klawiatę kupić? kup xboxa...
      odpowiedź na temat smile
    • j.uzek Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 15:40
      Nie poradzę co do konkretnego modelu, ale zdecydowanie polecam coś, co będzie
      miało podstawkę, która będzie robić za ładowarkę, kiedy nie będziesz korzystał z
      kompa. Wbrew pozorom to nie są jakieś koszty z kosmosu. Teraz mam takie coś i
      sprawdza się wyśmienicie. Przy normalnym użytkowaniu myszka działa zawsze. Z
      kolei miałem wcześniej jakiś shit, w którym trzeba było ręcznie wymieniać
      akumulatorki. Wystarczy sobie wyobrazić, że taka konieczność nastaje podczas
      miłej rozgrywki multiplajerowej...
      • arachnos83 Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 03.08.10, 15:52
        moja mysz po informacji o niskim poziomie baterii chodzi jeszcze (bez przerwy)
        przez 4h nawet do dnia, więc nie siej paniki smile
    • mightypirate a 03.08.10, 15:49
      Jeśli grasz dużo w RTS'y/FPS'y na multi i jesteś w tym dobry to nie znajdziesz
      czegoś takiego jak bardzo dobra myszka bezprzewodowa do GRANIA, tu żadna firma
      ci nie pomoże, możesz naleźć co najwyżej przeciętną gdyż czas reakcji
      bezprzewodówek /= czasowi reakcji myszki przewodowej. Jeśli ci na tym zbytnio
      nie zależy to każda będzie dobra, zależnie od tego czy lubisz wymieniać
      akumlatorki czy wkładać myche w stacje dokującą. Kwestia wygody, ja kiedyś
      miałem zwykłą myszkę optyczną Microsoftu
      pclab.pl/zdjecia/aktualnosci/2006_06/ms-groovy-mouse.jpg i bylem z niej
      zadowolony (akumlatorki), wymieniłem na Roccata.
      • arcydemon re 03.08.10, 18:34
        Wielkie dzięki za pomoc ( i za podwieszenie tematu smile ), właśnie grubo się zastanawiam nad
        tym, bo tak jak mightypirate napisał głównie gram w RTS`y i FPS`y, nie chcę też kupywać
        myszki która będzie bardzo droga a w połowie tylko tak dobra jak kablowe, w tym wypadku
        prawdopodobnie zainwestuje w jakiś tani zestaw bezprzewodowy Logitecha, do zwykłych
        gier na singla i "wygodne granie" starczy myszka mniej precyzyjna, a do "boju multi"
        pozostanę przy monitorze i kablowej. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
        • arachnos83 Re: re 03.08.10, 22:38
          daj spokój z tymi ultra pro myszami. Lag na myszy bezprzewodowej jest
          nieodczuwalny, chyba że grasz w ligach światowych na najwyższym mozliwym
          poziomie. W przeciwnym wypadku nie ma się czym przejmować w multi. Sam po sieci
          gram na bezprzewodówce i jakoś nie zanotowałem spadku formy.
    • kelderek sprzecior 03.08.10, 20:37
      A kup sobie jakis tani zestaw od firmy "natec" mam w pracy od paru lat
      przewodowa klawiature i mysz, dopiero teraz musialem zmienic mysz na jakiegos
      logitecha.
      W domu mam nie-hardkorowy przewodowy zestaw logitecha jeszcze dluzej w uzyciu
      bezawaryjnym.

Czyli jak chcesz markowy sprzet wez logitech'a a jak tani a nie najgorszy to
      natec'a. wystrzegaj sie A4techa, moze ewentualnie myszka razer
    • schronxiii zestawy 03.08.10, 23:37
      polecam bezprzewodowy zestawy od microsoftu, na skąpcu można znaleźć zestawy z
      wyższej półki za ok 200pln. Za tę ceną zestaw się bardzo opłaca bo sama myszka to
      wydatek ok 120-150pln. Klawiatury i Myszki zrobione bardzo solidnie z wieloma
      funkcjami pod windowsa i offica jak róznież dodatkowe oprogramowanie InteliPoint i
      TypePro do programowania klawiatur, mysz, pisania makr to grania itd.
      Sam używam takiego zestawu od ponad 2 lat i jestem bardzo zadowolony.
      Na akumulatorach 2500mAh Mysz w Technologii BlueTrack trzyma ok. 4m-c a
      Klawiatura ok. 1,5 roku na orginalnych bateriach, teraz mam akumulatorki i jeszcze nie
      wymianiałem.
      Gorąco polecam Myszki od MS z technologią BlueTrack działają na każdym materiale
      (oprócz szkła) bardzo dorbze radzą sobei an lakierowanych biurkach.
    • maciuch333 czego nie kupic:) 04.08.10, 00:34
      Jak chcesz cos drogiego i wcale niezebyt dobrego to proponuje takie cos jak mam jasmile
      www.ceneo.pl/893566 . No ale za to fajnie wyglada... A tak serio to do grania
      kabelek bedzie lepszy ale watpie zebyś to odczuł, załatw sobie naprawde dobra
      podkladke pod mysz i kazdy zestaw powyzej 200 zlotych powinien byc oksurprised
    • arrowthe Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 04.08.10, 08:36
      Logitech Wave

Ale klawiatura jest łamana, więc nie każdemu to pasuje.
    • alkawen Re: Myszka bezprzewodowa dla gracza 08.08.10, 22:20
      logitech k350 + myszka logitecha, ja mam mx1100smile z obu podzespolow jestem
      bardzo zadowolonysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka