Dodaj do ulubionych

Beldan - prosba o opinie

21.07.06, 09:55
Witam,

mam prosbe. Kupujemy mieszkanie przy Beldan. Czy mozecie cos powiedziec o
plusach i minusach. Tam jest szkola podstawowa - mam nadzieje, ze nie wybuduja
tam stacji benzynowej...

Jakies Wasze opinie o spoldzielni Sluzewiec.

Jak jest z internetem - czy tylko UPC i TPSA?

Rady..

Z gory bede wdzieczny,

pozdrawiam,
Lukasz
Obserwuj wątek
    • Gość: vortex Re: Beldan - prosba o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:43
      Bylem tam w zeszlym roku na zaglach. Slabo dmucha, ale okolicznosci przyrody
      OK. Niezly park dla dzieci w Galindii, mozna podjechac pod sam pomost.
      Okoliczne parki niestety potwornie zasr..ane, i to nie przez psy, ale ludzi.
      Osrodek PAN fajny tez dla dzieci, ale zarcie tam potwornie drogie (jak na taka
      spelune). Szlak komunikacyjny jest OK, wyobraz sobie ze pojazdy z napedem
      ekologicznym maja pierwszenstwo.
      Internatu nie widzialem, ale gdzies na pewno jest. Tyle tam szkol i kolonii.
      Tak w ogole to Fajna rzecz. Tez bym sie tam przeniosl.
      • lecteur Re: Beldan - prosba o opinie 21.07.06, 11:46
        :]

Chodzi mi nie o jezioro, a ulice. W Warszawie.

:]

pozdrawiam,

Lukasz
    • Gość: zyza Re: Beldan - prosba o opinie IP: *.chello.pl 21.07.06, 16:16
      Która część Bełdan? Bliżej Al. Lotników czy Rzymowskiego?
      Bloki jak bloki, typowe klocki z fabryki domów z przeróżnego rodzaju ludźmi
      wewnątrz.

Jeżeli blok jest bliżej Rzymowskiego lub ma okna na tą ulicę - należy wziąć pod
      uwagę że ruch na tej ulicy zwiększy się jeszcze bardziej niż obecnie - docelowo
      będzie to część wewnętrznej obwodnicy Warszawy.

Znacznie lepsza jest okolica Al. Lotników - do tramwaju na Puławskiej albo
      Wołoskiej pod Galerią Mokotów 5 minut spacerkiem. Minusem są przekoszmarne
      blokowiska tasiemce (na dokładkę wogóle nie rewitalizowane i zamieniające się w
      totalny slums) na Modzelewskiego.
    • Gość: lorem_ Re: Beldan - prosba o opinie IP: *.elarnet.pl / *.elartnet.pl 21.07.06, 21:41
      moja mama mieszka pod 11-tką,niby 10-cio piętrowy blok,a
      cisza,dziwne,nie?mieszkałem na Bełdan prawie 20 lat,no cóż,klimaty takie
      sobie,teraz się zmieniło...troche mało zieleni,ale przetrwasz...nie zwracaj
      uwagi na owocowych ludków,oni są nieszkodliwi...
      • lecteur Re: Beldan - prosba o opinie 21.07.06, 23:06
        Dzieki, bedziemy tez mieszkac pod jedenastka :)
    • kixx Re: Beldan - prosba o opinie 21.07.06, 21:45
      nie wiem nic o beldan
      za to upc ma teraz najlepsza w tym kraju oferte zintegrowana na tv+internet+
      telefon
      co prawda tv jest nedznej jakosci,ale za te cene...
      szczegoly zapewne na stronie upc
      • Gość: he he he Re: Beldan - prosba o opinie IP: *.chello.pl 21.07.06, 23:44
        Bełdan to slamsy
        • Gość: tomek Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty IP: 217.153.180.* 24.07.06, 15:16
          Sorry ale Bełdan 1, 3 i 5 to była elita ulicy Bełdan. Najgorszy był blok 11,
          najwiecej mętów, pijaczków, nic dobrego dzieci.
          Ale czasy miło wspominam.
          • agatka_s Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty 24.07.06, 17:42
            Gość portalu: tomek napisał(a):

> Sorry ale Bełdan 1, 3 i 5 to była elita ulicy Bełdan. Najgorszy był blok 11,
            > najwiecej mętów, pijaczków, nic dobrego dzieci.
            > Ale czasy miło wspominam.

no ja tez mieszkalam na Beldan (konkretnie numer 1), jakies 20 lat temu, moze
            15...

Sentyment, bo to lata dziecinstwa, szkola, liceum, och...

ale obiektywnie syf-malaria. Za moich czasow kiedy postawiono te bloki, to
            wkolo bylo bloto a do szkoly nr 191 na Bokserskiej chodzilam po takich plytach
            betonowych. Towarzystwo bylo nieciekawe, mieszanka ludzi wysiedlonych ze wsi
            na ktorych postawiono te bloki, z robotniczym Sluzewcem
            okraszonym "inteligencja pracujaca" jak moi rodzice lekarz i inzynier np...

Aha i byl jeszcze dozorca co to nigdy nawet palcem nie kiwnal, ale mial chyba z
            6-ro dzieci i nie bylo sily go ruszyc...

Jak jade Rzymowskiego, to mam wrazenbie ze czas w tych blokach stanal w
            miejscu. Uniwersytet, drogi sie modernizuja a te bloki na Beldan, takie
            gierkowsko-barejowskie...

W zyciu bym tam nie poszla mieszkac...
            • lecteur Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty 25.07.06, 09:20
              agatka_s napisała:

> W zyciu bym tam nie poszla mieszkac...

dzieki za dobre slowo ;)
              • Gość: agatka_s Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty IP: *.aster.pl 25.07.06, 11:34
                Przepraszam, nie chcialam zrobic przykrosci. Ale taka jest prawda. Wyjatkowo
                mi sie tam nie podoba, choc jak napisalam pewien sentyment zostal...
            • Gość: he he he Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty IP: *.chello.pl 25.07.06, 09:40
              agatka_s napisała:

no ja tez mieszkalam na Beldan (konkretnie numer 1), jakies 20 lat temu, moze
              > 15...

Towarzystwo bylo nieciekawe, mieszanka ludzi wysiedlonych ze wsi
              > na ktorych postawiono te bloki, z robotniczym Sluzewcem
              > okraszonym "inteligencja pracujaca" jak moi rodzice lekarz i inzynier np...

inteligencja pracująca nad zacieraniem swojego pochodzenia i udziałem
              w kolaboracji z komuną
              • Gość: agatka_s Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty IP: *.aster.pl 25.07.06, 11:47
                inteligencja pracująca nad zacieraniem swojego pochodzenia i udziałem
                > w kolaboracji z komuną

Przepraszam, ale na jakiej podstawie to napisales/as ?

Znasz mnie lub moich rodzicow ?

Termin "inteligencja pracujaca" dotyczyl wszystkich obywatwli PRL, nie bedacych
                robotnikami czy chlopami, ewentualnie Chlopo-robotnikami. W kazdej ankiecie, a
                wypelnialo sie ich miliony przy kazdej dupereli nalezalo wypelnic rubryke-
                pochodzenie. Bycie inteligencja pracujaca, nie bylo ani specjalnym powodem do
                dumy, ani na odwrot. (znaczy jak ja bylam dzieckiem, bo dawniej bylo
                obciazeniem np przy zdawaniu na studia itp, ale za Gierka to juz tak nie bylo).

Wsrod owej inteligencji pracujacej tak jak i teraz bylo sporo swin i szumowin,
                ale byli tez i normalni ciezko pracujacy aby wychowac dzieci i jakos egzystowac
                ludzie. Nic w przyrodzie sie nie zmienia...

A mieszanie ludzi z roznym pochodzeniem bylo celowe i obmyslone przez komune.
                No ale coz mieszkanie bylo takim marzeniem, ze dla mlodych ludzi nawet
                najgorsza nora, w najgorszym towarzystwie, byla luksusem i spelnieniem
                aspiracji zyciowych. Polecam zobaczyc serial "Daleko od szosy".

Te bloki na Beldan, ktore dzis dla mnie 40-latki sa mowiac delikatnie malo
                urokliwe, dla moich rodzicow byly szczytem marzen...

• lecteur Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty 25.07.06, 12:36
                  Dla nas te bloki tez sa szczytem marzen. Bo na wierzcholek, tj. ulice Narbutta -
                  nas nie stac.

Mam nadzieje, ze to bedzie dobry dom dla nas i dla naszych dzieci..

pozdrawiam serdecznie,

Lukasz
                  • agatka_s Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty 25.07.06, 12:49
                    >
                    > Mam nadzieje, ze to bedzie dobry dom dla nas i dla naszych dzieci..
                    >
                    >

Zycze tego z calego serca.

A tak przy okazji to, "Nie od razu Krakow zbudowano"...

My po 20 latach na Beldan wyprowadzilismy sie do podwarszawskiego Komorowa, do
                    segmentu z ogrodkiem, gdzie rodzice mieszkaja do dzis.

Ja po kilku mieszkaniach na Mokotowie/Okeciu-Ursynowie-Kabatach, jestem teraz w
                    trakcie wyprowadzania sie do podwarszawskiej Magdalenki. Bo co dom ze sporym
                    ogrodem to dom ! No ale to dopiero jak dzieci podrosna, bo tzw "pod-WarszawA"
                    dopoki dzieci chodza do szkoly jest wyjatkowo ciezka. Moje jest juz na etapie,
                    postepujacej samodzielnosci, wiec mozna sie "ewakuowac" do lasu...

Pozdrawiam i naprawde zycze zadowolenia z nowego mieszkania, no i odwagi w
                    ewentualnych nastepnych przeprowadzkach
                    • lecteur Re: Mieszkałem tam 20 lat przed 15-tu laty 25.07.06, 13:56
                      Dzieki serdeczne! Oby..

pozdrawiam, i zycze wszystkiego dobrego,
                      Lukasz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka