Dodaj do ulubionych

Fallout New Vegas - Bugi vs Patche

20.11.10, 21:29
Ponoć gra miała poważne problemy z bugami, freezowaniem i optymalizacją po premierze. Od tego czasu minął już jednak niemal miesiąc i zacząłem się zastanawiać nad zakupem gry, jednak chciałbym wczesniej wiedzieć, czy patche wyeliminowały większość problemów?Chodzi mi zwłaszcza o przycinanie się gry.
Obserwuj wątek
    • deohy Re: Fallout New Vegas - Bugi vs Patche 20.11.10, 22:31
      przesadzają.
      • manowar_maniac Re: Fallout New Vegas - Bugi vs Patche 20.11.10, 23:24
        Podczas gry nie zaobserwowałem ani jednego buga
    • kali005 Re: Fallout New Vegas - Bugi vs Patche 21.11.10, 03:59
      No ja niestety musze powiedziec ze mimo tego ze gra jest naprawde zajebista, ciezko mi nieraz przysciasc, wlasnie z powodu na bugi - mimo tego ze sprzet mam jeszcze w miare wystarczajacy (e8400 + gtx260) na win 7 + zawsze najnowsze stery mam mase problemow z FNV. Mniej wiecej raz na pol godziny crash to desktop, crashe przy kupowaniu kart u travelling merchant (co niby mial zalatac patch ktory ostatnio wyszedl), ciecie przy obracaniu kamera, crashe przy quicksave'ach... Gdyby nie fabula, dawnobym odstawil ta gre w cholere i albo czekal na patcha albo dalbym sobie spokoj.
      Z gory przepraszam za jezyk, skladnie, czy literowki, bom z lekka pijany... Kolega nacho66 potwierdzi...
      • adzi71 123 21.11.10, 10:02
        Gram na piracie...jak na twoim sprzęcie tak tnie to wyrzuć kompa.Ja mam 7600gt, win XP, 1,86 gHz intel core duo 2, 3 gb ram.U mnie NIC nie ma, zero bugów, czasami tylko npc blokują się w obiektach takich jak płot, nic po za tym.Jak tobie się tnie, a nie mi to coś jest nie tak uncertain
        • kali005 Re: 123 21.11.10, 18:16
          adzi71, super ze grasz na piracie, ale nie przyznawaj sie do tego...
          Co do reszty posta, nawet mi sie nie chce komentowac...
          • jozi02 Re: 123 21.11.10, 21:37
            Spróbuj tego:
            newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=35262
            i tego:
            www.newvegasnexus.com/downloads/file.php?id=34778
            • kali005 Re: 123 22.11.10, 01:13
              @jozi02, Nvidia d3d9 perf fix mam juz od jakiegos czasu, bez znaczacych roznic w gameplayu, niestety. Zaraz sprawdze ten drugi, dzieki!
            • kali005 Re: 123 22.11.10, 01:18
              Ha, dziala zdecydowanie lepiej z tym modem 4GB! Napewno mniej tnie teraz.
              • nacho66 Re: 123 22.11.10, 11:41
                probowalem tego moda/patcha 4GB ale zadnych rezultatow to nie przynioslo... moze dziala inaczej na Win7 a inaczej na Viscie. Probowalem go jednak przed patchem, gdyz po owym patchu, przycinanie w zasadzie spadlo do zera na otwartych przestrzeniach (bez d3d9.dll). Sa niektore lokacje zamkniete (kanaly pod Vegas)n w ktorych tnie jak cholera ale generalnie po patchu u mnie dziala lepiej. Innych problemow raportownych w bug listach nie uswiadczam i oby tak zostalo
          • sidian Re: 123 28.11.10, 16:13
            kali005 napisał:

> adzi71, super ze grasz na piracie, ale nie przyznawaj sie do tego...
            > Co do reszty posta, nawet mi sie nie chce komentowac...

To akurat moze miec duze znaczenie, bo nierzadko piraty chodza lepiej od oryginalow. Mialem tak z Rainbow Six Vegas 2. Kupilem sobie oryginalna gre, okazalo sie, ze jest po polsku (nie ma wersji angielskiej), w dodatku nie bedzie dzialac na moim komputerze, bo mam DVD na sATA, a dla tej gry musi byc na IDE. Pozyczylem ja kumplowi, zeby sprawdzil, czy u niego smiga i okazalo sie, ze sie non stop wywala. Po trzech tygodniach wymiany maili z helpdeskiem poradzili mi, zebym sciagnal cracka. Skoro tak, to sciagnalem od razu calosc po angielsku (bo polskie tlumaczenie bylo koszmarne), uzylem polskiego klucza do MP i wszystko smigalo. Na lanparty ten sam kumpel zainstalowal sobie mojego angielskiego pirata, zeby pograc troche po lanie i cud sie stal: gra sie nie wysypala ani razu. Oryginal wywalal do pulpitu co pare minut, a pirat smigal jak zloto wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka