Dodaj do ulubionych

w co pograć w trybie kooperacji

21.11.10, 20:04
dzień dobry,

szukam dla siebie (i koleżanki) gry, w którą można by pograć w trybie kooperacji.
Oboje lubimy RPG, dla mnie najbliżej ideału leżą Baldurs Gate czy Fallout, choć lubię pograć też w prostsze strzelanki (ostatnio Battlefield Heroes i World of Tank).

Koleżanka ma podobne zainteresowania, ale też bardzo podobał jej się Assasin's Creed.

Naturalnym wyborem wydaje się Left for dead, ale ja nie przepadam za horrorami, a szczególnie za zombie.

Macie jakiś pomysł na wspólne ciekawe pogranie po sieci?

Obserwuj wątek
    • jozi02 Re: w co pograć w trybie kooperacji 21.11.10, 21:33
      Borderlands.
      Strzelanka z elementami RPG idealnie nadająca się na co-opa. Z tym, że trzeba poświęcić kilkanaście wieczorów na przejście całej gry smile
    • lehusan Re: w co pograć w trybie kooperacji 21.11.10, 22:30
      Jako fan fps-ów (w losowej kolejności) polecam:

Left 4 Dead
      Left 4 Dead 2
      Gears of War
      Resident Evil 5
      Moder Warfare 2 (co by nie mówić o samej grze - ten tryb naprawdę przypadł mi do gustu)
      Borderlands i owszem - oby nie była za duża rozbieżność w poziomach;

jeśli ktoś jest chętny - zapraszam do wspólnej gry wink
      • lehusan Re: w co pograć w trybie kooperacji 21.11.10, 22:33
        ModerN Warfare i tryb Special Ops oczywiście
        (jedna z wielu próśb o możliwość edycji ...)
    • slawomir.serafin Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 13:45
      kooperacja + RPG = MMORPG tak w ogólnym zarysie. Tutaj dowolną grę można wziąć na warsztat i po prostu biegać sobie razem cały czas. Z punktu widzenia finansów wziąłbym coś albo darmowego jak Dungeons & Dragons Online / Lord of the Rings Online / Runes of Magic albo coś bez abonamentu, jak Guild Wars.

Z rzeczy innych - coop w Splinter Cell: Chaos Theory był świetny. We dwójkę można też przechodzić Dawn of War II, który jest bardziej RPGowy niż inne RTSy. W sporo modułów do Neverwinter Nights 2 też można we dwie osoby pograć.
    • alkawen Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 13:58
      borderlands i deathspankbig_grin
      no i serious sam, obecnie to lepiej hd...
    • piotrstark Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 14:21
      Ja z narzeczoną a teraz już żoną zagrywamy się w Diablo II, gra ta jest wiecznie żywa, ma świetny klimat i jest idealna do koopa.
      • michgre82 League of Legends 22.11.10, 14:32
        Polecam jak w tytule. Darnowe, casualowe, od paru wieczorów zagrywam się jak fretka big_grin. W coopie z kimś znajomym musi byc jeszcze fajniej big_grin
        • sidian Re: League of Legends 24.11.10, 13:30
          michgre82 napisał:

> Polecam jak w tytule. Darnowe, casualowe, od paru wieczorów zagrywam się jak fr
          > etka big_grin. W coopie z kimś znajomym musi byc jeszcze fajniej big_grin

Tak, jest jeszcze fajniej. Czesto gramy na lanparty w to i jest naprawde swietnie. Vent to nie to samo wink.
    • jarek138 Two Worlds 2 22.11.10, 14:42
      Najnowsza produkcja, 5 trybów rozgrywki sieciowej, klimat RPG.
    • galekanalek Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 15:10
      Z koleżanką sympatycznie się gra w Trine, ale to nie jest jakaś wybitnie długa rozgrywka. Poczciwy Warcraft3 mimo, że przeciętną grą był, doczekał się tysięcy autorskich map, które odwracają rozgrywkę do góry nogami i czasami jest to świetnie wykonane. (RPG mapy, tower def., heroes def. i inne.)
      Commandos 2 jest rewelacyjny jeżeli chodzi o łamigłówki, szczególnie jeśli nie było się weteranem tej serii. Diablo2 odradzam, bo monotonne.

Stare gry na automaty też mają swój urok. Nie ma to jak dwóch dziadów idących w prawo niszczących wszystko po drodze. Są różne, ale imho metal slugi najlepsze.

Podobno fajny coop mają LEGO Indiana Jones 1 i 2, ale to nie mój klimat więc nie sprawdzałem. Podobnie Lara Croft Guardian of Light.
      Audiosurf podobnie, ale z muzycznych lepiej się człowiek bawi przy Ultrastarze (sourceforge.net/projects/ultrastar/). Trzeba mieć dwa mikrofony i dociągnąć bazę opracowanych utworów, ale dziś nie problem zorganizować to wszystko.

Zaś najlepsza grą Co-op dla niewielkiej ilości osób to był IMHO SWAT4.

Polecam przejrzeć www.co-optimus.com/games.php
    • simplex Deathspank 22.11.10, 15:35
      W deathspank jest kpina nie kooperacja, nie polecam.
      • simplex Re: Deathspank 22.11.10, 15:36
        To miala byc odpowiedź na post alkawena
    • simplex Lara Croft and the Guardian of Light. 22.11.10, 15:37
      Jesli wierzyc recenzjom, Lara Croft and the Guardian of Light ma świetnego coopa.

Shank też ma jakiegoś coopa.
    • pukacz80 odpowiedz jest tylko jedna 22.11.10, 16:06
      System Shock 2

Coop + RPG + troszke horror.

Trzeba znac angielski zeby sie wczuc w klimat

Remeber Citadel ....
    • arcydemon Commandos 22.11.10, 16:07
      możecie spróbować pograć w commandosów wink, fajnie można się zgrać postaciami, bądź przełamywać obronę wroga i wykonywać zadania na własną rękę w tym samym czasie z różnych stron. Świetna sprawa tylko dużo loadowania jest.
    • zezz Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 16:23
      GuildWars - to CORPG(Cooperative Online Role Playing Game ), takze chyba najblizej tego co chcesz, kupijesz gierke i grasz.
    • e-e Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 16:45
      L4D i L4D2 są cudowne w kooperacji. Można nie przepadać za zombie, ale zabawa jest przednia. Horroru tam niewiele, dużo strzelania, ratowania się i zabijania nawzajem, sporo śmiechu i zabawy. Naprawdę fajna zabawa z komunikacją głosową.

Nie jest to RPG, ale RPG po sieci to pomyłka. Wiem, bo kiedyś byłem w klanie Baldur's Gate 2, to jest dla hardkorowców tylko. smile MMORPG dla mnie niestety mają za dużo statystyk i grindu, a za mało RPG. smile

Borderlands ma elementy RPG w stylu hack'n'slasha, ale imho nie jest aż tak fajne do coopa. Ja się nudziłem.

Starcraft 2 jest niezły przy 2v2 lub coop against AI, ale to trzeba lubić.

Lara Croft And The Guardian Of Light jest świetną grą i z tego co piszą, to coop jest jeszcze lepszy. Nie próbowałem w multi, ale to może byćdobre.
    • aryman222 Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 20:10
      - już było, ale powtórzę: Borderlands!!!

- a może spróbujesz prawdziwej jatki, w strzelance taktycznej? wtedy graco polecam Bad Company 2 w multi. wprawdzie tam składy liczą 4 osoby, ale dwie nieznane osoby nie powinny zepsuć zabawy.
      - już było, ale powtórzę: Borderlands!!!

- a może spróbujesz prawdziwej jatki, w strzelance taktycznej? wtedy graco polecam Bad Company 2 w multi. wprawdzie tam składy liczą 4 osoby, ale dwie nieznane osoby nie powinny zepsuć zabawy 
      • aryman222 Re: w co pograć w trybie kooperacji 22.11.10, 20:11
        o fuck! coś mi się rypnęło w edycji smile a wciąż forum nie dorosło do edycji postów sad
        • szczqcz Re: w co pograć w trybie kooperacji 23.11.10, 08:47
          I nie dorośnie. Radek Zaleski wiele razy pokrętnie mówił, że to na wypadek zbierania dowodów dla policji/skarbówki/CBA. Czy coś w tym stylu.

• wintermute44 Lara Croft and the Guardian of Light 23.11.10, 08:44
      Lara Croft and the Guardian of Light
    • mukero320 Re: w co pograć w trybie kooperacji 23.11.10, 14:29
      polecam również od siebie Borderlands.
      Jeżeli lubicie pogłówkować to gorąco polecam Men of War, ja przy tym miałem masę zabawy i funu.
      ARMA 2
      Cywilizacja 4, polecam z dodatkami i którymś z rozbudowywujących modów (Sevomod, Rise of Mankind,) naprawdę można się świetnie bawić podbijając razem świat ( a może jednak pod koniec ktoś kogoś zdradzi?)
      w half life i half life 2 da się grać co-op dzięki modom.
      Neverwinter nights 2 (jedynka na co-op szybko się nudzi)
      Rune, tylko to z tego co pamiętam wymagało patcha/moda
      i w sumie niepotrzebnie to pisałem bo.... jak zwykle wujek google pomógł...
      en.wikipedia.org/wiki/List_of_cooperative_video_games
    • zlyporucznik Re: w co pograć w trybie kooperacji 23.11.10, 15:40
      Nie jest juz latwo ja zdobyc, ale polecam Ci goraco 2 czesci gry "Obscure".
      Co prawda napisales, ze nie lubisz horrorow, ale CO-OP w tych grach jest niezwykle klimatyczny.
      Latwo sie wczuc w polozenie postaci kiedy grasz z kolega lub szczegolnie z dziewczyna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka