Dodaj do ulubionych

easter eggs w nowych grach

02.12.10, 08:51
tak mi się przypomniało, że kiedyś takich zabawnych wtrętów od producentów gier było sporo. pamiętam przede wszystkim te z Falloutów.

w nowych grach kilka było w grach Rockstara, ale poza tym... czy twórcy wysokobudżetowych gier mają jeszcze poczucie humoru?

dacie jakieś linki, żeby obalić moją tezębrawo
Obserwuj wątek
    • elemental Re: easter eggs w nowych grach 02.12.10, 09:44
      www.youtube.com/watch?v=GnQBmdNVlZA Bad Comany 2
    • syc82pl Re: easter eggs w nowych grach 02.12.10, 10:39
      Ja linków nie mam, ale przypomina mi się jak w dodatku do DA1, "twierdza strażnika" explorując mapę natrafiasz na lokacje z kraterem, w którym jest ruda gwiezdnego metalu i scenka rodem z supermena...(starsza para znajduje dziecko w kraterze i postanawia się nim zaopiekować)

Przypomina mi się jeszcze dialog z singla BF Bad Company 2, gdy jadą na quadach i mówią, że skutery śnieżne są dla mięczaków (Modern Warfare)
      • gecko97 Re: easter eggs w nowych grach 02.12.10, 11:20
        (no wiesz w bad company 2 jeszcze chyba hugs mówi coś w podobie "dobra zróbmy to szybko bo jeszcze przyślą tu tych pedałów z czujnikami pulsu)<br />
        <br />
        A wracając do tematu to jeszcze w Black Ops na mapie Nuketown jest "Double rainbow"
    • reven Re: easter eggs w nowych grach 02.12.10, 11:47
      W GTA IV było ich sporo (np. serce statuy śmieszności) smile Z resztą pamiętam jeszcze jak w GTA: SA każdy bug uznawany był za easter egga smile Położona jedna tekstura na skałach (powtarzająca się) to jakieś groby, spawnujący się samochód w lesie uważany był za nawiedzony pojazd i inne takie smile
    • turbogadkotick Re: easter eggs w nowych grach 02.12.10, 12:38
      W Wolverinie były nawiązania do Lost, Portalu (wtedy jeszcze ciastko w grze nie było tak wyeksploatowane) i WoW. W Singularity były nawiązania do Lost, Metroida oraz Borata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka