Dodaj do ulubionych

FPS ROKU - felieton

04.12.10, 01:28
Jaka grę po wyczekiwanym sylwestrze będziemy mogli ze spokojem ochrzcić fps'em roku? Jaka produkcja przykuła was przed telewizory na dłużej niż można się było po sobie spodziewać? I wreszcie co urzekło was w swoim upatrzonym faworycie najbardziej?

Uzależnił mnie od siebie Battlefield. Uzależnił na tyle, że jak gdyby przez mgłę spoglądam na jego wady. Zatracam się w nim, gdy go dopadnę. Często na tyle, że po wyjściu z serwera dopiero zaczynam orientować się, że jestem we własnym pokoju. Czy można chcieć więcej od gry, jak nie tego, aby choć na jakiś czas dała nam zapomnieć o rzeczywistości? Czy to nie to, co najbardziej cenimy w grach? Ja tak, to najsolidniejszy argument według mojego toku myślenia do tego, aby rozsiąść się w cieplutkim fotelu i chwycić kontroler w dłonie. Ze spokojem zrelaksować się w pół mroku i wkroczyć do bitwy, i to nie byle jakiej. Błogosławionym niech będzie ten, kto postanowi jeszcze dokładniej odzwierciedlić krwawą wojnę i gonitwę za zwycięstwem w wirtualnej rozgrywce. Musi zdawać sobie jednak sprawę z tego, że nie będzie to zadanie należało do łatwych. Co jednak zmusza mnie do myślenia w ten sposób? Co rodzi we mnie świadomość, że uległem DICE, a nie Treyarch. Chyba gra emocji. Szwedzi bawią się moimi niczym kukłami na tle czerwonej kurtyny. To dreszcze emocji, które pobudzają moją wyobraźnie. Zawalający się budynek po lewej, odłamki przelatujące mi przed oczami. Dźwięk kuli, która skierowana o centymetr w prawo dałaby mojemu przeciwnikowi powód do uciechy, że sprzątnął wroga i nie pozwolił mi zedrzeć z masztu amerykańskiej flagi. Okrzyki kolegów z zespołu potrzebujących mojej pomocy. Na którym nośniku znajdę podobnie przekonujące uszy zasoby dźwięków? Nie wiem. Nie wiem również w jaki sposób, ktoś lepiej sprzedałby mi obraz współpracy z członkami drużyny. Onieśmielony jestem tym jak wypada to wszystko graficznie, moje oczy pożerają te widoki z zachwytem, a każde uczucie zmęczenia powoduje frustracje.

Zaprzedałem duszę EA, przynajmniej wypożyczyłem im ją na okres panowania według mojego gustu tej, a nie innej produkcji. Nie jestem uczulony na produkcje Activision. Cenię je, a wręcz bardzo mi się podobają. Miłość zawsze wygra jednak z zauroczeniem, jest to uczucie silniejsze, co nie podlega wątpliwości. Ja zakochałem się w Bad Company. surprised
Obserwuj wątek
    • psfan Re 04.12.10, 10:54
      Zgadzam się z autorem felietonu.
      Na miano First Person shootera roku 2010 zasługuje: Battlefield Bad Company 2
      • Gość: mcfly Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.10, 11:10
        Kupiłem i BF BC2 i MOH i COD'a i powiem że jestem zniesmaczony dwoma ostatnimi grami. Strasznie się na nich zawiodłem, wad wymieniać mi się nie chce.
        Za to Battlefield BC 2 to jest gra zdecydowanie najlepsza z tegorocznych gier FPS! I to nie o trochę , jest lepszy o "kilka długości".
    • arek3601 Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 11:29
      Nieśmiało dodam Aliens vs. Predator i Singularity, obie gry nie równają się do Battlefielda ale są o niebo lepsze od MOH-a i najnowszego dzieła Treyarch.
      • fix_poland Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 11:47
        BC2 i tyle ! big_grin
        • flapjack Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 12:57
          Co dokładnie urzekło was w tej grze? Chodzi o szczegóły, ponoć piękno tkwi w nich wink
          • gecko97 Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 13:03
            Ja przez pierwsze 5 miesięcy z BC2 bawiłem się świetnie ale to się skończyło wraz z odblokowaniem wszystkich możliwych rzeczy. Z tego powodu przesiadłem się na Black Ops i pewnie jak tam też wszystko odblokuje odkurzę stare gry i zacznę zdobywac trofea.
            • flapjack Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 13:10
              Pamiętaj, że wyszedł nowy Vip Map Pack 7 z czterema nowymi mapami. W drodzę również Vietnam, nie zamierzasz wracać? Zabawa szykuje się genialna prezent
              • gecko97 Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 14:59
                Może zobaczę te mapy ale co do Vietnamu nie mogę się przekonac.
          • lagmanic Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 17:41
            choć jestem wielkim fanem coda ale w tym roku to bc2 pozamiatało
    • huberotfm FPS ROKU - felieton 04.12.10, 14:49
      moja kolejność:
      1- HALO Reach
      2- BF BC 2
      3- COD BO
      4- MOH
      • flapjack Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 16:37
        Chciałbym wiedzieć co dokładnie zawierają te gry, że w waszym mniemaniu stawiacie je pierwsze w szeregu
        • gecko97 Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 16:46
          Mi w Battlefield'zie najbardziej podoba mi się możliwośc 'kombinowania' np. "zaskradam się na połowę wroga, poczekam aż wszyscy przejdą a jak helikopter się zrespawnuje to go zabiorę albo rozwalę w fajny sposób jak ktoś do niego wsiądzie". Brakuje tego w Black Ops.
          • addekk1 Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 17:19
            A dla mnie ta gra jest genialna bo, nie radzimy sobie? to lece na kamikadze podkładam c4 pod baze i po sprawie... Dodatkowo zgrany team i jest miazga, czołgiem 40 fragów bez zginięcia itp smile<br />
            BTW BC2 było fajne dopóki mi się wszystkie mapy nie znudziły... Sorry ile razy można grać w Arica Harbor? A i te Vip Mappacki to też dramat...<br />
            Ale to w sumie jedyny FPS w tym roku który ograłem, ale platynka i wszystkie bronie odblokowane i wszystkie PINY smile<br />
            A chyba grałem ponad 150h w tą gre przez 2-3 miechy smile
            • flapjack Re: FPS ROKU - felieton 04.12.10, 22:13
              Dlaczego vip packi to dramat? Po wstawieniu nowych mapek liczba graczy na serwerach uległa zmianie, na lepsze oczywiście.

-------

Gra na headsetach ze znajomymi to zupełnie inna bajka, jeśli się zgramy to po prostu satysfakcja udanej akcji sięga zenitu. Uwielbiam latać helikopterem z kumplem w takim wypadku, kiedy oboje możemy dogadać się przez headset. Bajka!
              • gecko97 Re: FPS ROKU - felieton 05.12.10, 11:13
                Do tej pory Map Pack'i były rzeczywiście beznadziejne bo przynajmniej ja nie zauważałem jakoś specjalnie zmian bo wszystkie mapy znałem z innych trybów. Teraz to się zmieniło po siódemce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka