Dodaj do ulubionych

Co mnie wkurza

04.01.11, 11:57
Pytanie skierowane jest do starszych użytkowników... nie wkurza was ostatnio "szczekanie" 14-18 letnich gołodupców ? Co widzę jakiś durniejszy temat to założony przez jakiegoś nieopierzonego nastolatka... Zaczyna mnie to irytować bo w każdym temacie ich pełno, mają mnóstwo do powiedzenia ale rzadko coś sensownego. Czasami mam ochotę napisać całkiem logiczny argument ale po sprawdzeniu profilu daruję sobie...

Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do naszych młodszych użytkowników, mam świadomość że jest to wiek głupawki, ale czasem trzeba postawić szlaban i dać kres głupim tekstom.

Wiem również że admininstracja nie jest w stanie nic zrobić, więc piszę po prostu z zamiarem uświadomienia starszych że czasem nie warto się pchać w przepychanki z małolatem którego w innych okolicznościach wysłalibyście do pokoju i zabronili grania na czymkolwiek.

A młodym mniej zuchwałości radzę. Ja dorastałem w czasach kiedy starszych się słuchało i szanowało, człowiek na tym dobrze wychodził.

Pozdr
Obserwuj wątek
    • radek.zaleski Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 12:03
      Trafne uwagi.

Dodam tylko, że zastanawiamy się, czy w tym nowym pięknym roku nie zmienić nieco zasad publikacji wypowiedzi. Oprócz tych agresywnych "krzywo" patrzylibyśmy także na wypowiedzi po prostu głupie.

Pod rozwagę.

coletrain napisał(a):

> Pytanie skierowane jest do starszych użytkowników... nie wkurza was ostatnio "s
      > zczekanie" 14-18 letnich gołodupców ? Co widzę jakiś durniejszy temat to założo
      > ny przez jakiegoś nieopierzonego nastolatka... Zaczyna mnie to irytować bo w ka
      > żdym temacie ich pełno, mają mnóstwo do powiedzenia ale rzadko coś sensownego.
      > Czasami mam ochotę napisać całkiem logiczny argument ale po sprawdzeniu profilu
      > daruję sobie...
      >
      > Nie zrozumcie mnie źle, nie mam nic do naszych młodszych użytkowników, mam świa
      > domość że jest to wiek głupawki, ale czasem trzeba postawić szlaban i dać kres
      > głupim tekstom.
      >
      > Wiem również że admininstracja nie jest w stanie nic zrobić, więc piszę po pros
      > tu z zamiarem uświadomienia starszych że czasem nie warto się pchać w przepycha
      > nki z małolatem którego w innych okolicznościach wysłalibyście do pokoju i zabr
      > onili grania na czymkolwiek.
      >
      > A młodym mniej zuchwałości radzę. Ja dorastałem w czasach kiedy starszych się s
      > łuchało i szanowało, człowiek na tym dobrze wychodził.
      >
      > Pozdr
      • wujekstanek Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 12:21
        Radek - pełna moderacja postów?
        • legileg Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 15:40
          W pełni popieram. Jakość, nie ilość! Po co komu przebijać się przez 10 napisanych pod rząd postów jakiegoś psychopaty, które i tak skończą z ratingiem -50 i zostaną ukryte?
        • radek.zaleski Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 15:49
          premoderacja jest nierealna.

pełna moderacja, czyli czytanie niemal wszystkiego i reagowanie jest już teraz.

zapewne wprowadzimy kodeks dobrych obyczajów, w którym wyjaśnimy dlaczego niektóre zachowania będą "karanie" krótkim brakiem dostępu, ucinać będziemy chyba także w zarodku dyskusje, które odbywałają się regulanie, na ten sam temat.

• fisz96 Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 17:04
        Ja mam 14 lat . I bardzo chciał bym żeby taka reforma została wprowadzona w życie . Mi też żyła rośnie jak tak widzę co moi rówieśnicy piszą . Ok nie zostawię suchej nitki też na sobie miałem głupi okres dyskusji o działaniach cenegi ale po prostu miałem zły dzień , mam nadzieje że pan Radek nie piszę tego po to aby zmniejszyć żywotność tego tematu . Zmiany są dobre . Popieram i pozdrawiam

Ps . Chciałem przerosić wszystkich użytkowników za moje głupie i nieobiektywne komentarze i wpisy na forum . Przepraszam ( a mi przeprosiny na język łatwo nie wchodzą )
      • cyniczne_oko zasady musialyby byc proste i przejrzyste 05.01.11, 11:40
        radek.zaleski napisał(a):

> Trafne uwagi.
        >
        > Dodam tylko, że zastanawiamy się, czy w tym nowym pięknym roku nie zmienić niec
        > o zasad publikacji wypowiedzi. Oprócz tych agresywnych "krzywo" patrzylibyśmy t
        > akże na wypowiedzi po prostu głupie.

Zasady musialyby byc proste i przejrzyste. Bo definicja "wypowiedz glupia" moze byc stosowana praktycznie zawsze i wobec kazdej. Wypowiedzi wulgarne/agresywne wylapac sie da dosc latwo ale jesli chodzi o tzw. glupote to juz nie jest to takie przejrzyste.
    • sirmadness Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 15:12
      Cóż, w wieku mniej więcej 16 lat umysł większości ludzi jest na poziome 7 latków, więc w pełni się zgadzam.
      • felus Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 15:26
        W sumie temat odnośnie mnie. Myślę, że jest naprawdę wiele, wiele osób którzy nie potrafią się wypowiedzieć "normalnie". I macie 100% z tym, żeby "krzywo patrzeć" na te głupie wypowiedzi.
        • dirtyclown Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 15:59
          Wydaje mi się, że temat dotyczy mnie i mojego dowcipu który wczoraj przelał czarę goryczy, a właściwie "dyskusja" pod nim. Z drugiej strony nie wiem po co się tak spinać i wkurzać. Robiłem sobie wczoraj jaja, ale zostałem napadnięty przez czternastolatka. Jednak po przeczytaniu paru jego postów stwierdzam, że jednak należy odpuścić.

polygamia.pl/polygamia_forum/w,3058,120370808,120377684,Re_To_jakie_macie_plany_na_Sylwestra_.html
          polygamia.pl/polygamia_forum/w,3058,120393299,120406413,Re_Postanowienia_noworoczne_.html
          7. pkt. - wtf?
          • fisz96 Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 20:10
            Dobrze przeprosiłem daj już sobie spokój . Nie zaatakowałem cię tylko uważam że jeżeli korzystasz z Polygamia.pl to mógł byś być tak miły i nie obrażać ich ponieważ jeżeli miał to być żart to jak widzisz po komentarzach nie był za udany . Dalej jeżeli ktoś mnie o coś pyta to nie obijam w bawełnę i odpowiadam szczerze .
          • paulinea Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 23:20
            No niestety tak jest. fisz96- popierasz to, a dotyczy ten temat w duzym stopniu ciebie. Podobnie dzieje sie na polskim (oficialnym) forum playstation. Te 12 latki pisza takie idiotyczne rzeczy, ze zdaza mi sie napisac cos mniej grzecznego i dostaje ochrzan od pani moderator (!). Jakby sama zrobic z tym nic nie mogla...
            • fisz96 Re: Co mnie wkurza 05.01.11, 12:11
              paulinea nie ja tego w żadnym stopniu nie popieram uważam że trzeba temu stawić czoła sciana a nie siedzieć z założonymi rękami . smirk
    • angh Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 16:25
      Zgadzam sie.
      Moze wprowadzic cos na styl n4g, ze kazdy ma iles tam 'boubble', ktore traci na komentarze - zdobyc moze wiecej jezeli ma dobre oceny. Jak ma za malo punktow, to moze zrobic np. tylko jeden komentarz w temacie.
      • sirmadness Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 16:37
        Tak, tylko, że tu jest wiele osób, która oceniały by negatywnie ze złośliwości, dla zabawy, albo innych niewiadomych przyczyn
      • reven Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 16:42
        Albo jeśli ktoś ma odmienne zdanie, od razu jest minusowany. Pojawiłoby się 100 identycznych komentarzy.
        • sora_no_iro. Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 18:36
          bez względu na to co napiszę i tak dostanę minusa od moich "fanów" wink Wiadomo, renomacool
          • eliot_ness Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 20:16
            Respect cool Też mam kilku smirk
          • kadinnui Re: Co mnie wkurza 05.01.11, 17:10
            Nawet jakby dc_gt napisał coś mądrego (sic!) to by dostał minusy tak dla zasady, więc to chyba złe rozwiązanie.
    • sora_no_iro. Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 18:34
      E tam, wyolbrzymianie. Ilu ich jest? Lepiej popatrzeć na całą społeczność. Przykładowo taki sora no iro, za chwile kolo skończy 23 lata, a praktycznie każdego z odmiennym zdaniem, uważa za idiotę. A i osoby zarzekające się, że są o wiele starsze, nieraz takimi głupstwami rzucały, że moderacja banowała ich chyba z litości, coby się do końca nie pogrążyli. Młodzież się dotrze. Początki są trudne, wychodzą wtopy, ale dobrze że się wkręcają. Można na niektóre rzeczy przymknąć oko, zamiast robić dodatkowe zamieszanie. Mowa tu oczywiście o sprawach jak np. nieudane tematy na forum. Powinny po prostu iść do kasacji jako niepotrzebne, z ewentualnym wysłaniem wiadomości do twórcy, czemu temat zniknął. Chociaż z tymi tematami i podejściem do nich władz poly, to różnie bywatongue_out Przykład, twórczość dc_gt. Coś co powinno być usunięte i zapomniane, doczekało się osobnego tematu od jednego redaktora... i to z cytatamitongue_out Więc czemu miałyby mnie ruszać błędy młodszych, popełniane w dobrej wierze. Oczywiście jest druga grupa, bardzo prężnie się rozwijająca ostatnimi czasy, czyli chłopcy z dobrą radą dla każdego. Troszkę nadużywają anonimowości w internecie i udają mądrzejszych niż są naprawdę. Potem taki głupi ja daję się sprowokować. Kończy się oczywiście sprawdzeniem wieku, deprechą że dałem zrobić się przez goowniarza i świadomością że niepotrzebnie się odzywałem. Tak to jest gdy każdego rozmówce traktuje się jak równego sobieuncertain
      • swayzak77 Re: Co mnie wkurza 04.01.11, 23:08
        Tak, wyolbrzymiacie, dajcie sobie spokój, nie wart temat zachodu. Wyjść na głupka trzeba kiedyś, jak się to robi w wieku lat 14tu to chwała im za to, wychodzenie na głupka w wieku 35 lat (co mi się czasem zdarza) to dopiero jest siara smile
      • daniob Re: Co mnie wkurza 05.01.11, 13:50
        "Przykładowo taki sora no iro, za chwile kolo skończy 23 lata, a praktycznie każdego z odmiennym zdaniem, uważa za idiotę."

To chyba znak, że pora zmienić nick na trolla_no_iro, hehe
        https://i170.photobucket.com/albums/u247/MooseDesign/troll_face.gif
    • oceanic815 To mnie wkurza 04.01.11, 18:47
      Eh. A nie lepiej po prostu olac idiotów i użyc tych resztek inteligencji do nie dania się sprowokowac? Też mam 15 lat, też mnie wkurza wiele trolli ale staram się jak mogę nie uczestniczyc w durnych dyskusjach.
      Z resztą nie ma tu wiele do gadania - trolli trza banowac, tak jak zrobiono to z dc_gt (bawił mnie gościu, ale po kilku miesiącach nawet on powinien się zudzic swoimi dowcipami). Teraz dcgt dostał drugą szansę i siedzi cicho bojąc się ponownego banu.
      Ten temat to też dyskusja o niczym, bo na pewno nie o grach...
      • dc_gt Re: To mnie wkurza 04.01.11, 20:56
        moj spadek aktywnosci spowodowany jest tym, iz aktualnie piszę recenzje lbp 2, ktora powinna ukazac sie juz za dwa dni.
        • swayzak77 Re: To mnie wkurza 04.01.11, 23:06
          LOL, to cudownie tongue_out
        • paulinea Re: To mnie wkurza 04.01.11, 23:26
          Zakladam, ze dostep do trybu online juz dawno masz?
          • pawepek Re: To mnie wkurza 05.01.11, 14:50
            niech zgadne będzie 11/10?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka