Dodaj do ulubionych

Erikson w grach

11.02.11, 12:00
Nie wiem czy znacie książki Stevena Eriksona? W skrócie jest to epickie bardzo fantasy z masą potężnych bohaterów i wielkimi bitwami. Marzy mi się gra, w której można poprowadzić swojego bohatera/bohaterów i ich armie na pole bitwy i bić wroga. Bohaterowie powinni być erpegowi - levelować, zdobywać nowe przedmioty, posiadać moce. A do tego być znaczącym elementem pola walki - bohater na wysokim lvl powinien zmiatać samodzielnie oddziały przeciwnika.
Kojarzę mętnie, że chyba były ze dwie gry z podobnymi założeniami (i nie mówię tu o ktorejs cześci HoMM), ale za nic nie mogę sobie przypomnieć ich tytułów. Kojarzy wam się coś podobnego???
Obserwuj wątek
    • tayschrenn RE:Erikson w grach 11.02.11, 13:46
      Niestety nic, ale muszę przyznać że też bym chętnie pograł w coś takiego smile
    • nacho66 Re: Erikson w grach 11.02.11, 16:42
      Kiedys wspominano o projekcie moderskim zwanym "Malazan RPG'. Ale fora powiazane z nim sa martwe od dawna wiec wnioskuje ze pomysl updal
    • deathclaws Re: Erikson w grach 12.02.11, 11:22
      A czy Spellforce nie opiera się na takich założeniach? Coś mi się tak kojarzy, ale niestety nie grałem.
    • maladict Re: Erikson w grach 13.02.11, 23:23
      Pewnie, że znamy i kochamy. Co do gier to oprócz HoMMIV (gdzie bohater brał udział w walce a na wysokim poziomie radził sobie bez pomocy oddziałów) to przychodzi mi go głowy może Elven Legacy. Co do projektów związanych z Malazem to oprócz papierowego RPG, które Erikson z Esslemontem stworzyli na samym początku i z którego wywodzi się 'Księga poległych' nic mi się nie kojarzy. Ale będzę w przyszły piątek na spotkaniu to spróbuję zapytać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka