Dodaj do ulubionych

problem z ps+

IP: *.pljtelecom.pl 18.02.11, 13:51
Witam,

Chciałem się podzielić problemami jakie mam z usługą PS+ i zapytać czy ktoś jeszcze na coś takiego trafił.
W lipcu wykupiłem abonament na 3 miesiące. Za pierwszym razem przedłużył się w październiku. Niestety pomimo zdjęcia pieniędzy z karty kredytowej straciłem możliwość uruchamiania gier, które pobrałem przed przedłużeniem abonamentu - gry te "wyekspirowały" tak jak bym nie zapłacił. Po interwencji w BOK'u PSN i odczekaniu prawie dwóch tygodni odzyskałem możliwość uruchamiania wszystkich gier.
Pomyślałem, że to nowa usługa - pierwsze przedłużanie abonamentu... ok zdarza się. Myślałem też, że to koniec problemów.
Niestety 15 stycznia - kolejne przedłużenie abonamentu - problem wrócił. Znów straciłem możliwość uruchamiania gier pobranych w ramach abonamentu przed jego przedłużeniem. Niestety tym razem telefony do BOK'u nie pomagają - cały czas słyszę, że problem jest w trakcie rozwiązywania... i tak od miesiąca.
1/3 okresu, za który zapłaciłem minęła a druga strona nie wywiązuje się z umowy.

Czy ktoś trafił na taki problem czy jestem sam? Ew. może ktoś ma pomysł jak to rozwiązać... gdzie zainterweniować itp.
Obserwuj wątek
    • zwirz Re: problem z ps+ 18.02.11, 14:01
      Ja nie mam takie problemu bo mam abonament na rok i już nie przedłużę bo i tak gó... na PS+ jest.

Co do tego możesz zwrócić się do support Sony (niekoniecznie polskiego) i poinformować ich o takim problemie, że trafiają się przypadki że pomimo wykupienia subskrypcji nie możesz odpalać. Sądzę, że jeżeli temat poruszysz w centrali SCE to się temu przyjrzą

Druga sprawa, to próbowałeś się wylogować z PSN i zalogować ponownie i ponownie spróbować odpalić grę? Ja jak kupiłem PS+ to musiałem zrobić relog na PSN aby mi "zaskoczyło" że mam wykupioną subskrypcje.
      • Gość: genie Re: problem z ps+ IP: *.pljtelecom.pl 18.02.11, 14:25
        Codziennie od nowa loguję się do PSN włączając konsolę... więc to nie pomaga.
        • zwirz Re: problem z ps+ 18.02.11, 18:08
          aham. No to uderzaj do supportu europejskiej centali. Bo raczej SCEP nic więcej prócz takiego uaktualniania nie pomoże.
        • hardcoregamer Re: problem z ps+ 18.02.11, 21:58
          nie wiem czy to w temacie ale wiem że powinieneś przeczytać to: www.ppe.pl/news-4231-Gdy_wygasa_PS_Plus__tracisz_DLC.html
          • reven Re: problem z ps+ 19.02.11, 17:48
            No, ale On ma wykupioną usługę, a mimo to nic nie działa...
            • hardcoregamer Re: problem z ps+ 19.02.11, 18:03
              no to kolega ma problem uncertain nie wiem co może zrobić,niech zawoła jakiegoś znajomego speca od sprzętu PC i konsoli a na pewno rozwiąże ci ten problem,mi jak coś się psuje czy nie działa to na całe szczęście mam sąsiada który rozwiąże każdy problem , ale coś za coś ,trza za to mu piwo kupić big_grin
              • zwirz Re: problem z ps+ 19.02.11, 18:13
                znajomy od sprzętu PC lub konsoli... Człowieku weź się ogranij bo taki spec mu w niczym nie pomoże.
                • Gość: paulinea Re: problem z ps+ IP: *.timplus.net 19.02.11, 18:17
                  A o jakich grach mówisz? Chodzi Ci o to, że zamieniają się w wersje trial?
                  • Gość: genie Re: problem z ps+ IP: *.dynamic.chello.pl 20.02.11, 23:00
                    W trial zamienił się Wipeout.
                    Pozostałe po uruchomieniu powodują jedynie wipisanie czegoś w stylu "Product expired" po czym konsola proponuje udanie się do sklepu w celu zakupienia gry, którą miałem pobraną z PS+.
                    Dotyczy to pełnych wersji z PSN, Minisów oraz PSONE Classics pobranych w ramach PS+.
                    • paulinea Re: problem z ps+ 20.02.11, 23:19
                      No wiec tak samo mialam z critter crunch i stacking, wystarczylo ponownie sciagnac unlock. Tyle ze nie wiem jak jest z innymi grami, ktore nie posiadaja triali. Moze zapytaj sie na forum ps community?
                      • Gość: genie Re: problem z ps+ IP: *.pljtelecom.pl 21.02.11, 08:56
                        Niestety u mnie pobieranie od nowa wszystkich pozycji nie wchodzi w grę chociażby dlatego, że wszystko ma w PS Store normalną cenę (nie uwzględniającą PS+).
                        • paulinea Re: problem z ps+ 21.02.11, 19:46
                          No tak, ale gdy probujesz to sciagnac to zada od Ciebie zaplaty? I na ikonce nie pojawia sie czerwony znaczek PSS?
                          • Gość: genie Re: problem z ps+ IP: *.pljtelecom.pl 22.02.11, 13:19
                            dokładnie tak... PSS chce kasy, a znaczek jest niebieski
                • hardcoregamer Re: problem z ps+ 19.02.11, 19:54
                  znajomy od sprzętu PC itp = facet pracujący w jakieś firmie informatycznej mający dobre kontakty z lludźmi wyższego szczebla ,,,
                  o takiego mi speca zwirz chodziło big_grin a nie jakiegoś szpelca delca
                  • reven Re: problem z ps+ 19.02.11, 19:58
                    Ale o co Ci chodzi? Bo nadal nie widzę związku smile
                    • rivriet Re: problem z ps+ 21.02.11, 22:09
                      To wszystko przez to, że nie umiesz czytać czytać ze zrozumieniem komunikatu. Po każdym odnowieniu PS+ musisz ODNOWIĆ licencję na daną grę, tj. wejść w historię pobranych gier i przy niedziałającym produkcie kliknąć w "download". I nie, gra nie powinna się wtedy pobrać drugi raz. Innego sposobu nie ma, BO TO JEST OFICJALNA METODA.
                      • Gość: genie Re: problem z ps+ IP: *.pljtelecom.pl 22.02.11, 13:18
                        Problem polega na tym, że pozycje, które wygasły zniknęły z historii pobierania uncertain
                        Gdy próbuję je pobrać po raz kolejny PSStore chce ode mnie kasy.
                        Poza tym przy pierwszym przedłużeniu (gdy SCEE poradził już sobie z problemem z moim kontem) wystarczyło uruchomić grę będąc zalogowanym do PSN a licencja sama się odnawiała.
                        • reven Re: problem z ps+ 22.02.11, 14:04
                          To dzwoń na infolinię Playstation, jest w Polsce i działa chyba do późnych godzin. Tam Pani na pewno postara Ci się pomóc smile
                          • Gość: genie Re: problem z ps+ IP: *.pljtelecom.pl 22.02.11, 14:30
                            Problem polega na tym, że zgłosiłem to tej pani już miesiąc temu. Dzwonię tam co drugi dzień i zawsze słyszę, że problem jeszcze nie został rozwiązany a polski oddział PS ma związane ręce i nic więcej nie może dla mnie zrobić.
                            Dlatego szukam innych rozwiązań.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka