Dodaj do ulubionych

Demo CRYSIS2

16.03.11, 18:41
...no i po co bylo tyle plakac? lepszy. gorszy. zawsze to samo... demo tej gry na PS3 wyglada swietnie jak na konwert z PC... mozna doszukac sie slabych textur, np. na okladkach ksiazek, ale czy to ma znaczenie dla calosci? wreszcie doczekalismy sie legendarnej serii na konsoli SONY i rozgrywka, jako calosc wypada moim zdaniem swietnie... najlepsze sa odglosy broni wink bo dawno nie slyszalem czegos takiego... teraz, spokojnie wiem, ze gre warto kupic...
Obserwuj wątek
    • sinfulscholar Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 19:30
      chyba grałem w inne demo. dla mnie działa ono strasznie (wolno - jakby się przycinało) i jest paskudne. może mam takie wrażenie po grze w szybkiego i ładnego K3. mnie to demo na pewno nie przekonało. wolę MK9 big_grin
      • paulinea Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 19:42
        Zgadzam się, grafika jest OKROPNA. Nawet na PC wydaje mi się gorsza od tej w pierwszej części. Animacje i mapy też nie robią zbyt dobrego wrażenia...
        • sirmadness Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 19:44
          Okropna grafika ? Ktoś tu chyba ma dziwne pojęcie brzydoty
          • paulinea Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 19:58
            Może w porównaniu do Halo i Black Ops wydaje ci się ładna.
            • sirmadness Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 20:04
              A no tak, hail to the killzone, halo bleee, no ale czego się tu spodziewać
        • don_wroc_love Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 19:44
          grafika - de gustibus - mi akurat się spodobała, chociaż faktycznie mogło być lepiej
          ale
          a) grało mi się "tak sobie"
          b) gra przycinała - co jest dramatem jeśli chodzi o multi
          także jeśli kiedyś ją kupię, to raczej używkę dla singla smile
        • reven Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 20:16
          Grafika może okropna nie jest, ale nie miałem też szczęki na podłodze smile Jest po prostu bardzo ładna.
          • paulinea Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 20:40
            To ja mam chyba inne ps3, wszystkie inne gry wyglądają normalnie a na Crysisa się uwzięło...
            • reven Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 20:47
              Grałem na PC smile U mnie nie działało jakoś super, ale myślę, że to wina sterowników.
    • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 16.03.11, 23:47
      Gra odpala się w 1920x1080p. Tak ma być?
      • screwdriver81 Re: Demo CRYSIS2 17.03.11, 00:52
        nie ma co sie wywlekać nad grafika,grałem w bete,gram w demo,mozecie mnie znalezc na rankingach na x360[ostatnio pozycja na świecie pod wzgledem xp ok 200],nixk taki sam jak tu na poly,tak szczerze to jesli jest dobry host,co jest bardziej niz czeste,to nei ma czasu ogladac grafiki,ani lisci na skyline,ani refleksów wody na pier17,chcesz byc dobry/dobra to sie biega,szuka ,strzela,kryje,campi,snajpi,i bashuje,brafika jest na bardzo dobrym konsolowym poziomie i nie ma co sie rozwlekac nad pierdołami które nie maja wiekszego wplywu na gameplay,gra nie pzycina jesli ne łaczysz sie z hostem w bangladeszu a gra wybiera hosta wg lokalizacji twojego konta wiec zanim napiszecie wywody o ch@$^stwie hosta wezcie pod uwage gdzie macie zarejestrowane konto(japonia,stany,niemcy,tudzykistan),zagrozic moze tej grze jesli chodzi o multi BF3,a tak...reach razem z cod...murowany sukces,jesli single okaze sie fajna historia...to sukces finansowy murowany,ja juz preorder zlozyłem...czekam,a kciuki az sie palą :]
        • pimpnino Re: Demo CRYSIS2 17.03.11, 11:15
          Też pogrywam na x360 w to demo i pomimo mojego negatywnego nastawienia po 1 części, gra mi się podoba. Rozgrywka jest przyjemna, daje dużo możliwości. Warto przemyśleć zakup.
        • bushisan Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 13:36
          A ja na 170 tongue_out Pozdrawiam BigBrosPL smile
    • kmh Re: Demo CRYSIS2 17.03.11, 11:15
      Ja w ogóle nie zagrałem. Bezskutecznie przez pięć minut próbowałem się połączyć z jakąkolwiek grą. W końcu machnąłem ręką i odpaliłem demo Slam Bolt Scrapers. Czy jak im tam
      • vaderpl Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 12:06
        Zagrać zagrałem,,,jednak to już nie ten CRYSIS .. Jest jakiś taki "modny?"
        • wilddogg Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 12:29
          Mnie się nie spodobał, wolę killzone'a.
    • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 15:51
      Zagrałem i zarządziłem. Rozgrywka nawet przyjemna, zawsze to coś świeżego, zabijanie daje satysfakcje. Pod tym względem jak najbardziej dobra gra (chociaż moh też mi się spodobał, a podobno taki dobry nie jest). Natomiast co do hehe oprawy. Naprawdę szkoda mi tych wszystkich ludzi, którzy pamiętając crysisa na pc, spodziewali się nie wiadomo czego na konsole. Ba, są jeszcze w stanie kłócić się, jaka to zajebista grafika jest w drugiej części. O ile projekt poziomów jest b. dobry i punktu widzenia czysto estetycznego, jest pierwsza klasa. Kuleje natomiast wykonanie. "Co to za rozmazane gó..." - moja pierwsza myśl po odpaleniu gry (potem dało się przyzwyczaić), skutkująca pojawieniem się szyderczego uśmiechu na mojej twarzy. Byłem zaskoczony. Czekałem na coś ładniejszego. Na filmikach gra prezentowała się naprawdę ostro i sterylnie. Tymczasem mamy nie za wyraźną grafę z filtrem maskującym niedociągnięcia. Od strony technicznej jest co najwyżej przeciętnie. Nawet model postaci pojawiający się np. przy podliczaniu statystyk po meczu, to jakiś niesmaczny żart. Zanim wyjdę na hejtera. Dzisiaj po powrocie do domu naprawdę miałem ochotę zagrać. W końcu jak napisałem, zdążyłem zarządzić. Niestety co się okazało? Gra została usunięta z pss i nie można grać. Przypominam, demo miało premierę w środę i już go nie ma big_grin To chyba ostateczny dowód świadczący o jakości c2. Zakompleksiony developer publicznie odwalił seppuku. Najpierw wykłócał się z graczami o jakość, teraz po prostu uciekł. Od początku wiedziałem że wychwalania na temat optymalizacji i graficznej orgii, skończą się wielką kompromitacją.
      Szybka ocena:
      Gameplay 4/5
      strona artystyczna 5/5
      strona techniczna 2,5/5
      Czyli nie crap, ale dobra gra z przeciętną grafą.
      • duoboy Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 16:50
        ...demo faktycznie zniknelo z PSN, a jesli sie je ma, to nie mozna polaczyc sie z serwerm... ciekawe dlaczego? pierwszego dnia wszystko smigalo...
        • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 18:38
          wydali oświadczenie, a raczej słabe usprawiedliwienie
          www.ps3site.pl/hot-demo-crysis-2-juz-usuniete-z-psn/66658/
          dla mnie to brzmi jak: "usunęliśmy bo zaraz premiera, a im mniej ludzi zobaczy jak to wygląda, tym lepiej dla nas. W końcu szkoda jednym demem zabić cały hype, jaki zbudowaliśmy" To widzi każdy. Publikacja dema była błędem marketingowym z którego zdali sobie sprawę. Bo wyłączenie servera zanim w ogóle część graczy zdążyła zagrać, nie jest normalne.
      • koszerny Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 17:01
        Warto zauważyć że tylko wersja na ps3 jest graficznie upośledzona.Na 360,nie wspominając o PC gra trzyma fason
        • sirmadness Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 17:04
          Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że demo na xie wyglądało lepiej, chociaż działało na starszej wersji (nie ruszający się HUD w rytm oddechu, brak modeli postaci przy wyborze klasy itd)
        • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 18:26
          nie róbmy znów z wersji na x360 zupełnie innej gry. Ps3 cierpi na znane z innych multipatform dolegliwości jak jaśniejszy obraz czy niższa rozdzielczość. Ale to nie one sprawiają że gra wygląda średnio. crysis 2 po prostu nie jest największym osiągnięciem graficznym na żadnej z konsol. Bo chyba każdy potrafi wymienić kilka ładniejszych gier na xboxa. Więc jaki fason? Dali ciała, chcieli jechać na hypie pierwszego crysisa, ale zapomnieli, że konsole mają z góry określoną moc obliczeniową do wykorzystania. To nie pc gdzie wydajność sprzętu nie należy do zmartwień deva. Uzyskanie ładnej grafiki, robiąc z gry benchmarka, to nie problem. Nie zmienia to oczywiście faktu, że gameplay przyjemny, a wersja ps3 graficznie najsłabsza.
          • koszerny Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 19:23
            www.youtube.com/watch?v=2YAfrt5fasE
            Faktycznie wcale nie wygląda dobrze,nic a nicwink
            • pawepek Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 19:56
              o kurka ten gameplay od koszernego ryje beret
            • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 20:40
              nie zaniżaj poziomu. Wiem że hypowy szał zaczyna uderzać do głowy. Ale błagam wstrzymaj się troszkę i wytłumacz jak się ma prezentowany filmik z kampanii, do moich wrażeń z multi smile Żarty sie ciebie trzymają, ale trochę powagi. Singleplayer z wersji na ps3 też wydaje się ok. Tylko na ile ten filmik może być miarodajny? Znajdź mi taki co mogę odpalić na 40 calach bez widocznej kompresji to pogadamy. Bo widzisz, filmiki z multi (ver ps3) też wyglądały lepiej, niż to, w co zagrałem wink
              • koszerny Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 21:15
                "Znajdź mi taki co mogę odpalić na 40 calach bez widocznej kompresji to pog
                > adamy."
                Brak ci konsekwencji,kiedy pojawiały się filmiki z Killzona czy innego uncharted to razem z kolegami mało się nie posikaliście z zachwytu mimo słabej jakości.Skąd ten nagły sceptycyzm?wink
                Jeśli chcesz mieć jako taki ogląd na to jak prawdopodobnie będzie to wyglądać na konsolach to pobierz betę na pc,komputer podepnij pod swoje 40 cali,i odpal grę na configu z x360
                Premiera za bodajże 3 dni więc najlepiej po prostu kupić grę i samemu się przekonać
                szczególnie biorąc pod uwagę że,jak sam piszesz,gra ci się podoba.
                Jeśli możesz to łykaj na PC ewentualnie na xboxa.Nie jestem do końca pewien jak to ma być z wersją na ps3 np IGN straszy dużymi cięciami w grafice względem pozostałych platform.Jak będzie zobaczymysmile
                • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 22:27
                  akurat różnica w uncharted i killzonie była taka, że poprzedniczki tych gier wyszły na tą samą platformę. Stąd można mieć jakieś porównanie (czyt. pewność że nie będzie słabiej). Natomiast moje podejście do crysisa to nie sceptycyzm, lecz obiektywizm. Jeśli ktoś chwali się jakim mistrzem optymalizacji jest i dostarczy najładniejszą grę , a potem udostępnia grywalny kod, który wygląda jak wygląda... No cóż, mam jakikolwiek powód żeby dalej w to wierzyć? Ta ślepa wiara ludzi mnie dobija. Grałem w pierwszego crysisa, zachwycałem się grafiką jak wszyscy, ale wiem na co stać konsole. Gra cechująca się dużymi, wielopoziomowymi lokacjami, obsługą 3d, debiutanckim występem cryengine3 i niewielkim doświadczeniem deva z konsolami Dlatego może skutkować co najwyżej dobrą, jak na multiplatformę grą. Zresztą popatrz na ten filmik z singleplayera. Już tam widać ograniczenia, kopiuj wklej obiekt, na każdym kroku. Żeby tylko jak najwięcej zaoszczędzić, bo konsola nie wyciągnie. Nie mówię że jest tragedia. Nawet na ps3 da się w to grać (choć po k3 szok był spory, jak początek z końcem generacji). Moje chamskie czepialstwo wynika jedynie z obłudy panów z cryteka. Zapowiadali rewolucje, wyszła gra jak każda inna, a ja wiedziałem że tak będzie. Nie ma to jak czytać, że developer wykłóca się z graczami o jakość grafiki, a potem jest zmuszony usunąć demo, żeby jak najmniej osób miało złe zdanietongue_out Jak dla mnie pełna satysfakcja i teraz będę się napawał swoją nieomylnością. Jeśli miałbym kupić crysisa to na ps3, bo pucharków nie odpuszczę, bo rozgrywka ta sama co na innych platformach, bo od grafy mam killzona. Nie wykluczone że c2 powalczy o miano najładniejszego multiplatformowego fpsa, ale to by było na tyle.
                  • koszerny Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 23:42
                    Ja to widzę odrobinę inaczejsmile
                    Jeśli być obiektywnym to panowie z Crytek niepodzielnie rządzą na polu graficznych innowacji od 2004 roku(Far cry)Najładniejszy FPS poprzedniej generacji konsol także był napędzany ich autorskim silnikiem(Far Cry Instincts).W 2007 roku Crysis po prostu zmiażdżył konkurencje i do dziś nie wydano gry która by się do niego choćby zbliżyła.W świetle tych obiektywnych faktów powinieneś zrozumieć ze istnieją ludzie którzy nie "ślepo wierzą" lecz maja powody by obdarzyć panów z cryteku kredytem zaufania,szczególnie biorąc pod uwagę że do tej pory nie zawiedli a każda ich gra ustanawiała nowe standardy w dziedzinie grafiki komputerowej.

"Już tam widać ogranicze
                    > nia, kopiuj wklej obiekt, na każdym kroku. Żeby tylko jak najwięcej zaoszczędzi
                    > ć, bo konsola nie wyciągnie. Nie mówię że jest tragedia. "
                    Akurat ten zarzut można postawić każdej grze czy to killzone czy uncharted czy Geow
                    Nie jest to tez bardziej nasilone niż w wymienionych wcześniej tytułach.Szkoda że nie zauważyłeś świetnego oświetlenia,cieni czy roślinności.

Gusta są różne,z tego co piszesz Kz3 zrobił na tobie wielkie wrażenie,ja z kolei nie widzę jakiś dramatycznych różnic pomiędzy dwójką a trójką,ot więcej kolorów i zdecydowanie ostrzejszy obraz(żegnaj QAbrawo ),większa skala.
                    Chyba się niedogadanywink
                    • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 23:55
                      no nie dogadamy się skoro k3 nie robi wrażenia bo nie wiele różni się od k2, a c2 zrobi wrażenie bo c1 dalej ma najlepszą grafikętongue_out
                      • koszerny Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 00:15
                        Gdzież ja napisałem że kz3 wrażenie nie robi?Ależ robi.Najładniejszy shooter na konsolę?Owszem,lecz różnica między nim a jego poprzednikiem jest niewielka.

> c2 zrobi wrażenie bo c1 dalej ma najlepszą grafikętongue_out
                        Cholera dałbym sobie głowę uciąć że dwa posty wyżej posłużyłeś się podobną analogią,a teraz krytykujesz taki sposób argumentacji,ciekawetongue_out
                        • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 00:49
                          taki sam? więc rozwinę
                          c2 na konsole zrobi wrażenie bo c1 na pc dalej ma najlepszą grafikętongue_out
                          • koszerny Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 01:17
                            Premiera już wkrótce,więc się przekonamy czy zrobi wrażenie.W tej chwili to jałowa dyskusja.Tymczasem świeży Gameplay z 360
                            www.youtube.com/watch?v=xVLnfwesutY
            • sirmadness Re: Demo CRYSIS2 18.03.11, 21:00
              o kur....miód malina !
    • anonim1979 Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 00:57
      Ja im się nie dziwię że tak szybko usunęli demo z PSN. Rację mieli redaktorzy IGN'u którzy psioczyli na tę wersję. Toż to niemal Bayonetta z tego portu wyszła...

alturl.com/kdipr
    • zergadis0 Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 02:38
      Jak dla mnie gra nudna, powolna (nie wiem, może to dlatego, że w tym samym czasie grałem w Bulletstorma), dodatkowo chyba jeszcze w żadnej grze nie wkurzał mnie do tego stopnia blur przy rozglądaniu się - przez niego prawie nie dało się grać. Kolejna sprawa - duże mapy może i wyglądają imponująco (chociaż jak dla mnie głównie technologicznie, design już taki sobie), ale były zwyczajnie zbyt małe na tych 16 graczy, których można na nie na raz wrzucić - zdarzało mi się nieraz, że biegałem przez 2 minuty i żadnego innego gracza nie spotkałem. Ogólnie - Crysis 1 dużo lepszy, a tak w ogóle to imo najlepiej niech Crytek po prostu da sobie spokój z tworzeniem gier (bo ogólnie imo nie wychodzi im to za dobrze) i niech ograniczy się do tworzenia tego, w czym jest najlepszy, czyli silników graficznych.
      • gamerr Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 09:20
        Już pomijając aspekty graficzne, które nie są najlepszą stroną C2 (okropny blur), to duży plus ode mnie za matchmaking. Dwa razy załączyłem Demo i za każdym razem grało co najmniej ośmiu polaków, a zawsze milej gra się z rodakami, prawda?
    • martines_online Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 09:11
      Mi się tam demo podobało, tylko te spadki fps, miałem wrażenie, że gra średnio wyciąga 20 fps uncertain
    • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 09:49
      www.youtube.com/watch?v=bMg8wD4tI_Y
      to samo co koszerny, tylko na ps3 + chyba intro
      • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 10:07
        no i to
        www.youtube.com/watch?v=rMsE6gq0Yw0
        i to
        www.youtube.com/watch?v=svKUhYXZoHI
    • zdenio Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 10:37
      Grałem na PC. Crysis 2 to jedna z najbardziej chamsko sportowanych z konsoli gier, w jakie miałem (nie)przyjemność grać. Nawet w menu głównym nie zechciało się twórcom zamiast "Press Start" walnąć "Press Enter" tongue_out Poza tym jedyne opcje graficzne do wyboru to rozdziałka, AA, a poza tym... Trzy predefiniowane "zestawy" opcji, do których nawet nie mamy wglądu. Pierwszy raz widziałem coś takiego. Nawet auto-aim był domyślnie włączony ;p Sama rozgrywka - nic specjalnego. W pierwszych chwilach zabawa kombinezonem jest fajna, ale szybko staje się czymś zwyczajnym. Ogólnie jest mało intensywnie, nie ma adrenaliny, do tego słabe udźwiękowienie też robi swoje.
    • hellgate Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 12:13
      mi nie udało się nawet pograć minuty bo nie działa po wi-fi.
      Porażka.
      • sora_no_iro. Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 12:27
        działało po wifi ;p
    • 48pl Demo CRYSIS2 19.03.11, 13:51
      Ja zdążyłem pograć sobie na PS3, póki EA nie zdecydowało wywalić go z PSN. Swoje wrażenia mam pozytywne. Co prawda grafika trochę kulała (coś z rozdzielczością wydało mi się nie tak) i zdarzały się przycięcia (UWAGA tylko moja opinia: na moje oko wydaje mi się, że K3 bardziej klatkuje niżeli C2) to myślę, że nie wyglądała ona źle. Ba! Wydaje mi się, że C2 jest po prostu ładny. Do tego doszedł naprawdę fajny gameplay. Hasanie po mapkach i operowanie nanosuitem jest bardzo zadowalające + fakt, że nie tak jak w Killzone 3 dwa czy trzy strzały kładą cię na ziemię + mniej chaosu. To lubię. smile
    • adwarkk Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 14:11
      N-ty shooter, z średnią grafiką i mająca spadki płynności.
      Szkoda że zrezygnowali z podejścia nic nie masz, masz tarczę. To była przydatna rzecz w jedynce. Słabo rozwiązali rozwiązali sprawę granatów po które trzeba było nacisnąć dwa razy trójkąt. Na kilkanaście meczy które rozegrałem tylko 1-2 kille były z granatów.
      I co do grafiki www.lensoftruth.com/head2head/verdictscreen-shot-comparison/head2head-crysis-2-multiplayer-demo-screenshot-comparison/
      co to ma być z efektem kamuflażu?!
      Czyli ludzie którzy dopiero poznali słowo optymalizacja (Czyt.rok czy dwa lata czekaliśmy na kartę graficzną zdolną uciągnąć płynnie Crysisa na full?) robią kolejnego shootera. Ciekawe czy zwiększą ilość broni, dodatków do stroju itp.
      Chociaż jeśli chcieli zachęcić ludzi do kupna tego kryzysu tym demem to im się nie udało mając szczególnie uwagę jeszcze na słowa o najlepszej grafice.
      • anonim1979 Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 14:47
        To wycięty efekt z tą niewidzialnością. Po prostu więcej rzeczy jest na niższych ustawieniach np. bloom/HDR i różne efektów shaderów (tutaj GPU w X360 jest nie do pobicia) itd.
        Do tego niższa rozdzielczość i konieczność skalowania - a w przeciwieństwie do X360 który ma doskonały sprzętowy 6 punktowy skaler, na PS3 deweloper musi radzić sobie sam i skalować za pomocą karty graficznej/Cella i najczęściej wybiera 'najtańsze' skalowanie bilinearne. Skutek - dodatkowe rozmazanie ekranu.

img576.imageshack.us/img576/2585/89930037.jpg
        Co do płynności na X360 jest stabilne 30 fps bez rwania cały czas:
        www.youtube.com/v/VrtOkNOgm1Q
        Nieładnie że mimo cięć na PS3 nie udało się tego osiągnąć.

-----------------

Cała sytuacja przypomina Bioshocka, Mass Efffect 2, itp. - deweloper kłamie w żywe oczy bo nie chce się przyznać że nie dał rady.
    • kalafiori Re: Demo CRYSIS2 19.03.11, 20:56
      ja grałem na X'ie, kilkadziesiąt rund w multi i bardzo mi się spodobałosmile
      do tego stopnia ,że zrobiłem pre-order...singiel pewnie będzie spoko, ale bardziej na multi mi zależy ,a czuję ,że będzie spox
    • marcin78232 Re: Demo CRYSIS2 20.03.11, 09:18
      Mi bardzo miło się grało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka