Dodaj do ulubionych

Poszukuje przygotówkę.

19.04.11, 10:43
Witam wszystkich. Potrzebuje od was lekkiego wsparcie. Mianowicie ostatnimi czasy z racji słabych nowości już od dłuższego czasu, zabrałem sie za odświeżanie zaległości. Tym razem poszukuje przygotówek, ale o konkretnych kryteriach.
Nie interesują mnie przygodowi w stylu point and click. Natomiast ważne aby miały nietuzinkową fabułę obojętnie w jakim czasie i miejscu ( może być bardziej realnie lub całkowicie sci-fi, fantasy) Wszelkie udziwnienia i nietypowe rozwiązania w grze jak najbardziej plus. Ostatnio przeszedłem Fahrenheit i byłem naprawdę bardzo zadowolony, następnie Dream fall i również się nie zawiodłem. To wlanie tego typu rozgrywka mnie najbardziej rajcuje. Im bardzie rozgadane im bardziej przepełnione wstawkami i filmikami, tym lepsze (z racji mojego zamiłowania do serii Metal Gear Solid, gry typu interaktywny film są wręcz stworzone dla mnie).
A teraz znamienne hasło; rodacy, pomożecie?
Obserwuj wątek
    • thiefi Co to jest przygotówka? 19.04.11, 14:23
      Nie znam przygotówek , ale z opisu wynika, iż szukasz przygodówek.

Zdecydowanie polecam The longest Journey, Syberia 1 i 2, Gray Matter, Discworld 1 i 2, Broken Sword 1-4, Runaway 1 i 2, Beyond Good & Evil i polskie typu mój ulubiony Skaut Kwatermaster, Sołtys, Kajko i Kokosz czy Teenagent.
      Możesz spróbować jeszcze z Myst, antologie po grosze chodzą

Można by jeszcze wiele innych wymieniać, ale te mi się mile wspominają.
      • dante_art Re: Co to jest przygotówka? 19.04.11, 15:24
        Eh. Glupie literowki. Brak mozliwosci edycji troche przeszkadza.
        <br />
        Apeluje tez o czytanie ze zrozumieniem. Nie chce przygodowek point and click!
    • maxaue Re: Poszukuje przygotówkę. 19.04.11, 15:12
      Phantasmagoria, dawg.
    • ravwozniak Re: Poszukuje przygotówkę. 20.04.11, 10:03
      No to głupio, że sobie odcinasz możliwość doświadczenia paru fajnych przygód w p&clickach.
      No, ale jeżeli już to polecam horrory - Penumbra, Amnesia, w pewnym sensie Silent Hille (zwłaszcza część druga). I Gothic I i II wink
    • tomigaprv Re: Poszukuje przygotówkę. 20.04.11, 10:55
      Heavy Rain - ale PS3 wymagane.
      • dante_art Re: Poszukuje przygotówkę. 20.04.11, 11:20
        niestety juz nie mam ps3. Takto juz dawno bym zaliczyl HR.
    • berserk79 polecam 20.04.11, 11:46
      Beyond Good & Evil. Nie jest p&c i jest świetna
      • dante_art Re: polecam 20.04.11, 12:41
        No i to jest ciekawa propozycja. Dziekuje;]
        • mathiuss Re: polecam 21.04.11, 11:49
          W sumie to sam niedawno gralem w BG&E i Amnesie- obie polecam.
          No i jak Amnesia to i Penumbra.
    • simplex TOMI 20.04.11, 22:42
      Z tego co kojarze to Tales of Monkey Island nie jest point and click.
      Ostatnia czesc Broken Sword chyba też nie.
      • simplex Re: TOMI 20.04.11, 22:42
        No i back to the future.
    • largo.lagrande Re: Poszukuje przygotówkę. 03.05.11, 14:38
      Mnie przygotówka kojarzy się z gotówką noszoną przy sobie big_grin Wybacz, nie mogłem się powstrzymać wink
    • cyniczne_oko przygotówka = kobieta z kasą? good idea 06.05.11, 17:18
      Znajdujesz taką przygotówkę i żyjesz slodkim życiem nieroba....piwo
    • shadowthief1 Re: Poszukuje przygotówkę. 07.05.11, 17:55
      Jeśli spodobał Ci się Fahrenheit to spróbuj również wcześniejszej gry Davida Cage'a - Omikron Nomad Soul: dużo ciekawych rozwiązań, dużo mówienia, dużo filmowych wstawek i jak dla mnie świetna fabuła. Jest jeden warunek mówisz mieć kartę od zielonych, bo na nowych sterownikach od czerwonych gra nie pójdzie ni w ząb.
      Teraz gram w Dark Earth i też jest świetnie - chociaż do grafy, nie powiem, trzeba się przyzwyczajać.
      A tak w ogóle to zajrzałem do tego wątku tylko ze względu na przygotówki wink
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka