gomez6
25.04.11, 20:28
Witam. Od jakiegoś czasu kołacze mi się po głowie pewien temat. Posiadam własnoręcznie złożony do kupy automat Arcade.
polygamia.pl/Polygamia/0,107737,8116997.html?user=gomez6&photoId=323280
Stara kabina + xbox360 + pady przewodowe (i trochę lutowania) + monitor HD acer. Powiem szczerze że nie wyobrażam sobie gry w Super Street Fightera na czym innym. Efekt jest całkiem, całkiem. Moje pytanie jest takie czy posiadając oryginalną konsole, oraz gry, czy mogę pozwalać ludziom nieodpłatnie korzystać z konsoli? Np. w restauracji goście mogli by grać za darmo jeśli coś zamówią. Czy to jest legalne? Bo z tego co widzę to grę (tak jak filmy DVD) możemy kupić, ale nie bardzo mamy do niej prawo (nie możemy pozwolić komuś w nią grać). W świetle prawa jest to nie legalne (chodzi o publiczne odtwarzanie). Powiem jeszcze tak, że pisałem do Capcomu w tej sprawie, z kolei oni przekierowali mnie gdzie indziej, a z tamtą już nie otrzymałem odpowiedzi. Proszę o pomoc i fachową opinię i ewentualnie poradę co z tym fantem zrobić. Planowałem pisać do Namaco i Midway (czy Netherealm?), ale myślę że od nich nic się nie dowiem.