kondi882010 09.05.11, 23:30 Jak możecie to zobaczcie i powiedzcie co poprawić(poza interpunkcja ) massmedia.blox.pl/2011/05/Recenzja-Bulletstorm.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skam-ever Re: Moja recenzja bulletstorm 10.05.11, 12:38 Kolego, zrób przysługę sobie i czytelnikom i zrezygnuj z pisania (w każdym razie pisania czegokolwiek innego niż SMSy), bo kompletnie Ci to nie wychodzi. Tylko się nie obrażaj, po prostu nie każdy ma talent do pisania. Ty zwyczajnie nie masz (ale za to może dobrze grasz w Bulletstorma? Odpowiedz Link Zgłoś
kondi882010 Re 10.05.11, 21:53 Nie obrażam się.Dziękuje za szczerą krytykę(szkoda ,że nie konstruktywną).Swoją opinię opierasz na tym jedenym tekście czy spojrzałeś chociaż na inne?Bo to bardzo daleko idąca opinia... Zajrzyj do słownika jak nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
hellucinate Re: Moja recenzja bulletstorm 11.05.11, 08:49 Podpinam się do opinii kolegów... Recenzja jest kiepska - krótka, mało treściwa i właściwie nie wnosząca nic, poza tym że "grę zrobili Polacy" (co jest podkreślane praktycznie w każdym akapicie). Nie stosujesz dużych liter przy nazwach gier i nazwiskach, a znaki interpunkcyjne to dla Ciebie "kosmos". Odpowiedz Link Zgłoś
kondi882010 Re: Moja recenzja bulletstorm 12.05.11, 22:19 hellucinate napisał: > Podpinam się do opinii kolegów... Recenzja jest kiepska - krótka, mało treściwa > i właściwie nie wnosząca nic, poza tym że "grę zrobili Polacy" (co jest podkre > ślane praktycznie w każdym akapicie). Nie stosujesz dużych liter przy nazwach g > ier i nazwiskach, a znaki interpunkcyjne to dla Ciebie "kosmos" Kosmos mówisz?To mówi osoba ,która nie daje przecinka przed ŻE .Pogratulować samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
wypisany Re: Moja recenzja bulletstorm 13.05.11, 01:53 kondi, przestań się już pogrążać, bo robisz z siebie pośmiewisko. Koledzy słusznie prawią - recenzja jest fatalna. Sam się wysiliłem i wypunktowałem Ci największe błędy, ale kretyński system logowania Agory postanowił cały ten tekst usunąć. A tekst był długi, bo lista grzechów jest zaiste imponująco długa. Może jutro będę miał siłę, żeby raz jeszcze zrobić tę listę, postaram się. W międzyczasie Ty postaraj się przystopować i okazać chociaż odrobinę pokory. Jeśli prosisz ludzi o opinię, to nie zachowuj się jak szczeniak i nie wyskakuj na nich z obelgami, jeśli ta opinia Ci się nie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tom_tom_1 Re: Moja recenzja bulletstorm 11.05.11, 13:39 Podpinam się pod recenzję twojej recenzji. Nie ma sensu wyważać otwartych drzwi. BS na chwilę obecną jest już passe. Zanim ponownie zdecydujesz się na grafomańsko-onanistyczny commin out proponuję spojrzeć na tekst ze dystansem. Odpowiedz Link Zgłoś
kondi882010 Re: 12.05.11, 22:13 Primo-recenzje powinny być krótkie i zwięzłe.Jakiej niby więcej treści, mogłem tam zawrzeć?opis przejścia gry?charakterystyki kolejnych poziomów?Połowa ludzi nie czyta recenzji takich jak na GC.A jak lubicie rozwlekłe recenzje ,w których jest opis gry bez wrażeń, to polecam imperium gier wp. Duo-Baranka se strzelcie rzeczoznawcy Trio-Której części zdania ,,Jak możecie to zobaczcie i powiedzcie co poprawić(poza interpunkcja" nie zrozumieliście?To moja pierwsza recenzja i nie prosiłem o waszą recenzje mojej recenzji tylko uwagi co zmienić by było lepiej.Ale chyba zrozumienie tak prostego zdania przekracza możliwości przecietnego gamecornerowicza (IQ<70).Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
skam-ever Re: 13.05.11, 08:56 W porządku, skoro prosisz o cenne i merytoryczne wskazówki, co mi (nam) się nie podoba w Twojej recenzji, to bardzo proszę. 1. Na początku prosisz o opinię na temat swojego tekstu, ale zaznaczasz, żeby nie zwracać uwagi na interpunkcję. Otóż błąd, przyjacielu. Bez interpunkcji żaden tekst nie ma racji bytu. To tak jakby murarz mówił "Rzućcie okiem na mój dom, ale nie zwracajcie uwagi na to, czy ściany są równe". Interpunkcja to w zasadzie najważniejsza rzecz w tekście pisanym, bez niej staje się niezrozumiały i bełkotliwy - taka właśnie jest Twoja recenzja - jedne gigantyczny bełkot. A jeśli zapraszasz kogoś do czytania swoich prac, to powinieneś się postarać, żeby były one napisane zrozumiałym językiem. 2. Oprócz interpunkcji popełniłeś szereg innych błędów. Chcesz pisać poważnego bloga o lekko intelektualnym zacięciu (sugeruje to sam tytuł bloga: "massmedia"; pytanie, czy ty w ogóle wiesz, co to są mass media i dlaczego gry pod tą tematykę nie podpadają?) a piszesz "Q-ultura", nie zdając sobię sprawy, że 'q' to nie to samo, co 'k'. Powinno być Q-ltura, jeśli już. Poza tym piszesz nazwiska i nazwy własne z małej litery. O interpunkcji już wspominałem, ale takie pisanie to po pierwsze przejaw braku szacunku dla osób, o których piszesz, a po drugie nie wiem, czy to czasem nie taki "yntelektualny" chwyt, manifestujący Twoją literacką (sic!) niezależność, podobnie jak owa q-ultura? Tu pojawiają się wątpliwości, co znaczy np. zwrot "piaskowego dziadka bronka"? Chodziło o to, że jest piaskowy jak babka? Czy o piaskowy kolor włosów? I dlaczego dziadka? Osobiście nie wielu zna dziadka Donalda Tuska, więc przydałoby się jakieś wyjaśnienie dla nieobeznanej z tematem gawiedzi... I dalej: "z muzyków to chyba tylko ner gala kojarzą no i papieża bo też śpiewał ". Rozumiem, że to taki żart? Jeżeli tak, to czy ktoś Ci kiedyś spominał, że nie masz talentu do opowiadania żartów? 3. Tera będzie merytorycznie: "Bulletstorm to typowa strzelanka fps .Ale zaraz ,zaraz czy na pewno taka typowa? Otóż nie!". No to już nic nie rozumiem... Więc jest typowa czy nie? Dalej: "Z jednej strony super że tak długo ale z drugiej na moje oko ociupinę za długo". To jak w końcu?... Intuicyjnie wyczuwam chwyt, który chciałeś tymi zwrotami zastosować, ale widać, że kompletnie nie wiedziałeś, jak się do niego zabrać, więc za każdym razem wychodził Ci jakiś pokraczny lapsus. Idźmy dalej. Podtytuł "Fabuła". Dowiadujmy się z niego tylko tyle, że nie jest głęboka, "ale jest nasączona ogromną dawką humoru a postacie są niezwykle sugestywne. Główny bohater to obecnie, jeden z moich ulubionych głównych bohaterów w grach. Jest też płeć żeńska trishka ,bardzo urocze dziewczę a ich dialogi nie są pozbawione zabarwienia erotycznego". Pomijając wątpliwość, w jaki sposób fabuła może być nasączona humorem (rozumiem dialogi, rozumiem pewne komiczne sytuacje, ale sama fabuła? Czy tak, jak w dowcipach pt. przychodzi baba do lekarza?), piszesz jedynie tyle, że postacie są sugestywne, a dialogi podszyte erotyką. Skąd Ci przyszło do głowy, że tym właśnie jest fabuła? Rozumiem, że nie chciałeś zdradzać szczegółów historii opowiedzianej w grze, ale na Boga, można było napisać cokolwiek, co jako-tako nawiązywałoby do podtytułu. Dialogi to nie fabuła. 4. Twoje poczucie humoru jest urocze. "Strach pomyśleć co Adrian chmielarz i podopieczni z nimi zrobią(w sensie pozytywnym oczywiście ,musiałem to dopisać bo trzeba się troszczyć o blondynki)". urocze o tyle, że napisała to osoba, która sama nie zdaje sobie sprawy z błędów, które popełnia. 5. W podsumowaniu wad dwukrotnie wpisałeś "brak multi". Czy to świadomy zabieg, czy znowu - brak orientacji w tym, co piszesz? 6. I na koniec coś, co mnie najbardziej rozśmieszyło, a zarazem najlepiej podsumowuje Twoje "pisanie": "Primo/ Duo/Trio" (to z Twojego ostatniego komentarza). Widać, chłopcze, że kompletnie nie rozumiesz rzeczy, o których piszesz, ani zwrotów, których używasz. Pisze się primo, secundo, tertio. I na koniec osobista uwaga: czy kiedykolwiek dostałeś z jakiegoś swojego wypracowania ocenę wyższą niż 3+? ."Ale chyba zrozumienie tak prostego zdania przekracza możliwości przecietnego gamecornerowicza (IQ<70).Pozdrowionka" Odpowiedz Link Zgłoś
kentaczdis Re: Moja recenzja bulletstorm 13.05.11, 13:22 Widzę, że jesteś nieuprzejmym typkiem i nie umiesz przyjąć krytyki. Ale skoro w pierwszym poście prosiłeś o opinię to proszę bardzo. Parafrazując twoje własne słowa: Znużenie przypada koło 2 akapit i wtedy recenzja powinna się zakończyć ,nim to znużenie osiągnie swój szczyt. Generalnie napisałeś to w stylu chłopca z podstawówki opisującego grę dla innych chłopców z podstawówki. Do tego te typowe dla tego wieku nachalne wtręty 'światopoglądowe' godne wielbicieli "ner gala" (to jakaś postać z wioski galów z Asterixa?) Jeśli chcesz rady - to przede wszystkim zastanów się do kogo skierowana jest twoja recenzja. Czy rzeczywiście chcesz żeby czytali ją dorośli, czy nawet czytelnicy GC (zakładam, że nie wszyscy przekroczyli tu 18 lat). Jeśli napisałeś 'na kolanie' recenzję w trakcie lekcji, to może właściwe jest żeby czytali ją twoi koledzy i rówieśnicy (najlepiej też ukradkiem podczas lekcji, to może nie zwrócą uwagi na braki w interpunkcji). Nie jest moim celem cię zniechęcać, ale nie od razu Kraków zbudowano i nie od razu trzeba pierwszego spłodzonego gniota wystawiać na forum publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kondi882010 RE 13.05.11, 20:14 Arcydemon: Racja nie każdego spłodzonego gniota trzeba od razu publikować.Ale gdzie indziej, dostanę tak szczere do bólu opinie ,jeśli nie w takim miejscu jak na przykład to?Bez opinii osób postronnych nigdy nie poprawie swojego pisania. Odpowiedz Link Zgłoś
arcydemon Moja recenzja bulletstorm 13.05.11, 14:35 Zajrzałem i nie ma tam czegoś takiego jak kuultura czy q-ultura czy nawet qultura. Co Ty na to ? Odpowiedz Link Zgłoś
kondi882010 RE 13.05.11, 20:09 Skam-ever:Masz sporo racji.Odpowiadając na twoje pytanie ,tak zdarzyło się parę razy nawet 5:p Niestety bardzo celnie wypunktowałeś wszystkie minusy ,więc nie pozostaje mi nic innego jak złożyć broń.Może rzeczywiście murarstwo to moje powołanie Nikogo nie chciałem obrazić sorki za tego posta ,chciałem tylko sprowokować do dyskusji.Ale zanim całkiem uznacie, że nie umiem pisać to zajrzyjcie na jeszcze jeden mój tekst(gdyż ten rzeczywiście jest chyba moim najgorszym) ,wrzucę go niebawem(jak poprawię interpunkcję).Jak uznacie ,że i on jest kiepski to dam sobie spokój.Dzięki za tak obszerne wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: RE 13.05.11, 20:32 Poprawianie interpunkcji zacznij od stawiania spacji PO PRZECINKU, A NIE PRZED. To samo tyczy się reszty znaków przestankowych. Odpowiedz Link Zgłoś
kondi882010 Re 14.05.11, 23:19 Popracowałem nad interpunkcją mam nadzieję , że tutaj jest już trochę lepiej.Dzięki za wszystkie rady. massmedia.blox.pl/2011/05/Tool-10000-Days-Recenzja.html Odpowiedz Link Zgłoś
furio123 Re: Re 08.06.11, 08:08 Hej chce ktoś zagrać w Bulla na trybie anarchia? Możemy się na kiedyś umówić Odpowiedz Link Zgłoś