Dodaj do ulubionych

Słuchawki dokanałowe

30.05.11, 22:32
Jakie słuchawki polecacie? Cena koło 150 zł. Wcześniej miałem nauszne-otwarte Koss Porta Pro i bardzo sobie chwaliłem, ale to byłaby już trzecia para, bo pierwsze zgubiłem, w drugich nawalił kabel... Niby jest dożywotnia gwarancja, ale teraz naszła mnie ochota na zmianę i rozglądam się za dokanałowymi, niestety internet nie jest tak jednoznaczny w opiniach tak jak to było w przypadku Kossów.
Obserwuj wątek
    • yasiekk Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 13:37
      Ja od chyba trzech lat mam Creative EP-630 i sobie chwalę. Mimo, że się plątają cholernie po kieszeni, jak to małe słuchawki, to przewód jest cały do tej pory. A sam dźwięk jest co najmniej dobry. Dodatkowo posiadają prowizoryczny EQ - im głębiej wciśniesz w ucho tym więcej jest basu. smile
      • syc82pl Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 18:09
        Kiedyś używałem tych słuchawek creative potem zmieniłem na sennheiser (www.sennheiser.com.pl/index.php5?theme=pricelist&task=print_product&product_id=1748 - te tylko pierwsza wersja) i naprawdę czułem różnicę. Generalnie bardzo mi się ta firma spodobała i w tym momencie mam w sumie 3 pary (jeszcze dwie domowe - przewodowe i bez kabla)
        • reven Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 23:15
          Drogo sad
    • soultimer Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 14:19
      Ale do tego trzeba mieć czyste uszy, a u graczy z tym różnie big_grin tongue_out
      • reven Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 16:26
        U mnie nie będzie z tym problemu, zapewniam ;>
    • eliot_ness Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 14:37
      Może nie są dokanałowe, ale ja gorąco polecam creative aurvana live - naprawdę rewelacyjny stosunek cena/jakość. Ja zapłaciłem za nie 180 złotych i nie żałuje ani jednego grosza wydanego na ten sprzęt. Przy dobrym źródle dorównują nawet dużo droższym produktom ze stajni AKG. smile
    • khad Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 15:01
      Po co ci dokanałowe jak możesz po taniości kupić takie cudo:
      www.urbanflavours.pl/sklep/produkt,Sluchawki_Coloud_Marvel_Wolverine_Retro,1.html ? cool
    • rivriet Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 17:26
      Umówmy się - to mają być słuchawki do słuchania muzyki na mp3, tak?
      • reven Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 17:33
        No tak. Jakimś wielkim audiofilem nie jestem, ale różnica w przypadku Kossów i innych słuchawek jakie posiadałem była ogromna. Głębia dźwięków była świetna - szukam jakiegoś odpowiednika tylko właśnie w wersji dokanałowej.
    • c00ler Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 18:01
      Słuchawki dokanałowe są niezdrowe - przy nieodpowiedniej obsłudze (czyli słuchaniu zbyt głośnej muzyki) najszybciej prowadzą do ubytków słuchu, bo energia fali akustycznej nie ma gdzie uciec i trafia wyłącznie do ucha środkowego, a stamtąd do ślimaka. Nie idźcie tą drogą wink
      • reven Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 18:32
        No tak, ale mają też dobrą izolację, a ja wcale muzyki głośno nie słucham, bo boli mnie głowa smile więc dobra izolacja umożliwia cichsze, ale nadal komfortowe słuchanie muzyki.
        • khad Re: Słuchawki dokanałowe 31.05.11, 22:32
          Może Nixon?
    • serun Re: Słuchawki dokanałowe 01.06.11, 10:59
      A z czym będą grały? Jak lubiłeś KPP to raczej ciepłe klimaty będą Cię interesowały.
    • vojciech Re: Słuchawki dokanałowe 01.06.11, 11:46
      Zależy z jakim sprzętem miałyby grać oraz jakiej muzyki słuchasz jednak polecić mogę nuforce ne6 lub ne7 (wersja z mikrofonem). Miałem wiele par słuchawek dokanałowych w większości kilkukrotnie droższych jednak te grają naprawdę dobrze. Zaskakuje mnie wytrzymałość ich przewodu, ponieważ po 1,5 roku jeszcze go nie złamałem. smile
      • serun Re: Słuchawki dokanałowe 01.06.11, 12:14
        Zapoznaj się z lekturą (recenzja) forum.mp3store.pl/topic/59672-nuforce-ne-7/
        • reven Re: Słuchawki dokanałowe 03.06.11, 17:06
          Fajna recka, o takie opinie właśnie mi chodziło smile Dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka