Dodaj do ulubionych

Demo Kingdoms of Amalur

18.01.12, 00:00
Jak wam się podoba demo? Ja osobiście jestem pozytywnie nakręcony na nadchodzącą premierę. Nawet skusze się na "preorder". Oczywiście trochę mnie niepokoją rozwalające się od czasu do czasu tekstury, ale mają jeszcze miesiąc na poprawki.
Obserwuj wątek
    • soultimer Re: Demo Kingdoms of Amalur 18.01.12, 09:31
      Grałem na Xboksie 360, po czym przy bodajże drugim loadingu - za tym ''zielonym czymś'' gra mi się zawiesiła, grrr... tongue_out. Dzisiaj zacznę jeszcze raz na PS3.

Wrażenia pozytywne, choć nie wiem czy chcą bardziej taki bajkowy klimat czy bardziej poważny. Podobnie - gra ma być bardziej zręcznościowa czy złożona? Z jednej strony mamy przenikanie przez wrogów - niby ułatwia sprawę - i nieskończoną ilośc strzał,. a z drugiej ilość opcji, choćby ruchów, jest naprawdę spora.

Graficznie faktycznie szału nie ma, ale niektóre lokacje odrobinę przypominają mi Demon's Souls, a inne - odrobine, co podkreślam - pierwszego Gothica.

Czy za skończenie dema też są jakieś bonus? Bo wtedy być może zacząłbym jeszcze raz na 360 big_grin. Na początku są jakieś dodatki do pełniaka plus coś do MS3.
      • majsterb3 Re: Demo Kingdoms of Amalur 18.01.12, 14:47
        Bonusy są! Do Kingdoms i do Mass Effect 3. Ale wydaje mi się że powinna być jeszcze zbroja na Kingdoms, tyle że nie dostałem i chyba będzie dopiero po przejściu dema Mass Effect.
    • zwirz Re: Demo Kingdoms of Amalur 18.01.12, 11:09
      Grałem na PC.
      Po pierwsze - rozwaliła mnie ilość bonusów za zagranie w demo które później będa w pełnej wersji, aż zagram na X360 kiedyś tam później może dzisiaj.

Na PC zauroczyła mnie genialna optymalizacja, ilość miodu, który wylewa się podczas walki. System walki pozostawia ten chociażby z W2 daleko za sobą. Jest przemyślany i nawet w konfiguracji "mysz + klawiatura" sprawdza się bardzo dobrze. Na padzie jest równie fajnie.

O ile jakoś nie byłem zbyt pozytywnie nastawiony do tej gry tak teraz zastanawiam się czy nie "zaklepać" sobie kopii w pre-orderze.
    • darkstar Re: Demo Kingdoms of Amalur 15.02.12, 13:18
      Fajne. Pozytywne zaskoczenie. Książki pana Salvatore'a to ja czytałem jeszcze będąc nastolatkiem, teraz bym nie zdzierżył takich wypocin wink, ale gry rządzą się innymi prawami. W demie podobał mi się bardzo system walki. Ciekawie też zapowiadają się te karty przeznaczenia. Poza tym jest kolorowo i płynnie (PS3). Ciężko ocenić mi warstwę fabularną, dialogi niestety nie są tak rozbudowane jak bym chciał, a rozmowy wyglądają jak powrót do czasów NwN (statyczne twarze, brak filmowych ujęć). Mimo wszystko mógłbym kupić tą grę... później. tongue_out (w kolejce: Mass Effect 3, Wiedźmin 2, Deus Ex)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka