Dodaj do ulubionych

Pomoc Steam.

15.02.12, 11:33
Witajcie. Mam taki problem, że Steam zainstalowany jest na dysku systemowym, w związku z tym zasysa wszystkie gry właśnie na ten dysk. Gdzie, do diabła, mogę zmienić lokalizację dla ściągniętych gier, bo tego za Chiny Ludowe nie widzę, a do weekendu trzeba ściągnąć CoD`a.
Obserwuj wątek
    • soultimer Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 13:30
      Nie da się tego zrobić prosto, niestety.

Polecam ten poradnik:

technologie.gazeta.pl/technoporady/1,120791,11006236,Steam___jak_zmienic_folder_pobierania_.html
      Bo chodzi Ci, aby zmienić folder pobierania, prawda?
    • Gość: Jaro Re: Pomoc Steam. IP: *.146.189.77.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.02.12, 14:52
      Nie jestem pewien, ale Steama chyba nie trzeba nawet instalować. Spróbuj przenieść wszystko na inną partycję. Steam będzie wtedy ładował do np D:\Steam\steamapps
    • finear Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 17:43
      po prostu przenieś folder steam tam gdzie chcesz
      będzie ściągał gry do nowego miejsca
      • pimpnino Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 18:08
        O dzięki, myślałem że do tego konieczna byłaby reinstalacja Steama. Tyle, że teraz zorientowałem się, że na innych dyskach także nie jest kolorowo. Trzeba będzie pokombinować.

A tak btw. to uważam, że zmiana miejsca pobierania powinna być w programie, w końcu większość gier sporo teraz waży.
        • ff_fan Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 19:18
          Przenosisz caly folder steam gdzie chcesz, z folderu kasujesz wszystko oprocz steamapps i steam.exe no i uruchamiasz steam.exe. Powinna sie uruchomic aktualizacja i po problemie. Kilka dni temu walnsnie w ten sposob go przenioslem na D
        • robert777 Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 20:38
          Po co zmiana katalogu skoro gry ze Steam'a się nie instalują, tylko inicjalizują?
          Moim zdaniem to co zrobił Steam jest świetnym pomysłem. Po co bałagan z plikami Steam na wszystkich partycjach skoro mogą być w jednym miejscu?
          • finear Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 20:50
            bo się kończy miejsce na dysku ?
          • ff_fan Re: Pomoc Steam. 15.02.12, 21:07
            Od kiedy gry ze Steam sie nie instaluja??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka