Dodaj do ulubionych

Heroes IV - mam problem....

17.06.04, 11:58
Kupiłem grę, zainstalowałem.....
Uruchamiam i ........ wyskakuje "program heroesp4 wykonał niewłaściwą
operację....ble ble ble....nastąpi jego zamkniecie...ble ble
ble....skontaktuj się ze sprzedawcą"
Nie wiem co jest.....mam Athlon 1300, 128 MB RAMu......
Zna ktoś odpowiedź co może być przyczyną....>?????
Nadmienię, że kilka razy udało mi się uruchomić grę....sad((((((
Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • blq Re: Heroes IV - mam problem.... 17.06.04, 16:12
      witam ponownie.

jak widze sentyment do gier tego typu pozostał (ad poprzedniego wątku)

Cóż, mój kumpel też miał taki problem, i nie rozwiązał go. Też na Athlonie, choć
      wątpie by to była przyczyna, wtedy 50% graczy miałoby zonka. być może masz
      jakieś spy-ware na kompie. albo wirusy. jeśli to nie to, byc może coś jest źle
      skonfigurowane. jakiego windows używasz?
      • szkodnik Re: Heroes IV - mam problem.... 18.06.04, 07:26
        .....szlag mnie trafia....
        cały czas to samo.....nie mam żadnego virusa, sprawdziłem....jestem tego
        pewien.....
        mam windowsa 98....
        ....nie wiem co może być źle skonfigurowane, directx sprawdzone.....
        zaczynam się zastanawiać, czy nie mam jakiegoś błędu systemowego.....

gdy wyskakuje informacja o błędzie, w szczegółach jest napisane, że błąd jest w
        pliku .......tmp, nie rozumiem, sprawdziłem i nie mam takiego pliku nigdzie....
        najciekawsze jest to, że raz na kilkanaście prób włączenia gry kończy się
        powodzeniem, z tym że grać można przez kilka(naście) minut i gra zawiesza
        się......i to na tyle skutecznie, że kompa muszę resetować....sad((((
        pomóżcie....
        • rhemek Re: Heroes IV - mam problem.... 19.06.04, 15:04
          skoro kupiles legalnie masz prawo do pomocy technicznej producenta. Zapisz w
          pliku raport bledu wyslij je im i ci pomoga. ja tak zawsze robilem.

chyba ze to pirat- ale wtedy sam jestes sobie winien smile)
        • blq Re: Heroes IV - mam problem.... 19.06.04, 19:39
          kurde, napisalem Ci bardzo dluga odpowiedz i mi sie komp zresetowal. ot, Wielki
          XP...

w skrocie, moje rady:
          - sprawdz w ustawienia/panel sterowania/system, czy nie ma konfliktow sprzetowych
          - sprawdz, bo pewnie jest na Heroes oryginalnej plycie - w jakims pliku .txt
          powinno byc, z jakim sprzetem gra moze sie kićkać. mam nadzieje nie masz
          takowego....
          - spyware to nie wirus, tego nie zniszczysz antywirem. poszukaj w sieci programu
          "ad-aware". przyda sie. to moze byc Twoj problem, zwlaszcza gdy jestes czesto w
          sieci, uzywasz Internet Explorer, bywasz na stronach z panienkami, uzywasz Kazyy
          - byc moze musisz przeinstalowac Windows. ma on tendencje do zaśmiecania sie,
          jeśli nie formatowales dysku od wiecej niz pol roku, to warto by bylo jednak
          zaczac od nowa. Windows zaśmiecił bardzo....
          - mozesz miec lekko uszkodzony sprzęt, mimo ze dziala, to stwarza problemy. ja
          tak mialem z kartą grafiki, wszystko dzialalo ale gry sie wieszały. i to tylko
          niektóre... jak zmienilem karte, wszystko bylo ok
          - to dobra rada, by zasiegnac porady w Serwisie. w koncu jak masz oryginal,
          nalezy Ci sie.

mysle ze to wyczerpuje temat. inne powody niedzialania są zbyt nieprawdopodobne.
          pozdrawiam!!!
          blq
          • szkodnik Re: Heroes IV - mam problem.... 21.06.04, 07:47
            ....sprawdziłem wszystko.....smile
            1. gra jest oryginalna....
            2. mój sprzęt nie wchodzi w konflikt z grą....
            3. chcę przeinstalować Windowsa.......i tu z pytaniem do was występuję....
            .....na jaki proponujecie mi zamienić ???? do tej pory miałem Win98.....
            4. karta grafiki GeForce 2.....też nie jest na "czarnej liście" sprzetu gry....

pozdrawiam....i bardzo dziękuję za pomoc....smile)))
            • blq Re: Heroes IV - mam problem.... 21.06.04, 13:01
              Karta grafiki GF2 rzeczywiscie nie moze byc na czarnej liscie. z tego prostego
              powodu, ze ja jej uzywam. w gre moglby wchodzic jakis jeden producent, ale to
              mało realne.

Windowsa przeinstaluj, a raczej, jak piszesz, zainstaluj zupełnie innego; to
              zwiększy prawdopodobienstwo sukcesu; proponuje Windows ME (ja go mialem, to
              wszystko dzialalo dobrze) lub XP (najnowoczesniejszy jakby nie patrzeć)

pozdr.
              • szkodnik Re: Heroes IV - mam problem.... 21.06.04, 13:04
                ...dzięki blq, też myślałem o XP.....smile)))
    • szkodnik Re: Heroes IV - mam problem.... 08.07.04, 10:39
      Problem rozwiązany....zmieniłem system na XP......gra śmiga ale czy dobrze
      zrobiłem na dłuższą metę - nie wiem....smile)))
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka