Dodaj do ulubionych

GTA V i parę pytań

23.09.13, 00:23
Witam, <br />
Jak to w końcu jest z tym GTA V na XKlocka? Czy warto być fajnym i teraz wydawać te ciężko zarobione 219 złotych w Media Markiecie? Muszę przyznać, że nie grałem w czwórkę (grałem w San Andreas, GTA3, Vice City no i trochę w dwie pierwsze, ale tylko trochę). Czy jak pogram i przejde piątkę (która ponoć jest bardziej podrasowana) to czy nie zniechęcę się do GTA 4 i będę czerpał z niej frajdę?<br />
Frapuje mnie gra w multiplayer. Mam konto Gold do końca września i się zastanawiam: czy gra na multi daje faktycznie tyle radochy? Czy jeśli chodzi o rozgrywkę online to raczej marnawy dodatek do single'a?<br />
Jak był taki temat to poproszę o linka, z chęcią poczytam odpowiedzi :]
Obserwuj wątek
    • edmundo Re: GTA V i parę pytań 23.09.13, 10:54
      Zaczynając od końca:

-Jeśli pytasz o multi w V to GTA Online wystartuje 1 października. Rockstar obiecuje że nie będzie to marny dodatek do singla tylko wielki projekt, coś jak osobna gra. Mają zamiar wspierać to cały czas i rozbudowywać o kolejne elementy. GTA Online zapowiada się rewelacyjnie, strzelaniny, napady, wyścigi, własna chata, customizacja itd. Obawiam się tylko jak to będzie działać w pierwszych dniach. Obecnie są duże problemy z działaniem Social Club gdzie możesz wrzucać fotki z gry i sprawdzać statystyki. Multi w IV nie ruszałem więc się nie wypowiadam.

-GTA IV podzieliło fanów. Dla jednych to nuda i lipa, dla innych rewelacja i świetna zabawa. Nie wiem co Ci poradzić. Jak jesteś napalony na V to na razie olej IV. Jak jesteś cierpliwy to zagraj w IV wraz z dodatkami. Różnica między tymi częściami to głównie mniej przeciętnych misji w piątce i patent z trzema bohaterami. V jest bardziej kolorowa i ładniejsza. Ja bym chyba wolał przechodzić GTA po kolei. Wtedy fajnie widać postęp i zmiany.
    • d4ru73k Re: GTA V i parę pytań 23.09.13, 11:30
      W kwestiach online powiedziane prawie wszystko. Ja mam tylko obawy, że serwery zdechną i będzie z nimi ogromny kłopot. Do tej pory od premiery nie działa Social Club, a zrobienie fotki i przesłanie jej dalej w GTA V graniczy z cudem.

Jeśli przejdziesz GTA V i weźmiesz się za IV to uśniesz przy niej po 2 godzinach. Poważnie, na IV szkoda czasu. W porównaniu do V to bardzo słaba gra. DLC do tej gry są lepsze niż całe GTA IV. Aktualnie przechodzę piątkę i do czwóki nie wróciłbym nawet jakby płacili mi za granie...
    • chorypastor Re: GTA V i parę pytań 23.09.13, 14:20
      zgadzam sie z kolegami powyzej smile

jesli nie grales w 4 czesc to nie trac juz na nia czasu bo nie warto. Nawet jesli sa jakies nawiazania w V do IV to spokojnie poprzejsciu fabuly w GTA5 poczytasz cos w necie.

online startuje 1 pazdziernika, zobaczymy tylko jak sprawnie to pojdzie bo masa ludzi kupila gre, wiec jak chyba zaczekam troche az sytuacja na serwerach sie uspokoi. Ale w online mozna tez smigac w pojedynke, na start ma byc 500-700 misjii, z ktorych 2/3 mozna robic samemu. Tworzysz sobie tam postac i ja ulepszasz. Kupujesz chaty, fury itp itd. Pomysl na online jest mistrzowski i zobaczymy jak wyjdzie, bo poziomow postaci do zdobycia jest 100.
    • dkc Re: GTA V i parę pytań 24.09.13, 09:14
      Dziękuję za odpowiedzi i wczoraj nabyłem egzemplarz.<br />
      Jeśli chodzi o moje wrażenia to muszę powiedzieć, że ostatnią grą jaką zrobiła na mnie wrażenie była "Sleeping Dogs". Już od pierwszych minut mnie wciągnęła. GTA V mimo, że nie ma tak fajnego wejścia jak ta gra to wczoraj po włączeniu i zanużeniu się w świat gry nie mogłem się od niego oderwać!<br />
      @edmundo: faktycznie, z Social Club miałem wczoraj problemy. Zrobiłem fotkę i nie mogłem jej wysłać, bo łączenie z serwerem za długo trwało. Nie zakładałem nigdzie konta na SC. Jak to wygląda? Wypełnia się formularz rejestracyjny? Rejestrował się ktoś? V jest bardziej kolorowa - to zdanie do mnie przemówiło. I faktycznie - podczas przemierzania miasta oprócz uczucia ogromnego miasta czuć te pozytywne wibracje (chyba trochę kasy włożyli w psychologów), mnie ta gra uzależnia;><br />
      @d4ru73k: po Twoim "serwery zdechną" pomyślałem "eee przecież wyłożyli ponad 260 kawałków, więc nie mogą zdechnąć", ale po tym jak chciałem wysłać zdjęcie już też to widzę...uncertain No i zobaczymy czy faktycznie usnę przy graniu w GTA4. Na razie odłożyłem RDR na rzecz GTA5. <br />
      @chorypastor: Przekonałeś mnie z tym, że nie warto!<br />
      Mogliście jeszcze wspomnieć o tym, że można za pomocą aplikacji na smartfony oddziaływać na świat gry. Jeszcze nie próbowałem, ale może być ciekawie.<br /><br />
      Słowem: gra uzależnia, a ogrom, wykonanie świata i fabuła mnie powala.
      Golda mam jednak do środka października. To co, ktoś chętny na multi? big_grin
      • edmundo Re: GTA V i parę pytań 24.09.13, 12:45
        Cieszę się że pomogliśmy Ci wybrać smile Wybrałeś mądrze. Gierka swoje kosztuje, ale moim zdaniem to dobrze wydana kasa. Gra jest świetna i starcza na długo, a jak wsiąkniemy w Online to już w ogóle...

Warto mieć konto na Social Club. Normalnie zakładasz z przeglądarki w kompie, podajesz dane, potem łączysz swoje konto Xbox Live / PSN i wtedy konsola sama wysyła do Social Clubu twoje statystyki i fotki. Z tymi fotkami na razie jest lipa, ale pewnie na dniach to naprawią. Starsze gry Rockstar też tam są i pokazują statystyki. Fajna jest opcja interaktywnej mapy ze znajdźkami. Widzisz tam dokładnie których jeszcze nie masz i gdzie leżą. No i jeszcze gangi do GTA Online. Każde forum/portal ma swój gang. Możesz dołączyć do wielu i potem wybierasz aktywny, czyli ten w którym będziesz grać. Przyjaciół możesz sobie dodawać, gadać z nimi, ocean możliwości.
      • d4ru73k Re: GTA V i parę pytań 24.09.13, 15:05
        No problem, a tera szybko po skrzynkę browara do sklepu big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka